Leap year - comedie romantica prin Irlanda


Saptamana 36
Leap Year (2010)


Pentru duminica asta v-am pregatit o comedie romantica, un road trip prin Irlanda! 
Leap Year e un film previzibil! Extrem de previzibil .... O americana are un iubit, un job bun de agent imobiliar si o viata frumoasa! Singura problema a ei e ca iubitul dupa multi ani de relatie nu o cere in casatorie! Tot asteapta, tot spera, fiecare invitatie la restaurant o vede ca fiind momentul in care se va intampla, dar nu, iubitul nu are ganduri de insuratoare! Intr-o zi el trebuie sa plece cu afaceri in Dublin si dupa cateva zile ea afla ca pe 29 februarie in Irlanda o data la 3 ani femeile cer barbatii in casatorie! Si zice ca asta e sansa ei! 
Se urca in avion si pleca ...
Problema e ca pe drum lucrurile se complica din cauza vremii nefavorabile asa ca aterizeaza intr-un loc uitat de lume, in celalalt capat al Irlandei! 
Practic aici incepe povestea!

Ajunge intr-un bar irlandez, aranjata si dichisita, unde irlandezii nu o primesc prea bine! Inopteaza acolo intr-un guest room, o camera vai si-amar unde se petrec mai  multe faze amuzante :)

A doua zi Declan (proprietarul) se ofera ca si ghid, sa o duca in siguranta in Dublin! Dar cand vede masina micuta, pe ea o apuca 'isteria' pe mine rasul! Drumul e presarat cu faze comice, la unele am ras chiar bine, imaginati-va o americana cu ifose, cu geanta Vuiton (tipul credea ca ea asa i-a pus nume la bagaj) :))) si un tip morocanos dintr-un sat irlandez! Plus vremea, ploua tot timpul, vaci, balegar, ea pe tocuri etccc 
Aflam cate putin si despre traditiile irlandeze cand se cazeaza la o pensiune de pe drum, despre nuntile irlandeze etccc

Iar Irlanda .... nu poti sa nu te indragostesti de Irlanda dupa ce vezi filmul acesta! E o tara mai mult decat superba, niste peisaje de iti taie rasuflarea, drumurile de tara inguste, castele vechi, Dublin-ul .... chiar merita vazut! 

Totusi sa nu intelegeti gresit, nu e o comedie exagerata in stil american, stilul adolescenti si oameni prosti, din contra e cu oameni maturi, iar actiunea curge foarte natural! Ce pentru USA e normal, in IRLANDA nu e :)

Pe IMDB a primit 6.2! Pentru poveste atata si merita, insa au promovat excelent Irlanda


Secvente din film












E un film previzibil, v-am spus???




Thanks for visiting,

                      
                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

16 comentarii:

  1. Chiar ieri vorbeam de Irlanda cu prietenul si ne-am amintit de acest film, in care am admirat incantati dealurile verzi ale Irlandei cu sosele ce serpuiesc printre ele. Frumoasa tara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Unul din filmele pe care nu le voi uita niciodata. L-am vazut chiar in 2010 si nu am regret o secunda alegerea facuta. Poate pentru ca ador comediile reusite, finalurile fericite si peisajele romantice irlandeze? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. L-am vazut acum cativa ani. E dragut, l-am retinut. Potrivit pentru o dupa-amiaza de duminica.

    RăspundețiȘtergere
  4. L-am văzut, este destul de simpatic și extrem de previzibil, cum ai scris. Irlanda este o țară frumoasă, iar filmul îți face ceva poftă de a rătăci pe acolo, prin locuri mai puțin cutreierate... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Un film frumos care inspira.
    Dublinul și Irlanda la fel. Doar că ce vedem în filme nu este chiar ca în realitate. Locurile sălbatice sunt greu accesibile. Este lesne să mergi cu o mașină dacă te încumeți să conduci pe partea cealaltă. Uneori locurile în care se filmează sunt private.
    Orașele mari sunt ușor accesibile cu trenul. Au rețea feroviară foarte bine organizată. Cu autocarul nu am fost dar și la acest capitol sunt bine organizați.
    Compania aeriana Aer Ligus pentru mine este de nota 20. Am întârziat la avion din cauza unui tren german care a întârziat 80min. Biletele erau cu data fixă. Pierdeam dusul, pierdeam și întorsul. O tânără salariată a companiei după 30min de citit în niște catastife ne-a mutat biletele în avionul următor care era plin ochi.
    Recomand din tot sufletul Irlanda și irlandezii.

    RăspundețiȘtergere
  6. De obicei, Irlanda nu este în topul destinaţiilor turistice. Tocmai de aceea e o destinaţie bună pentru cine vrea să ajungă departe de forfotă.

    RăspundețiȘtergere
  7. l-am vazut si eu acum cativa ani (unu sau doi) si mi-a placut. chiar e un film bun de duminica sau de vazut cu fetele :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am vazut filmul acesta acum cativa ani, mi-a placut mult si m-am distrat urmarindu-l :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim7:00 p.m.

    Uite, o sa-l notez si pe asta pe lista dar nu-mi pare asa atractiv ca ultimul - cel cu India

    RăspundețiȘtergere
  10. Filmul il puteti urmari online aici: http://www.filmegratisonline.ro/2010/03/13/leap-year-2010/

    ps: multumesc fetelor pentru comentarii! si pentru impresii (cele care l-ati vazut)! Hapi acela nu era comedie romantica ...

    RăspundețiȘtergere
  11. E un film dragut..Mie mi-a placut..Poate si datorita actritei pe care o cosnider una dintre cele mai dragute de peste ocean....

    RăspundețiȘtergere
  12. Am vazut filmul chiar in anul lansarii. Nu mi-a placut nici scenariul si nici prestatia actorilor. In schimb sunt de aceeasi parere cu tine: filmul promoveaza extraordinar de bine frumusetile Irlandei. Dupa ce am vazut filmul mi-am spus ca trebuie sa dau si eu o fuga pana in Dublin.

    RăspundețiȘtergere
  13. Iulia actorii joaca putin fortat si nu-s prea naturali, ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  14. o fi pervizibil, dar mie mi-a placut, avea o atmosfera frumoasa, care-ti lasa un gust bun :)

    RăspundețiȘtergere
  15. E foarte dragut, l-am vazut si eu recent. Subiectul seamana un pic cu cel din "French Kiss" cu Meg Ryan numai ca acolo actiunea se petrece prin Franta.
    Numai bine Alicee!

    RăspundețiȘtergere
  16. Uite nici french kiss nu l-am vazut dar urmeaza! Mersi Vulpita :*:*

    RăspundețiȘtergere