Sevilla = Piata Spania - Soare - Spectacol - Stil andaluz

A doua zi m-am trezit cu gandul sa vizitez cat mai mult din Sevilla!Daca nu am vazut toata Andaluzia macar sa vad pe indelete Sevilla! M-am plimbat prin Piata Spania, am vizitat 2 muzee, Plaza del Encarnacion, Cartierul Trivana unde sunt majoritatea restaurantelor si cred ca aici e si viata de noapte activa a Seviliei, am mai facut un tur nocturn prin oras, prin Piata Navona etccc
Intr-un final am ajuns la concluzia ca mi-a placut la nebunie orasul acesta! Pentru mine Sevilla inseamna: *Piata Spania o capodopera   *Mult Soare  *Spectacol de culori + flamenco  *Stil andaluz!

1. Piata Spania


Cu usurinta spun ca e "Cea mai frumoasa Piateta pe care am vazut-o in viata mea" si am vazut destule (doar in Roma, Paris, Barcelona si Londra sunt o gramada)! Dar Piata Spania e absolut formidabila! E atat de imensa, de frumoasa si tipic andaluziana! Piata a fost proiectata de Anibal Gonzales in 1928 si cred ca e o opera de arta vie a Sevillei! Chiar mai mult de atat Piata Spania e un puzzle de aluzejos, o capodopera la scara reala! Pe care te poti aseza, poza, plimba, pe care te poti da cu barca sau sa faci un ocol cu caleasca! Aici am trait o explozie de sentimente si mi-a parat rau ca am fost singura si nu am avut cu cine sa o impartasesc! pentru fotografi Piata Spania e o adevarata provocare :)










2. Sevilla= e un oras cu MULT SOARE

Sevilla cred ca e unul din cele mai insorite orase ale Spaniei! Un soare orbitor de dimineata pana seara chiar si in mijlocul iernii! De altfel chiar va recomand sa vizitati regiunea iarna cand sunt 15 grade cu plus decat vara cand probabil te topesti si la umbra!





3. Sevilla= spectacol, flamenco 

In Sevilla s-a nascut stilul flamenco Canto - Quitara - Baile! 
In timp ce ma plimbam prin centrul istoric din fiecare casa/magazin/bodega auzeam flamenco! E probabil cel mai profund stil muzical fiindca e plin de pasiune! In Sevilla se gaseste Muzeul Flamenco (costa 8 euro intrarea/20 euro cu show inclus) pe care va recomand sa-l vedeti!  
Insa Sevilla nu e doar un spectacol de flamenco ci mult mai mult: Culoare - simturi - romantism - bucurie - tristete - lumina - ecou - cantec - festival - sunt doar cateva definitii ale Seviliei!




 


4. Sevilla=Stil andaluz

Caracterizat prin:  patiouri, multa verdeata, aluzejos pe banci - pereti - strazi, multi portocali, sunet de chitara, case in alb si galben, tapeo,  etcc. Stilul andaluz il veti regasi  in centrul istoric Santa Cruz + Piata Spania+ Palatul Alcazar





😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

» Urmeaza sa calatoresti in Andaluzia? Citeste tot jurnalul meu de calatorie 


9 comentarii:

  1. Cat de frumos arata piateta! Sunt convinsa ca ai petrecut un timp minunat acolo si te-ai simtit super! Ce este acolo in pom? Mandarine? Portocale? Mi-ai facut pofta de citrice!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si noi vrem sa ajungem pe acolo, speram sa putem anul acesta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Impresionanta Piata Spaniei, este si preferata absoluta a unui comentator mai vechi al blogului meu(care acum nu mai scrie) si am avut ocazia sa tot vorbesc despre ea de-a lungul celor 3 ani si ceva de blogging, de fapt Sevilla este orasul lui de suflet, considerat cel mai frumos din lume, sunt curioasa insa daca ai vizitat Real Alcazar din Sevilla si Alhambra din Granada, daca ti s-au parut oarecum asemanatoare si care ti-a placut mai mult.
    Eu le-am admirat doar pe net si initial era sa le confund, de asta te intreb. Oricum, dupa cum stii, ador stilul maur. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce frumos arata , frumoase fotografii !

    RăspundețiȘtergere
  5. ce frumos ! ALice, pot spune cu mana pe inimima ca te INVIDIEZ, dar sa stii ca nu o spun cu rautate, ma bucur ca azi am fost in Sevilla, maine unde mergem ? Abia astept restul articolelelor !!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim8:15 p.m.

    am aşa o poftă de vacanţă, iar pozele tale în loc să mă potolească, mă frământă şi mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoasa piateta, plina de culoare, forme. Cu toate ca am rau de inaltime mi-as fi dorit sa fiu in locul tipei din piscina de pe acoperis si sa admir lumea de sus.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare mult mi-as dori sa revad femeile din Spania dansand flamenco :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Sevilla e un oras minunat, l-am vizitat si noi anul trecut dar n-am reusit sa scriem despre el.

    RăspundețiȘtergere