Top 10 Cele mai frumoase muzee vazute anul acesta

Am avut un an bun, am vazut foarte multe muzee de aceea o sa va scriu un top cu cele mai frumoase muzee vazute anul acesta si nu un top general! Nu as vrea sa ma repet  :) Iar muzeele ce le-am vazut anul acesta au fost mai mult decat impresionante, asa ca am ce sa va povestesc :)! Unele imense, altele  micute,  tematice sau foarte complexe (ex: British Museum) fiecare si-a spus povestea intr-un mod unic, interesant!

Mai jos va scriu o lista cu toate muzeele ce le-am vazut anul acesta pe orase!
La Londra am vazut mult mai multe galerii de arta, lunar sunt cateva zeci care se organizeaza, unele ad hoc prin oras sau prin diferite locatii! Majoritatea expozitiilor sunt temporare!  Am sa le trec doar pe cele permanente pe care le puteti vedea si voi, oricand ajungeti la Londra!
Deasemenea trebuie specificat ca majoritatea muzeelor eu le-am vazut gratuit (sau prin programul gratis pana la 26 de ani sau fiinca m-am dus in zilele cand sunt gratuite) ! Doar 3-4 din toata lista au fost cu plata!


Paris

-Muzeul cartilor de joc si de tarot  /  Muzeul Postei  / Muzeul Parfumului  / Muzeul Muzicii

Rouen

Muzeul Ceramicii  / Muzeul de Fier Forjat

Londra

Muzeul Londrei   / Muzeul Geffrye   / Muzeul Victoria & Albert  / Muzeul Ceasurilor /Muzeul Horniman
Muzeul de Istorie Naturala / Muzeul de Stiinte / British Museum / Muzeul de evantaie / Muzeul ceaiului Twining /  Muzeul jucariilor  / Imperial War Museum  / Muzeul Tigarilor

National portrait Museum /  Galeria de arta Guildhall  / Galeria de arta Barbican Center / Galeria de arta Serpentine  / Galeria de arta WhiteChapel  / Galeria de arta Tate  / Galeria de arta Tate Modern / Galeria de arta Courtauld   /  Galeria de arta Queens House etccccccc

Oxford

Magdalen Collage cu Muzeul colegiului  / Muzeul Pitt Rivers   / Muzeul de Istorie Naturala

Bourton-on-the-water

Muzeul Masinilor de epoca

Stratford-upon-Avon

Locul nasterii lui Shakespeare

Bath 

Baile Romane

Top 10 muzee vazute anul acesta
Acesta este un top personal cu cele mai interesante muzee 
din cele amintite si vazute (din lista de  mai sus)! Ordinea e oarecare




10. Muzeul Muzicii din Paris
Paris! Cine s-ar fi gandit ca ascunde o asemenea minunatie de muzeu! Deabia la a treia vizita i-am acordat importanta din pacate! si 5 ore nu au fost de ajuns! Am plecat fara sau aud chiar toate cele 3000 de instumente! Dar macar am avut norocul sa aud unele din cele mai rare si interesante instrumente muzicale din intreaga lume! 


9. British Museum din Londra
Unul din cele mai frumoase muzee vazute de mine pana acum! Extrem de mare (a trebuit sa ma duc de doua ori si am stat cate 5 ore) Colectia Africa si Colectia Asia sunt doar cateva din cele care mi-au placut




8. Muzeul Pitt Rivers din Oxford
Mare surpriza muzeul acesta! Fiindca m-am dus fara sa stiu ce voi gasi inauntru! Si uitati ce am gasit :)


7. Muzeul ceasurilor din Londra
Muzeul ceasurilor a fost destul de greu de gasit! Insa a meritat pe deplin fiecare om intrebat si fiecare cotitura gresita! Un muzeu al timpului, al ceasurilor vazute ca opere de arta! Aici puteti citi mai multe despre Muzeul ceasurilor din Londra



6. Muzeul Victoria&Albert din Londra
Un imens muzeu de arta britanica! Colectia de ceramica si colectia de sticla au fost preferatele mele! Dar muzeul adaposesteste  mult mai mult! Daca mergeti alocati minim 3-4 ore! nu o sa va plictisiti



5. Muzeul de jucarii  din Londra
Jucariile ca jucariile dar  colectia de papusi si casele pentru papusi au fost punctul forte care mi-au ramas in gand si in suflet!  Din wow , woooowwwwwww si super nu mai ieseam! Poate bucuria mea si surpriza pentru mine a fost faptul ca eu acum 15 ani ma jucam cu papusile si-mi faceam camere imaginare si acum descopar ca de fapt existau casute pentru papusi cu mult timp in urma si mult mai detaliate si bine lucrate decat mi-as fi putut imagina vreodata!



4. Muzeul cartilor de joc si de tarot din Paris
Un alt muzeu extraordinar cu sute de carti de joc, de tarot si lumea lui Alice in Tara Minunilor! Am vazut multe grupuri de copii, erau incantati! Si parintii! Si eu! Aici am descoperit de fapt cate feluri de carti exista! Cate pachete! Cate jocuri (multe erau explicate) Un loc in care cartile de joc si de tarot sunt ridicate la adevarata  valoare! 


3. Muzeul evantaiului din Londra
Muzeul Evantaiului exista si la Paris si are apromoximativ acelasi pret 5 euro! Din pacate la Paris l-am ratat asa ca am mers la Londra! Muzeul e destul de mare! are o camera, o Orangerie de fapt care mi-a ramas intiparita in memorie ca o camera neatinsa de timp! E foarte frumoasa! Evantailele deasemenea dar nu stiu de ce am impresia ca cele de la Paris o fi mai reusite! Poate fiindca vintage nu ar fi existat fara evantaie! 


2. Muzeul Londrei
In Muzeul Londrei o sa faceti o plimbare la scara normala prin Londra din perioada romana si pana acum! Ei in perioada victoriana e Londra mea! Atunci mi-ar fi placut sa ma nasc, acolo mi-ar fi placut sa traiesc! E perfectiunea vremurilor demult apuse in viziunea mea! 


1. Muzeul de Fier Forjat din Rouen
Doamnelor si domnilor ultimul muzeu! Cel mai cel dintre toate! Supriza surpizelor! Un muzeu micut din Rouen,  Franta! De ce primeste din partea mea toate laudele? 
-->  Pentru locatie! intr-o imensa biserica in stil gotic! ce loc mai bun ar fi pentru o asemenea expozitie? 
--> Pentru colectia de obiecte din fier forjat pe care le gasesti in aceasta biserica! calcatoarele vechi, fofecutele, lopetile pentru jar, modele de gard sunt doar cateva din obiectele expuse! Cheile imense de palat fac furori! :) e unul din muzeele inedite ale lumii tratat cu maxima seriozitate!



Care muzeu l-ati vazut? V-ar placea sa-l vedeti???






 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  


20 de comentarii:

  1. Muzeul de Fier Forjat este splendid, într-adevăr, şi devine şi mai interesant când vezi unde se află. Toate sunt însă extrem de captivante, din fiecare ieşi mai bogat. Ai adunat multe şi minunate amintiri, Alice.

    RăspundețiȘtergere
  2. sa ai un an nou minunat! la cat mai multe calatorii!!!!!!!!!!pupppp

    RăspundețiȘtergere
  3. Waw... Superbe toate. Din pacate, pana acum, eu n-am apucat sa vad nici unul din ele. Insa cred ca m-ar incanta in mod deosebit Muzeul de jucarii din Londra si cel al ceasurilor, tot din Londra. :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai vizitat o multime de muzee anul asta!
    Muzeul Londrei mi se pare foarte fain, la fel ca si preferatul tau, acela din Rouen. Imi plac foarte tare obiectle din fier forjat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super! Muzeele prezentate sunt foarte atractive. Poate, vreodata voi ajunge sa le vad si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Wou, ce de muzee ai vizitat anul acesta, Alice. :) Si ce fotografii frumoase ai realizat acolo. :) Din topul tau mi-au atras atentia doua muzee pe care as dori sa le vad daca as ajunge vreodata in cele doua mari metropole ale Europei de Vest, Londra si Paris. Este vorba de Muzeul Muzicii si Muzeul Victoria&Albert. Super tentante ambele, ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mira multumesc! Da ma bucur ca avem gusturi asemanatoare! Nu zic ca muzeele mari nu sunt mai calitative si mai bogate insa acesta mi-a transmis mie cele mai multe stari si m-a surprins cel mai tare! Sper sa il vezi si tu intr-o zi!

    Modniza Mersi la fel!

    Ella daca ajungi la Londra "impusti" multe dintr-o lovitura! Si mai sunt si gratis :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Larisa ai fost in cel din Rouen???

    Mirel daca iti doresti suficient de tare le vei vedea :)

    Nice nu stiam ca esti asa mare pasionata de arta! Nici de muzica ...
    Vreau doar sa spun ca m-au surprins alegerile tale! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Toate sunt deosebite, dar daca ma pui sa spun cu ce as incepe, aleg Muzeul jucariilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu, n-am fost la nici unul dintre ele.
    La Rouen n-am ajuns niciodata. De fapt nici nu stiam de muzeu, dar o sa-l retin daca ajung pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  11. Wow! Vazand cat e de fain Muzeul Ceasurilor din Londra mi-e cam rusine cu ce avem noi aici la Ploiesti.
    Anyways, dintre toate ce mi-as dori sa vad cel mai mult (evident ca pe toate mi-ar placea sa le vizitez)este Muzeul Muzicii din Paris. Pare asa romantic si vintage. Love it.

    RăspundețiȘtergere
  12. Uite ca am fost la Paris si n-am stiut de Muzeul Muzicii :( Am avut si programul incarcat, dar data viitoare merita vizitat. Mi-a mai placut mult si Muzeul Fierului Forjat. Pe acestea doua le-as vizita in prima faza si pe urma si pe celelalte :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Alice, sper ca surpriza produsa a fost una placuta. :)
    Daca nu scriu pe blog despre un subiect, nu inseamna ca nu pot sa-l admir sau sa nutresc un anumit interes pentru el. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Muzeul ceasurilor din Londra mi-a captat atentia pentru ca ador cesurile si esarfele. Insa daca as avea ocazia as vizia toate cele 10 muzee prezentate.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am vazut nici unul dintre muzeele prezentate de tine, dar mi-ar placea sa ajung la Oxford, sa vad Muzeul Pitt Rivers. Poate si pe cel cu fier forjat...

    RăspundețiȘtergere
  16. In urma cu 4 ani am vizitat aproape toate muzeele din Londra, enumerate si de tine. Mi-ar placea, in schimb, sa vizitez Muzeul Muzicii din Paris.

    RăspundețiȘtergere
  17. Super toate muzeele vizitate de tine. O parte dintre ele ( cele dion Londra) le-am vizitat si eu. In topul preferintelor mele, ramane muzeul lui Salvador Dali, din Figueras, Spania. E superb iar Dali este pictorul meu preferat asa ca imi intelegi alegerea. As vrea sa ajung si la Muzeul Muzicii sin Paris si la cel de fier forjat.Poate ajung anul asta :D.
    Iti doresc un an nou, plin de impliniri si multe calatorii, ca sa mai scrii aici pe blog, ca pe toate le astept nerabdatoare :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Anonim8:46 p.m.

    Sunt foarte frumoase si interesante muzeele vizitate de tine dar eu nu am aceasta pasiune. Nu cred c-as vrea neaparat sa vad unul anume :)

    RăspundețiȘtergere
  19. frumoasa lista! Despre cele londoneze am citit si am comentat la vremea aceea, n-am uitat de preferatul meu, Victoria si Albert.
    Dar cred ca mi-ar mai placea doua din topul tau : Muzeul Evantaiului si Muzeul Jucariilor. Asa e cu copiii mari. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Tocmai am realizat cat de putine muzee am vazut, cel putin dintre cele recomandate de tine, dar in special Muzeul Muzicii din Paris m-ar interesa sa-l vad. Mi se pare incredibil de frumoasa poza ta.

    RăspundețiȘtergere