Film- Cairo Time vizita in Egipt

Saptamana 30
Cairo Time (2009)




WOW WOW WOW am ajuns la 30 de filme pentru pasionatii de calatorii! Trebuie sa imi intelegeti entuziasmul! Pana acum nu vedeam nici 5 filme pe an si acuma am ajuns la 30! 30 de filme bune! Mi se pare un numar mare pentru mine, si ma bucur ca numarul 30 e destinat unui film atat de frumos cum e Cairo Time!

Rezumat: Cairo Time e povestea lui Juliette, o frumoasa doamna ce merge sa ii faca o vizita sotului ei la Cairo. Sotul ei lucreaza pentru O.N.U si e plecat cu treburi la Gaza asa ca Juliette ramane singura in Cairo, in asteptarea lui. 
La aeroport este asteptata de Tareq un egiptean, prieten cu sotul ei, care promite sa o introduca in viata orientala ... Tot filmul este despre vizita ei la Cairo, din punct de vedere turistic. 

Pareri personale: Acesta e singurul film vazut de mine in care am reusit sa ma transpun acolo in film, in Cairo pentru 1 ora jumate. Am iubit muzica orientala de pe fundal, agitatia specifica oraselor mari din tarile Arabe, traditiile si obiceiurile, cafenelele, acele peisaje superbe! 
Am fost Juliette! Am vazut Cairo la fel ca si ea, pentru prima oara. Mi-a placut peisajul de la balconul hotelului... Cu Nilul ce strabate orasul! Am iubit cafeneaua lui Tareq! Am savurat fiecare iesire in bazar! Am ras subtil cand Juliette a fost trezita de prima chemare la rugaciune :) Mi-au placut Piramidele! Si am vazut si eu in Tareq un barbat frumos, o companie placuta care stie cum sa iti prezinte Egiptul si cum sa se poarte cu o doamna! Iar nunta orientala a fost cireasa de pe tort! Va zic sincer ca am trait intens fiecare minut din film si mi-ar fi placut sa aiba macar 5 ore :) 

Pentru cunoscatori Cairo Time inseamna amintiri frumoase, pentru cei care inca nu au fost in Tarile Arabe merita sa il vedeti! E descrisa foarte bine  viata de acolo! Cu explicatii folositoare :) Mai ales pentru doamnele care se intreaba daca pot calatorii singure ...

Si cateva (mai multe poze) fiindca nu m-am putut decide!













Thanks for visiting,


                      
                    Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

21 de comentarii:

  1. Pare un film tare interesant, mai ales ca nu sunt familiarizata cu tarile arabe, cu civilizatia si cultura lor, care reprezinta un adevarat mister pentru mine. Multumim de recomandare, as vrea sa-l gasesc sa-l vad.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa. Mi-a placut foarte mult filmul!! De la el am ramas cu o imagine idilica asupra Cairo-ului... dar realitatea a fost crunta si dezamagitoare! N-as mai vizita a doua oara Cairo decat daca ar fi golit de localnici ...

    RăspundețiȘtergere
  3. O recomandare excelentă!
    Un film care îți rămâne în suflet.
    Merită văzut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,l-am vazut mai demult si mi-a placut atmosfera dintre cei doi! Eu sunt demult si definitiv indragostita de Egipt si merg in fiecare an (de 1o ani);in Cairo am fost de 6 ori si nu stiu cum ai putea fi dezamagit daca nu pleci cu prejudecati! Eu merg cu fiica mea,pe cont propriu si fara sa cunoastem pe nimeni acolo si n-am avut niciodata neplaceri!

    RăspundețiȘtergere
  5. Liliana, te felicit daca reusesti sa strabati jungla din Cairo impreuna cu fiica ta! Daca mergi de 10 ani acolo inseamna ca ai mers pe strazi si nu te-au deranjat toti oamenii aia care se baga in seama singuri la orice pas! Pe mine nu ma deranjeaza sa vorbesc cu unul, doi, hai trei. Dar cand sunt din ce in ce mai multi si nu reusesti sa faci altceva decat sa incerci sa te eschivezi, sa fi cat mai mica si invizibila ... asta e prea mult pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa ce am citit la Hapi despre atatea aventuri in acea lume ciudata pentru noi, ma simt tentata sa caut filmul recomandat de tine, sa vad mai mult, sa aflu mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cam multe filme de calatorii care nu le-am vazut :)). Am facut o lista lunga. L-am pus si pe asta, pare interesant, imi plac povestile din Egipt.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce-am vrut eu să zic, a zis Vienela :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @dB,cred ca este doar obisnuinta!Adica incepi sa le cunosti reactiile si nici nu le mai remarci!Dar oricum,"marea hartuiala" este in zonele comerciale si turistice,in rest nu esti prea mult bagat in seama!Poti merge linistit pe stada sau in metrou fara sa ti se adreseze nimeni...Daca vei mai ajunge acolo,icearca si plimba-te pe strazile din cartierul Zamalek(de ex.);e f.civilizat,curat plus ca sunt tonete cu o inghetata fantastica,cu sucuri fresh de trestie de zahar si tot felul de fructe(la halba),ca sa nu mai mentionez cofetariile! Sunt multe cladiri superbe din perioada coloniala care merita admirate chiar daca nu toate sunt renovate recent!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim8:51 p.m.

    l-am dwnlodat aseara, abia astept sa il vad

    RăspundețiȘtergere
  11. Vai cat de mult mi-a placut, ce tensiune frumoasa intre protagonisti, ce peisaje splendide și ce Cairo de vis am intalnit in aceasta poveste!!! Nu am decat cuvinte de lauda despre el! DE VĂZUT!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ador filmele de genul acesta. Am parcurs toata lista ta si sunt nerabdatoare sa le vad pe cele de care am aflat abia acum...multumesc mult de recomandari. Am si eu cateva pentru tine, daca nu te deranjeaza: Into the Wild, Diarios de motocicleta, The Beach, Monte Carlo, Cast Away si Letters to Juliet.

    RăspundețiȘtergere
  13. L-am vazut si mi-a placut foarte mult si eu il recomand!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Miha.Ela ce alte filme mai recomanzi??? imi fac o lista pt 2013 ...

    Cristina M mersi de recomandari :) Am vazut toate cele mentionate mai putin Cast Away pe care il pun pe lista pentru anul viitor. Pe blog public review despre 1 film pe saptamana si restul inca "asteapta" sa scriu despre ele :)

    Bia asa e! un film bun bun :)

    Hapi nu pot sa cred ca inca nu l-ai vazut :)! de fapt nici despre mine ... :)))))

    Liliana de cand cu Revolutiile nu iti e groaza? si eu m-as duce dar nu cred ca e o perioada propice pentru calatorii ... nu stiu

    RăspundețiȘtergere
  15. Andreia, Vienela, Larisa, Coco, Nice vizionare placuta, sper sa va placa

    Db stiu ce zici! Stiu cum e Casablanca! stiu cum sunt toate orasele pe care le-am vazut! unii imi scriu mailuri cum ca ei nu vad totul atat de frumos ca si mine! cum pot sa ignor aglomeratia, oamenii, cladirile darapanate in culori pale, marea murdara, plaja murdara etccc! Adevarul e ca nu exista pe lumea asta locuri perfecte! trebuie sa stii sa extragi frumusetea si acolo unde asta pare mai greu de facut! Altfel toata lumea asta si-ar pierde farmecul ..... parerea mea
    Apoi 2 experiente nu sunt niciodata la fel! Eu am urat Parisul la prima vedere! Fiindca nu s-a ridicat la asteptarile mele nu fiindca ar fi un oras urat! totusi vin din Romania :)) deabia la a 2-a , a-3-a vizita am inceput sa ma indragostesc de Paris! acum abia astept sa ma intorc acolo!

    RăspundețiȘtergere
  16. Frumoasă povestea dintre cei doi, fascinant acel Cairo haotic, aiuritor, dar care are poezia lui :)

    RăspundețiȘtergere
  17. stiu ca m-a impresionat si pe mine filmul si i-am acordat un post special candva mai demult. superb film!

    RăspundețiȘtergere
  18. M-ai convins! O sa caut filmul si o sa ma uit si eu. Pare foarte fain.

    RăspundețiȘtergere
  19. E foarte dragut filmul...la fel ca si Cairo:)

    RăspundețiȘtergere