Un festival perfect - Zilele Clujului

Iubesc festivalurile! Mi se pare ca in cadrul unui festival poti sa inveti mai multe despre un oras decat in 10 zile de turism activ! Atunci interactionezi cu oamenii, mananci mancare traditionala si internationala facuta sub ochii tai, de la resturantele din oras care sunt prezente; poti participa la programe care te aduc mai aproape de ce a fost orasul candva, sunt workshop-uri, expozitii, cursuri, o gramada de activitati, de tarabe etccc! Iar weekendul acesta a fost unele din cele mai frumoase zile din an la Cluj! 


Zilele Clujului

Zilele Clujului nu e doar un festival cu mancare, bere si concerte asa cum era in anii trecuti ci o sarbatoare! Programul foarte complex, de la 10 dimineata pana in noapte e plin de activitati in diverse locatii ale Orasului! A inceput vineri si se termina miercuri 29 Mai!  Nu am putut participa chiar la tot, asta inseamna sa stau in oras toata ziua :) dar am iesit cateva ore sa simt pulsul petrecerii, sa sarbatoresc alaturi de Clujeni ieri si azi. Inca mai puteti veni si voi saptamana asta! Atentie doar, e plin de straini asa ca poate fi putin dificil sa gasiti cazare la Cluj zilele astea! 

Prima oprire - Targul de artizanat - mestesuguri Romanesti de alta data 

Expozitia cu vanzare se tine langa Teatru, P-ta Cipariu, acolo in fata Catedralei! O locatie excelenta zic si mi-ar placea sa vad mult mai des astfel de expozitii aici! Mi-a placut foarte foarte mult! Cea mai frumoasa piata de artizanat ce am vazut-o vreodata! Sa nu credeti ca sunt subiectiva, pur si simplu locatia, portul popular purtat cu mandrie de vanzatori, femei si barbati veniti de la tara, foarte multe lucrusoare frumoase, unele facute chiar acolo sub ochii tai, handmade,  buna dispozitie si zambetele nu au lipsit! Un spectacol reusit pentru turisti si clujeni! 

A doua oprire - Zidul Cetatii la Tabara Medievala

Tabara medievala a fost o idee buna! Trezirea taberei incepe la 10 dimineata si din ora in ora sunt activitati! Se face mancare la protap si gulas, este zilnic dans medieval, demonstratii cu arme, o terasa tematica unde puteti bea o bere etccc! Singura problema e ca tabara e concentrata pe un spatiu restrans! Dupa parerea mea se putea face mai mult avand in vedere ca strada e pietonala si suficient de lunga!





A treia oprire - Str Mihail Kogalniceanu - Pt festivalul culinar international

Ce mi-a placut a fost faptul ca "the food court" nu a mai insemnat doar mici, ceafa la gratar, cartofi prajiti si aceleasi mancaruri nesanatoase din fiecare an! Pentru cineva care iubeste diversitatea culinara, mancare dupa retete din diferte colturi ale lumii acest an festivalul rocks! Pt restul imi pare rau :))
Cei de la restaurantul Tokyo ne-au pregatit sushi, ramen, si noodels, cei de la restaurant Miko au preparat gulas, varza a la Cluj etccc, apoi au mai fost restaurante noi de care nici nu stiam cum ar fi cel grecesc cu mancare vegetariana in principal (placinta de spanac, ciuperci umplute, gyros etccc) de la resprezentantii mancarii spaniole mi-am luat o paella de nota 20 si o budinca delioasa de orez cu baton de vanilie si coacaze! A mai fost mancare israeliana, germana, italiana etcccc! 
Iar cea mai tare chestie a fost probabil lectile culinare din fiecare ora! Se gateste in fata ta, se pun intrebari, primesti raspunsuri iar la final toata lumea e invitata la o degustare!




La final spectacolul

Au fost instalate 2 scene! Una mare in P-ta Unirii unde in fiecare seara au fost concerte, de la Sore, Zdob si Zdub pana la Parazitii, Voltaj si Loreen (castigatoarea concursului Eurovision de anul trecut). Eu nu sunt mare amatoare de concerte dar m-am dus la a doua scena de pe str Mihail Kogalniceanu unde am prins un spectacol cu muzica, dans, lupte chinezesti si ceremonia ceaiului de la japonezi!





Toate au fost interesante si peste asteptari!  Acum ca vine vara vor fi si alte festivaluri de acest gen asa ca va astept la Cluj :)! Si daca veniti nu uitati sa imi scrieti :)

Share it! 





Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

10 comentarii:

  1. Aliceee,sincer, dacă știam că weekend-ul acesta se țin zilele orașului, dădeam o fugă până în Cluj. Mi-ai făcut acum o poftă când ai adus aminte de paella :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ce fain. imi pare asa rau ca nu pot vizita orasul zilele astea :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos! Azi incep si la noi Zilele Craiovei. Poate adoptam si noi festivalul culinar :)

    RăspundețiȘtergere
  4. in timisoara e festivalul berii, insa vremea a fost absolut mizerabila, sa speram ca pentru we urmator se mai imbunatateste. distractie placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos :) Imi place tare mult arta modelarii fructelor :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte complex acest eveniment si cu optiuni pentru fiecare.Pacat ca vremea nu este de partea lor

    RăspundețiȘtergere
  7. La un festival vezi pe viu toate traditiile lor si poti sa iti iei ca amintire cea ce iti place.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am fost in oras si l-am ratat in weekend, dar nici nu aveam timp cu invatatul pentru examene:( dar macar l-am vazut din poze:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Şi eu aş fi venit dacă ne anunţai în avans - pare un festival foarte interesant şi diversificat.
    Nici nu aveam probleme cu cazarea că stăteam la soră-mea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Super fain!
    Sper sa ajung si eu intr-o zi la Cluj. Iar daca as ajunge fix cand este un festival ca asta...pfff...ar fi superb!!!

    RăspundețiȘtergere