Insula Capri - Anacapri ultima oprire pe insula (6)



Jurnal de calatorie "Italia - Imprejurimile orasului Napoli"  Episodul 6

Ajunsi pe Insula Capri am impartit calatoria in 2 parti: Orasul Capri si Anacapri care se afla varaful Insulei Capri, la 3 km de Orasul Capri unde puteti ajunge cu autobuzul, funicularul sau pe jos, urcand cele 800 de scari  (treptele Scala Felicia) care in trecut erau singura cale de acces dintre Anacapri si Marina Grande. Noi am ajuns in Anacapri dupa inca o aventura cu autobuzul de de asta mi s-a parut si mai infricosator cu si mai multe curbe, undeva mult mai sus! Dar am ajuns cu totii cu bine :)




De cum ne-am dat jos din autobuz am remarcat locurile si mai putin hoardele de turisti. Aici nu mai ajung chiar toti turistii fiindca nu toti stiu ca poate ajunge aici dar mai ales fiindca pe Insula Capri esti mereu in contratimp daca ai doar o zi la dispozitie si vrei sa le faci pe toate. Si Grota Albastra si baie in mare si gustari de produse locale si shopping si vizite, e cam greu! Trebuie sa alegi! Si atunci majoritatea se opresc la Orasul Capri si celelalte activitati. Dar cum noi am vrut sa vizitam mai mult si mai putin experienta locala am ales sa alocam 2 ore pentru Anacapri. Si din pacate a fost cam putin. Indicat ar fi sa cautati cazare pe Insula si sa stati macar o noapte sau 2 ca sa explorati Insula Capri pe indelete!

Anacapri ofera trasee montane ce ar fi fost interesante de facut:

  • Monte Salero, o formatiune calcaroasa undeva la peste 500 m, cel mai inalt punct din Insula Capri. Se ajunge aici cu telescaunul din Anacapri in 12 minute ( 5 euro/dus, 6.5 euro dus-intors (2010) martie-octombrie)
  • Plimbare  pana la Migliara Belvedere (80 minute) pe latura sudica a Insulei
  • Una din cele mai frumoase excursii se zice a fi pana la Villa di Damecuta ( Intrarea Libera ) plimbare circa 30 min1


Si Obiective turistice ce merita vazute:


  • Villa San Michele
  • Biserica San Michele
  • Casa Rosso

Dar timpul nostru a fost prea scurt pentru a ne aventura pe munte. Imi doream totusi sa vizitez ceva. Am ales Villa San Michele care spre norocul nostru e foarte aproape de locul unde ne-a lasat autobuzul. O scurta plimbare printre magazine si galerii de arta si am ajuns. Villa San Michele a fost casa doctorului Axel Munte care a locuit aici, iar apoi casa a fost transformata intr-un Muzeu. Interiorul e superb cu mobilier vechi, obiecte unicat dar si diverse antichitati, iar gradina e o splendoare. Un pavilion din marmura cu diverse statui, o alee mare acoperita cu pergole, multe flori, arbori inalti si peisajele care mai de care mai frumoase din orice colt al gradinii le-ai vedea. Tot in gradina este un ecosistem, un sanctuar al pasarilor care traiesc pe Insula Capri. 

Henry James a spus totul despre Villa San Michele : "Cea mai fantastica frumusete, poezie si inutilitate din cate s-au vazut vreodata, adunate laolalta" :)))



Shopping pe Insula Capri

In continuare ne-am indreptat spre centru, spre Piazza Victoria iar apoi am uitat complet de harta si ne-am lasat dusi de val, pierduti prin raiul turistic printre produsele locale. Mi-au atras atentia sandalele de piele, erau absolut superbe iar mesterii ti-i faceau la comanda, pe loc exact culoarea si modelul pe care-l doreai, special pentru tine. Distractia costa undeva la 100 de euro dar te alegeai cu niste frumoase sandale, suvenir din Capri. Problema mea era ca toata treaba asta dura ceva timp pe care acum nu-l mai aveam. Asa ca am ales varianta mai ieftina si mai l-andemana, un set de parfumuri cu esentele unice ale Insulei, pentru 15 euro (5 parfumuri/7 ml/fiecare) un pret foarte bun zic eu. Parfumurile astea le folosesc si acum uneori, sunt atat de placute si usoare incat chiar nu ma poti plictisi de mirosul lor nici dupa 2 ani!




Dupa scurta tura de shopping am zis sa intram si intr-o biserica si dintr-o "greseala enorma" :) am ajuns in cea mai frumoasa biserica a Insulei Capri, una din cele mai frumoase si interesante biserici pe care le-am vazut eu in viata mea, Biserica San Michele. 
Biserica este atat de speciala datorita pardoselii din ceramica ce ilustreaza viata lui Adam si Eva alungati din Gradina Edenului. Partea draguta e ca puteti da o tura in jurul pardoselii si totul e gratuit. Daca doriti sa vedeti tabloul complet de sus, din balconul orgii costa 3 euro (2010). Binenteles ca am urcat :)



La iesire din Biserica ne-am odihnit putin pe banci, l-am lasat pe Kari sa fuga pe acolo, printre turisti (statul in carucior il obosise) iar apoi ne-am intors in statia de autobuz trecand pe langa o frumoasa cladire, Casa Rosso (ce seamana putin cu lucrarile lui Gaudi daca ma gandesc mai bine acum :)) ) dar nu am mai avut timp sa intram. Se poate vizita, e un muzeu! 




Transportul pe Insula Capri

Acum sa va spun ca in ziua aceea autobuzele circulau de la groaznic la mega-groaznic pe Insula. Am asteptat jumatate de ceas un autobuz, coada ce se formase era imensa, tremuram din toate incheieturile ca nu vom mai ajunge sa prindem vaporasul, emotii si stres ca pana la urma sa alegem varianta taxiului fiindca efectiv nu mai aveam ce sa facem. Oamenii erau nemultumiti de sistem si se plangea fiecare de ce-l doare, toti fiind presati de timp! Deci cand mergi doar pentru o zi pe Insula Capri, iti doresti ca ziua sa aiba cel putin 50 de ore! Sa poti sa faci si sa vezi tot ce are insula de oferit! :)
Daca va intrebati cat a costat taxiul, aflati ca nici nu atat de mult! 20 de euro/pe masina (se negociaza la sofer) pentru un Fiat imens, decapotabil, un mod frumos de a ne lua LA REVEDERE DE LA ACEST TINUT DE BASM! :)




Adio Insula Capri, ai fost de vis!

Citeste tot jurnalul de calatorie cu Coasta Amalfi aici -> Italia


Vacanta in Italia "Imprejurimile orasului Napoli" a fost sustinuta de:

Vreau sa Merg- Restaurante Bucuresti    AsReplica - Ceasuri Rolex

                 La Femme Coquette - Cadouri seturi argint   SportManiac - Ghete dama

ToyBox- Bburago     Etigara-electronica: Tigara electronica Bucuresti  

6 comentarii:

  1. Intr-adevar,dupa poze si dupa articolul tau,chiar pare un loc de vis.Daca o sa ajung pe acolo,ceea ce imi doresc,o sa tin cont de recomandarile tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare o destinatie de neuitat pentru orice turist. Mi-a placut totul incepanad de la vegetatie pana la magazinele cu suveniruri. E un loc magic, cu cladiri care mai de care mai frumoase, am remarcat Casa Rosso, desprinsa ca din poveste, pentru arhitectura ei deosebita, pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ştiu, cel mai greu este să te desparţi de locuri din astea de vis... A fost minunată călătoria ta prin Capri, uite că aşa am descoperit şi eu un pic mai mult această insulă ce pare o părticică de rai şi, recunosc, încep să visez puţin, spre tot mai mult, la Capri... De fapt, asta mi se întâmplă mereu cu toate locurile frumoase despre care citesc :) Iar interiorul acelei biserici este chiar o splendoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. cat de frumoasa si orginala ideea acelei pardoseli pictate si vizitabile de jur imprejur (chiar vroiam sa te intreb daca se poate calca pe ea cand m-ai lamurit cu mentiunea).
    Despre Cartea de la San Michelle am tot auzit, nu am citit=o, dar habar n-aveam ca pleaca de la realitate. Frumoase pozele facute acolo, intr-adevar!
    Insa sincer, eu una n-as urca 800 de trepte intr-o vizita in strainatate - la noi da, am vreme de pierdut, insa acolo imi masor fiecare minutel. Poate-s eu prea pragmatica! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar mă gândeam că o zi nu e suficientă pentru a vizita insula şi locurile astea superbe. Mi-ar place să petrec o săptămână cel puţin acolo.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim9:46 p.m.

    Un colt de rai, pe care ai reusit sa-l descrii si sa-l ilustrezi perfect. E un loc minunat unde as dori sa revin. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere