The best exotic Marigold Hotel - Comedie in India

Saptamna 35
The best exotic Marigold Hotel


Saptamna trecuta. Primele 10 minute ma intreb ce fac eu sambata seara urmarind un film cu batranei :)! Il inchid! Ma trezesc duminica cu chef de vizionat ceva asa ca imi zic sa trec peste batrana bolnava, femeia careia tocmai i-a murit sotul, domnul in varsta care merge la "10 minutes date" cu speranta ca ii pice ceva! :) Ah ma simt excelent sa aud din nou british english! Dupa 15 minute incep sa inteleg care e treaba cu filmul acesta si toate descrierile oamenilor in varsta! Toti merg in Jaipur (India) la Best exotic Marigold Hotel, un fel de casa pt batrani! In total sunt 7!

Prima faza cand ajung in India - o mare de oameni se revarsa in autogara si se inghesuie in autocar! Englezii se uita consternati: Nu mai sunt locuri !!!El: prima regula in India: Intotdeauna mai este loc :)) Autocarul e aproape dublu cu toate bagajele de deasupra :))) Apoi aproape fac infarct cand vad cum se conduce in India :)) Am ras de m-a durut stomancul :)) Foarte repede aveau sa cunoasca experienta tuk-tuk-ului (risca auto) si sa uite de tot disconfortul din autocar :))) acum, in comparatie autocarul era lux!

Cand vad  Marigold Hotel ma apuca si pe mine rasul, 10 minute nu ma mai pot stapani :)))
A doua zi in India aflu ca una din doamnele in varsta are un blog! Scrie despre cum se simte acolo! Incepe cu Ziua 9 si deja simt ca voi iubi filmul acesta! India, exotic, jurnal de calatorie, comedie! Ce-mi pot dori mai mult de la un film? 

Tipa scrie foarte frumos despre socul cultural, despre valul de culori si simturi caruia nu e bine sa te impotrivesti! Imi amintesc de mine si perioada in care am locuit in Maroc ... primele zile eram la fel de zapacita! Citez: "O lume noua si diferita - provocarea e sa ii faci fata - si nu doar sa rezisti ci sa evoluezi"

Pe rand fiecare isi spune povestea intr-un fel sau altul. Te minunezi cat de diferiti sunt oamenii! Dar cand privesti per ansamblu iti dai seama ca e India .... si toti acesti englezi sunt doar o picatura intr-un ocean! Exotic! uneori murdar, uneori prea aglomerat, de cele mai multe ori haotic! Insa minunat! cald, plin de viata, frumos, colorat, tocmai fiindca e extrem de diferit! Nu vreau sa va povestesc tot filmul, si-ar pierde farmecul dar mai selectez un citat de pe la mijloc:

"Cum poti suporta tara asta? - Ce vezi tu  si eu nu vad?
Lumina, Culorile, zambetele si felul in care oamenii vad viata! Ca un privilegiu si nu ca pe un  drept!

Si unul de la final:

"Persoana care nu risca nimic, nu face nimic, nu are nimic
Tot ce stim despre viitor e ca va fi diferit!
Dar poate de asta ne e teama,  ca totul va fi la fel!
Asa ca trebuie sa sarbatorim schimbarile
Pentru ca asa cum cineva a spus candva, la final totul va fi bine! 
Si daca inca nu e totul bine atunci categoric inca nu am ajuns la final!

Filmul acesta a fost extraordinar, o calatorie virtuala prin India! Am admirat arhitectura palatelor si a templelor, i-am invidiat putin pentru diveristatea fructelor, am aflat despre ritualul inmormantarilor, despre modul de a gandi a oamenilor dintr-o  familie hindu! Am vazut si turistii, si viata lor acolo, greutatile de acomodare etccc, cu clisee si stereotipuri desigur insa asta nu inseamna ca nu am privit India cu alti ochi si nu am inceput sa-nteleg care e magia cu India! De ce te-ai duce intr-o tara mizera, unde luxul e ceva total diferit fata de cum il cunoastem noi!???  Ba mai mult m-am imaginat intr-o zi pe strazile din Jaipur si am zambit! Semn ca imbratisez pentru candva ideea! 

Cat despre film, exceptional! Inchipuiti-va niste englezi sobri, infumurati, batrani, ramoliti, obositi, bolnavi, care ajung in India!  Cred ca am spus totul :))  nici nu puteau alege mai bine pt a evidentia anumite contraste si a descrie frumusetea interioara a Indiei!
Pe IMDB a primit 7.2 din 10 si zic ca il merita!


Scene din film





















Thanks for visiting,

                      
                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

10 comentarii:

  1. WOW...îl am pe listă la priorități și ard de nerăbdare să-l vizionez.
    De data asta eu te invidiez.
    Week-end plăcut, Alice!

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-a placut mult cum l-ai descris :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu l-am vazut, dar sigur il voi vedea, prezentarea ta m-a convins, dar si cand am vazut ce actori extraordinari joaca. Judi Dench, care este minunata, printre actritele mele preferate, sa nu mai spun de Bill Nighy, atat de savuros si amuzant, apoi Tom Wilkinson. Iar povestea cu siguranta o sa ma incante.

    RăspundețiȘtergere
  4. Citisem despre el acum ceva timp, dar nu m-a convins atunci sa-l vad. Astazi dupa ce am citit articolul tau, l-am vazut si .. Este tare fain. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. "Cum poti suporta tara asta? - Ce vezi tu si eu nu vad?
    Lumina, Culorile, zambetele si felul in care oamenii vad viata! Ca un privilegiu si nu ca pe un drept!"
    Un citat cat se poate de real care ar trebui sa ne dea de gandit multora dintre noi.
    Multumim de recomandare, Alice!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim6:52 p.m.

    Oaw! Imi plac si actorii, e clar ca-l caut in seara asta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. M-as uita si eu la filmul acesta. Multumesc pentru recomandare :D

    RăspundețiȘtergere
  8. clar e o idee buna de vizionare, il caut si eu cat de curand. multumesc, aliceee si o saptamana insorita! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. A fost una dintre cele mai bune comedii vazute de mine in ultima perioada!

    RăspundețiȘtergere