The Amazing Race adrenalina si calatorii Gratis - discutii turistice

Saptamana trecuta pt prima oara in ultimii 3 ani las televizor aprins in timp ce il adorm pe Kari. Era pe programul AXN acolo unde Kari urmarise ceva reportaj cu animale. Si acum incepea un nou sezon The Amazing Race care dupa vreo 3 ore mi-am dat seama ca il dau pe tot intr-unul adica toate cele 10 episoade, intr-un film mai lung! Va da-ti seama ca am fost prinsa de televizor ca scaiul! dar sa incepem cu inceputul ...


The Amazing Race e un serial Tv inceput in 2001. Un show mai bine spus cu oameni normali, tineri din diferite tari care se inscriu si sunt alesi sa participe la Provocare. Sunt mai multe echipe a cate 2 persoane, de obicei 10 sau 12 echipe si in fiecare episod au de parcurs diferite obstacole pentru a primi indicii si a ajunge la punctul final. Ultima echipa ce ajunge e eliminata! Echipa ramasa in concurs pana la finalul concursului castiga marele premiu, ceva zeci de mii de euro!

Cred ca m-am uitat la Amazing Race inca de la inceput sau ma rog de cand a fost difuzat in Romania! Imi placeau la nebunie aventurile prin care treceau concurentii, imi placea sa calatoresc prin lume alaturi de ei! Fiindca in fiecare episod sunt intr-un alt oras, intr-un alt colt de lume! Si trebuie sa se descurce! Pe langa asta mai sunt si provocarile fizice si psihice atat de interesante! Iar acum m-am uitat din nou la Amazing Race si am vazut totul cu alti ochi! Cu ochi si suflet de calator! 


Iar la final mi-am pus intrebarea: 
Cat de departe as fi in stare sa merg pentru a calatori GRATIS prin lume?


Prima etapa: concurentii trebuie sa zboare printre 2 zgarie nori!
Zic pas - mi-e frica de inaltime, imi tremurau chilotii pe mine si in Salina Turda, in liftul acela de sticla! In nici un caz nu o sa fiu imbracata in blugi si legata de cateva frangii, agatata de un elicopter, in zbor printre Zgarie Nori!

Etapa 2: degustare de delicii chinezesti! 
I'm in - daca am mancat craci de broasca si melci ce m-ar opri sa mananc niste rame si alte scarbosenii! Pana la urma e carne si aia

Etapa 3: de cautat un indiciu ce se afla intr-un vas din cele 1000 de vase de lut
I'm in - stau bine cu rabdarea, nu stiu cat fac fata presiunii si stresului, contra timp, dar cred ca la asta m-as descurca destul de bine

Etapa 4: Salt in aer dintr-un Balon cu Aer Cald
Zic pas: Frica de inaltime bate-o vina! Acum sa va zic sincer, si de ma puneti sa sar intr-o groapa de 2 metri mi-ar fi frica! Inca cand eram mica mai faceam sarituri in apa, dar acum cred ca nu as mai fi in stare sa fac nici aia! 

Etapa 5: Sa ma plimb imbracata ca un soldat prin Praga si sa conving turistii sa ma lase sa le fac turul orasului contra cost
I'm in: cred ca asta ar fi cea mai usoara parte a concursului! dupa ani buni de facut chestionare pe strada mi-e destul de usor sa abordez lumea!

Astea sunt doar cateva exemple. Fiecare concurs are 10-12 etape cu numeroase probe. Am vazut sarituri in Mall, am vazut curse pe diverse animale, canoe, inot, am calatorit prin Africa, Europa, Asia, America!
Sincer sa spun nu stiu daca as fi in stare sa ma bag la un asemenea joc fiindca e nevoie de prea mult efort fizic si am prea multe fobii ... dar as merge pentru calatoriile in jurul lumii Gratis!   Voi:

Georgiana,  Hapi,  Andra,  Natural,  Mihaela,  Andreia,  Nice,  Aa
  Larisa,  Vladimir,  Kadia,  Coco,  Alexandra,  Bogdan, Ioana,  Miha.Ela
 Arakelian, Milly, Alex Petrescu,  Diana, si toti cititorii mei fara blog

Ai Participa? Pentru aventura, pentru calatorie? 
Ce te-ar putea opri sa participi?

Pt cei noi pe blog sa va explic, la discutii turistice/blogosferice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

29 de comentarii:

  1. Ma crezi daca iti spun ca am vazut toate sezoanele din The Amazing Race?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu una m-as baga, desi am si eu o gramada de temeri. Dar sunt si probe extraordinare si oricum, e o chestie geniala. Emisiunea imi place la maxim. Si cel mai mult imi place cand ii trimite in locuri in care am fost si eu :)).

    RăspundețiȘtergere
  3. Aş vedea probele 2-5 de la tv pentru că aş fi out de la prima probă :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm, probe foarte dificile, nr 3 e singura cat de cat mai accesibila. Desigur si premiul este valoros, dar cel mai sigur strang eu bani si plec unde vreau. :P
    Deci aleg sa zic pas. Nu mai sunt deloc curajoasa si nici dornica de aventuri. La mine a intervenit demulticel instinctul de conservare. Si nu, la 20 de ani nu era atat de accentuat ca azi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si zici ca e pe AXN programul asta? Nu am dat niciodata peste el, mereu cand deschid tv-ul vad numai seriale politiste :))

    Revenind la intrebare...sunt interesante provocarile, doar ca mie imi place sa calatoresc mai pe indelete, nu sa fiu contra-cronometru. Dar ma incanta ideea de a primi indicii si a gasi ceva, gen "vanatoare de comori", am auzit ca si prin Bucuresti se organizeaza evenimente de acest gen.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ooo da, m-as duce, chiar daca nu as ajunge in finala, de cand am vazut prima data concursul am spus ca mi-as dori sa ajung si eu acolo. Singura mea fobie e claustrofobia si as avea probleme la probele cu mancarea diverselor scarbosenii, dar pentru asta ar fi iubitul meu, el nu are probleme si chiar vorbeam cu el si zicea ca ar putea incerca diverse "sortimente exotice". Adrenalina imi place si as sari si cu parasuta si din balon sau mai stiu eu ce, nu am probleme cu inaltimea, stiu sa ma descurc si cu bani putini, sa abordez lumea. Asa ca rspunsul meu este da, as accepta fara sa stau pe ganduri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim8:33 a.m.

    Deliciile chinezesti si vasele de lut m-ar opri! Nu pot manca scarbosenii si alimente nepreparate. Iar daca vad un gandac , sistemul meu vegetativ se da peste cap si nu-l mai pot controla!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici mie nu-mi plac astea cu inaltimile, dar daca sunt probe sportive m-as baga. Singura problema ar fi timpul :)

    RăspundețiȘtergere
  9. The Amazing Race a fost printre singurele emisiuni la care m-am uitat o perioada, acum mult timp... Dar cred că nu numai tineri se pot înscrie. Eu îmi amintesc de un cuplu de aproape 70 de ani, desigur americani... ei au reuşit să ajungă aproape în etapa finală, concurând cu oameni mult mai tineri. Au fost uimitori. De ei îmi amintesc bine, oameni care cu adevărat te inspiră, au dovedit că la orice vârstă poţi porni într-o aventură. Şi a mai fost un lucru: au comunicat excelent, nu au avut momente de dispute, ceea ce, într-o astfel de cursa, este esenţial. Să ai partenerul potrivit.

    Nu este însă despre a călători, pentru a descoperi un loc, deşi străbaţi multe, dacă reuşeşti să treci etape, o faci pentru a descoperi indicii din locurile respective :D Scopul fiecăruia este desigur să reuşească să treacă etapele, să ajungă în finală şi, eventual, să câştige. Cred că este la fel de captivantă emisiunea şi acum, după atâtea serii :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Atata timp cat nu ma baga in apa sau sub apa, e ok pentru mine :))) Am o teama teribila de apa :))! Cu inaltimea stau bine, poate la scarbosenii alimentare sa mai fie ceva probleme :))!
    Adevarul este ca pe la 20 de ani probabil m-ar fi tentat o asemenea aventura, acum (nu ca as fi prea batrana), vorba lui Nice, a intervenit putin instincul ala de conservare, parca nu m-as mai baga la chestii prea extreme.

    RăspundețiȘtergere
  11. E putin prea aventuros pentru mine. Nu ma dau in vant dupa sporturile extreme, si nici nu-s fan "gourmet chinezesc".

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca am prins cu coada ochiului cate ceva din serialul asta, deci nu stiu si de aia intreb: pe langa incercarile astea ei viziteaza si orasele? adica merg cu ghidul in mana din punctul x in punctul y sau le spune cineva ce sa viziteze? sau ei doar fac incercariel astea in diferite orase, sunt lasati acolo, fac ce trebuie sa faca si apoi sunt mutati in alta parte? ma gandesc ca dupa incercari fizice nu mai ai chef sa pleci seara sau in cele cateva ore libere sa vizitezi.
    Te intreb pentru ca, din experienta proprie, stiu ca nu prea vezi mare lucru cand faci efort fizic. In 99 la eclipsa, ne-am propus sa vedem eclipsa de pe Varful Parangul Mare, de acolo se vedea cel mai bine. Greseala mea a fost ca eram dingura fata intre 7 baieti, iar unii dintre ei sportivi de performanta. Nu le puteam impune eu ritmul, cand eu eram la poale ei erau in varf, cand ei se odihneau eu abia urcam, cand eu voiam sa ma odihnesc ei plecau si trebuia sa ii prind din urma. Nu aveam deloc conditie fizica asa ca fiecare zi o petreceam cu limba scoasa de un metru afara, iar seara cadeam lemn la somn. Nu imi amintesc nimc de pe traseu, nu imi amintesc nimic din zona de campare, nimic. Doar efortul de a ajunge unde trebuia sa ajungem in fiecare zi. Acum ma uit pe poze si nu stiu cand am trecut pe langa lacuri sau alte minunatii, nici poze nu aveam putere sa fac si eu sunt moarta dupa poze.
    Deci daca nu presupune pauza de vizitat intre incercari eu zic pas. Nu am nimic nici cu inaltimea, nici cu scarboseniile de mancat, nici cu apa, iar desi nu am conditie fizica deloc, m-as baga la asa o aventura :) da sa presupuna si vizitat

    RăspundețiȘtergere
  13. cu gandul sunt ceva aventuroasa, in realitate fac fata atator de putine lucruri: frica de inaltime, de apa, dezgustul fata de mancarurile mai putin ortodoxe, incapacitatea de a alerga/viteza pe distante lungi, emotia care imi taie din luciditate. :))

    sa ma tarasc prin noroi, sa car greutati-chiar daca nu am voie-, unde necesita rabdare, reconstituiri, orientarea in spatiu stau prost dar aici as fi salvata de sot.. am o buna intuitie, cel putin procentajul experientelor ridicat din autoevaluare indica acest lucru.

    deci treaba asta e cu da si nu :)
    ii admir pe cei care pot.

    RăspundețiȘtergere
  14. cu halitul ...sunt eu gurmanda , dar cred ca nu as manca scorpioni , larve sau mai stiu eu ce minune...in rest , ma incumet...nu prea am eu conditie fizica ...tutunul de' :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Pfff, nasol cu scarboseniile. I'm in la toate etapele, dar la aia cu deliciile chinezesti as avea maaari probleme. Se pune si daca vomit dupa aia? Ca sansele ar fi maxime! :)))

    RăspundețiȘtergere
  16. M-am uitat la toate sezoanele din "The Amazing Race", dar nu as avea forta necesara sa partip. Curaj..poate, dar nu as putea trece peste probele care implica degustari.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu as participa aproape fara sa stau pe ganduri, mai ales daca mi-as putea forma echipa cu baiatul meu, care are o gandire limpede, logica si sotul meu, fire aventuroasa, care nu se sperie de nici un obstacol. Singura nu cred ca mi-ar da ei voie sa particip, pentru ca ma considera prea avantata si nechibzuita, fara teama de consecinte. :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Am vazut multe sezoane din "The Amazing Race" si cel mai nou (nr.21) se difuzeaza chiar acum in State si nu spun cum, ma uit si eu:D Este unul dintre show-urile mele preferate si mi-au ramas in cap multe locuri faine pe care as vrea sa le vad. Intr-un sezon au fost si in Romania, pe la Bran, si la "Detour" au avut de ales intre nu mai stiu ce si sa-i ajute pe tiganii din zona. A fost interesant;))) Dar intr-un alt task s-a ratacit o echipa prin padure, pentru ca in loc sa urmeze cararea marcata in culorile cursei, au mers pe marcajul turistic banda rosie!:))

    RăspundețiȘtergere
  19. Anda, asta e tare, cred ca ne-au cam blestemat marcajele in ziua aia :)))

    Vienela nu se poate singura, doar 2 (din cate stiu) dar cu un asemenea fiu si sot ai de unde alege :)

    Iulia unele sezoane nu implica degustari, probleme sunt extrem de diversificate!!!

    Alexandra se pune! De altfel am vazut un sezon in care mancau ochi de vaca, iti dai seama ca toti isi dadeau matele pe afara :)))! Si eu numai cand ii priveam

    Coco daca e numai tutunu, nu-i probema, ai un motiv in plus sa te lasi :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Oribil!
    Da, cred ca am vazut si eu episodul ala, dar am blocat asa de bine imaginile din mintea mea, ca nu mai tin minte ce faceau concurentii dupa :P

    RăspundețiȘtergere
  21. Miha.Ela si eu ii admir! mai ales pt faptul ca merg acolo si intra in competitie nu doar ca le fac .... Competatia cere disciplina!

    Raluk viziteaza. Uneori arata si in program cum ii duce si le face turul orasului si cum se distreaza si in afara concursului. Uneori nu arata dar iti dai seamana ca toata treaba nu are cum sa se petreaca in 10 zile :)

    Bogdan din ce vad aici majoritatea calatorilor sunt aventurosi dar in doze mici ce tin doar de calatorie si drumul pana acolo :)! Aici ma includ si eu binenteles

    Larisa hai serios de apa??? In Romania noastra care e plina de apa e ciudat! :) bine ca la scufundari de exemplu cred ca as zice si eu pas desi imi doresc teribil dar ar trebui sa fiu pregatita si psihic nu asa de azi pe maine! Si atunci la mare cum te descurci?

    Mira am vazut si eu in serialul acela despre care am scris pe blog, in Maroc, erau si mai in varsta si la final au castigat o echipa ce avea un membru orb :(. Cu toate astea tipul a fost exceptional!

    Natural timpul de miscare si executie? :)

    Hapi atunci nu e de tine, gandaci sunt peste tot :)) Totusi sa-r putea sa nu fie in farfurie, nu sunt totdeauna probe cu scarbosenii

    RăspundețiȘtergere
  22. Georgiana legat de claustrofobie nu prea tin minte probe. Doar una mai nasoala in care ii inchideau intr-o cusca in apa si trebuiau sa se dezlege si sa inoate pana pe o insula unde era indiciul. Proba era dificila dar cred ca presati de timp, atfel stau lucrurile

    Andra da, nu e vorba de o vacanta in adevaratul sens al cuvantului! As putea spune mai repede degustare de locatii :)Cate un mic preview!

    Nice deja incep sa o iau si eu pe drumul asta. Curajul imi piere cu fiecare zi :((( Chiar azi ma gandeam ca daca as vrea as putea sa merg prin Asia un an de zile. Asa sa locuiesc cateva luni in 2-3 locatii. Dar sa-ti doresti nu-i suficient! Iti trebuie si acea tona de curaj si gram de nebunie :)

    Andreia nice :))

    Andra apropo de asta eu de cand am vazut emisiunea asta m-am indragostit de Barcelona. Nici nu m-am lasat pana ce nu am vazut-o :))

    Turisticus, si te-ai baga??

    RăspundețiȘtergere
  23. Alice sa stii ca as fi partenera perfecta pentru tine! :* As face eu probele cu inaltimea si te-as lasa pe tine sa "degusti delicatesele"!!! Urmaream si eu emisiunea, inainte sa am 2 copii care necesita multa atentie...dar ce mult imi placea!!! Mi-ar placea sa particip, fac foarte bine fata stresului, sunt meticuloasa si un bun coechipier!

    RăspundețiȘtergere
  24. Aaaa, un alt punct forte al meu e orientarea! Nu prea ma sperii decat de ganganii si alte lighioane sau scarbosenii...bleah...

    RăspundețiȘtergere
  25. desigur ca m-as baga, desi chestia cu lighioanele de mancat, e o proba cam dificila si nici cu orientarea nu stau grozav, dar banuiesc ca bunavointa poate rezolva unele probleme :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Milly mersi, cred si eu ca ne-am descurca de minune :) Eu n-am probleme cu scarboseniile decat daca sunt in sos sau sunt crude, dar ma rog, vom face noi fata :)

    Aa ai dreptate! Daca ai bunavointa si o minte limpede in conditii de stres poti trece peste toate cu brio

    RăspundețiȘtergere
  27. Da absolut m-as baga. Dar nu pentru cateva zeci de mii de euro. Ca bani sunt prea putini, iar ca premiu stiu altele mai ieftine si mai dezirabile. Dar m-as baga. In primul rand ca sa ma simt incurajat si aplaudat de femeia mea :).

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu am vazut The Amazing Race, dar am auzit de el. Si nu, n-as participa, pentru ca mi-e teama de inaltime, sunt foarte mofturoasa la mancare si n-as manca niciodata chestii ciudate, nu-mi place sa fiu in centrul atentiei, s.a. :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Deci daca si viziteaza atunci eu ma bag :)

    RăspundețiȘtergere