De ce imi plac blogurile de calatorii

In ultimele zile blogosfera de turism face topuri, vorbeste despre tendintele in blogosfera in 2013, asa ca m-am gandit sa ma aliniez si eu pe subiect cu acest articol :)


De ce imi plac blogurile de calatorii? Fiindca imi place cum sunt scrise! 


Nu citesc doar ca sa caut o destinatie, un mod de a calatori low-cost la Londra sau la Paris, ce sa vad la Roma sau cat costa Muzeul x din Shangai! In nici un caz! Pentru aia intru atunci in ultima saptamana pe google si dau un search! Nu iti trebuie prea multa indemanare sa faci asta si nici foarte mult efort! Scot toate informatiile si am plecat! Norocul meu nici nu trebuie sa fac asta! Cer recomandari pe blog si intotdeauna am primit de la voi o sumedenie de informatii si pont-uri extrem de valoroase! Apropo pentru asta va multumesc!!!

Serios citesc atat de mult zilnic, online si offline incat ma bucur enorm cand gasesc un blog ca al tau unde in sfarsit simt ca cineva rezoneaza cu mine/ cu locul/ cu timpul despre care a scris!
Nu as vrea sa cad in ridicol explicand definitii despre ce inseamna un travel blogger! E prea relativ! prea subiectiv! Prea dificil! Nu ma simt in masura ... dar .... pot sa va zic ce ma face pe mine sa revin pe blogul tau de calatorii!

1. Imi zici o poveste

Toate blogurile de calatorii sunt pline de notite! De amintiri! De informatii! Diferenta e ca pe blogul tau le gasesc pe toate intr-o poveste! Ca articolul tau are un inceput si un sfarsit! Ca atunci cand citesc stiu de unde ai pornit, ce ai cautat, cum ai ajuns, ce ti-a placut, ce nu ti-a placut, astfel incat la sfarsitul articolului pot sa imi fac o parere!

2. Blogul tau e despre tine

Imi plac blogurile subiective! Extrem de subiective! Imi place sa descopar persoana din spatele blogului! Sa o cunosc! Macar sa imi lase impresia ca pot sa o cunosc! Ca e o persoana cu sentimente, cu caracter, cu dorinte! Vedeti voi in ziua de azi tot mai mult se vorbeste despre Seo, bani etc! Reguli cum sa scrii, reguli cum sa te porti, reguli cum sa iesi in evidenta etc! Top-uri cum sa scrii cel mai bun articol, cum sa ai cel mai bun blog de calatorii, cum sa faci cele mai reusite poze etc! Insa singurele bloguri care mie imi trezesc interesul sunt cele pe care se scrie natural! si din experienta!

Chiar daca vinzi ceva! Chiar daca promovezi contra cost! Daca imi dai toate indicatiile de pe ambalaj si termenul de valabilitate m-ai pierdut! Daca imi spui exact de ce as cumpara si la ce ma ajuta,  sa-r putea sa ma convingi!

3. Blogul tau ma relaxeaza si nu doar atat .... ma face sa reactionez

Scuza-ma dar nu citesc bloguri doar de dragul de a citi! Nu sunt interesata sa stiu cum ai baut cafeaua azi dimineata in localul x! Doar daca ai baut-o in acel turn rotitor din Viena sau orice alt local extraordinar din lume! Asta ma intereseaza! Citesc articole cu subiecte despre localuri/ obiective turistice / aventuri extraordinare! O poveste, remember?! fiindca vreau sa stiu ce ma asteapta daca ajung si eu acolo! Sau poate doar de dragul de a ajunge si eu acolo, prima data prin prisma ta!

"Toti calatorii scriu despre Maroc! Insa doar tu reusesti sa ma faci sa urc in avion si sa plec intra-colo! Fiindca experienta ta mi-a placut atat de mult incat vreau sa incerc si eu asta"

Citesc cu placere o parere! despre orice! despre un zbor, o companie, despre Londra, Chile, Thailanda etc! Cat timp imi zici o parere si nu o gramada de informatii culese de peste tot!

Nu stiu de ce am impresia ca oamenilor le place chiar si pe net sa-si puna o masca! Sa fie extrem de impartiali si obiectivi! Sa vorbeasca in general! Si mai mult, le e frica sa-si spuna parerea! Dragi bloggari uneori sunteti atat de diplomati incat uitati sa mai fiti voi! Stiu ca cel mai greu lucru e sa poti sa fii tu! Stiu ca pt un scriitor e greu sa scrie exact ce gandeste si cu atat mai mult sa publice asta in vazul tuturor! Stiu cat de mult te costa si stiu si cate satisfactii iti poate aduce!


Asa ca iesi in fata si spuneti povestea!
Da tu blogarule de travel povesteste-mi cine esti si de ce te-as citi eu pe tine!
Cu exemple "best of" ... remember? :)


ps: acest articol este inceputul unui nou proiect pe care il voi initia marti pe blog! Asa ca va astept pe toti la lansare! 
"Motto-ul : Nu conteaza ce blog ai! Importanta-i povestea"


Thanks for vistiting,


Va invit sa accesati Cuprinsul blogului (click)  iar daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click)

15 comentarii:

  1. Un soi de nu conteaza destinatia, imp e drumul. Curios about the new project! Nu de alta, dar n-ai dat si tu in patima nominalizarilor ...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am blog de travel (desi in ultima saptamana asta s-ar putea crede despre el), insa ador sa calatoresc si sa scriu dup-aia despre ce-am vazut. de cele mai multe ori scriu pentru mine, adica sa tin eu minte ce-am vazut. chiar daca le vorbesc cititorilor, parca tot cu mine vorbesc.
    ah, numai de-as avea mai mult timp si mai multi bani... ce de locuri as mai vedea :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Preferatele mele sunt blogurile de călătorie și de fotografie.
    Îmi plac poveștile personale despre locuri și oameni. Dacă poveștile sunt însoțite de fotografii cu atât mai bine.
    Pentru mine blogul tău este în TOP10.
    Mulțumesc! și Spor în toate!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi plac blogurile de calatorii si obisnuiesc sa revin pe cele care ma inspira si ma ambitioneaza sa pornesc la drum si sa descopar si eu toate acele locuri frumoase despre care e vorba. Daca au si poze frumoase si povesti despre locuri ascunse si nu despre cele mai mediatizate destinatii.. cu siguranta voi reveni!

    RăspundețiȘtergere
  5. abia astept sa vad despre ce e noul tau proiect :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt total de acord cu aceste două lucruri: povestea pe care vrei să o dai mai departe să spună ceva şi autenticitatea. Pe online este şi mai uşor să porţi măşti... :) Din momentul în care am pornit blogul, am vrut să fie autentic şi onest. Nu să inventez un personaj. Sigur că toţi vrem să apărem în ochii celorlalţi cât mai grozavi, dar ştim că nimeni nu poate să fie mereu aşa, cu toţii avem momente de slăbiciuni, de ezitări, temeri, incertitudini. Care dau, de fapt, gust călătoriei prin viaţă.

    Succes cu noul proiect!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hm, un subiect foarte ofertant pe care seama caruia se poate discuta zile in sir. Chestiile pe care le vrei tu, povestea, impresiile, subiectivismul mie imi par de multe ori fortate. Desigur ca le gasesc pe multe bloguri, doar ca scrisul acela e studiat, special facut in acel fel pentru a capta atentia, pentru a impresiona auditoriul, care, in extaz, exlama:"vai, ce frumos ai povestit". Aici e maiestria si condeiul autorului.
    Pare natural, dar nu e, totul e studiat, facut cu cap, si cu scop.
    De multe ori e doar o poveste, e inventie pura, nimic nu e adevarat.
    Ma rog, eu prefer simplitatea si firescul oamnilor care nu cauta prin orice mijloc si cu orice pret sa impresioneze. Eu nu caut povesti si ganduri simple, curate in care sa ma regasesc oarecum si care sa ma provoace sa spun ceva. Sa comentez ceva.
    Nu vreau bloguri de jurnalisti sau de oameni care au absolvit literele.
    Si, uneori, draga Alice, mai trebuie sa citesti despre om si printre randuri. Pentru ca acolo vei gasi despre el tot ce te intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  8. *eu caut povesti si ganduri simple

    RăspundețiȘtergere
  9. mie imi plac blogurile de calatorii nu pentru a sti unde si cum sa calatoresc low-cost ci pentru ca imi place sa citesc povestile, amintirile si parerile altor persoane despre locurile in care am fost sau voi merge in viitorul apropiat. Blogul meu nu e neaparat despre calatorii, al meu are la baza fotografia, nu ma pricep la scris asa ca las fotografiile sa vorbeasca in locul meu. Eu cand scriu, scriu exact ce imi trece prin minte si ce simt. Chair sunt foarte curioasa de noul tau proiect.

    RăspundețiȘtergere
  10. Georgiana: Poate intr-o zi o sa ne scrii mai multe despre locurile pe care le vezi! Pana atunci apreciez pozele foarte frumoase pe care le faci!

    Nice: nu prea inteleg comentariul tau! Ma rog nu ma intereseaza povesti ale blogurilor ce au terminat jurnalismul, nu caut doar inedit, insa imi plac blogurile pe care gasesc povesti si pareri ce defineste acea persoana! Ca ii plac plimbarile in parc, restaurantele selecte, muzica rock, daca ii plac si vacantele si mai bine :)

    Mira ai zis foarte bine! Autenticitatea! Toti ne balacim in aceeasi apa, doar modul in care scriem si stim sa scoatem la suprafata gandurile si emotiile ne face diferiti!

    Andra in curand ....

    RăspundețiȘtergere
  11. Deea ai drepatate si pozele sunt foarte importante! Mai ales acum, in anii tehnologiei! Prin asta se si diferentiaza blogurile de carti! ....

    Corina multumesc frumos pentru aprecieri! Sper sa ma pastrez acolo si in 2013! :)

    Tomata jurnalele de calatorie scrise pentru tine sunt cele mai frumoase! Fiindca scrii pe moment si ai in minte tot felul de detalii care in timp, se pierd ...

    Liliana good point!

    RăspundețiȘtergere
  12. Si mie imi plac blogurile de calatorii si de fotografie :)

    RăspundețiȘtergere
  13. stii deja ca-mi place sa vad lumea prin prisma observatiilor tale. cand reusesc sa ma "arunc" undeva, incerc sa redau exact ce simt, ce-mi place mie, chiar daca e diferit de impresiile celorlalti, sa atentionez oamenii sa nu faca greselile mele de blonda zapacita de frumos. daca intre toate astea incape si un dram de umor, inseamna ca mi-am atins scopul :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Tare mult imi place ideea ta, desi eu pe blog nu povestesc despre calatoriile mele. Cele din trecut sunt ale mele, iar acum calatoresc mult prea rar. Dar imi place sa citesc povestile altora.

    RăspundețiȘtergere