Cluj e cel mai bun oras in care sa locuiesti din Romania

Azi e marti deci suntem la discutii turistice. Mi-ar fi placut sa vorbim despre cum va simtiti voi dupa o vacanta fiindca eu am multe sa va spun dar o lasam pe zilele viitoare fiindca am ramas restanta cu o leapsa culturala primita de la Daniel si a insistat ca eu trebuie neaparat sa reprezint Clujul pe harta oraselor. Doar ca eu atatea v-am povestit despre Cluj ca deja nu stiu ce sa va mai spun sa nu ma repet. Dar daca vrei, poti si daca te gandesti suficient de mult intotdeauna gaseseti un subiect pe care sa il dezbati ... si iata la ce m-am gandit:  Care credeti ca e cel mai bun oras in care sa locuiesti in Romania??? Astfel voi face o analiza mai ampla a orasului Cluj nu doar din punct de vedere turistic ... ceea ce stiu ca-l interesa pe Daniel ci si din punct de vedere a localnicului care a locuit la Cluj mai bine de 5 ani si chiar si cand eram in Turda, Maroc, Londra sau orice tara / oras din lume (vacante) eu tot din Cluj eram, fiindca CLUJ este ACASA pentru mine!!! Si e categric cel mai bun oras in care sa locuiesti din Romania - PENTRU MINE!!!

Sursa foto: www.zazzle.com

Imi place fiindca e suficient de mic incat sa ajungi in orice parte a orasului in 30 de minute si suficient de mare incat sa incapa 2 mall-uri, 3 cinematografe, 3 teatre, un parc imens, multe universitati si peste 400 000 de oameni ( sursa revista Wizz Air) care mai spune si ca ar fi cel mai mare oras din Romania dupa Bucuresti si cel mai scump...

Clujul Turistic

Din punct de vedere turistic e un oras foarte frumos. In ultimii 5 ani s-a investit foarte mult in el, acum 2-3 ani a fost refacut Centrul Istoric, anul trecut Parcul Mare, au fost vopsite fatadele cladirilor, s-a refacut bulevardul Eroilor intr-unul mai mult pietonal iar P-ta Muzeului a devenit al doila nucleu al orasului in special vara cand terasele il invadeaza iar spectacolele si evenimentele se tin lant.
Clujul are si o pozitie ce il favorizeaza fiind in centrul Transilvaniei astfel se poate lega intr-un circuit frumos Cluj-Turda cu Salina si Cheile Turzii - Alba Iulia - Tg Mures- Sighisoara - Sibiu- Brasov - Bran- Sinaia ... 10 zile nu sunt destule sa vezi tot ce au aceste orase de oferit .

Daca e sa ma refer strict la CLUJ in primul rand e Gradina botanica, cea mai mare si mai frumoasa din Romania. Unde Gradina Japoneza si Sera cu Nuferi fac rolul principal. Iar vara gradina cu trandafiri e un paradis ce iti inunda toate simturile.
Centrul istoric e concentrat in P-ta Unirii, P-ta Muzeului si P-ta Avram Iancu. Catedrala in stil gotic, strada in Oglinda si cele 3 muzee ( Muzeul de Arta, Muzeul Farmaciei si cel mai mare si mai frumos Muzeul de Etnografie) nu trebuie ratate. Intrarile nu sunt nici 10 ron, iar pt studenti 2-3 lei. Intre ele se fac 5 minute de mers pe jos ...
Foarte aproape de P-ta Muzeului se afla Parcul Mare, unde lacul cu barci si rate sunt atractia principala in timpul verii. Foarte aproape de parc sunt scarile ce duc pe Cetatuie, loc de panorama de unde veti avea niste privelisti splendide asupra orasului. Acolo este si o cafenea pe care o recomand( cu preturi normale aprox. 10 ron/cafea, cocktail). Daca nu vreti sa urcati pe jos din P-ta Mihai Viteazu un taxi costa 5-7 ron (ziceti Hotelul Belvedere). Si coborati pe scari ...
Gara e la 5 minute de mers pe jos de centrul orasului, iar aeroportul la doar 5 km ... ceea ce face ca orasul sa fie foarte usor de accesat daca veniti cu trenul sau cu avionul.

Insa trecand peste considerentele turistice 

Iubesc Clujul din mult mai multe motive

- Imi place ca desi e un oras mare, pot ajunge oriunde vreau luand un singur autobuz care strabate practic tot orasul. Din cartierul Marasti- Centru - Manastur si merge pana la Polus Mall care e la marginea orasului. autobuzul costa 3.7 ron/ 2 calatorii. Cu taxi 15 ron daca vrei sa mergi dintr-o parte in alta a Clujului insa eu in general dau 5-7 ron pe o cursa, ceea ce e foarte practic pt cineva care nu are masina.Si destul de ieftin, mai ales comparabil cu alte orase europene.

- Imi place ca Iulius Mall e in oras, deci foarte usor de accesat, chiar si cu autobuzul.
Recunosc  ca centrul nu abunda in magazine ca alte orase din strainatate si mi-ar placea. Mi-ar placea sa vad buticuri sic, magazinele deisgnarilor vestimentari romani, ateliere de creatie, galerii de arta si alte cele in locul secound-hand-urilor si a magazinelor cu marfa ieftina chinezeasca ...

- Insa chiar daca nu stralucim la capitolul shopping Clujul e un oras studentesc si compenseaza cu o viata de noapte activa, toata saptamana. Cu cafenele deosebite, restaurante bune si preturi studentesti. 

Avem strada Barurilor care se numeste Piezisa si se afla in campusul universitar Hasdeu. Acolo inca puteti sa beti bere la 3 ron sticla. Vara terasele sunt neincapatoare si iarna cu greu gasesti o masa goala.  Booha e un bar faimos in stil american cu cele mai bune beri cu arome. Tot in apropiere se afla Beraria Ursus unde puteti bea bere *in amintirea vremurilor bune* direct de la ea de acasa. Daca vi se face foame si sunteti in zona Casa Vikingilor va astapta in capatul de sus a strazii Piezisa, cu portii imense si preturi de 15-20 ron/meniu. Mancare traditionala. Putin mai jos restaurantul Toscana va invita in satele rustice din Italia cu pizza pe vatra pregatita in fata voastra si mancaruri tipice italiene. Iar la baza dealului s-a deschis anul trecut un restaurant indian care cred ca merita incercat.

In Centru avem nenumarate baruri/ restaurante si cluburi. 
Barul L`Atelier e faimos pt designul lui unic, eco, din carton. Mese, scaune, abajururi, toate sunt din carton iar atmosfera e foarte chill. Tot aici se desfasoara diverse evenimente de la teatru pana la concerte live, expozitii etccc
Barul Tolouse ne poarta cu gandul la Parisul de alta data iar Vertigo si Disel sunt barurile selecte ale Clujului. Old Shapperd are cele mai bune si mai variate shot-uri din oras, Cafeneaua `la Biblioteca`, Jenis Cafe, Le general si Insomnia nu sunt nici ele de ocolit, frecventate in special de studenti.

Tarziu dupa 1 incepe viata de noapte, care se consuma in special in cluburile din Centru. Jenis Club, Jenis Stuf, Gambrinus, My Way, Bermudas etccc Cluburile sunt deseori full si in timpul saptamanii, la Cluj e weekend in fiecare zi :) Majoritatea cluburilor cer o taxa de 10 ron la intrare. Pont ( inainte de 11 intrarea e gratis). Iar pt un warm up studentesc mergeti in Jenis Club pe Eroilor nr.7 unde in fiecare seara de la 9 pm la 11 pm pt 5 ron bei cata bere poti ...

In Cluj se mananca bine. Si ieftin ...
Pt bucatarie traditionala va recomand restaurantul La Pirati cu un design unic si Casa Ardeleana.
Pt bucataria internationala va recomand restaurantul Tokyo ( japonez) restaurantul Shangai ( chinezesc) restaurantul Lotus ( thailandez ) restaurantul italian La Piazzeta etccc
In weekend in Iulius Mall pt 42 ron (10 euro) ai running sushi ALL YOU CAN EAT timp de 1 ora.
Tot in Iulius Mall in fiecare seara dupa 7 pm la food court sunt `restaurante` ce vand mancare cu 50% reducere iar dupa 21:30 e si cel chinezesc.

Si pe langa toata diversitatea de baruri, restaurante, cafenele si cluburi imi place Clujul fiindca aici sunt prietenii mei, imi place fiindca e un oras sigur, imi place ca vara poti sa folosesti bicicleta ca mijloc de transport (avem piste), imi place ca sunt multe evenimente, imi place clima cu ierni destul de blande si veri calduroase, imi plac oamenii, veseli, tineri, Clujul este o sursa de energie pozitiva si cred ca e cel mai bun oras in care sa locuiesti in Romania. Job-urile si veniturile nu sunt stralucite, dar in Romania, unde sunt???!!!

 Voi ce ziceti: care oras din Romania e cel mai bun pentru locuit???

Toate articolele le puteti citi aici--> Romania




Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

46 de comentarii:

  1. Cum e cu cazarea, pentru turisti in Cluj?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din ce am citit in acest articol, categoric,Cluj Napoca. Argumentelor tale zdrobitoare nu am ce sa le reprosez, m-au convins. Desigur, nu stiu cat de repede si bine se acomodeaza un bucurestean in partea aceea a tarii, cat de acceptat va fi de ceilalti, dar asta e deja alta poveste. Eu imi doresc sa vizitez Clujul sa ma delectez cu toate minunatiile descrise de tine mai sus. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Nice si eu vreau sa ajung la Cluj, in curand! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea sa spun ca Iasi, insa orasul meu preferat din tara este Brasov. Mi se pare un oras superb. Nu stiu insa detalii despre locuitul acolo. Cum este cu mijloacele de transport, cu serviciile publice, cu...tot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu pot sa-mi dau cu parerea despre Cluj, n-am fost niciodata, dar te cred pe cuvant ;)! Oricum am mai auzit multe pareri pro despre.
    Singurul oras din Romania, in afara de Bucurestiul meu natal, care mi-a fost mai aproape, in care am ajuns des si unde am prieteni localnici este Brasov. Intotdeauna mi-am dorit sa locuiesc la Brasov. Poate si muntele a contribuit la asta, dar si faptul ca nu e nici enorm de mare, dar nici foarte mic, deci fix pe placul meu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca-mi aduc aminte de gustul snitelelor de la Speed si inca-mi este pe retina imaginea parcului central iarna. Mi se parea de multe ori ca nu se mai termina...
    E un oras frumos lipit de sufletul meu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Habar n-am care-i cel mai fain oras din Romania, dar cu siguranta m-ai convins sa vin sa vad Clujul :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce ciudat, eu stiu ca am scris un comentariu la postarea asta si acum nu il vad. Mentionasem Galati pentru viata culturala medie, diversitate, Mangalia daca doresti un oras mic cu marea aproape, iar daca vrei distractie nu faci mult pana in Constanta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost de mai multe ori in Cluj, insa n-am ajuns niciodata la primul obiectiv propus de tine: Gradina Botanica. L-am pus pe lista si data viitoare nu mai scapa :) Spor multumitor!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca sa raspund si la intrebare, eu m-am obisnuit sa locuiesc in Craiova. Dar cred ca m-as acomoda si in Cluj, Timisoara sau Arad. Cred ca si la Constanta :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Noh, eu nu am locuit decat in Ploiesti si Bucuresti si la preturi se simte de cand m-am mutat in Bucuresti. Daca in Ploieti o limonada era 10 lei, aici nu gasesti mai ieftina de 16-17 lei. Berea in localuri e la pret dublu...si inainte mi se parea ca Ploietiul e un oras scump dar se pare ca nu-i deloc asa.
    Nu am vizitat niciodata Clujul dar sincera sa fiu mi-ar placea sa ajung macar 2-3 zile acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am fost in Cluj, decat de la aeroport pana la gara. Dar vreau sa-l vizitez. Sunt o iubitoare de mare asa ca eu mi-as dori sa locuiesc in Constanta. Sora iubitului meu e maritata acolo si ori de cate ori mergem acasa, trecem si pe la ea si imi place tare mult. E frumos in toate anotimpurile.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu îşi dau dreptate că e cel mai bun oraş de locuit, Aş fi vrut să rămân acolo după terminarea facultăţii, dar ... n-au vrut astrele :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Clujul pare frumos din descrierea ta insa am convingerea ca-n Constanta se traieste mult mai bine decat in oricare alt oras din tara. Mazare le-a asigurat conditii decente de locuit atat celor cu venituri reduse si foarte reduse, le acorda de cateva ori pe an alimente pensionarilor, transportul in comun e bine pus la punct, avem 3 mall-uri si vreo 2surogate, un parc maricel pe malul unui lac care-n diminetile de primavara iti taie

    RăspundețiȘtergere
  15. Rasuflarea, cele mai tari cluburi, evenimente culturale si cel mai important oameni frumosi. Daca n-ati vizitat orasul asta, merita din plin s-o faceti!

    RăspundețiȘtergere
  16. Si mie mi se pare un oraÈ™ deosebit de frumos Clujul, cu oameni foarte plăcuÈ›i...È™i mi-ar plăcea să locuiesc în el, chiar dacă în prezent sunt „prinsă” în capitală!

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim1:22 a.m.

    De mica imi doream sa locuiesc fie in Brasov, fie in Constanta - pentru ca iubesc muntele si marea. Asadar, chiar si-acum, adult fiind si locuind de-o viata in Bucuresti, cele mai bune orase de locuit pentru mine sunt cele doua mentionate deja, poate si pentru ca dupa tata sunt dobrogeanca, iar dupa mama ardeleanca.

    RăspundețiȘtergere
  18. De-acord cu tine, Clujul e superb! :)Eu l-am văzut vara, când nu era aşa mare vânzoleală, dar mi-au plăcut mult centrul, Grădina Botanică, panorama... Ca restaurante, am fost încântată de salatele de la Marty şi de delicatesele de la Baracca. Aş vrea tare mult să ajung şi la Camino data viitoare :)

    Cât despre oraşul ideal de locuit în România...nu ştiu ce să zic. Mie îmi place Bucureştiul că sunt multe evenimente şi oportunităţi, dar şi locuri pentru toate gusturile. Are multe minusuri la capitolul trafic si aer curat, dar deocamdată pentru mine e ok aici :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim7:21 p.m.

    Eu sunt absolut de acord cu tine. Ador Clujul!
    Imi place si Brasovul dar nu m-as muta acolo

    RăspundețiȘtergere
  20. Clujul e frumos, dar pentru mine Timisoara e The One. Nu m-as muta de aici decat cu forta si daca ar trebui absolut neaparat sa o fac, as pleca la Sibiu :D. Clujul e prea aglomerat pentru gusturile mele, deci merge doar pentru vizite, nu si locuit :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu ştiu care e cel mai bun de locuit, dar eu aş alege Cluj, Timişoara, chiar şi Oradea, fiindcă sunt aproape de vest, în câteva ore, cu maşina, eşti în Budapesta, Viena, ceea ce chiar mi-ar plăcea.

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim8:47 p.m.

    Cred ca tot Cluj...

    RăspundețiȘtergere
  23. Din ce am vizitat mi-au placut mult Sibiul si Brasovul. Plus o slabiciune din copilarie pentru Mangalia. Dar nu m-am gandit niciodata care ar fi cel mai bun oras in care sa locuiesc. Sunt in Bucuresti din 1998 si nu mi-e rau aic. Desi e cam departe de muntele meu drag :). Din fericire nu chiar asa departe.

    RăspundețiȘtergere
  24. Am doua variante: Cluj si Sibiu. In mod normal ar fi trebuit sa spun Iasul, dar am anumite reticente fondate.

    RăspundețiȘtergere
  25. Clujul e un oras frumos si sunt si multe evenimente acolo care imi prezinta interes , daca as gasi un job acolo m-as muta .

    RăspundețiȘtergere
  26. Dupa 3 ani de studentie, sincer nu mi-a crescut Clujul in inima, insa ma intorc cu drag acolo..Nu pot uita viata de noapte, care era si cred ca este si acum una dintre cele mai vibrante...

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim3:59 p.m.

    Daca iti place un oras care moare la ora 21, da, acesta este Clujul; daca iubesti viata si zgomotul oamenilor si masinilor, viata culturala mai bogata si trepidatia unei vieti de secolul XXI, daca iubesti si biserica si vrei sa ai muuulte biserici imprejur ( sigur, nu ca in Modova) atunci Bucurestiul e cea mai buna alegere! Iubesc Bucurestiul, desi m-am nascut la Cluj, e orasul meu de suflet, e cel mai frumos si mai bun oras din lume!

    RăspundețiȘtergere
  28. Locuiesc in Bucuresti de 5 ani si nu l-as da pe niciun oras din Romania, poate doar pentru un oras din strainatate mai mare decat Capitala noastra mioritica. Sunt tanar, proactiv, vulcanic, deci Bucurestiul mi se potriveste. Nu concep sa-mi pierd anii tineretii intr-un oras lipsit de viata deoarece mi-au ajuns 18 ani de paralizie, fiind originar din Braila. M-as muta din Bucuresti doar cand voi ajunge la pensie, poate in Brasov sau Sibiu, orase foarte bune ca turist, dar si ca pensionar.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mai convins sa vin la Cluj. O sa scriu si eu despre Brasov ,daca nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
  30. Anonim2:45 p.m.

    Dupa parerea mea cel mai frumos oras din tara este Braila,dar asta doar daca nu sunteti pretentiosi si fitosi.Pentru ca daca sunteti pretentiosi si fitosi o sa incepeti sa strambati din nas cand veti da cu masina in gropile din oras,care sunt absolut peste tot,gratie unui baron local din consiliu care are orasul pe mana si "isi ofera" singur lucrari,mana in mana cu primarul.Respectiv face gropi peste tot in oras pe care le astupa la loc ulterior sau decoperteaza bucati din sosele bunicele pentru a le acoperi ulterior la loc si a le decoperta in alta parte.Orasul meu frumos pare un urias santier in constructie.Parasit,desigur,ptr ca cei care decoperteaza soselele fac repede treaba asta iar apoi dispar ptr mult timp,lasand gropile asa.Orasul meu frumos se mai distinge si prin faleza cu pomi taiati la jumatate,unicat in Europa,si prin cartierele cu blocuri frumoase muncitoresti,care au avut si copaci odata,dar nu mai au de cand echipa celui mai mare partid din romanica a inceput colectarea lemnului.In Braila nu trebuie sa muncesti pe branci ptr ca nu ai unde,dar se castiga foarte bine din ajutorul de somaj si din alocatiile ptr copii,astfel incat daca ai multi copii si nu cheltui bani cu ei te-ai scos.Orasul este vestit printre investitori si pentru rapiditatea si promptitudinea cu care se desfasoara controalele de stat in orice investitie privata,chiar daca nu are decat 2 saptamani de cand s-a deschis,investitorul colectand amenzi din partea tuturor inspectorilor posibil si imposibili astfel incat "sa se sature de a mai indrazni vreodata sa investeasca pe aici ca ii rupem picioarele".In rest e frumos si bine,e foarte liniste si ziua si noaptea ptr ca nimeni nu iese pe afara de frica sa nu cheltuiasca ceva.Duminica ai senzatia ca orasul meu frumos e parasit.Daca vrei cluburi si terase te poti duce pe faleza sau in Parcul Monument (un fel de padure neamenajata de la marginea orasului),dar sa iti iei si niste casti antifonice ptr urechi ptr ca in orasul meu frumos terasele transmit manele ptr toata lumea,inclusiv ptr cei din orasul vecin si anume Galati.Mai trebuie mentionata si viata de noapte plina de adrenalina pentru iubitorii de box si full contact.Deci,daca nu sunteti fitosi si pretentiosi si daca vi s-a urat cu binele mutati-va cu incredere in Braila.

    RăspundețiȘtergere
  31. Anonim, comentariul tau despre Braila m-a amuzat teribil dar in accelasi timp m-a si intristat! vreau sa cred totusi ca sunt si parti bune ....

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonim2:42 a.m.

    Pai,partile bune le-am enumerat deja in comentariu.Mai sunt intr-adevar si cateva aspecte un pic mai neplacute,cum ar fi sa fii brailean,sa conduci o masina prin oras si sa fii confundat cu un infractor,urmarit cu masinile politiei si impuscat in cap...dar astea sunt erori umane ,desigur,nu sunt reprezentative pentru oras si nu reprezinta greseli grave din moment ce politistul ala care a comis mica eroare nu pateste nimic,ba mai mult, politia le mai ia si la suturi pe ma-sa si pe nevasta-sa ca oracaie prin sediul politiei perturband astfel linistea publica atat de necesara procesului de gandire ce se desfasoara acolo.

    RăspundețiȘtergere
  33. Anonim2:01 p.m.

    De cand e "Parcul", numit Gradina Botanica A. Borza, cea mai mare gradina botanica din Romania? Nu te supara, dar mai informeaza-te. Are doar 13 ha, si nici din Transilvania nu e. Gradina Botanica V. Fati de la Jibou are 24 ha, si este cu mult mai frumoasa, cu mini zoo si aquarium, si va recomand tuturor sa mergeti acolo. Ca exemplu, gradina botanica din Iasi are cca 100 de ha, aproape de 10 ori mai mare ca cea de la Cluj! In gradina botanica de la Cluj, am fost de foarte multe ori, am strabatut orasul in lung si-n lat, si inafara da cladirile vechi, care arata bine, e un oras fara prea multe alternative de relaxare. Eventual terase, care le gasesti in orice oras, chiar si la sate. Inafara de catedrala Sf. Mihail, nu exista vreo cladire renumita. Ce ai de vazut in Cluj: Centrul istoric (cladiri frumoase, dar foarte aglomerat, in unele momente ale zilei chiar ambuteiaje) cu P-ta Unirii, care nu iese in evidenta cu nimic inafara de catedrala si cladirile vechi, o piata banala datorita reamenajarii, dupa parerea mea, de prost gust, Cetatuia (punct de belvedere), Gradina Botnica, si zona Parcului Central, nu foarte mare, care este si singurul parc adevarat din oras. Clujul nu are parcuri, e un conglomerat de cladiri si bloace. Orasul meu, Oradea, este cu mult mai frumoasa, din pacate aici, cladirile vechi, au un aspect inca scorojit, dar se reabiliteaza foarte multe cladiri, o cetate mare, care inca se reabiliteaza, o gradina zoo foarte frumoasa (peste 100 de specii de animale cu o sup. de 7 ha), Dealul Ciuperca (punct de belvedere), o gradina botanica (mica ce-i drept), cel mai mare complex baroc din Romania (cea mai mare cladire baroc, si catedrala baroc din tara), Palatul Vulturul Negru (cea mai mare cladire seccesion din tara, o cladire unica, care merita vizitata), Sinagoga Neologa Sion (cea mai mare sinagoga din SE Europei), Turnul Primariei (Belvedere pentru zona centrala), Cladirea Sirul Canonicilor, foarte multe parcuri de dimensiuni mari, piste de biciclete, inclusiv o pista de biciclete care pleaca din Oradea si merge intr-un orasel maghiar, pe viitor va lega si Baile 1 Mai de oras. Inclusiv transportul in comun, are o linie de autobuze transfrontaliera. Cluburi, terase, restaurante, pentru toate gusturile si buzunarele, 2 mall-uri si un shopping park. Ca minus, nu are parte de investitii asa mari ca si in Cluj, dar recupereaza incet, iar Clujul e un oras scump, unde mancarea, si multe altele mi se par cam piperate, la pret. Plus la Oradea sunt si Baile Felix si Baile 1 Mai la marginea orasului, care nu le mai descriu.

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim2:05 p.m.

    Continuare... Dar ca aspect Clujul e un oras frumos, curat, civilizat. Dar imi place mai mult Oradea.

    RăspundețiȘtergere
  35. Anonim fiecare are dreptul la opinie si e normal ca fiecare sa aiba puncte de vedere diferite. Eu nu cunosc Oradea, am vazut-o, mi-a placut dar nu am locuit acolo. Clujul e un oras studentesc si ceea ce il face deosebit e atmosfera, oamenii tineri, cafenele cu stil, cluburile deschise pana dimineata si atmosfera incendiara din ele, evenimentele culturale de care avem parte in fiecare weekend, strainii care isi pun si ei amprenta pe oras, si nu numai! E un oras cosmopolit chiar daca cladirile nu sunt hi tech ....

    RăspundețiȘtergere
  36. Sunt in impas,.. eu si familia,

    De aproximativ 10 ani, plecat din Romania, am o terminat universitate de renume in Marea Britanie, mi-am intemeiat o familie in Uk, (toti romani) si cred ca ar fi cazul sa ne intarcem acasa.(inainte sa comentati ca .... nu m-as intoarce acasa niciodata, dar de ce vrei sa vii? etc etc..) trebuie sa stiti, viata in strainatate nu e asa stralucita, cum pare de acasa. Cand incepi sa platesti chirie, transport, asigurari, gradinita, ... nu mai ramai cu nimic.(in situatia mea)
    Am terminat cu brio o facultate in IT(Advance Networking Cisco ..) si dupa ce fac 1-2 ani experienta in Uk, suntem foarte hotarati sa ne intoarcem acasa. Sa avem si noi vacante, sa avem amici si prieteni, sa iesim la o bere sau gratar pe weekend si sa ne refacem viata, dupa ani de service 10-11 ore pe zi, fara vacante si destul de izolati.
    Tentatiile sunt mari(dpdv financiar) pentru Bucuresti pe domeniul IT de servicii, cred ca acolo as avea sanse mai reale pt a gasi un serviciu mai sigur si bine platit. In acelasi timp multi cunoscuti ma sfatuie sa iau in considerare si orasul Cluj, ca se dezvolta si sa sunt posibilitati si ca oamenii din Cluj au o mentalitate mai deschisa, mai apropiata de cea din Uk.

    Ce sfaturi puteti da, de joburi IT in Cluj, sau ce ati alegel in locul meu? Cluj sau Bucuresti ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca ai raspuns singur!

      Bucuresti probabil e mai ok pentru cariera si bani dar atunci mai bine ramaneti la Londra (parerea mea).
      Pentru o viata mai confortabila, mai de distractie as spune Cluj!

      Ștergere
  37. Anonim3:48 p.m.

    Aglomeratia si haosul urbanistic din cluj l-au distrus iremediabil. Daca esti student, n-ai familie etc e ok. Dupa aceea e cu totul alta poveste. Oribil de locuit aici. Am ajuns in Cluj ca student, am ramas dupa studii, am familie acum, copii, dar nu simt ca nu e ok. Mult prea aglomerat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim Cluj e un oras studentesc dar in accelasi timp atrage si multi investitori, sunt foarte multi straini la Cluj si in fiecare an numarul lor creste deci aglomeratia va fi tot mai mare fiindca centrul si zonele de interes sunt mici!

      E normal sa fie bine pentru tineri dar eu cred ca e destul de civilizat si ca cei varstnici sunt respectati la nivel mai inalt decat in alte orase ale Romaniei unde nivelul de cultura si educatie e mai scazut.

      Daca doresti mai multa liniste alege Turda, e doar la 30 km de Cluj, se poate face naveta (comparabil tot o ora faci pana acasa si daca locuiesti la Bucuresti, Londra sau alte capitale) si astfel vei avea si facilitatile unui oras mare si linistea pe care o cauti fiindca la Turda la 9 seara nu mai e nimeni pe strada in centru.

      Ștergere
  38. Anonim9:56 a.m.

    Craiova mie mi se pare un oras exceptional... Aici se gaseste AL TREILEA PARC NATURAL DIN EUROPA, parcul Romanescu cu aproape 100 ha, medaliat cu aur la Paris. Nu mai exista in toata Romania asa ceva, include pe langa multe altele hipodrom, velodrom, un lac superb cu pod suspendat, teatru in aer liber, gradina zoologica, localuri cochete, si, mai ales, copaci si diverse specii de plante alese de arhitecti peisagisti adusi de la Paris. In ultimii ani s-a mai amenajat un alt parc superb cu fonduri europene, Parcul Tineretului in fosta Lunca a Jiului cu terenuri de tenis, handbal, piste de biciclete, terenuri de fotbal, locuri de jpoaca special amenajate si dotate pentru copii si, este in stadiu avansat de constructie un aquaparc. Toate acestea pe langa alte parcuri pe care le avea deja Craiova (Englishpark, Gradina botanica, Gradina Mihai Bravu etc). Craiova este un puternic centru universitar, are teatre, cluburi, un centru superb cu fantani muzicale, terenuri de sport, stranduri, magazine, bulevarde frumoase. Apa potabila este adusa prin conducte speciale de la munte (Izvarna) si este foarte buna la gust. Deoarece Craiova este amplasata intr-un bazin agricol important al tarii, aici gasim cea mai bogata si ieftina piata din Romania iar asezarea sa in sudul tarii inseamna ierni blande si costuri mici cu incalzirea. Craiova este un oras curat, civilizat, aici nu exista poluare. Pe o raza de maxim 150 km se afla obiective turistice deosebite (defileul Dunarii, Baile Herculane, manastirile Tismana, Lainici, Horezu, Valea Oltului cu statiunile sale, Transalpina, Valea Jiului si multe altele). Eu, fara ezitare, votez pentru Craiova.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumoasa descrierea orasului tau, uite chiar m-ai facut curioasa, voi planifica o vacanta in zona! Vad ca are mult potential ...

      Ștergere
  39. Anonim5:07 p.m.

    Clujul este un oras strimt de asta se ajunge repede in orice parte Este un oras umed daunator reumaticilor Este un oras scump. Tot timpul se intimpla ceva acolo -ma refer la evenimente Parca e cam mult circ Masinile circula infiorator Casele sunt scumpe E orasul IT-istilor si al medicilor In rest salariile sunt jalnice

    RăspundețiȘtergere