Film: Travelers and magicians- Bhutan dincolo de cuvinte


Saptamana 22: Travelers and Magicians





Rezumat: Filmul e despre calatori, calatorie si magia (povestea) din spatele ei! Dondup lucreaza ca ofiter intr-un sat izolat din Hymalaia si are un vis mare: Sa ajunga in America! Pentru asta cere cateva zile libere sa ajunga intr-un oras apropiat acolo unde un prieten i-a aranjat o intalnire la ambasada! Are 3 zile sa ajunga acolo si cativa munti de parcurs! Pe drum se intalneste cu un calugar, un batran ce culege mere si altul ce fabrica hartie din orez impreuna cu fiica sa! Ca sa treaca timpul mai usor calugarul are o poveste de spus! Una foarte interesanta, despre Tashi un tanar care studia magia dar care isi dorea foarte mult sa evadeze, iar in ziua cand visul i s-a implinit situatia devine periculoasa! daca v-as spune prea multe si-ar pierde farmecul! deci va invit sa-l vizionati!

Pareri personale: Travelers and Magicians este un festin pentru ochi, o calatorie virtuala prin Bhutan, prin munti si vai, peisaje salbatice si turism rural! Filmul prezinta o mica parte din viata si cultura Bhutaneza:  idealuri, modul de gandire a oamenilor, despre viata de zi cu zi, iubiri ascunse si lupta pentru indeplinirea unui vis!
Filmul e pe 2 planuri, povestea lui Dandup in prin plan cu visele lui, iar in plan secundar ca si o continuare e povestea lui Tashi care reuseste sa-si indeplineasca visele! Ambele tin de calatorii :)
Stiti deja ca nu scriu decat despre filmele care imi plac deci il recomand!!!

Din film am extras 2 citate care mi-au placut cel mai mult:

"A peach blossom is beautiful, But you see, a blossom is only beautiful because it is temporary"

"You shoud be careful with dreamlands because when you wake up, it may not be very pleasant"








                            Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

5 comentarii:

  1. N-am auzit de el, dar pare interesant. O sa-l iau si eu daca-l gasesc :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu n-am auzit de film, deşi am văzut că nu este chiar nou, dar mi-ai stârnit interesul. Sigur o să-l văd :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E important sa visezi, dar cel mai bine e sa-ti indeplinesti visurile...mai ales cele legate de calatorii, de locuri uimitoare, din care sa te intorci schimbat. Dupa ce am citit descrierea filmului si am vazut si trailerul, nu pot decat sa ma declar fascinata de idee, poate, daca reusesc sa-l vizionez, mi se deschide si mie apetitul pentru Asia. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Uff, mersi de recomandare, nu am auzit de el, dar pare super! :*

    RăspundețiȘtergere