Cadou pentru calatori -discutii turistice

Dragi calatori, acum ca toata lumea vorbeste despre Sarbatori, Zapada, Craciun am zis sa fiu si eu in ton cu iarna si vremurile actuale (mai sunt 2 saptamani pana la Craciun) timp suficient sa cumparam cadouri. Nu stiu daca voi le-ati cumparat deja sau inca sperati si scrieti scrisori la Mos Craciun dar in ambele cazuri ne puteti da cateva idei de cadouri pentru calatori! Pe care vi le doriti, pe care le oferiti ...

Eu imi doresc un voucher de weekend la SPA! De cand am fost la Felix tot imi sta capul la asta! Nu pot uita imaginea si sentimentul acela cand eu ma rasfatam in jacuzii si afara ningea :) Partea buna e ca visul mi s-a implinit (i-a luat ceva timp :) ) si partea si mai buna e ca puteti sa castigati si voi un weekend de relaxare la SPA pe blogul meu! Pentru detalii click AICI



Apoi imi doresc carti! Carti cu povesti de viata interesante, jurnale de calatorie, memorii! Din nou o veste buna, Editura All are fix azi (facatura) 50% reducere la toate cartile. In sectiunea Non Fiction gasiti destule carti pentru noi pasionatii de calatorii! Momentan nu ma pot hotara, daca are cineva chef sa arunce o privire si sa imi recomande cateva interesante, chiar va rog .... o puteti face AICI




Hmmm, ce-mi mai doresc??? Un album foto cu tematica de calatorie! Mi-ar placea unul cu file de vara, iarna, Paris, Roma, New York, diferite imagini de fundal. Am foarte multe poze si de fiecare data cand prind oferta buna pentru 100-200 de poze le scot ... Chiar daca le tin pe toate pe un hard portabil, nu se stie niciodata! Problema e ca inca nu am gasit un album foto imens (500 poze+ cu tema de calatorie).



Daca tot mi-am amintit de vara mi-ar placea sa primesc si niste sandale de trekking! Iarna asta mi-am luat niste bocanci de munte de pe SportManiac si sunt super. In sensul ca acum pe zapezile astea picioarele mele sunt protejate de frig si de apa! De alunecat nici vorba ... Mai trebuie sa le testez la munte!
Modelul ce imi place cel mai mult e cel din poza, dar inca nu au marimea mea :(((

Si sa nu uitam de aparatul foto, mi-a prins bine discutia ce am purtat-o acum cateva saptamani,  imi doresc un Sony (stiu sunt fidela) Mirrorless! Din pacate cred ca inca imi suport aparatul cel vechi pana strang 500 de euro pentru jucaria asta! pe altul nici nu ma mai gandesc sa dau banii :))



Si un troller! Ultimul cumparat a fost unul mic Lamonza. Merge brici! Acum imi doresc unul mare cu 4 rotile, cum vad domnisoarele ca il plimba prin aeroport! Nu e doar de fite,  am 2 chiar mari si incapatoare dar cand calatoresc singura (remember London) fac febra musculara la maini de la el :)! 






Acum va intreb pe voi:

Andra,  Andreia, Nice,  Andra :),  Georgiana,  Hapi,  Natural,  Mira, 
 Anda,  Aa,  Vladimir,  Mihaela,  Milly si toti cititotorii mei fara blog

Ce cadouri oferiti calatorilor? 

Ce cadouri tematice va doriti de Craciun?


Pt cei noi pe blog sa va explic, la discutii turistice/blogosferice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

34 de comentarii:

  1. Anonim3:30 p.m.

    Sandalele afisate sunt mortale! Si eu as vrea o pereche . dar nu le-am vazut pe site
    Anul trecut i-am facut cadou mamei un troller de la Samsonite pe care l-am gasit redus la 100 euro, mai bine de 50% pt ca avea un mic defect care nu-i stirbea deloc din calitate

    Ir consortului i-am luat de ziua lui un GPS Tom-Tom care gaseste pe parcurs toate hotelurile, restaurantele si punctele de atractie si-l actualizam permanent pe net
    Cam astea imi vin in minte....
    Incaltaminte nu ma indur sa cumpar in sensul ca nu nimeresc nici la mine cu exactitate daca nu incerc in prealabil

    RăspundețiȘtergere
  2. aaa...si tu ai ramas cu gandul la Felix ? si eu...la fel ningea si eu ma balaceam ...super !
    eu as vrea o camera noua , asta veche scartaie tare...e pe duca !
    apropo de cadoul lui Hapi , acu vre-o 2 ani a calatorit si fiica-mea cu o gentuta Samsonite la Amsterdam...nu mai repeta figura :))) , toata lumea trecuse numai ea nu la iesire...realizati de ce...am inteles ca nu se vedela aparate si trebuiesc deschise...asa ca...mama lu Hapi...nu la Amsterdam cu cadoul !

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu îmi doresc câte un weekend la Timişoara şi Praga :D Şi mi-ar plăcea şi un troller micuţ.
    Câte despre cadouri pentru alţii, cam orice obiect se poate personaliza pentru un călător: nişte cercei în formă de glob, un jurnal de călătorie sau o agendă cu poze, o cutiuţă din lemn decorată cu o hartă, perne cu diverse motive etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu i-am facut cadou surorii mele un aparat foto,mi l-am schimbat pe al meu cu un DSLR si pe cel "vechi" (nu avea nici macar un an de cand il cumparasem) i l-am dat ei, a fost foarte fericita. Pentru ea Mosul a venit un pic mai devreme anul asta. Mie mi-ar placea sa primesc un obiectiv pentru noul aparat, care e cam scumput, dar nici o zi de rasfat la spa nu mi-ar displace :). Chiar vroiam sa te intreb daca ti-ai schimbat aparatul si ce ti-ai luat?

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu ce imi doresc care sa aiba legatura cu calatoriile...pai..poate un aparat foto mai performant, dar nu va fi anul asta...poate la anul. I-am scris Mosului sa-mi aduca macar niste chestii pt aparatul care-l am, gen un trepied, niste filtre etc, sper sa tina minte :))!
    Iar apoi am o lista de echipament de munte (niste bocanci noi de exemplu). Cartile de calatorie sunt mereu binevenite de asemenea.
    Pentru prietenii pasionati, nu stiu, depinde de persoana si ce stiu ca are nevoie sau ii place. Carti daca stiu ca ii place lectura, ceva de munte daca ii place muntele, cadori personalizate, un sejur undeva, daca ma tine buzunarul etc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim7:14 p.m.

    O vacanta in Norvegia! Oare Mosu' o fi pe receptie?

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim9:55 p.m.

    Coco, e bine de stiut, dar asta era din material nu din policarbonat de-ala ....

    RăspundețiȘtergere
  8. Am ochit la un magazin din Iasi o pereche de ghete agresive numai bune pentru o excursie frumoasa in Paltinis. Da, acolo mi-as dori sa ajung in aceasta iarna si asta e recomandarea mea si pentru cie care iubesc zapada.

    Tocmai mi-am cumparat pentru sezonul rece 3 perechi de jambiere, numai bune pentru drumetii, si vreau sa mai imi iau inca doua perechi ceva mai viu colorate.

    Vreau sa imi cumpar un aparat foto si sper ca pana la Revelion sa ajung la cel de al 200-lea magnet de frigider. Imi plac la nebunie magnetii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi doresc foarte mult un mirrorless Nikon 1 J1. Si un city-break in Praga. :D Plus o pereche de cizme imblanite pentru a infunta troienele din orasul in care traiesc. Ah, da, si un palton, dar si hainute de sezon.

    RăspundețiȘtergere
  10. Un al doilea aparat foto ne dorim amandoi, ca-i dsrl, ca-i mirrorless, oricum mai bun decat d40-ul.
    Isi dorea la munte, s-a indeplinit prin premiul castigat prin intermediul tau, adicted si sponsorului foarte dragut de altfel.
    Apropo, am scris si pe blog dar scriu si aici, ne vom bucura de vacanta la anul, probabil in ianuarie de ziua sotului, prea mult timp ne mananca trasportul si nu reusim sa ne incadram in timp cu serviciul, apoi vin sarbatorile si nu au camera libera.
    Sper sa gasesc un pantalon bun vatuit pentru munte, pentru el.
    Am vrut ca de ziua celor de la Emag sa ii iau un aparat de berberit, mie de epilat si un mp3 dar nu au avut reduceri considerabile cum s-au laudat asa ca le lasam cand prindem ocazia.
    In rest nu ne dorim altceva.

    O seara linistita si cat mai multe dorinte bifate!
    P.S: ninge in Galati

    RăspundețiȘtergere
  11. Iti scrisesem si eu un mega raspuns la discutiile de randul trecut, insa inteleg ca l-ai sters...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ioana da l-am sters fiindca nu ai raspuns la subiect sau mai bine zis ai deviat la un alt subiect. Iti inteleg principiile si convingerile le-am citit deja pe grupul de turism, pe alte bloguri, etccc
    Intrebarea nu era ce nu ai face pentru a calatori gratis ci daca te-ai inscrie sau nu la Amazing Race pentru a calatori gratis!

    Miha.Ela ok, nu e nici o problema doar sa suni sa anunti ...
    Nici mie nu mi s-au parut reducerile fenomenale

    Nice City Break la Praga suna bine de tot! sa ma iei si pe mine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur ca ai ramas la Sony! Nu stiu daca este vorba chia despre Sony Mirrorless dar am vazut ca un Sony a luat premiul pentru cel mai bun aparat foto pentru calatorii. Revin mai pe seara cu detalii, pe care le-am citit intr-o revista photo primita ca finalist Super Blog 2012.
    La mine a venit deja mosul cu un Samsung Galaxy Mini 2 castigat la BlogalInitiative si cu restul cadourilor castigate la Super Blog. Dar mai sunt implicat in cateva concursuri si nu mi-ar strica si o excursie. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  14. Desigur Alice, tot ce am spus a fost dupa ce am discutat si cu Flaviu care ne-a spus ca putem veni si in vara, oricand, numai sa fie anuntat din timp pentru rezervarea camerei.

    RăspundețiȘtergere
  15. Uite aici despre cea mai buna camera foto pentru calatorii
    https://www.sonycenter.ro/Stiri/Sony_obtine_5_premii_EISA/102.htm

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce cadouri oferiti calatorilor?
    Pai depinde de calator si cat imi place calatorul :D. Dar in general gasesc util:
    1) iPad/iPhone pe motiv de aplicatii gen harti, ghiduri, gps, translator, convertoare, etc.
    2) Device de incarcare pentru chestiile mobile (habar nu am cum se numeste in romana)
    3) Adaptor universal pentru prize
    4) Bocanci, canadiana, rucsac
    5) Briceag

    Ce cadouri tematice va doriti de Craciun?
    Nu inteleg, cum adica "tematice"? Ce mi-as dori eu oricand si la orice sarbatoare:
    1) masinuta traxxas teleghidata (machete la scara de 1:10/1:16).
    2) Gelaskins pentru electronicele mele.
    3) Ceva de construit (lego, meccano, megabloks)
    4) Figurine din jocuri sau filme SF
    5) Tricouri cu mesaje/desene misto
    6) bocanci (e ceva traditional de Craciun si anul asta vreau unii sa urle culoarea de pe ei!)
    7) Bere, gin si vin din categoria alora care-mi plac mie
    8) Ceas. Eeei la ceas desi am mereu imi plac altele. Dar nu e asa usor ca am anumite cerinte speciale. Asadar nu orice ceas.
    9) Roboti. Orice roboti dar sa fie complecsi si misto.
    10) urban vinyl (figurine din anumite serii gen dunny sau raving rabbids, fiindca de astia strang eu).

    Cadouri in ton cu calatoriile nu ma prea intereseaza. Am cam tot ce-mi trebuie si cand imi lipseste ceva mi-l iau cand constat lipsa.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cea mai draguta chestie care am vazut-o a fost la Venetia, unde proprietara apartamentului in care am stat avea o harta pe care fiecare turist cazat la ea adauga un pin. Mi se pare o idee foarte simpatica de cadou pentru cineva pasionat de calatorii, eu cel putin imi doresc o astfel de harta imensa la mine pe perete :)) (cat mai plina cu pins!)

    Albumul foto de calatorie mi se pare de asemenea dragut, insa la mine ar fi nevoie de cineva sa trieze miile de poze de prin calatorii..

    Iar de dorit, imi doresc o gramada de chestii, de la obiective foto la iPad sau excursii prin lume :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu as darui niste carti cu detalii despre orasele care stiu ca i'ar placea persoanei in cauza sau asa ceva: http://www.urbanoutfitters.co.uk/invt/5769461481120.
    O vacanta in Scotia sau Irlanda m'ar face mai mult decat fericita! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca cel mai tare cadou pentru un calator ar fi un bilet in alb spre orice destinatie turisitica. El doar sa puna data de plecare si evident destinatia. Sau un abonament, ca am vazut ca sunt la unele companii aeriene sau mai ales la trenuri, nu cred ca se cheama abonament ci e mai mult pe principiul cardului de fidelitate :)
    Sau daca as avea destui bani as face o surpriza cumparand bilete si aranjand tot pentru respectivul calator, ba i-as face si valiza si l-as pune in fata faptului implinit :) o excursie spre o destinatie pe care stiu ca si-o doreste, dar fie din lipsa de timp sau de chef nu a vizitat-o.
    Oricum visez. Nu voi avea niciodata bani de asa cadouri, deci poate un troller personalizat sau niste ghiduri...posibilitatile sunt enorme :)
    Ce imi doresc eu? Nu stiu, desi am o tona de liste, de cate ori mi se pune intrebarea asta ma blochez. Cred ca o excursie la Amsterdam, care sa cuprinda si dormit pe un vas din acela :)... Iar visez :))

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu nu am prieteni care sa calatoreasca foarte mult. Sau de fapt am, dar nu-s neaparat pasionati, calatoresc pentru ca le permite buzunarul si cand mai au treaba pe undeva. Asa incat nu ar avea rost sa le fac anumite cadouri speciale.
    Dar...daca as avea..cred ca le-as lua un album foto, ca sa poata tine acolo toate pozele frumoase facute prin calatorii.
    Cat despre cadouri tematice...nu prea inteleg la ce te referi. :) Eu imi doresc niste haine, eventual un puzzle, poate un parfum. Desi parfumul e scump, cred ca ramane pentru ziua mea, in ianuarie.

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru prieteni, în funcţie de pasiunile fiecăruia. Mie mi-ar plăcea orice ar avea legătură cu călătoriile şi mi-ar fi util, cum ar fi un iPhone, dar şi, acum de sezon, o jachetă călduroasă de iarnă... chiar trebuie să merg să-mi iau :))

    RăspundețiȘtergere
  22. Aveam si eu un facultate o colega careia ii placea foarte mult sa calatoreasca si i-am cumparat impreuna cu alte colege un troller verde. - era culoarea ei preferata.Tot de la Lamonza parca a fost. S-a bucurat foarte mult cand l-a primit.

    RăspundețiȘtergere
  23. La un aparat foto visez si eu :-)
    Cadou as oferi un week-end intr-o locatie in care stiu ca persoana respectiva isi doreste sa ajunga :-) Sau varianata ceva mai ieftina, un album foto sau chiar o rama!
    Ce-mi doresc eu, e mai simplu. Un job :-) Am invatat sa-mi doresc doar lucruri pe care mi le permit eu singura :-) iar dupa job, vor putea sa vina si listele cu dorinte!

    RăspundețiȘtergere
  24. In materie de carti de calatorie, daca nu ai apucat sa citesti, neaparat fa rost de Livada de mango, scrisa de Robin Bayley. E o carte despre calatoria autorului in Mexic, unde isi cauta neamurile pierdute. Este absolut geniala. O lectura usoara si o poveste despre o calatorie extraordinara :P
    Si eu imi doresc un aparat nou... si un troler... da nu cred ca o sa mi le faca nimeni cadou prea curand :)).

    RăspundețiȘtergere
  25. Andra cam tarziu vine recomandarea ta, am comandat alte 4 carti care mi-au suras :)! Dar oricum o sa caut si Livada de mango!

    Ella ai dreptate! sper sa gasesti job-ul mult visat! rama digitala!? nu stiu de ce pe mine nu ma pasioneaza :((

    Ana Q de asa cadou orice calator se bucura! Noi niciodata nu avem destule bagaje :) Sau ma rog cel putin eu :))

    RăspundețiȘtergere
  26. Mira un Iphone sper sa iti aduca Modul si geaca sa o cumperi tu :) Nu de alta dar mosul mai poate sa greseasca masurile .... culoarea etc

    Mihaela ma refeream tematice (de calatorie) :)
    Dar pana la urma de parfum si de haine ai nevoie in calatorii! Cat despre puzzle sunt la moda acum cele 3D

    Raluk hai ca Amsterdam nu e imposibil, mai ales de unde locuiesti acum! Dormitul pe vas poate costa cat mancarea pe 1 saptamana 2! :)) dar cu economii se poate si asta! Abonamentul in alb cred ca e cam greu! La asta visez si eu! Si o vacanta din aceea surpriza sa ma trezesc direct in Maldive sau macar in Amsterdam :)))

    RăspundețiȘtergere
  27. Roscata nice! :) Intre Scotia si Irlanda nu stiu ce as alege! Cred ca Scotia, totusi ....

    Deea o harta din aceea imi doresc si eu dar momentan mai astept niste ani sa mai vad cateva tari! Nu am vazut nici 10 pana acum! Ma intorc mereu in cateva :)))

    Vladimir iti plac jucariile din cate observ! Cel mai greu e de luat un ceas ma gandesc ... pt tine :)
    Incarcatoarele acelea universale sunt super folositoare! Eu mi-am luat mai multe din Maroc si sunt mega multumita de ele! Am 2 sa fiu sigura ca nu raman in pana! Cu toate astea la Londra am avut supriza cu prizele cu 3 gauri ....

    Natural felicitari! Multu premii frumoase! Vad ca Mosul a tinut la tine anul acesta :)

    Iulia 200 de magneti din locuri vizitate de tine?????

    RăspundețiȘtergere
  28. Din propunerile tale îmi plac categoric sandalele. Sunt stilul meu.
    Visez la un bilet cu destinația Rio de Janeiro.

    RăspundețiȘtergere
  29. Aliceee, ma refeream la rame traditionale, in care sa pun eventual si o poza :-)
    Nici eu nu-s fan al ramelor digitale. Pana acum, nu le-am inteles rostul :-)

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu neapărat! Ar fi interesant. Poate să fie vara la ei.

    RăspundețiȘtergere
  31. Depinde ce fel de calator este, depinde mult si de destinatie.
    Iti pot spune ce mi-as dori sa primesc eu pentru anul viitor. O pereche de incaltari de aici http://www.salomon.ro/incaltaminte/incaltaminte-hiking-trekking.html
    Nu stiu cum voi face rost de banii necesari calatoriei pe care o planuiesc, dar visez, visez cu ochii deschisi la ea.

    RăspundețiȘtergere
  32. Asta s-ar numi "lista de dorinte pentru Mos Craciun". Eu imi doresc doar sanatate si sa-mi iau toate examenele.

    Cadouri asa in general tot am primit.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna.ce fain.sandalele imi plac si mie.mai intai sanatate ,la copii le-am luat pt.noi mai putin vedem noi nu suntem cu pretenti dar daca ar fi mi-as dori sa plecam de sarbatori la nuremberg sau nantes-baule.super sunt de sarbatori.dar bani astia nu ies la nr.Sarbatori fericite alaturi de cei dragi La multi ani.pup

    RăspundețiȘtergere