Proiectul filme cu calatorii - 30 filme bune si 10 filme proaste -discutii turistice

Astazi la discutii turistice vorbim despre filme pentru pasionatii de calatorii vazute in 2012. Daca vorbim despre filme trebuie sa va spun ca macar din acest punct de vedere sunt tare mandra de mine! Am reusit sa ma tin de cuvant si sa vad un film in fiecare saptamana! Am inceput proiectul la jumatatea lui Ianuarie 2012 si am scris pe blog circa 30 de filme pentru pasionatii de calatorii (care te poarta prin diferite locatii, care sa-ti trezeasca dorinta de duca)! Am scris doar despre cele pe care le recomand! Restul (destul de multe) le-am vazut dar nu vi le recomand fiindca nu mi-au placut sau pur si simplu nu mi se par a fi pentru calatori! Vom vorbi si despre ele ... urmeaza!

Momentan sa trecem in revista toate filmele descrise pe blog! Ma bucur ca am ales cumva amestecat, din mai multe tari ale lumii, road trips dar si calatorii lente, unele au povesti interesante, unele au actori exceptionali, unele te poarta prin locuri de vis! Filme necomerciale dar si filme extrem de cunoscute!

Mai jos sunt tarile prin care m-am plimbat in 2012 prin intermediul filmelor :)



1. My House in Umbria - Italia
2. The way - Spania
3. Central do Brasil - Brazilia
4. Izvorul Femeilor - Maroc
5. Eat Pray Love - USA-Italia-India-Bali
6. Paris - Franta (Paris)
7. 127 hours - USA
8. Before Sunrise - Austria (Viena)
9. Before Sunset - Franta (Paris)
10. A good year - Franta (Provence)
11. My life in ruins - Grecia
12. Talented Mr Ripley - Italia
13. City of God - Brazilia
14. L'auberage Espagnol - Spania (Barcelona)
15. La poupee russe - Paris - Londra - Moscova
16. Chocolat - Franta
17. Notting Hill - Anglia (Londra)
18. Africa United - Africa
19. To Rome with love - Italia (Roma)
20. The art of travel - Nicuargua - America centrala - Chile - Peru
21. It started in Naples - Italia (Napoli - Insula Capri)
22. Amelie - Franta (Paris)
23. Travelers and magicians - Bhutan
24. Le grand Voyage - road trip din Franta in Arabia Saudita
25. Road to Koktebel - Rusia
26. Un cuento chino - Bolivia
27. The middle of the world - Brazilia
28. One week - Canada
29. Into the wild - USA (Alaska)
30. Cairo Time - Egipt

Despre toate filmele gasiti review scris de mine aici: Filme cu calatorii 
Si cu toate ca recomand toate filmele cele cu rosu au fost preferatele mele in 2012

Si cele 10 filme cu calatorii despre care nu am scris pe blog!

1.Two in Paris –  Paris
Nu mi-a placut! Nici Parisul ilustrat, nici de el (era putin ciudatel) si cu atat mai putin fata porno a Parisului!

2.Carmo hit the road – ea prostituata, el invalid! se desfasoara prin sudul Americii!
E un road movie dar nu vezi neaparat mare lucru! Si povestea lasa de dorit!

3. Two toghter- ceea ce trebuia sa fie un road movie America - Honk Kong s-a transformat intr-un gay movie in New York

4. A room in Rome – ma asteptam la Italia, Roma, romantic si frumos insa filmul e de fapt un gay movie cu 2 tipe intr-un apartament din Roma! Nu e neaparat un film prost dar nu are nimic de a face cu calatoriile

5. Road trip - American stupid movie

6.The Trip – food testing in Anglia – la jumatatea filmului m-am lasat pagubasa

7. Historias Minimas - Argentina - povestea unui batranel ce porneste intr-o calatorie pentru a-si gasi cainele! Nu e un film rau dar serios dupa ce vezi filmul nu-ti mai vine sa mergi in Argentina! Mega plictisitor :)

8. Summer in Genova - Italia - desi am vazut ceva cadre cunoscute din Genova filmul m-a plictisit teribil asa ca dupa 30 minute l-am oprit

9. My afternoons with Margueritte - Franta Un film dragut cu 2 batranei intr-un sat din Franta! nu e tocmai un film cu calatorii

10. Tamara Drew - Uk pot sa zic ca e varianta mai putin reusita a filmului A good year in Provence! daca o sa-l vedeti veti intelege ;) 


 Iulia,  Vienela,  Pato,  Mihaeladm, Corina si toti cititorii mei fara blog



Ce filme ati vazut in urma review-ului citit pe blog?
Ce filme de calatorii imi recomandati pt 2013?


Pt cei noi pe blog sa va explic, la discutii turistice/blogosferice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

25 de comentarii:

  1. Chocolat, Notting Hill, Into the wild şi încă vreo şase din prima listă le-am văzut mai demult. Cairo Time, după prezentarea ta. Dar nu ai scris şi despre filmul Under the Tuscan Sun? Nu l-am văzut în listă, dar poate că încurc eu... :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Le-am vazut aproape pe toate din lista (am prieteni pasionati de filme si toate weekendurile se termina in fata laptopului), dar am revazut la recomandarea ta A good year si am vizionat pentru prima data It started in Naples.

    iti recomand Sideways sau unul mai vechi:
    Fear and Loathing in Las Vegas

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut ca ai apreciat Into the wild si am zis sa-l vad si eu !Avand in vedere ca a fost un caz real ,m-a intristat.Nu-l pot numi film de calatorie;a fost fuga,ambitie,suferinta extrema,dar nu calatorie...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma tenteaza Izvorul femeilor(imi place Radu Mihaileanu), in rest am vazut Eat, Pray, Love, A good year,My life in ruins, Nothing Hill, To Rome with love, Amelie, Cairo Times. Ti-as recomanda Midnight in Paris, daca nu l-ai vazut in regia lui Woody Allen si Shanghai cu John Cusack

    RăspundețiȘtergere
  5. In urma review-ului facut de tine, am vazut, City of God, To Rome with Love si A good year. Nu prea ma pricep eu la filme, ma uit la cele care imi sunt recomandate. Ti-as sugera sa te uiti la Around the World in 80 days(2004),chiar daca e vechi e un film destul de interesant, la care nu am adormit :D.

    RăspundețiȘtergere
  6. Izvorul femeilor, cred, l-am vazut in urma reviewului pe blog, in rest nu am avut timp de altele dedicand timp serialului Anatomia lui Grey si cu sarbatorile astea.. ioc timp.
    Alte filme le-am mai vazut din lista, iar despre recomandari acum nu-mi vine nimic in minte care sa se potriveasca subiectului, voi reveni.

    O seara buna :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vazut To Rome with love si mi-a placut mult, mai ales imaginile din Roma, care, apropo, e unul dintre orasele mele preferate. Mi se facuse dor de ea :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am vazut To Rome with love dupa ce am citit reviewul tau, dar din toata lista am vazut Eat Pray Love, 127 hours, Before Sunrise, A good year, My life in ruins, Talented Mr Ripley, La poupee russe, Chocolat, Notting Hill, Amelie. Din lista "neagra" n-am vazut niciunul.
    Mi-ar placea sa mai vad Into the wild, nu stiu cum l-am scapat pana acum ;)
    Nu stiu daca ai vazut Under the Tuscan Sun, Lost in Translation, Eurotrip, Shanghai Kiss, Darjeeling Limited, View From The Top, Up In Air, Last Stop for Paul. Unele sunt mai vechi, altele nici eu nu le-am vazut dar mi-as dori.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am vazut dupa ce am citit la tine Before Sunset si Before Sunrise parca. Mai sunt cateva care urmeaza sa le vad, gen Into the wild si Izvorul femeilor...si cine stie poate si altele, o sa mai intru sa ma inspir. Pe cele cunoscute gen To Rome with love, Eat pray love, My life in ruins etc le vazusem. Preferatul meu ramane A good year, l-as vedea de 1000 de ori, atat pentru imaginile frumoase din Provence, cat si pentru interpretarea actorilor si actiunea bine regizata. Poate intr-o zi citesc si cartea, cand o sa pun mana pe ea in romana :))
    Ce am mai vazut si-mi vin in minte sunt: Letters to Juliet (Verona), The beach (Tailanda), Lost in translation (Japonia),Vicky Cristina Barcelona (Barcelona),In Bruges (Belgia), Under the toscan sun (Toscana), Mithnight in Paris etc...mai revin daca imi amintesc. Unele mi-au placut mult, altele nu, dar ca imagini si inspiratie de vacanta merg toate.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mira l-am vazut dar mai demult nu in 2012 Voi scrie intr-o zi despre el :)trebuie sa il vad din nou :)

    Iulia sideways l-am vazut mai demult am si citit si cartea 'beat crita' se numeste :). Al doilea film urmeaza sa il vad, mersi

    Liliana prima parte a fost calatorie! Si insasi Alaska poti sa o vezi prin prisma calatoriei!

    Ana urmeaza sa le vad, in 2013! Inca nu le-am vazut :)
    Apropo am vazut si eu 2 filme bune din lista ta The intouchables si Leap Year chiar weekendul asta! Sunt super! voi scrie si pe blog despre ele si o sa mai cotrobai pe blog pt inspiratie :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Georgiana mersi, suna interesant, acum pun mana sa il caut :)

    Miha.ela dar sa nu uiti, imi formez lista pe 2013 si am nevoie de inspiratie multa :)

    Andra :) si ce filme imi recomanzi?

    RăspundețiȘtergere
  12. Kadia nu am vazut doar Under the tuscan sun si Eurotrip, mai demult nu anul acesta. Restul le trec pt 2013! Mersi

    Larisa Midnight in Paris urmeaza il am scos dar tot nu imi fac timp pt el .... nu stiu de ce! Si in Bruges trebuie sa il vad mai ales ca am fost acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  13. In 2012 nu am reusit sa vad foarte multe filme, din pacate. Insa iti recomand, pe langa cele sugerate de Larisa, Under the Tuscan Sun si In Bruges (dar si Vicki Cristina Barcelona)un film despre peripetii in Hawaii, A Perfect Getaway, care pe mine m-a incantat peste masura, poate l-ai vazut si, desigur, The Canyon. Ambele sunt din 2009. Cred ca ai vizionat The Tourist, nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Nice din lista ta am vazut Vicky Cristina Barcelona si cam atat! Nici the tourit nu l-am vazut! Uite cum cred ca am deja o lista de peste 15 filme doar din ce mi-ati sugerat aici :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Dintre recomandările tale (pe care nu le văzusem deja) am vizionat To Rome with Love. Mi-au plăcut foarte mult imaginile din Roma şi unele momente din film, dar per ansamblu mă aşteptam la mai mult - povestea avea un potenţial umoristic mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Anul 2012 a fost foarte sarac in filme. Am evitat sa ma uit la prea multe, preocupata fiind sa citesc bloguri. :)) Dar am inceput anul 2013 bine, as putea spune. Deja am vizionat vreo 5 filme, ceea ce spune multe despre schimbarile care au loc la mine. Adunate, anul trecut nu am vazut mai mult de 10 filme. :))
    Voi incerca sa vad macar cateva din cele recomandate de tine. Nu stiu ce ti-as putea recomanda... Deocamdata nimic, probabil, pentru ca sunt in urma rau la acest capitol. :))

    RăspundețiȘtergere
  17. @Aliceee: Of, eu nu prea sunt cinefila... deci habar n-am. Filmele nu se numara printre pasiunile mele, ma mai uit la cate unul cand ma trage altcinva de maneca :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Ai vazut viata lui Pi? Ca acolo e o calatorie si-n India, si nitel in afara ei. E chiar film de calatorie.

    Sa nu mai zic despre cele 2 filme: Journey 2: The Mysterious Island (2012) + predecesorul sau Journey to the Center of the Earth 3D .

    Ar mai fi si filmele de actiune Taken (1 si 2). E actiune, dar nenea se cam plimba prin Paris respectiv Istanbul :)

    Si ultimul : 7 ani in tibet.

    In rest ai zis despre toate. Nu discut topul (adica ordinea lor), pentru ca aia e o chestie subiectiva :)

    Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  19. Tot vreau să fac și eu o listă cu filmele astea că au fost tare multe în 2012, dar văd că mă urnesc cam greu. Am văzut multe din cele enumerate de tine :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu sunt eu asa de cinefil, dar tot am vazut Izvorul Femeilor cand a fost Cinema in aer liber la Craiova. Am mai vazut si Amelie (Franta) dar mai demult. In schimb in ziua in care m-am intors din Grecia am vazut un film cu un francez si o grecoaica (care traisera intr-o alta viata in Grecia antica) si acum s-au regasit, ea arheoloaga iar el parca inginer. Nu mai stiu cum se numea, nu l-am vazut de la inceput, dar era un film vechi. Despre Grecia mai este un film foarte bun (iar nu stiu cum se numeste), dar era pe melodiile din ABBA. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  21. Natural stiu despre care e vorba, Mamaa Mia se numeste, a fost filmat in Skiathos! L-am vazut dar trebuie sa il mai vad o data ca sa pot scrie impresii despre el! :)

    Bia stiu, am vazut lista ta! E impresionanta :)
    Sa ne mai scrii ceva filme bune!

    Emil nu e tocmai un top! E ordinea in care le-am vazut si am scris despre ele pe blog! Uite ca din cele amintite de tine nu am vazut nici unu! Urmeaza :)

    Andra :) sper sa recuperezi in 2013! Nici eu nu eram, in special datorita impresiei gresite despre filme provocata de tv, de aceea am si pornit acest proiect! In sfarsit mi-am dat seama ce filme imi plac si sunt super incantata de ele! Desi nu ma pricep sa le analizez si sa le critic obiectiv :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Vienela asa eram si eu! Dar dupa ce mi-am gasit subiectul de interes am ramas placut surprinsa de cate filme bune (sau macar dragute) am gasit!

    Andreia asa e! Totusi Roma, cadrele si chiar si povestea (total imprevizibila) merita! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Voi viziona Un cuento chino, m-ai facut curios. Iti recomand Nine Queens (Nueve Reinas) - actiunea se desfasoara in Buenos Aires.

    RăspundețiȘtergere
  24. THE BEST EXOTIC HOTEL MARIGOLD

    RăspundețiȘtergere
  25. Alex mersi, am sa il vad

    Anonim intre timp am trecut de 50.
    Le gasesti pe toate aici --> http://www.aliceee-traveler.blogspot.ro/search/label/filme%20cu%20calatorii

    RăspundețiȘtergere