Film Julie and Julia – Blog Paris si mancare

Satpamana 32
Julie and Julia (2009)


Weekendul trecut imi cautam un film bun! Hotel Rwanda – prea dur, prea complex! Urmeaza
Mai rasfoiesc cateva site-uri de inspiratie si rapid realizez ce vreau! Dor de PARIS inseamna film cu Paris! Dintre toate aleg  filmul Julie and Julia! Stiam din descriere ca va fi cu mancare si mai putin cu Paris, dar ce ar fi Parisul fara retele frantuzesti? Decid sa ii dau o sansa! Si bine am facut.

Rezumatul filmului in 3 categorii:

1. Julie care locuieste in New York si are o viata de corporista! Lucreaza intr-un cube box, mai exact un birou mic mic unde vorbeste non stop la telefon si raspunde celor ce au intrebari in legatura cu atentatele din 12 Septembrie! Ca la orice call center oamenii suna fiindca sunt nemultumiti! Si ea e nemultumita! De job, de cartierul unde locuieste (Queens-New York) de apartamentul in care sta, de prietenele ei cu job-uri bune, de viata ei la 30 de ani!

2.Asa ca decide sa faca un blog! Habar nu avea despre ce sa scrie! Pana la urma se decide sa isi urmeze hobby-ul (gatitul) si in mediul online intr-un proiect de 365 de zile si 524 de retete din cartea lui Julia pe care o admira foarte mult si o considera un exemplu pentru poporul American!

Am extras si 2 citate din filme reprezentative :)
De ce ti-ai face un blog: “Fiindca e gratis si esti liber sa o faci! E ca si atunci cand ai prea multe de spus dar nu vrea nimeni sa iti publice cartea! Blogul e o carte ce nu are nevoie de editura!” 



Blogul si vizitatorii: “Adevarul e ca nimeni nu stie despre mine! Ma simt ca si cum as trimite informatii intr-un imens vid”


3.In paralel viata lui Julia la Paris in anii 1930!

O domana trecuta de a doua tinerete se casatoreste cu un bogatas si se muta la Paris! Parisul, cel mai frumos oras din lume! Despre tabieturile femeilor din acea perioada, traditia cafenelelor, strazile medievale, Montmartre, un Paris extrem de elegant si frumos conturat! 

Din plictiseala se inscrie le diverse cursuri pe care le abandoneaza rapid fiindca nu simte nici o atractie fata de ele! Intr-o zi aplica pt un curs de gatit - masterchef desi ea nu stia nici sa taie ceapa :) Dupa aproximativ 10 ani cartea de retete scrisa de ea si inca 2 prietene isi gaseste o editura ce accepta sa o publice si la scurt timp devine un bestseller in America!


Impresii personale

Este un film excelent! 

Daca iubesti Parisul - cred ca e filmul ce a reusit sa scoata The Best of Paris! cele mai frumoase decoruri vazute de mine intr-un film cu Paris!

Daca vrei sa cunosti mai multe despre bucataria frantuzeasca - ar fi bine sa vezi filmul dupa ce mananci bine :)! 

Daca ai un blog - vrei sa iti faci un blog sau  vrei doar sa stii ce inseamna munca din spatele lui, uita-te la Julie&Julia! Atat Julie cat si Julia au avut proiecte ambitioase iar filmul prezinta evolutia lor pas cu pas! Miracolele si Succesul nu vine peste noapte ci prin multa, multa munca si perseverenta!

Filmul e cotat cu 7/10 pe IMDB si zic ca merita mai mult!


Nu am gasit poze cu Parisul din film din pacate insa v-am atasat cateva :)












Thanks for visiting,


                      
                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


17 comentarii:

  1. L-am vazut acum cativa ani, dar daca tot ai amintit de el o sa-l revad. Mi-a placut mult. Mi-a placut pentru Paris, pentru Meryl Streep, care este una din actritele mele preferate, pentru subiect etc.Super film!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie îmi place foarte mult Amy Adams. De Meryl Streep și Stanley Tucci nu mai zic. Parisul și New York pe fond de rețete, piață...o atmosferă numai bună pentru un film de duminică seara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna interesant! M-am mai apucat eu de citit o carte "Micuta englezoaica" doar pentru ca era vorba in ea despre o bloggerita. Tot asa, paris, londra, ambele descrise intr-o carte simpluta, cu bun gust si captivanta! daca n-ai citit-o inca, ti-o recomand cu drag!
    o saptamana minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim9:03 p.m.

    Am auzit si eu acum ceva timp de film dar din pacate nu l-am vazut. Mi-a placut insa cum ai descris tu aici actiunea lui si acum chiar ca mi-as dori sa il vad :)
    Pare foarte interesant!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am incercat sa-l vad acum cativa ani, imediat ce a aparut, in urma unor recomandari fierbinti din partea prietenilor. Chiar si Dragos, colegul meu de blog, era fascinat de el. Insa nu m-a prins, m-am plictisit si am intrerupt vizionarea lui dupa cca o ora.
    Insa acum problabil l-as vedea cu alti ochi si sunt dispusa sa-i mai acord o sansa. Cine stie... :) :P :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumos film! Mi'a placut la nebunie! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. sigur o sa-l vad , multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. L-am vazut si mi-a placut mult. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Meryl Streep este una din actriţele mele preferatele, dar uite că filmul ăsta, habar nu am de ce, nu l-am văzut, ba chiar l-am tot ocolit. Cred că i-a venit rândul, bine că mi-ai amintit... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Alice, cum am putut sa uit de filmul asta atunci cand cereai recomandari?

    L-am vazut in urma cu 4 ani si mi-a placut tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  11. m-ai facut curioasa, acum ma uit la el pe filmehd.net :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Super filmul !!! mi-a placut la nebunie, foarte interesant dar si amuzant in acelasi timp. Imi vine sa ma apuc de gatit, ca sa nu mai spun ca m-a luat foamea :))). Multumesc pentru recomandare ! Chiar nu ma asteptam sa fie asa misto !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. L-am vazut ieri, dupa ce am citit postarea ta pe blog. Voiam de mult sa il vad, da nu stiu cum il scapasem din vedere. Este foarte fain si desi e putin tras de par cu avalansa de solicitari de colaborari cazuta pe capul unui blogger, te invata multe si despre blogging.
    Per total un film foarte fain. Multumesc ca mi l-ai reamintit :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Fetelor ma bucur ca v-a placut! Si ca recenzia mea v-a trezit interesul!

    RăspundețiȘtergere
  15. :))) stiam povestea filmului, dar nu si faptul ca e legat de activitatea de blogger. Imi place cum s-a nimerit.
    Si da, m-ai convins sa-l urmaresc, desi nu sunt o pasionata de bucatarie.
    Insa pare un film optimist, cel putin din ceea ce ai spus despre femeia ce se marita cu un milionar in Parisul anilor '30 ... ma face sa visez

    RăspundețiȘtergere
  16. Zilele trecute am citit un review al acestui film si mi-a starnit curiozitatea (mai ales la partea cu bloggeritul) iar articolul tau m-a hotarat sa-l vizionez.

    RăspundețiȘtergere
  17. Mihaela dm si Andreea B astept impresii dupa ce il vedeti :)

    RăspundețiȘtergere