Ce sa faci in Mamaia? Uite aici 10 idei

Mamaia, perla litoralului romanesc, te atrage in mrejele ei prin larma specifica sezonului estival. Este cea mai veche statiune de pe litoralul romanesc, acum mai bine de o suta de ani se ridica aici o resedinta a regelui Ferdinand, primul hotel sau celebrul Cazino. Azi Mamaia este considerata statiune de lux a litoralului romanesc, una din cele mai frumoase statiuni care s-a bucurat in ultimii ani de schimbari majore, in bine! Prietenii mei merg de ani de zile in Mamaia si zic ca nici o statiune de prin Italia, Antalya sau Grecia nu ii egaleaza farmecul, petrecerile, muzica, oamenii! Marea e tot mare si plaja e tot plaja oriunde ai fi! celelalte lucruri fac diferenta ...


Mai jos cateva idei pentru a avea o vacanta perfecta in Mamaia

Alege Hotelul care ti se potriveste

1. Hotelurile isi intampina vizitatorii cu constructii noi si moderne, ceea ce demonstreaza ca interesul pentru a satisface nevoile turistilor nu s-au diminuat in ultimii ani si ca litoralul romanesc incearca sa prinda din urma noile standarde! E bine sa stiti ca, cazarea in Mamaia nu e tocmai ieftina, dar sunt si site-uri cu oferte bune cum ar fi Ocaziituristice.ro unde puteti prinde 6 nopti la Hotel Delta 2* pt 250 ron/ 6 nopti la Hotel Patria 2* pt 235 ron/ etccc

Asculta Radio Vacanta

2. Statiunea dispune de un post de radio propriu, Radio Vacanta, care ne incanta inca din anul 1966, din luna mai pana in luna octombrie, in cinci limbi ( engleza, franceza, germana, rusa si romana ).

Distreaza-te la maxim in Satul de Vacanta

3.Satul de vacanta e situat la inceputul statiunii Mamaia si e asaltat zilnic de mii de turisti. Aici e imposibil sa te plictisesti, bucuria se citeste pe chipurile copiilor care se bucura pe rand de atractiile principale ale parcului: o roata mare din care se poate admira intregul complex si o parte din Mamaia, Ciocanele, un Mini Montagne-rousse, Casa groazei, si altele menite celor mai mici, toate acesta la preturi rezonabile. Pe strada te intampina clovnii care modeleaza din baloane diferite forme si te anima pe moment. Vanzatorii ambulanti te imbie pe rand cu felurite bunatati de sezon, cum sunt vata de zahar, clatitele, inghetata la cornet sau porumbul fiert. In aer se plimba o mireasma imbietoare de arome care nu te pot lasa indiferent. De-a lungul satului e vacanta circula un trenulet care traverseaza parcul si se opreste in Mamaia, la Radio Vacanta.

Fa plimbari pe faleza si pe malul marii


4. Faleza te intampina mereu cu o atmosfera vesela unde oamenii se bucura de soare, se plimba, privesc marea si ii asculta murmurul in liniste. Zona de promenada dintre Cazino si Perla este ideala pentru cei care iubesc plimbarile. Aici intalnim nenumarate magazine, tarabe si terase care isi asteapta linistite clientii.
La apus nu ratati plimbarile pe plaja si pe malul marii!

Nu rata parcul acvatic Aqua Magic

5.Parcul acvatic Aqua Magic este unul dintre cele mai atractive parcuri de distractie din Romania. Indiferent de sex, varsta sau preferinte aici gasim diferite baruri, restaurante, tobogane cu colaci, tuburi, jacuzzi, piscine, twister si babypool. Un loc de joaca special amenajat pentru copii format din piscine cu tobogane multiple pe o suprafata de 875 mp si adancime de 40 cm unde se pot juca cu apa si in apa cat poftesc este Waterplayground. Aici se organizeaza in mod constant nopti de distractie cu invitati speciali menite sa-i distreze pe turisti



Incearca Telegondola Mamaia

6. Realizat in premiera in Romania, proiectul Telegondola Mamaia reprezinta o instalatie complexa de transport pe cablu, destinata turistilor care doresc sa admire panorama statiunii Mamaia. In acest fel, turistii vor avea ocazia sa pluteasca efectiv pe deasupra statiunii, timp de aproximativ sapte minute, la o inaltime maxima de 50 de metri. Capacitatea unei gondole este de opt locuri. Turistii pot beneficia de o plimbare cu telegondola, de luni pana duminica, intre orele 10-18, contra unei sume modice. Acum multi ani m-am dat si eu, din pacate avand un disconfort la inaltime nu m-am simtit tocmai bine

Traieste din plin viata de noapte din statiune

7.Viata de noapte este una foarte activa, se gasesc la tot pasul discoteci si cluburi accesibile tuturor buzunarelor care anima turistii pana in zori. Kudos a devenit un loc foarte popular iar petrecerile pe plaja nu mai sunt nici o noutate

Nu rata nici o seara la Teatrul de vara

8.Teatrul de vara si compexul comercial Perla sunt doua dintre locurile care freamata mereu de oameni. Fiindca oamenii cauta divertisment si cat mai multe activitati in vacanta! 

Mergi intr-un day trip la Constanta

9. Este clar ca nu se poate sa ajungi in Mamaia si sa nu rezervi macar o zi pt Constanta. Pt o plimbare pe la Cazino, o intalnirii cu pestisorii din Acvariu, un spectacol de nota 10 la Delfinariu, cateva ore de shopping la Tomis Mall, portia de cultura se ia din Muzeul de Arheologie iar seara nu refuzati o plimbare cu barca pe mare la Apus! 

Si apoi nici o vacanta la Mare nu e perfecta daca n-ai vazut nici un Rasarit

10.Sa stai cu picioarele in apa si sa admiri frumusetea unei dimineti! Cand soarele isi face aparitia parca din mare, cand oamenii aplauda, cand pescarusii se ridica spre cer, cand inca muzica rasuna in boxe! Asta e Marea Neagra! 

Si DA voi face toate astea  vara asta la Mamaia!!! :)

Toate articolele le puteti citi aici--> Romania

 




Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

21 de comentarii:

  1. Anul trecut am fost doar in trecere prin Mamaia. Sa vedem daca anul acesta vom ramane macar o nopate acolo. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu intentionez ca anul asta sa merg pe litoralul romanesc. Am fost anul trecut in Mamaia 2 zile in team building, dar a fost toamna dupa 20 septembrie si din pacate nu m-am putut balaci, si de asta mi-am propus ca anul asta, in august probabil, n-o sa mai ratez ocazia.

    RăspundețiȘtergere
  3. A 11 idee: ia un microbuz pana la Constanta, apoi trenul la Mangalia si de acolo din nou microbuzul la Vama Veche.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tomis Mall nu mai e demult o destinatie de shopping. Pentru cumparaturi de orice fel va recomand City Park Mall sau Maritimo Shopping Center. La City Park se poate ajunge cu autobuzul turistic sau cu trenuletul care pleaca din Satul de Vacanta, traverseaza parcul TAbacarie si se opreste in fata mall-ului.

    RăspundețiȘtergere
  5. S-ar mai putea mentiona si autobuzul turistic(cu etaj) ce face traseul Constanta - Mamaia. Pentru 5 lei/3 ore se poate face o plimbare din Constanta-gara pana la Mamaia(iesire din statiune).

    RăspundețiȘtergere
  6. Satul de vacanță este o mizerie la propriu. Nu mai are farmecul pe care îl avea acum 10 ani. Deși nu-mi stă în caracter să arunc cu noroi asta e realitatea la care eu am asistat anul trecut.
    Aș înlocui acest obiectiv cu pontonul proaspăt construit din Mamaia.

    RăspundețiȘtergere
  7. CE inseamna sa vezi locatia cu ochi de turist :)
    1. Vad ca au recomandat deja altii inlocuirea lui Tomis Mall cu City Mall sau Maritimo, de asemea si Carrefour - Centrul Comercial Tom este o optiune.

    2. Satul de Vacanta nici eu nu-l recomand decat cu jumatate de gura, prea multe manele din toate directiile si mare grija la posete si buzunare.

    3. Apusul de soare se vede superb de pe lac, asa ca ar fi indicat sa incercati o terasa pe malul lacului seara. Recomand La Scoica Land, iesirea spre Navodari, sau On Plonge Junior, peste drum de Aqua Magic.

    4. Recomand si eu pontonul cel nou din Zona Cazino.

    5.Recomand si eu autobuzul descoperit. De 1 mai a fost functional special cu tarif de 5 lei, bilet valabil 3 ore indiferent de directie sau numar de urcari /coborari.

    6. Pentru day-trip de Constanta sa iei in calcul ca toata zona istorica este in restaurare, inclusiv faleza de la Cazino este inchisa in mare proportie.

    7. In schimb, poti vizita Portul turistic Tomis, care este plin acum de terase pe alese.

    8. Viata de noapte e acolo, nu stiu cat mai e Kudos varf de lance, crema s-a cam mutat la iesire din Mamaia spre Navodari. Sa iei in calcul ca seara, pe week-end sigur nu stiu in timpul saptamanii, transportul prin Mamaia va fi gatuit datorita paradei carelor alegorice apartinand cluburilor (cerinta obligatorie a statiunii).

    Aici facusem eu o prezentare de city-break Constanta - http://hai-hui-stangaci.blogspot.ro/2012/10/city-break-constanta.html

    Si aici o lista restransa de evenimente pe litoral - http://hai-hui-stangaci.blogspot.ro/2013/05/evenimente-pe-litoral-vara-2013.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai ce face in Mamaia insa deja devine monoton cand mergi pentru a n-a oara. Sa fiu sincer, anul acesta o sa optez fie pentru litoralul bulgaresc(sunt curios), fie pentru o alta vizita in Grecia, mi-au lasat o impresie buna.

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc tuturor pentru completari! Le notez si recitesc pe toate peste aprox. 2 luni cand am de gand sa merg! Eu stiu ca Mamaia e cam Over rated si ca Vama Veche, Eforie si alte statiuni sunt altceva dar am fost in Vama acum 2 veri, nu mai e nimic din ce a fost o data! Iar pentru familie cu copil si posibilitati de distractie/ turism prefer momentan Mamaia

    RăspundețiȘtergere
  10. Abia astept pareri proaspete despre litoralul romanesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fiind de-a locului recomand neaparat Muzeul de Marina, l-am vizitat de nenumarate ori si nu m-am saturat de el. Este un obiectiv reprezentativ pentru Constanta, s-a renovat de multe ori in ultimii ani si chiar ai ce vedea. Deasemenea si Muzeul de Istorie care este absolut superb ( problema este ca iti ia jumatate de zi sa-l vizitezi, este f mare). Nu recomand Satul de Vacanta, foarte multa tiganie si se fura in disperare. Pentru cazari mai ieftine recomnd cu placere pensiunile dintre Mamaia si Navodari (pt cei cu masina) ieftine, curate, linistite - majoritatea constructiilor fiind noi.Pentru pasionatii de corturi gasiti multe campinguri pe drumul dinspre Mamaia spre Navodari. Pentru mancare specifica (bors pescaresc, saramura de peste, hamsii prajite, peste la gratar, scoici cu sos picant) recomand cherhanaua de la Vadu - cea mai buna si proaspata mancare. Pentru iubitorii de shaorma, pizza&paste recomand Cin Cin (in centrul vechi al Constantei) ieftin, bun, mult si non-stop.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nicole ma intristeaza foarte tare parerile despre Satul de Vacanta! D-ne cat imi placea in copilarie!!! Mi-e ciuda sa vad ca si ala s-a distrus!
    :(((

    La Muzeul de Marina am fost, m-au enervat regulile gen fara poze! numai in Romania orice muzeu cat de mic: Fara Poze! la cat calatoresc si cate muzeee imi ies in cala, sunt selectiva, le prefer pe cele gratis si fara restrictii, sau pe bani si fara restrictii decat amandoua!

    Multumim pentru recomandarile culinare, le apreciez!

    RăspundețiȘtergere
  14. adevarul ca s-au schimbat multe pe aici in ultimul timp...acum se repara faleza Cazinoului si Piata Ovidiu , o sa fie frumos , am inteles ca se va tine cont de imaginea pe care o aveau la inceput ! Eu iubesc orasul in care m-am nascut si cu bune si cu rele , mai avem de munca , dar nu l-as da pe altul...poate doar pe Tenerife :)))

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc fetelor!!! multe info utile! se vede ca nu am mai fost demult pe acolo!

    RăspundețiȘtergere
  16. Alice si mie imi placea foarte tare Satul de Vacanta,in copilarie si adolescenta imi petrecem noptile la Cuptorul cu Placinte sau in parcul de distractii, insa in ultimul timp s-au schimbat multe. Mie de exemplu nu-mi plac tiganii care sunt din metru in metru si vand porumb fiert, floricele, baloane, etc. Ca sa nu mai zic de alti tigani ce au aparut in urma cu 2-3 ani si au niste ponei (subnutriti si nefericiti), acosteaza parintii pentru a le plimba odoru (bineinteles contra cost), nici claunii nu mi se mai par haiosi - prea multi si prea insistenti. Iar partea cea mai putin placuta este faptul ca sunt foarte multi hoti si daca nu esti atent la geanta/buzunar s-ar putea sa-ti strici vacanta. Din pacate unele locuri se degradeaza cu trecerea timpului...

    RăspundețiȘtergere
  17. Ai dreptate, pacat doar ca litoralul nu are si alte parcuri de distractii mari si pacat ca Primaria nu face nimic :(((

    RăspundețiȘtergere
  18. am facut o lista de obiective si sfaturi utile special pentru Mamaia

    http://hai-hui-stangaci.blogspot.ro/2013/07/mamaia-azi-statiune-oras-imprejurimi-ce.html

    RăspundețiȘtergere
  19. Bia Bibi5:09 p.m.

    Articolul asta mi-a fost de super ajutor!
    Multumesc ca l-ati publicat!!!

    RăspundețiȘtergere