Austria adevarata am gasit-o la restaurantul Landzeit

Prima data cand am simtit ca sunt in Austria a fost cand am poposit la restaurantul Landzeit de pe malul lacului ... . Acolo in fata lacului glaciar, imprejmuit de Alpii inalti si casele de pe margine m-am simtit o furnica si am stiut in sfarsit ca am pasit in tinuturile magice ale Austriei!  Viena nu e Austria, zona Wachau e superba si e intr-adevar altceva dar Austria adevarata pt mine incepe aici! la restaurantul Landzeit, in inima Alpilor!

Ce sa va spun, e de poveste! Tot acel verde al lacului, al muntilor, al padurilor, casele imprastiate pana pe culmile muntilor, apa cristalina, terasa restaurantului cu privelisti de vis, iar chelneritele imbracate in rochiile lor traditionale in alb si rosu cu volane la umar si stranse in brau, carand tavi pline de mancare si halbe de bere!  

austria-vacanta

alpi-austria-vacanta1

alpi-austria-vacanta2

alpi-austria-vacanta3

alpi-austria-vacanta4


Asta e AUSTRIA!

Cred ca nici nu puteam poposi intr-un loc mai bun! Si cred ca desi toata treaba cu circuitele sunt foarte turistice si poate prea comerciale pentru unii, au si ele farmecul lor si te surprind prin aceste popasuri si opriri in locuri de vis!

alpi-austria-vacanta5

Chiar daca sa mananci intr-un asemenea decor costa
Restaurantul Landzeit are niste preturi de ti se bulbuca ochii pe bune cand vezi un fel principal la 35-50 de euro! un desert la 10 euro! cand am vazut cum o familie de austrieci scot relaxati 300 de euro din potofel pt un pranz in familie (4 pers) m-am gandit instant ca totusi suma asta e un salar in Romania si ca munca tot munca e! si noi muncim, si nu ne permitem asa ceva si m-a trecut un fior de invidie, apoi mi-am revenit :)

alpi-austria-vacanta-restaurant-landzeit

Totusi au si o chestie buna, un fel de All you can Eat pentru salate

Salatele sunt mai multe la numar si au 3 marimi de farfurii! Cea mai mica costa 5 euro, cea medie 8 euro iar cea mai mare 13 euro! mananci cat poti duce :), adica iti umpli farfuria cu ce si cat iti place!  Au si salate cu carne, cu paste si multeee legume, covrigi de a lor si tot felul de verdeturi si sosuri! Nu pleaca nimeni flamand de acolo :)
alpi-austria-vacanta-restaurant-landzeit-salata

landzeit-salata

austria

covrigi-bavarezi2
restaurant-landzeit-salata

mancare-restaurant-landzeit-austria


Articolul asta nu e neaparat despre restaurant ci despre inceputul unei aventuri prin Alpi!
O schimbare de peisaj, unic pentru mine! Despre Salzburg, Innsbruck si Alpii Bavariei, urmeaza ...



 Toate articolele le gasiti aici --> CIRCUIT AUSTRIA SI GERMANIA

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

7 comentarii:

  1. Scump! :) De obicei mi se parea scumpa mancarea la restaurantele din afara. Mai ales ca noi eram studenti, nu aveam de unde cheltui prea mult. De aceea preferam sa mancam la McDonalds (da stiu, nesanatos) pentru ca acolo mancam amandoi cu maxim 10-15 euro. Pe cand la un restaurant (tot din Austria parca), pe o nimica toata, am dat 15 euro/persoana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb...inca nu am ajuns acolo dar sper sa pot ajunge in curand :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Racoritor articolul tau, mai ales pe canicula asta. Si lac si bere si belvedere. Ce altceva mai poti cere? :)
    Spor calator!

    RăspundețiȘtergere
  4. peisajele sunt superbe, daca ai noroc de vreme fara ploaie, nu mai lipseste nimic! altfel, se poate vizita si din masina.
    eu ador patiseria lor, as manca din toate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai, covrigii aia mi-au facut o poftaaa!!! :)) Pe aici nu se gasesc :(. Inedita locatia.

    PS: Inca mai persista observ problema cu feed-ul blogului tau, in sensul ca nu se actualizaza deloc noutatile postate, nici in blorgroll si nici in reader-ul pe care il folosesc :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela stiu ce zici. Preturile mici le gasesti pe strazi laturalnice, prin locuri fara terasa, fara turisti in orice tara, chiar si in Austria. Insa Mc D. are avantajul ca e deschis pana tarziu, il gasesti in zone ultra centrale, e ieftin si esti sigur ca iti place. Deci te inteleg :)

    Aa ai fost? la patiserie preturile erau la fel de mari, nu mi-am permis numai o salata pe farfurie mica. Dar cu chifla aia m-am saturat, nu pot zice nu.

    Natural asa asa ca ai facut si o rima :)

    Larisa nu stiu ce sa ii fac, astept o minune din cer sa-si revina!

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow, wow, wow! Nici nu mai conteaza mancarea, mediul inconjurator e de-a dreptul fantastic!

    RăspundețiȘtergere