Under the Tuscan Sun cel mai faimos film cu calatorii

Under the Tuscan Sun (2003)
Saptamana 34



Under the Tuscan Sun este dupa parerea mea cel mai faimos film pentru pasionatii de calatorii! Nu exista top 10 filme cu calatorii care sa nu il includa si nu cred ca este persoana care sa fi vizitat regiunea Toscana din Italia si sa nu fi auzit de filmul Under the Tuscan Sun.


Rezumat:
Frances Mayes este o scriitoare de 35 de ani, din San Francisco, care are o viata perfecta, pana cand sotul ei doreste sa divorteze. Urmeaza o perioada grea in viata ei, cade in depresie, moment in care Patti, prietena ei o trimite intr-un circuit in Toscana. Ajunsa acolo Frances se hotaraste sa investeasca intr-un conac care sta sa se darame si impreuna cu o echipa de polonezi il transforma in casa visurilor ei pe taramul magic al Toscanei. Se adapteaza foarte repede, isi face prieteni si nu dupa mult timp il cunoaste pe Marcello, un negustor de antichitati din Portobello de care se indragosteste nebuneste.


Impresii Personale:

Under the Tuscan Sun este un film exceptional. L-am vazut cu foarte multi ani in urma si a fost momentul in care am inceput sa vad Italia cu alti ochi. Pana atunci Italia pentru mine era acea tara in care s-au mutat prea multi romani. Dupa ce am ajuns si eu in regiunea Toscana si pe Coasta Amalfi, locul unde este filmat acest film, am inceput sa fiu invidioasa pe ei. 
In film regiunea Toscana este prezentat ca o destinatie idilica de vacanta si un loc perfect in care sa locuiesti toata viata. 365 de zile cu soare, intr-un conac super plin de verdeata pt care as da orice, spiritul italienilor, povestitori, energici, frumosi, seri cu mancare italiana, dimineti lenese, viata tihnita fara stres si ganduri ca la oras. 
Mi-a placut circuitul lui Frances de la inceput in care nu inceteaza sa se minuneze, acele scene cu autocarul gonind printre campuri verzi si drumuri de tara marginite de plopi, mi-o amintesc pe Frances cand a gustat pentru prima oara inghetata si a ramas surprinsa de gustul ei. Daca nu stiati italienii se mandresc cu cea mai buna ingheata din lume, home made! Orasele mici medievale, care sunt ca niste sate, foarte compacte! 
Mi-a placut cum au completat regiunea Toscana cu Coasta Amalfi, in excursiile lui Frances pt a se intalni cu Marcello! Din nou multe elemente autentice din zona, cina luata pe ponton, limoncello, livada cu lamai etccc!

Cred ca regiunea Toscana a castigat enorm de pe urma acestui film , daca e sa vedem din aceasta perspectiva! Totusi ma mir ca pe IMDB are un scor destul de mic, doar 6.6 din 10! Merita mult mai mult!

Secvente din film


Uite asa arata o masa de scriitor :)






*


Thanks for visiting,

                      
                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

18 comentarii:

  1. Un film frumos şi o zonă superbă.
    Cred că masa scriitorului arată aşa ordonat doar când scriitorul e plecat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim7:39 p.m.

    Gata, trebuie sa il vad si eu. Dupa "Whatever Lola wants"

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca e romance atunci trebuie sa-l vad! Sunt intr-o perioada in care as vedea doar filme din astea melancolice, romantioase si daca mai au si un strop de peisaje frumoase, sunt clar pe gustul meu!
    Multumim de recomandare, Alice!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un film grozav pe care l-am savurat si l-as revedea oricand cu placere!!

    RăspundețiȘtergere
  5. L-am vazut acum cativa ani. Da, e frumos si mie mi-a placut mult. E relaxant iar de peisaje nu mai zic...

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreia asa cred si eu :))

    Ana, Hapi, serios, nu l-ati vazut??? nu se poate ....

    Miha.Ela si eu ma-m uitat la el din nou :)

    Larisa un film numai bun de evadat 2 ore din cotidian

    RăspundețiȘtergere
  7. Iar mi-ai dat tema de vizionat. Nu pot sa cred ca nici pe asta nu l-am vazut, dar la ce descriere i-ai facut cred ca remediez chiar azi.
    Lasand filmul la o parte Toscana e superba, dar doar vara, iarna ploua si e mocirla si toate conacele alea sunt inconjurate de drumuri cu noroi. Noi am stat la un astfel de conac si nu am dat deloc jos din picioare cizmele de cauciuc. Am si poze de Revelion cu cizme de cauciuc :)) Cu toate astea regiunea este super. As revizita-o oricand.

    RăspundețiȘtergere
  8. Suna interesant. :)
    Oricum, nu pot sa nu remarc ca in cam toate filmele astea de calatorii, o femeie singura ajunge undeva si inevitabil se indragosteste si gaseste barbatul perfect.

    RăspundețiȘtergere
  9. Raluk nu pot sa cred ca ai fost in Toscana si nu ai vazut filmul :)
    Sa te intorci cu impresii :))
    Ps: deci totusi nu sunt 365 de zile cu soare! :(


    Mihaela ulimele 2 despre care am scris au fost asa dar in general nu!
    Cauta pe blog sau direct uita-te la: into the wild, le grand voyage, roads to koktebel, my house in umbria, city of god etccc! doar vreo 5 din 34 sunt povesti romantice, in care ea calatoreste si il gaseste pe El!

    RăspundețiȘtergere
  10. A fost un film care a avut de toate:actori frumosi, peisaje superbe, actiune interesanta si un final pe masura. La sfarsitul lui am ramas cu un zambet pe chip si am inceput sa visez la Toscana...cred ca asta era si scopul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim te invit sa il vezi, e splendid!

    RăspundețiȘtergere
  12. Anul trecut l-am văzut, este o poveste frumoasă, iar peisajele sunt încântătoare. Într-adevăr, finalul a fost exact cum trebuia să fie... :)) Şi chiar că te face să îţi doreşti să ajungi acolo!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mira finalul e previzibil, seamna cu Good Year intr-un fel, sau Eat Pray Love, dar uneori te uiti la film pt destindere si pt a vedea altceva, nu neaparat pt poveste ... cel putin eu asa fac :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Gata l-am vazut. Cam e stereotip asta cu femeia singura care pleaca in lume si mai si gaseste barbatul potrivit, dar eu am ales sa intorc filmul asta si altele ca el in favoarea mea. Nu exista locuri urate, ci doar trebuie sa iti schimbi perspectiva. Asa ca nu voi mai plange de dorul Dublinului si voi incerca sa scot ce e mai bun din statul asa de aproape de Luxemburg. Multumesc mult Alice :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Raluk da, ziceam si mai sus ca sunt astfel de filme mai "siropoase" dar care reusesc sa te destinda prin peisaje si decor!

    RăspundețiȘtergere
  16. e genul de film pe care l-as vedea de cate ori se nimereste, are o atmosfera pozitiva, niste piesaje de vis , iar actrita e dulce foc!

    RăspundețiȘtergere