Azi te invat cum sa calatoresti ieftin

Am mai scris despre cum sa faceti calatorii ieftine acum 3 ani. Nu cred ca mai este de actualitate desi unele idei se vor repeta. Acum 2 ani scriam pe blog saptamanal simulari de vacante ieftine! Am reluat ideea fiindca multi imi cereau ajutorul iar acum public saptamanal idei de vacante ieftine! Le gasiti pe toate aici >>> Pont-uri de vacante ieftine.  Nu stiu cati va amintiti dar la sub 200 euro se putea merge in Maroc, Paris, Malta, Venetia, regiunea Toscana etcc pe minim 1 saptamana! am scris detailat preturile unor vacante facute de mine ca sa demonstrez ca se poate si ca sa va faceti o idee despre cat costa o anumita zona!
Aici aveti detailat pretul final (totul inclus) al calatoriilor mele: Coasta Amalfi (350 euro-7 zile) Regiunea Toscana (250 euro, 4 zile)  Riviera Italiana (400 euro - 7 zile) ,  Budapesta (170 euro - 5 zile) Castelele Bavariei (125 euro + 265 euro circuitul)  si vor mai urma.
Vreau sa cred ca in urma tuturor ponturilor primite pe acest blog ati inceput sa calatoriti mai des si sa va prindeti cum se calatoreste ieftin. Iar daca nu ati facut-o azi o sa scriu un articol, un ghid al calatorului "on a budget" care iubeste vacantele mai presus decat confortul dar nu stie sau poate inca nu are curaj sa o ia din loc!

calatorii-ieftine-vacanta-ieftina-ghid

De asemenea acest articol vine ca un raspuns la un comentariu pe care l-am primit pe blog:
          Daniela on 29 iulie 2013, 02:22 spunea...
Draga Alicee,
Sper sa nu te supere comentariul meu, dar de unde ai timp si resurse financiare sa calatoresti atat de mult? Iti permite serviciul?

Desi prima oara m-a fulgerat un gand de "uite inca un mesaj rautacios" am zis ca poate Daniela e doar o cititoare mai curajoasa, dar ca pe multi ii bantuie aceste intrebari. Poate vreti si voi sa calatoriti mai mult dar nu stiti cum sa o faceti! De aici si ideea de a scrie acest "ghid" care am de gand sa il updatez cand stiu idei sau gasesc resurse noi de a face vacante ieftine!
Si ca sa raspund si la subiect, nu, nu plec in vacante cu job-ul! 
desi mi-ar placea :) CUI NU I-AR PLACEA?

Ca sa calatoresc ma folosesc de mai multe resurse! unele au venit la mine iar pe altele le-am cautat eu :)

1. Cred ca vacanta planuita din timp e mai ieftina a ramas un mit!

Nu zic ca unele oferte Early booking nu sunt oferte, sunt! Dar la fel de multe sau poate si mai multe sunt cele LAST MINUTE! iar avantajul lor e mult mai mare. O singura data am facut rezervare cu 6 luni inainte si la cazare si la avion si asta m-a stresat timp de 6 luni. Daca nu mai pot sa merg? Daca se va intampla ceva? fiindca spre deosebire de agentiile de turism care va dau si asigurarea storno (cu care in caz ca nu puteti pleca, nu pierdeti definitiv vacanta) in cazul vacantelor rezervare independent acestea se pierd! si cazarea si biletul de avion ... iar modificarea datelor va poate costa si sute de euro.

2. Asadar recomand vacantele Last Minute (Sau cu maxim 2-3 luni rezervate in avans)

O unealta buna pt a gasi Cazare Last Minute super Ieftina e >>>ACEST SITE 

Ordonate frumos, dupa data de plecare, unele au reduceri si de 50% din pretul normal! Dati din bara sus sa vi le afiseze dupa pret si o sa fiti suprinsi de preturile mici afisate!

3. Nu va fie teama sa faceti rezervari singuri  

Ca sa calatoresti in Europa (si nu numai) aveti nevoie doar de Internet si o doza mare de curaj! Restul vor veni de la sine :). Peste tot acum puteti plati online (cu card Visa sau Mastercard), peste tot zboara avionul, peste tot puteti ajunge cu autocarul, peste tot sunt campinguri, hosteluri, hoteluri ieftine sau oferte la hoteluri mai scump. Nu va fie teama sa rezervati singuri!

4. Cazare ieftina in strainatate

Cazarea mananca mare parte din bugetul unei calatorii. Insa cu putina documentare puteti iesi sub 150 euro pentru un sejur de 7 zile.

Cea mai ieftina cazare o gasiti la camping! 
2-3 euro ca sa va instalati cortul sau pana la 10 euro pentru rulota! Un camping va ofera si anumite servicii, nu doar un loc! Toaleta, dusuri, magazin, restaurant, unele au si piscina, jacuzii, teren de volei, fotbal, zona de realxare, plaja proprie, securitate  etccc.
Campingurile le puteti gasi si rezerva un loc aici -->http://www.campingeurope.com/  -->http://www.campings.eu/ -->http://www.campings.com/

Daca nu va plac conditiile "primitive" puteti merge la Hostel
7-10 euro costa un pat intr-o camera cu 4-6-8 paturi! Hostelurile au avantajul ca sunt localizate foarte central, majoritatea ofera si mic dejun, internet, au sala pt relaxare si socializare. Va faceti prieteni usor, auziti povesti interesante, pont-uri pt viitoarele vacante etccc! Hostelurile au si camere duble insa de obicei sunt mai scumpe decat la hotel.
Hostelurile le puteti gasi si rezerva un loc aici -- http://www.hostelbookers.com  -- http://www.hostelworld.com -- http://www.hostelsclub.com

Pentru pretentiosi sunt Hoteluri ieftine
De obicei acestea se gasesc langa gara. Puteti sa le cautati pe net! unele pe pagina de facebook ofera coduri de reducere sau chiar preturi speciale pt fani cu 10-30% mai mici. La hoteluri merita sa mergeti mai ales daca sunteti un cuplu! Confortul si facilitatile sunt un +
Hoteluri ieftine gasiti si la periferia oraselor sau in centru daca prindeti promotii sau oferte last minute pe site-uri specializate cum ar fi -->> ACESTA (selectati totdeauna sa va afiseze dupa pret de la cel mai ieftin)

Daca sunteti un grup de 6-8 pers merita sa inchiriati un Apartament
Airbnb.com te intampina cu un mesaj usor de retinut - Inchireaza de la localnici! Unii ofera camere cu ei in casa/ unii un apartament intreg sau o cabana intreaga! Preturile sunt de obicei mai mici decat la Hotel! camerele le vezi in poze! Si aici functioneaza review-urile! in plus uitati-va sa fie membrii verificati! Si ii gasiti in toata lumea,in peste 192 de tari! Iar daca va faceti un cont nou prin >>> Acest link primiti 25 de dolari reducere la prima rezervare! Garantat!

5. Cazare ieftina in ROMANIA 

In Romania eu inca nu stiu un site propriu-zis care sa aiba oferte mult mai bune decat rezervand direct pe site-ul Hotelului sau la receptie. La noi functioneaza lucrurile putin diferit ....

1. Site-urile cu reduceri
Reduceri bune (uneori mult mai mici decat pretul afisat pe site sau le receptie gasiti prin site-urile de reduceri!) Nici aici nu toate sunt reduceri adevarate sau semnificative dar daca vanati putin ofertele veti gasi si preturi foarte bune!
 Un site bun pe care il folosesc fiindca contine ofertele de la majoritatea site-urilor cu reduceri este acesta -- www.redutti.ro  -- independent este  www.grupon.ro

2. Agentii de turism
Puteti sa cautati si din blog in blog recomandari, fie sa cumparati prin agentii de turism. De exemplu stiu ca la agentia ViaRomania va da un copon de 50 ron reducere la a doua rezervare! site -- www.ViaRomania.eu

3. Card de reduceri
Mai sunt si card-uri cu reduceri complexe la anumite unitati de cazare dar care contin reduceri si la restaurante, asigurare, cafenele etcc! Un astfel de card ce se ofera momentan gratuit este CardBlue -- www.cardblue.ro! Contra cost ar fi Ascento (costa 100 ron/an) -- www.ascento.ro  si Cardul cu privilegii de la Coolbuy (www.coolbuyclub.ro care costa in functie de preferinte 99-149-499 ron)

6. Cazare gratis la Neamuri

In cazul meu, sotul meu e din Maroc deci acolo ma duc "back home to my family"! bine-nteles ca astea nu sunt neaparat calatorii, insa sunt un mod bun de a vedea locuri, o cultura noua, de a intelege traditiile! Mult mai folositoare decat o vacanta fiindca toata familia e acolo pt a te ajuta sa mergi, si sa intelegi cum functioneaza lucrurile la ei! Tot la neamuri ma duc si la Paris! am fost pana acum de 3 ori si am de gand sa mai merg (fiindca Franta-i mare :))) dar si fiindca am o relatie cu ei care imi permite).
A merge la neamuri in primul rand trebuie sa fie o sarbatoare pentru tine, trebuie sa ai o anumita relatie cu ei, timpul se imparte intre neamuri si vizite, nu e tocmai o calatorie si nici nu recomand sa va comportati ca si cum ati merge la Hotel :). Insa sunt o sursa buna de a calatorii si a economisi niste banuti, macar la cazare daca nu si pe mancare!

7. Vacante ieftine cu avionul

Companii aeriene low-cost sunt multe. Din Romania zboara doar 3: www.wizzair.com  -- www.blueairweb.com -- www.ryanair.com  Daca vreti din toata lumea (impartite pe tari si continente,  ps: Europa e la coada) o lista destul de completa gasiti aici -- http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_low-cost_airlines

Din Romania cel mai mare hub aerian e Wizz Air pe care il gasiti acum in majoritatea oraselor mari! Oferta de destinatii e limitata dar se pot face combinatii de zboruri low-cost astfel puteti ajunge oriunde in Europa!

Cele mai ieftine bilete de avion le gasiti >>>  AICI 

Cum sa calatoresti ieftin cu avionul

1. Fiecare companie are zile speciale cu reduceri. La Wizz air reducerile sunt de 20% la toate zborurile si sunt de 4-5 ori pe an! in general primavara/toamna! La Blue Air se vand bilete cu 15.99 euro/cursa pe toate destinatiile in limita locurilor disponobile. Oferta e cam de 2 ori pe an! etccc
2. Oferte apar mereu, sunt tot timpul, ideea e sa nu va opriti doar la Bucuresti, mai ales daca nu sunteti chiar de acolo! Acum se zboara si de la Craiova sau Constanta mai ieftin! Iar in Nord din Arad si Oradea veti gasi cele mai mici preturi!
3. Ceva banuti veti economisi si daca alegeti sa calatoriti light, doar cu bagajul de mana despre care am scris foarte multe informatii AICI

8. Vacante ieftine cu autocarul

Agentiile de turism propun unele circuite chiar ieftine, cu autocarul! Da incurajez sa calatoriti pe cont propriu dar in aceelasi timp va incurajez sa calatoriti low-cost si asta inseamna sa profitati de orice oferta! De exemplu sunt circuitele cu Targul de Craciun, 6 nopti la 200 euro si te plimba in 4-5 capitale! Zic ca merita fiindca e vorba de un circuit tematic in preajma Sarbatorilor cand preturile fac booom! La fel cum merita vacantele tip sejur cu autocarul (cele last minute mai ales) spre Grecia si alte tari litoral! Merita si toamna circuite tip city break de cateva zile la Praga sau Istanbul. Si circuitul ce l-am facut eu cu Castelele Bavariei la 265 euro, a fost foarte ieftin pt cate am vazut. Cel mai mic pret la circuite il garanteaza agentia ViaRomania --> www.ViaRomania.eu

Credeti ca cu autocarul nu puteti calatori pe cont propriu? Nimic mai gresit!
De exemplu Eurolines are o oferta super! Se numeste EUROLINES PASS --> http://www.eurolines.ro/ si este facut special pentru a calatori cu autocarul pe cont propriu, dupa bunul plac, 15 sau 30 de zile! ofertele pt tineri se refera pana la 26 ani
Aveti 41 destinatii incluse in program printre care multe orase din Franta, Elvetia, Italia, Germania, Tarile Nordice, Polonia, etccc Este inclus in pret feribotul pentru a ajunge la Londra sau in Tarile Nordice. 
Orasele incluse sunt:

Amsterdam Budapest Gothenburg Marseille
Barcelona Copenhagen Hamburg Milan
Berlin Dublin Krakow Munich
Bordeaux Edinburgh Letak Nantes
Bratislava Firenze Lille Oslo
Brno Frankfurt London Paris
Brussels Gdansk Lyon Praga
Bucharest Geneva Madrid Riga
Rome Warsaw Stockholm Zurich
Stuttgart Toulouse Venice Vienna
Vilnius Strasbourg

PRETURILE PENTRU EUROLINE.PASS

Le gasiti aici, dupa nr de zile si sezonul in care mergeti -->
http://www.eurolines.ro/article--Tarife-si-sezoane--2128.html

COMBINATII BUNE DE CIRCUITE IEFTINE
Merita sa il luati de exemplu daca doriti sa faceti circuitul Frantei! fiinca in Franta un bilet de tren e intre 35 si 50 de euro intre orasele mari! deci va scoateti banii cu varf si indesat! luati un bilet de avion pana la paris cu wizz si apoi 15 zile calatoriti prin Franta cu Eurolines! La fel puteti face si circuitul Germaniei! sau unul mai complex Elvetia-Germania-Olanda-Belgia etccc! se merita!

MERITA SA CALATORITI CU AUTOCARUL SI FARA UN ABONAMENT CONCRET, pur si simplu, din oras in oras!

9. Vacante ieftine cu trenul

Si la tren sunt mai multe abonamente pentru Europa sau vestitul Transiberian cu care porti calatori ieftin!
Pentru Europa va recomand InterRAIL PASS --> http://www.interrail.eu/ cu care puteti calatori cu trenul intr-o singura tara sau in mai multe tari. Flexibil (adica 3-6-8-10 zile dintr-o luna) sau 30 de zile tot timpul! Preturile nu sunt chiar mici, iar acest pass nu iti ofera garantia unui loc in tren, deci trebuie sa va faceti rezervari in prealabil pe toate rutele! Nu detailez prea mult fiindca eu nu mi-as lua, as prefera sa calatoresc cu un regional din oras in oras! Sau mai rapid si mai ieftin cu autocarul!

10. Vacante gratis cu autostopul

In Romania autostopul nu mai e chiar Gratis. Majoritatea soferilor se asteapta la ceva bani, cat de putin acolo :) Eu am strabatut toata tara cu autostopul si despre asta puteti citi aici --> Calatorind cu ocazia prin Romania

Sfaturi bune pentru a calatori cu autostopul

*Calatoriti light (unele masini vor avea portbagajul plin deci trebuie sa va duceti rucsacul in brate)!
*Daca sunteti fete evitati sa stati langa sofer
*Imbracati-va decent
*Cand intrati in masina vb cu o prietena si spuneti ca acum v-ati urcat, culoarea masinii si sa va astepte la destinatie (va puteti si preface)! Asta e metoda pe care o folosesc eu pt a instiinta soferul ca cineva ma asteapta si stie de mine.
*Puteti vorbi dar evitati polemicile (nu vreti sa va dea jos in mijlocul campului :)) )
*Pt a sta la ocazie va recomand sa mergeti la marginea orasului (in majoritatea oraselor este un loc special unde se sta, intrebati lumea- sau daca sunteti in afara oraselor stati langa benzinarii
*Nu uitati sa aveti bani marunti cu voi

11. Cum sa economisesti o data ce ai ajuns in vacanta

1. Cardurile oraselor
Gen RomaPass, LondonPass, BudapestPass fiecare oras are acum un "abonament" care va permite transport gratis in oras si intrare gratuita sau reduceri mari la obiectivele turistice! In functie de cate zile stati in oras si cat de multe doriti sa vizitati aceste carduri merita sau nu cumparate!

2. Pentru mancare folositi magazinele mari si site-urile cu reduceri
In fiecare tara sunt site-uri cu reduceri. De exemplu grupon e international! treceti doar grupon.it sau grupon.es si ve-ti gasi reduceri din tara respectiva! merita sa cumparati vouchere la restaurante fiindca ofera mancare buna si portii mari. Aceste reduceri sunt modalitate de promovare pt ei si nu isi permit sa se faca de rusine! Deasemenea mancare ieftina gasiti in fiecare tara la magazinele mari! Acestea au preturi cam ca si in Romania +- 1 euro! asta ca sa va faceti o idee cat o sa va coste mancarea in strainatate :)

3. Cum sa economisesti la obiectivele turistice (PRIN DOCUMENTARE)
*De exemplu in Franta cei pana in 26 ani au majoritatea obiectivelor turistice gratuite! Deci merita sa mergeti la Paris si nu numai cat sunteti tineri.
*In Londra foarteee multe muzee sunt gratuite (chiar si cele mari cum ar fi British Museum, National History Museum, Victoria&Albert Museum etccc). O luna se poate sta si vizita doar ce ofera Londra Gratis
*In Madrid obiectivele turistice au gratuitati in anumite zile, la anumite ore!
*In Italia si Ungaria se ofera reduceri de pana la 5 euro/obiectiv turistic pentru studentii cu legitimatie
lista ramane deschisa si o voi completa

12. Cum sa economisesti pana sa pleci in vacanta

Facand sacrificii, pe care le poate face oricine daca isi doreste suficient de mult. Am scris un articol despre asta, care chiar va rog sa-l cititi AICI
Ca si buget eu aloc 1000 euro pe an, si ii impart pe 2-3 vacante. Ca si idee e mai ieftin sa faceti calatorii mai lungi, decat multe si dese. Fiindca astfel economisiti banii pe transport (dute-vino) la fiecare iesire. De aceea incerc sa plec in medie 10 zile odata.
Uneori am dormit la camping si cel mai adesea la Hosteluri, am profitat de last-minute, cumpoane cu reduceri, vouchere cadou si tot ce am putut. Bilete de avion cumparate din timp sau pe ultima suta de metri cand se dau ieftin.

Daca gasesti util acest articol SHARE IT!





Vezi articolele esentiale pentru calatori aici -> 100 Informatii utile


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

26 de comentarii:

  1. Eu calatoresc extrem de rar, si atunci fac niste sacrificii uriase. Pentru mine, la salariul meu, o excursie intr-o tara straina e o mare realizare. Dar sub nicio forma nu as calatori singura. Iar despre curaj nu mai este nimic de spus. E o notiune careia in prezent nu-i mai cunosc sensul. Abia indraznesc sa ma deplasez prin orasul meu natal si atunci cu sufletul la gura sa nu cumva sa patesc ceva, sperand sa ma intorc cu bine acasa. :))
    Nu vreau sa calatoresc (neaparat) ieftin, vreau sa calatoresc in siguranta, in conditii decente, in locuri deosebit de frumoase, exclusiv pe gustul meu pretentios si neaparat insotita de persoane cu care am in comun preferinte turistice. Ceea ce nu prea exista. Iubitul meu detesta toate oraselele medievale pe care eu le ador, nici nu vrea sa auda de propunerile mele turistice. Mi-a spus clar ca el nu vine cu mine, sa merg singura daca vreau in Croatia, Spania sau Belgia. Deci...ramanem acasa. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Schimba job-ul, schimba iubitul, paraseste orasul natal, risca mai mult! Dupa ce descoperi astea poti sa te gandesti si la calatorit. Momentan se pare ca prioritatile locale sunt mai serioase.

      Ștergere
  2. Anonim3:12 p.m.

    Sau mergem cu o prietena... sau schimbam iubitul...

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim asa asa :), nu iubitul ar trebui sa stea in calea obiectivelor noastre. El nu vrea? sa stea acasa :)

    Nice stiu ca esti adepta vacantelor prin agentie. Cu atat mai mult, intr-un circuit nu vei fi niciodata singura.
    Prieteniile se vor lega repede, cu persoana langa care vei sta in autocar, cu persoana cu care vei dormi in camera, etcc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Extrem de cuprinzător articol, Alicee, şi îţi mulţumim pentru el. Călătoriile m-au atras mult în ultima perioadă, dar chiar nu mi-am mai permis. La ce ne înveţi tu astăzi, chiar m-ai pus pe gânduri, şi poate-mi schimb ideile. Unele informaţii le ştiam, dar mai multe nu. Trec la studiu, acum!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un articol foarte util! As vrea sa am curajul tau de a gasi diferite solutii pentru a calatori. Dar mi-e frica sa calatoresc singura, asa incat trebuie sa accept si dorintele celor care calatoresc cu mine. Care ba nu vor cu autocarul, ba vor camera foarte buna, si cu toate acestea nu vor sa cheltuie prea multi bani.
    Eu un singur moft am. Vreau sa ma cazez intr-o camera cu baie. Nu vreau baie comuna.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela se poate economisi la mancare, la obiectivele turistice etcc
    Cazari cu comfort ridicat gasesti deseori la preturi mici pe Booking si Venere. urmareste paginile lor de facebook si vei vedea reduceri substantiale!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihaela D. comentariul tau a intrat in spam, deabia acum l-am recuperat ;)
    Multumesc de vizita si sper sa calatoresti mai des de acum inainte!

    RăspundețiȘtergere
  8. Încrederea în noi, asta e ceea ce ne lipsește, nu curajul sau motivația. Ne dorim să călătorim dar ne găsim diferite scuze, costul e numai unul...

    Cele mai multe dintre sfaturile tale sunt utile, sunt lucruri de care trebuie ținut cont. Ideea e că, dacă îți dorești foarte mult, nu iei lucrurile astea ca pe niște sacrificii. Le faci, pur și simplu.
    Cât despre călătoria singur... tocmai plănuiesc - și am plătit biletele cu 20% reducere, ieri, pe Wizz, pentru Belgia. Mi se pare o provocare,t mi se pare o nebunie frumoasă, un motiv în plus să mă simt sigură pe mine și bucuroasă de o realizare...

    Baftă multă și la cât mai mulți pași pe harta lumii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa si este! ma bucur pentru tine, Belgia este o tara civilizata nu cred ca vei avea in nici un caz probleme ca esti singura.
    Iti doresc vacanta frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bilete de avion n-am prins niciodată ieftine... ce-i drept, nici nu m-am documentat prea mult, ceea ce bănuiesc că e esenţial :D
    Aşa cum mai zicea cineva, nici eu nu ţin neapărat să călătoresc mai ieftin, ci mai ales în siguranţă şi să mă simt bine unde merg, fără să fiu nevoită să mă recuperez după două zile de călătorit cu autocarul, de exemplu. Eu mă consider norocoasă pentru că prietenul meu şi cu mine avem, în mare, aceleaşi aşteptări de la o vacanţă, aşa că e mai uşor să ne punem de acord asupra destinaţiilor.

    Sigur că prefer să plătesc un preţ mai mic pentru vacanţele mele, dacă se poate. Dar dacă nu, asta e, în călătorii investesc cu drag bani, mai mult decât în nu-ştiu ce haine de firmă sau lucruri inutile.

    RăspundețiȘtergere
  11. Andra :) acest articol era destinat in primul rand Danielei care m-a intrebat cum fac sa calatoresc atat de mult. De fapt nu calatoresc atat de mult doar ca calatoresc multe zile o data si apoi am multe de scris :)

    In plus nu toti sunt constransi de partea financiara, sau nu suficient de mult incat sa conteze sau sa isi bata capul. Daca ai bani platesti pe altii care sa iti asigure comfortul dorit.

    Pentru bilete de avion trebuie urmarite ofertele. In plus partea proasta cu ele e ca nu prea sunt pe destinatii pe care iti doresti tu in acel moment. Mica sansa. Asa ca sau mergi pe mana lor, in alte locuri sau scoti banul.

    In plus ma gandesc ca sunt oameni care nu au fizic timp sa calatoreasca mai mult decat o fac acum si daca nu salvezi bani pt alta calatorie e normal sa faci una da buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. E foarte util articolul. Sigur am sa-i dau share :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Alice, niciodata nu mi-as fi imaginat ca aloci atat de putini bani calatoriilor tale! Sunt uimita si incantata! Ne dai tuturor sperante ca se poate, daca iti doresti cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  14. Uite ce poate iesi dintr-o simpla intrebare? E de citit ca lumea, nu pe fuga, pentru ca este o intreaga experienta pusa pe tava aici. Si inca mai sunt locuri de completat, dupa cum zice Alice. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  15. Foarte interesant si util articolul tau Alicee.
    Intr-adevar calatoriile nu trebuie sa fie mega scumpe si imposibile, daca sunt organizate si planuite inteligent, asa cum faci si tu. Desigur, mai tine si de experienta fiecaruia. Un om ca tine, foarte pasionat de calatorii si care a si calatorit mult, cunoste diverse tips &tricks, despre care un incepator sau un om obisnuit habar nu are.

    RăspundețiȘtergere
  16. Larisa asta era si scopul articolului, am oferit toate pont-urile pe care le stiu, pe care le-am folosit. De invat este tot timpul, sunt sigura ca ar mai fi, multe multe, dar nu le cunosc inca :)
    Mai ales pe Asia si alte continente nu stiu cat se aplica postul acesta, mai mult pentru Europa.

    Natural mersi de vizita

    Vienela da. Mi-ar placea mie sa cheltui mai multi bani dar nu prea am :)
    Daca as avea nu sunt sigura ca as alege sa calatoresc mai des, ma simt bine asa, cu 2-3 iesiri pe an. Ma simt oricum printre norocoase. Insa cred ca mi-as upgrada putin confortul.

    RăspundețiȘtergere
  17. eu recunosc ca nu ma omor dupa calatorii, sunt comoda, imi place confortul casei mele, ies greu din rutina...dar articolul e foarte fain, poate o sa profitam si noi de aceste idei cand copiii vor fi mai mari.As calatori doar pentru copii, a vedea lumea impreuna e un mijloc excelent de educatie.

    RăspundețiȘtergere
  18. eu sunt in zodie cu Nice...mi-ar place cum vrea si ea totul la cheie fara sanse de "surprize", nu prea agreez riscul.

    Dar ma adaptez.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sincer, nu credeam că există atâtea temeri în privința unei călătorii (măcar) prin Europa până să citesc articolul și comentariile de aici. :)
    Am descoperit călătoriile pe cont propriu în 2007, odată cu intrarea în UE. E atât de simplu să găsești cele mai bune oferte de cazare, transport, mâncare și ORICE altceva pe net... Luând fiecare chestie dintr-altă parte, de pe un alt site, reușești ceea ce nico agenție nu-ți va oferi vreodată la cheie! Până și în Japonia, poți merge și sta 2 săptămâni cu 1000 de Euro.
    Siguranța?!? Wow! Astfel de probleme eu n-am întâlnit în nicio țară UE. Nu vreau să mă refer aici la Africa sau Asia, că-s prea multe detalii.
    Bravo ție, Alice, te admir!
    Depinde foarte tare ce vrei, la ce buget, cât de comod ești și cât de mult îți dorești să vezi un anume loc în lumea asta mare. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Ma bucur ca ai decis sa scrii acest articol, invat multe de la tine. Merita shareuit cu prisosinta.
    Vara asta am fost la mare stand la o cunostinta, am zambit cand am citit cazare gratis la neamuri. Am fost nevoita sa fac autostopul de cateva ori, ba nu mai circula masina respectiva, a avut trenul/autobuzul de legatura intarziere si de fiecare data am platit aproape valoarea biletului. Imi aduc aminte cand eram singura si trebuia sa ajung la bunica, nu aveam mai mult de 18 ani si m-a luat un tip dragut care s-a oferit sa ma ajute, nu mi-a luat banii si nici avansuri nu mi-a facut.
    Parea ireal :) pana si curajul meu :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Chiar sunt curios daca la anul o sa reusesc doua city break-uri ceva mai accesibile: Praga si Londra..

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim9:21 p.m.

    Daca ai planificat o singura vacanta din timp nu crezi ca ai ridicat in slavi un pic prea mult lastminuturile ? Vacantele adevarate si deosebite pe care nu oricine si le permite se planifica pentru ca finantele nu iti permit sa ajungi de ex in bora bora sau alte destinatii de stai in limba de azi pe maine. In plus biletele bune la avion se dau primele etc

    RăspundețiȘtergere
  23. Dr stoica asa e, depinde de la persoana la persoana :) cat comfort doreste. Unii au multi bani si prefera sa plateasca agentii care se ocupa de asta. Nu e nici o problema, important e sa stie oamenii ca exista si altceva

    Anonim cred ca pentru Bora-Bora sau alte vacante exotice nu risti sa astepti sa pice din cer un last minute. Nu ma refeream la last minute-uri pt asemenea vacante la asemenea buget. Daca dai atatia bani cred ca vrei ceva de calitate ...
    Last minute sunt bune pt vacanta in Grecia, Turcia si mai ales cand nu esti pretentios. Cand vrei un All inclusive dar nu te induri sa dai 500 euro, poti sa astepti un last minute de 300! Puncte de vedere ...

    RăspundețiȘtergere
  24. Alice, articolul tau este exceptional! Sincer. :-)

    Datorita lui, am inceput sa-mi caut pe cont propriu biletul de avion si cazarea si am reusit sa gasesc ceea ce imi doream: am petrecut 3 zile de vis la Roma alaturi de iubitul meu.

    Am cautat pe diverse site-uri de ponturi, pe motoare de bilete de avion, iar cel mai bun mi s-a parut https://www.vacante.net, pe care ti-l recomand si tie!

    Noi de aici ne-am cumparat citybreak-ul spre Roma!

    Inca o data iti multumesc tare mult pentru acest articol, fara el nu as fi reusit niciodata sa plec alaturi de al meu la preturi "studentesti".

    Cu drag,
    Andreea :-)

    RăspundețiȘtergere