Cum ar trebui sa fie un targ de turism bun - discutii turistice

Vineri  am fost la targul de turism din Cluj! Am fost sa vad ce se mai vinde, ce se mai cauta, incotro se indreapta piata pe plan turistic in Romania! In continuare oamenii cauta Grecia si Antalya din greu! In continuare multe standuri arata ca tarabele de la piata desi pe bune acum, fata de cel din toamna am vazut o imbunatatire! Am vazut si 2 - 3 standuri frumoase, unul oferea si degustari cu preparatele din Regiunea pe care o promovau, la Standul Bucovinei fetele erau imbracate in port popular ...


Cateva impresii si constatari de la targul de turism


1. Am stat la un stand 10 minute ca cineva sa ma bage in seama
2. La altul fata nici nu stia bine ce vinde si ce sa-mi ofere
3. Am fost uimita sa vad ca brandul Bamboo s-a dezvoltat si in plan turistic ... de la cluburi la turism e o diferenta, dar la cum au reusit sa isi promoveze cluburile le dau credit de reusita si pe turism!
4. Hotelierii ofera reduceri de pana la 20%, zic ca e bine!
5. Drumul fructelor are un stand frumos, multe detalii despre el, insa desi arata un circuit frumos pe harta, practic nu il fac, nici macar la cerere! Mersi frumos ...
6. Am fost impresionata sa vad cat de multi expozanti au fost de data asta, aproape dublu fata de obicei, au venit si cu produse tranditionale si cu scufundari, si Aqua Parcuri etcc!A fost mult mai bogat decat in alti ani, categoric!!!

Apoi am mers la

  Conferinta de presa pentru bloggari despre strategii de marketing in online

Pe aceasta cale multumesc celor de la Libero Events pentru invitatie

Spekarii au fost Domnul Alin Burcea presedine Anat si fondatorul agentiei Paralela 45 dar si Madalin Mancila din cadrul agentiei Happy Tour

Conferinta a durat 1 ora si s-au atins subiecte importante, de la turismul intern, tendintele de calatorie a romanilor, promovarea in online si in offline! Cred ca hotelierii, agentiile de turism si toti cei care lucreaza in turism ar fi trebuit sa fie acolo! Participanti au fost destul de putini avand in vedere numarul de expozanti de la targul de turism! S-a vorbit multe despre importanta bloggarilor, despre facebook si comunicarea eficienta in online!  

Impresii si constatari de la conferinta de presa

- Mi-a placut discursul d-lui Alin Burcea despre bloggari si importanta lor in ultimii 5 ani! Nu cred ca a fost participant care sa iasa de acolo fara sa se intrebe cine sunt totusi acesti bloggari de turism care promoveaza atat de bine locurile pe care le vad!

- Dl Madalin Mancila a vorbit mai mult despre facebook, despre importanta comunicarii cu clientii pe platforma de socializare, acolo unde Romania are foarte multi utilizatori! A spus si ca facebook nu vinde, facebook te ajuta la construirea brandului, iti poate aduce o oarecare importanta si credibilitate pe piata! Si vezi mai usor nevoile oamenilor si poti interveni cu oferte pe segmentul lor, un fel de studii de piata mai usor realizate insa doar 2% din vanzari se fac din Facebook!

5 idei ce mi-au ramas in memorie

1. Presa scrisa a murit, blogurile sunt viitorul
2. Hotelierii din Romania nu cunosc termenul de marketing, fiindca e pe engleza de aceea Romania pierde multi turisti (in special straini)
3. Gata cu Antalya - Kenya sa fie urmatorul trend ( dl. Burcea sper sa ma luati in considerare pentru aceasta campanie de promovare) Kenya imi suna si mie mult mai bine decat Antalya :)))
4. Litoralul romanesc e din ce in ce mai plin si turismul se face de calitate! Presa e cea care zice mereu de rau
5. Bloggari de turism duc o viata de invidiat. O daaaaa! Insa doar fiindca bloggari de turism investesc bani si timp in asta, nu fiindca cineva ne-ar da ceva pe gratis! cum s-a lasat inteles ....


Seara s-a terminat

Cu un Workshop avand ca tema - Fotografia de vacanta

Cei de la Yellowstore ne-au explicat multe multeee lucruri interesante despre fotografie, despre ce trebuie sa tinem cont cand mergem in vacante, despre geanta pentru aparatul foto, legi, masuri de precautie impotriva furturilor etccc. Apoi am luat folder cu folder, poze din vacante pe care le-am analizat/dezbatut/ am pus intrebari  etccc  A fost o atmosfera frumoasa, un subiect interesant si am plecat acasa cu un imens bagaj de informatii pt care zic ca a meritat din plin faptul ca am participat.

Deci in principiu ziua de vineri a fost un mare succes pt mine. Targul de turism nu a fost doar un targ de turism ci o scuza buna sa ma intalnesc cu bloggari de turism, sa povestim, sa invatam. 
Totusi iesind seara din mall nu m-am putut opri sa nu ma intreb ... Oare cum ar trebui sa arate un targ de turism exceptional pentru mine??? Faptul ca acesta a avut si o conferinta de presa si un workshop a fost categoric un plus. Insa ...

Oare nu ar fi trebuit sa plec acasa cu un dor de duca nebun? Oare cineva nu ar fi trebuit sa ma convinga sa cumpar un pachet de vacanta?

1. Nu pot sa inteleg de ce totul se bazeaza pe reviste, brosuri, harti ... un fel de fa-mi treaba singur!
2. In continuare agentiile de turism arata pretul la pachete fara taxele de aeroport de zici ca as putea pleca in vacanta si fara sa le platesc ...
3. Dezamagire mare sa vad ca inca ideea de day trips si circuite prin Romania nu exista...

Si ca sa incheiem intr-o nota happy! Multumesc tuturor celor ce au votat Bucuresti si Sibiu! A iesit o  finala romaneasca!!!

Si acum va intreb pe voi:



In viziunea voastra cum ar trebui sa fie un targ de turism bun? 
Ce va place si ce nu va place la targurile de turism din Romania?
Ati cumparat vreodata vacante la targurile de turism? 



ps: Marti la discutii turistice
 un comentariu pertinent = 1 link in urmatorul articol din aceeasi serie

Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

30 de comentarii:

  1. N-am fost niciodată la un târg de turism :D Am tot auzit de astfel de evenimente, dar uite că nu am ajuns niciodată. Am avut o vagă tentativă de a merge la cel care a fost recent la Bucureşti, numai că între timp mi s-au schimbat planurile. Poate data viitoare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am fost niciodata la un targ de turism, asa ca nu stiu ce sa-ti spun pareri si asteptari.
    Si eu am avut cateva tentative de a merge la cel de la Bucuresti, dar n-am mai ajuns. Nu s-a intamplat niciodata sa am bani ed vacanta cand e targul :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, nu mi-am luat vacanța prin agentii decât atunci când am plecat la Viena in 2007... nu am nimic cu a pleca cu agentiile, chiar recomand pentru deplasri de genul Egipt, Thailanda etc

    Nu cred că există târgul ideal, dar cred că pot exista servicii mai bune oferite in targ. Adică să te facă le iei pliantele, să te facă să vrei să pleci ei. După ce m-am despărtit de tine vineri, am plecat să iau ceva si apoi ca sa ies din Polus am luat-o tot prin târg, dar nu să mai iau ceva ci să văd cum stau la acea ora standurile. Da, era 9 jumate seara, corect, dar asa o plictiseala... zici că toți făceau nani. Am zărit in trecereun catalog cu circuite la cei de la Bamboo de care ai amintit și tu, am întrebat dacă pot lua și eu unul (erau puține), la stand 3 oameni care se lăfăiam pe niste fotolii... din cei 3, după mai bine de 30 de secunde unul si-a făcut curaj și s-a ridicat să-mi dea un catalog... era in culmea plictiselii. Deci NU, asta mi-a arătat de fapt cum stam, cam asa arata un targ de turism, facut pentru că trebuie, că ăsta ne e job-ul. Oare când vor invata cei care conduc agentiile ca asta e un job pentru care dacă nu ai pasiune nu ai nimic, indiferent cate studii in domeniu ai??? Cand?
    Deci pentru mine, târgul ideal=oameni mai pasionați la standuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andra am auzit ca cel din Bucuresti a fost un real succes!!!

    Larisa eu ma duc sa mai vad oferte, iau brosuri, vad noi destinatii, nu ma duc in ideea de a cumpara

    Bia da asa e! daca ar fi mai multa pasiune si profesionalism am avea targuri mai frumoase care cu siguranta ar vinde mai mult. Eu am stat la un stand inainte sa ma intalnesc cu tine 10 minute ... 10!
    Si la un stand fata imi zice, ``hmmm, nu stiu ce v-as putea oferi`` in ideea in care nu cerusem nimic special ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am mai fost de mult la un targ de turism :d

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu am mers niciodata la un targ de turism si recunosc am prejudecata ca toti de acolo vor sa ma fraiereasca. Cu toate astea as merge "sa fur" idei de excursii sau doar ca experianta. Citesc pe blogurile de turism impresii de la targuri si chiar ce ai scris tu mi se pare fantastic. Ma refer la workshop-uri si la seminarii. Cred ca am sa stau cu ochii pe site-urile din Luxemburg sa vad cand e un astfel de targ si aici. Multumesc Alice

    RăspundețiȘtergere
  7. Dupa ce am citit articolul tau incepusem sa ma intreb daca sunt singura care nu a fost la un targ de turism. Cand am citit comentariile m-am mai linistit. Pana la 23 de ani cat am stat eu in Galati, nu am auzit de nici unul, asa ca nu am fost, dar mi-ar placea. Sper sa am ocazia cat mai curand. O sa ma interesez sa vad pe aici prin Londra cand e unul si voi merge, atunci voi avea mai multe de povestit.

    RăspundețiȘtergere
  8. Raluk chiar te rog sa mergi, sunt foarte curioasa cu sunt targurile de turism din strainatate. Ce ofera, cu ce vin nou, daca reusesc sau nu sa te convinga sa mergi in vacanta prin EI.

    Georgiana la targurile de turism iti vin multe idei noi de calatorie fiindca vazand standuri ti se deschide apetitul. Apoi daca mai rasfoiesti si brosurile chiar iti dai seama ca mai sunt MULTEEE de vazut. Si in Romania si in strainatate. La Londra este un targ de turism mare, nu stiu cand se tine dar cum aflu te anunt

    RăspundețiȘtergere
  9. Apropo de statul la stand 10 minute..am fost de curand la Targul de Turism al Romaniei, de la Romexpo si vreau sa remarc faptul ca la toate standurile la care m-am oprit am gasit persoane foarte amabile, mereu prompte si cu zambetul pe buze.. Deci se poate si altfel!:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Madalina poate am avut eu ghinion. Totusi cel de la Cluj a fost organizat ok insa unii expozanti erau deja plictisiti la 6 seara ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu cum ar trebui sa fie, am o prietena care merge
    Oricum de altceva am trecut, se pare ca ceva e "stricat" la plugingul cu blogrollul, iata ce-mi "barfea" azi despre Enciclipedia calatorului :)))

    Last post:
    Viziteaza muzee din fata calculatorului
    775 days ago

    RăspundețiȘtergere
  12. Hapi da, asa apare la toata lumea :(((
    Nu stiu ce pot sa fac

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am cumparat niciodata vreun pachet turistic de la un astfel de targ pentru ca de fiecare data m-am confruntatat cu lipsa de profesionalism a reprezentantilor standurilor.

    Sunt curioasa daca ai fost la targul de turism din capitala, de la romexpo. Eram curioasa care a fost orasul care a facut cea mai buna impresie. Ca de la tv a reiesit ca numai Mazare s-a dat de doua ori peste cap si s-a transformat in Ulise.

    RăspundețiȘtergere
  14. Rusine sa-mi fie, dar n-am ajuns niciodata la targul de turism...

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu unul nici macar in strainatate nu am auzit de targuri de acest gen. Poate nu isi fac griji sa le organizeze, cu toate agentiile de turism existente..practic le intalnesti la tot pasul.

    RăspundețiȘtergere
  16. Wou, am citit toate comentariile si chiar ma gandeam cum ar fi sa mai las si eu unul cu aceleasi coordonate? :)) Asadar, nu, nu am fost nici eu la un targ de turism, dar mi-ar placea tare mult in viitor cand imi voi permite un nou sejur. in strainatete. Pare a fi o adevarata experienta. :) Cat despre un safari fotografic in Kenya, mai e nevoie sa-ti spun de cat timp visez la el?

    RăspundețiȘtergere
  17. Recunosc faptul ca nu merg la targuri de turism. Toate vacantele mele sunt organizate de catre mine. Ce-i drept, iti ia ceva timp, insa merita efortul.

    RăspundețiȘtergere
  18. Bun, rau, bine ca se face :) !

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu am fost de multe ori la târguri de turism, nici nu mai ţin minte când am mers prima dată, dar a fost cu mulţi ani în urmă.

    Oricum, de-a lungul timpului, am văzut schimbări, dar în multe privinţe toate au rămas la fel. Aşa cum a spus şi Bia, mulţi dintre cei de la standuri sunt plictisiţi, obosiţi şi peste toate astea de multe ori dau impresia că nu prea înţeleg ce le ceri. :)

    Şi în legătură cu... presa scrisă a murit. Presa scrisă nu a murit, nu va muri, poate doar cea pe tipar, pe hârtie, dar hârtia pe care o cunoaştem noi. După cum ştim, ziarele au început să se reinventeze pe un alt suport. Nu înseamnă că presa scrisă a murit, doar se adaptează tehnologiei şi se foloseşte acum de ea.

    RăspundețiȘtergere
  20. PS: la mine in blogroll se intampla ceva cu blogul tau, ca nu mi se mai acualizeaza cand publici ceva nou. La mine a ramas articolul tau despre Cluj.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am aflat cand e targul de turism in Londra anul asta : 4-7 noiembrie, uuf, mia am de asteptat pana atunci !

    RăspundețiȘtergere
  22. Iulia la Romexpo nu am fost, e prea departe ...

    Bogdan chiar asa :))

    Gabriel sigur sunt, sunt peste tot in lume insa nu sunt promovate destul

    Nice mee too... Merita sa cumperi vacante de la targurile de turism, au oferte personalizate doar pentru targ! Uneori reduceri considerabile

    Mania chiar daca le organizezi tu, poti gasi informatii dragute la ei

    Mira da, ai dreptate, dl Burcea se referea la ziare in formatul in care il cunoastem azi

    Georgiana super! vreau si eu...

    RăspundețiȘtergere
  23. Intr-un final, e o diferenta mare intre ce ofera Romania si ce ofera Turcia sau Grecia? Eu zic ca da. De la servicii pana la pret.

    RăspundețiȘtergere
  24. N-am fost la un targ de turism, pentru ca de obicei imi organizez singur vacantele. Am fost insa si in vacante organizate de agentii de turism si a iesit foarte bine si ca pret si ca atmosfera. Ideea este ca atunci cand este un grup foarte mare se merita sa mergi printr-o agentie. La un grup de prieteni, nu stiu cum este.
    Mie mi se pare ca un targ de turism este mai ales pentru cei din industria turismului. Mai vad preturi, tendinte etc. Dar s-ar putea sa ma insel, pentru ca n-am participat niciodata. Daca ar fi vreunul la Craiova as merge, dar sa ma duc la Bucuresti sau la Cluj pentru un targ de turism nu stiu daca merita. Probail la prima participare imi voi da seama.

    RăspundețiȘtergere
  25. Sincera sa fiu nu am fost niciodata la unul dar tare mult mi-ar placea.
    Cred ca as cumpara in urma unui astfel de eveniment daca ceva m-ar atrage. daca ofertele ar fi bune si cei care le reprezinta ar sti sa mi le vanda.

    RăspundețiȘtergere
  26. Anul acesta nu am ajuns la niciun targ de turism, insa in general de acolo plec cu o multime de brosuri si... cam atat.
    Mi s-ar parea important ca participantii la targ sa fie informati si sa ofere informatii pertinente, sa inteleaga nevoile persoanei care ajunge in fata lui si eventual sa ii propuna mai multe variante.
    De fiecare data am primit eterna intrebare: ce destinatie si o brosura in brate cu destinatia respectiva. Ar fi trebuit sa incerce sa afle ce buget am, ce fel de calator sunt, sa imi sugereze variante etc.

    RăspundețiȘtergere
  27. Am vrut sa merg la targul de turism din Paris, doar ca am stat foarte mul la cel de carti si n-am mai intrat si dincolo. Mi-ar fi placut sa vad cum este, din ce povestesti tu ar putea fi chiar interesant.

    RăspundețiȘtergere
  28. n-am fost, nu stiu probabil ca m-am gandit ca si la pantofi, la ce sa intru daca nu vreau sau n-am bani sa-mi cumpar?

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu am fost la nici un targ de turism, insa mi s-ar parea util sa gasesti oferte pentru orice buzunar, iar participantii sa poata sa-ti vorbeasca dincolo de pliante si sa vanda dupa nevoile clientului nu sa te farmece pe destinatiile tinta si ceea ce vor ei sa vanda. Sa adapteze.

    RăspundețiȘtergere
  30. Merg la targuri doar sa ma informez si sa mai vad care sunt tendintele, niciodata nu cumpar pachete turistice de acolo!

    RăspundețiȘtergere