Ghidul meu de Bucuresti

Dragilor m-am hotarat sa vin in Bucuresti pana la sf lui August! Cine va fi ghidul meu?
Motivul principal ar fi acela ca pana atunci se fac la date fixe excursii optionale ce vreau sa le cumpar! Ma intereseaza Transfagarasan si Vulcanii Noroiosi! Iar in limita timpului disponibil si ceva excursie din Bucuresti in Bulgaria pe 2-3 zile! Am tot incercat sa gasesc solutii de a merge pe cont propriu dar mi se pare prea dificil, mai ales pe Transfagarasan, fara masina proprie nu am cum .... Asa ca e doar o chestiune de a administra zilele libere si sa potrivesc cumva 2 excursii din astea! 

romania-bucuresti

Am nevoie de la voi de recomandari de Hoteluri bune! 

Cazare la 2, 3 si 4 stele! sa fie si central! :)))

Am gasit un Ghid de Bucuresti ->  http://hoteluri.bucharest-guide.ro/ care zice ca hoteluri de 20-30 euro pe noapte sunt greu de gasit in ziua de azi ... asa ca ma bazez ca imi ziceti voi cateva :)
O lista de hoteluri am gasit si aici http://www.guide-bucharest.ro/hoteluri dar as vrea sa merg pe mana voastra! Vreau stiu care sunt bune avand in vedere ca ma pregatesc sa stau mai multe nopti, poate o sapt! am nevoie sa mearga bine netul, camera sa aiba dimensiuni normale (nu cutie de pantofi) si un design dragut! daca are si balcon si mai bine :)

Restaurante bune (cu traditie ) si mancare ieftina

Restaurante interesante ( cu meniu interesant sau design interesant, stiti voi genul care va fac vacantele memorabile) ! Pana acum am pe lista doar Caru cu bere, despre care toata lumea zice ca e o locatie istorica, legenda vie! :) insa m-ar interesa si restaurante cu mancare buna si ieftina!
Iubesc mancarea cu specific international deci nu va sfiiti sa imi recomandati astfel de restaurante! si cat de cat central daca stiti :)

La obiectivele turistice as avea nevoie de niste indrumari pentru muzee! 

As vrea sa vad cat mai multe :)
Parcurile binentele le includ: Herastrau si Cismigiu, mai e vreo unul??? Si
Parcul de distractii Terra Park merita? ma gandesc ca ar fi fost interesant de mers cu Kari, insa nu am cum sa il duc si pe el, deci ca si adult ..... 
Casa Poporului sper sa ajung sa o vad, la fel si Muzeul taranului roman ... alte obiective turistice mai putin cunoscute dar interesante de vazut?
La Palatul Mogosoaia cum pot ajunge?
Mi-ar placea sa vad si Cimitirul Belu desi am inteles ca nu ai voie sa faci poze numai cu "instiintare". Atata birocratie ca la noi nu am mai vazut nicaieri ...


ps - Sper sa apuc sa ma intalnesc cu o parte din voi in Centrul istoric la o cafea
  (voi anunta pe facebook din timp cand voi merge)


Thanks for visiting,

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


22 de comentarii:

  1. La mine pe blog vei gasi o multime de informatii in acest sens :). Plus evenimentele din perioada respectiva.
    Vreau si eu sa bem o cafea impreuna, ma abonez :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce tare si eu voi fi putin in Bucuresti la inceputul lui august. Nu rata muzeul satului. Se fac excursii din astea din Bucuresti? Habar nu aveam...

    RăspundețiȘtergere
  3. alatrix9:02 a.m.

    Eu nu mai locuiesc in Bucuresti, dar ti-as recomanda sa nu ratezi muzeul George Enescu de pe Calea Victoriei. E deosebit, chiar daca nu esti atrasa neaparat de Enescu si de acest tip de muzee memoriale. Palatul Cantacuzino, care gazduieste muzeul, este poate cel mai frumos palat din Bucuresti. Este f. aproape de piata Victoriei, unde sigur vei merge sa vizitezi proaspat renovatul Antipa, dar si muzeul taranului roman. In plus, se viziteaza numai vreo 4-5 incaperi de la parter, deci nu vei pierde mai mult de o ora inauntru.

    RăspundețiȘtergere
  4. like&share, imi place, particip.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu aş mai recomanda Muzeul-Palatul Cotroceni (necesită rezervare), combinat cu Grădina Botanică, situată vizavi.

    RăspundețiȘtergere
  6. La Bucuresti nu ma bag, dar daca ajungi prin Craiova poti conta pe mine. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hotel Razvan, da si mic dejun si cina:)
    http://rezervari.hotelrazvan.com/index.php?lang=ro

    RăspundețiȘtergere
  8. Iulia S. ma si gandeam sa iau la rasfoit blogul tau! Ai scris si despre TERRA Park cumva???

    Raluk da se fac! din Bucuresti pe o gramada de destinatii :)doar ca sunt la date fixe, de 1-2 ori pe luna!

    Alatrix mersi, la Muzeul Enescu voi merge! incerc si la Palatul Cantacuzino

    Nickro chiar, nu am auzit nimic de Gradina Botanica din Bucuresti ... ms de pont!!!

    Natural mersi! daca as avea o luna as trece si prin Ploiesti (muzeul ceasurilor) si prin Craiova (am auzit ca zonele verzi sunt o splendoare)

    Daniela mersi! Am in vedere Hotel Razvan, Tranzzit si Elizeu ... momentan! La Elizeu am vazut ca in weekend au reduceri cu 20 euro/noapte camera dubla, ceea ce e ok pt 3 stele!

    RăspundețiȘtergere
  9. Noi, Penelopa şi cu mine, te putem ghida prin Cheile Turzii şi Cheile Turului, la Durgău, la Mormântul lui Mihai Viteazu şi Mănăstirea Mihai Vodă, ... La Bucureşti, nu putem ajunge pe lăbuţele noastre!

    RăspundețiȘtergere
  10. Zamfir mersi :))
    In Cheile Turului n-am mai fost de vreo 5 ani, ultima data am fost la o intalnire de motociclisti :)
    Restul le-am vazut recent, prin Durgau ma scaldam vara trecuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. muzeul hartilor vechi, antipa, muzeul de istorie, de geologie, etc...
    hai sa trecem la parcuri: normal... Herastrau si Cismigiu, dar mai sunt si Carol, Tineretului, Kiseleff,Crangasi langa el este si Lacul Morii, ar mai fi de vazut si delta din Bucuresti
    mai sunt si bisericile vechi:curtea veche,kretzulescu,biserica rusa,doamnei,stravolpoelos, sf.spiridon....plus casele vechi ascunse prin tot bucurestiul

    RăspundețiȘtergere
  12. Linia 460 te duce la Palatul Mogosoaia :) Are oprire la Palat. Iti sugerez sa nu mergi in weekend sau zi de sarbatoare pentru ca e foarte aglomerat.
    Iti sugerez sa iei 460 din cartierul Damaroaia (aici ajungi cu 311 pe care il poti lua de la Piata Romana sau de la Arcul de Triumf, ambele fiind in imediata apropiere a metroului Piata Romana, respectiv Aviatorilor - mers pe jos cca 8-10 minute de la metrou).

    In materie de restaurate iti recomand sa mergi si la 18 Louunge by Embasy :) O sa vezi Bucurestiul de la inaltime, merita pentru priveliste.

    RăspundețiȘtergere
  13. De hoteluri, habar n-am, însă locuri de văzut sunt destule, timp să ai: Biserica Stavropoleos, Grădina Botanică, casele din cartierul Cotroceni, Domenii, parcurile Titan, Tineretului şi Kiseleff, Calea Victoriei, str. Verona, terasa Cărtureşti etc. Ca să nu le înşir aici, la mine pe blog găseşti o grămadă de recomandări de alte locuri şi restaurante interesante: http://zambetsisanatate.ro/tag/bucuresti/
    Caru cu bere e foarte turistic, eu nu l-aş recomanda pentru mâncare, poate atmosfera compensează :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu iti recomand cateva restaurante: Divan- turcesc, Vecchio 1812- mediteranean, Simbio- bistro, Ganesha- indian, toate in Centrul Vechi; o terasa simpatica foc (se asteapta destul de mult dupa comanda, totusi)-Journey Pub; alte locuri frumoase: parcurile Ioanid si IOR, casele din Cotroceni, MTR, Muzeul Satului, libraria Humanitas de la Cismigiu, gradina La Metoc, muzeul George Enescu.

    RăspundețiȘtergere
  15. muzeul satului, mie mi-a placut mult. stavropoleos, e langa caru cu bere (care era in lucru acum o luna, poate termina, si care are si mancare buna, nu doar cladire faina, langa el e negresco, alta cladire frumoasa). cladirea CEC iar imi place, n ai cum s o ratezi, pe Victoriei. la divan nu mi-a placut, scump si prost, cand au mai venit si alea sa mi danseze cu muzica la maximum in boxe...ieftin si bun e City Grill, daca iti place mancarea romaneasca, tine tot de Caru cu bere, s aceeasi patroni, doar ca preturile s ceva mai mici. si mai e un restaurant grecesc simpatic, am uitat cum ii zice :D

    RăspundețiȘtergere
  16. merg la Bucuresti numai cu treaba , de mult imi propun si eu sa merg pentru diverse vizite ! multe locuri , muzee , parcuri , nu le-am vazut de ani buni .

    RăspundețiȘtergere
  17. Îţi recomand să faci o plimbare prin Centrul Vechi. Acolo poţi vedea Biserica Stavropoleos (merită să intri şi în curtea interioară, e superbă) şi Biserica Rusă. Dacă eşti pasionată măcar puţin de antichităţi ai putea să mergi la Thomas Antiques, unde găseşti de toate, inclusiv bibliotecă şi cafenea. Dintre parcuri eu am fost în: Cişmigiu (mi-au plăcut tare mult lebedele negre de acolo) de unde am aruncat o privire la Palatul Elenei Kretzulescu, în Herăstrau (aici îţi recomand să închiriezi bicicletă şi să faci turul parcului) unde este şi Muzeul Satului, în Parcul Carol (dacă ajungi acolo poţi vizita Muzeul Tehnic care este frumos şi accesibil la preţ) şi în Parcul IOR (situat în Titan). Eu am vizitat şi Muzeul de Istorie fiindcă la momentul respectiv era expoziţia Comorile Chinei. Am vizitat şi Grădina Botanică care este frumoasă, dar nu se poate compara cu cea din Cluj, aşa că dacă ai văzut-o pe cea din Cluj nu pierzi nimic dacă o ratezi pe asta. La Terra Park am vrut să merg, dar nu am mai apucat. Am fost în schimb la Divertiland unde m-am simţit foarte bine, mai ales că dacă nu eşti amator de toate distracţiile de acolo, poţi să stai doar la plajă. Am fost şi la Palatul Mogoşoaia, dar am luat un microbuz de la Autogara Basarab. Dacă ajungi la Mogoşoaia, la ieşire îţi recomand să o iei pe strada Valea Parcului, acolo vei putea admira nişte căsuţe tare ciudate şi simpatice, ca într-o poveste. Dacă îţi permite timpul, poţi să faci o tură şi până la Snagov (nu am fost, dar am înţeles că sunt autobuze). Am vrut să vizitez Casa Miţei Bicilista şi Foişorul de Foc, dar din păcate nu am mai apucat.

    RăspundețiȘtergere
  18. http://www.zumbaala.ro/index.php/localizare.html şi încă o activitate pentru Mogoşoaia, în cazul în care te pasionează şi ai timp. Pare super

    RăspundețiȘtergere
  19. Pai in afara de ce ti s-a recomandat mai sus, altceva nu mai stiu...
    Oricum in afara de Herastrau si Cismigiu, daca ai timp merita si parcurile Tineretului, Carol si Gradina Botanica.
    Apoi e de vazut clar Centrul Istoric si Calea Victoriei, cu toate casele, monumentele, bisericile care sunt pe acolo; Casa Poporului, macar exteriorul, o plimbare in jurul ei, iar daca ai timp si vrei sa dai banii-stiu ca e destul de scump- si interiorul;cartierul Cotroceni e iarasi dragut si nu rata Muzeul Satului.
    Hoteluri habar nu am, ca n-am stat niciodata la hotel in Bucuresti, dar sunt multe, trebuie sa gasesti ceva. De exemplu IBIS-ul de langa Casa Poporului ofera o panorama splendida asupra cladirii.
    Restaurante...cam toate din centru vechi. Mie de exemplu imi plac: Arcade Café (servesc si mancare) si restaurantul Escalibur (daca iti place ambianta medievala).
    Oricum eu iti recomand blogul Andei, Hai la Bord: http://www.hailabord.ro/
    Nu stiu daca nu-l urmaresti si tu, dar gasesti acolo o multime de recomandari despre obiective turistice -unele de care eu habar nu aveam desi am locuit o viata in Bucuresti :))- si chiar si restaurante si hoteluri.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ai atâtea recomandări, timp să ai să vezi toate locurile astea. Când ajungi, scrie-mi, dacă sunt în Bucureşti mi-ar plăcea tare mult să ieşim la un ceai, o cafea, un suc, o bere... ce-o fi! :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Am văzut pe internet Hostel Miorița. Se încadrează în condiția ta de preț. Se află la intersecția Lipscani cu Calea Victoriei.
    Recomand: Centrul Vechi, Stavropoleos, Hanul cu Tei, Restaurantele Caru’ cu Bere È™i Divan, Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Muzeul Țăranului Român, Muzeul NaÈ›ional de Artă, Muzeul Antipa, CiÈ™migiu, Grădina Icoanei, Parcul Carol, Herăstrău.
    Mai recomand o plimbare pe Calea Victoriei, pe Bulevardul Magheru, Bulevardul Regina Elisabeta, Șoseaua Kiseleff

    RăspundețiȘtergere
  22. Draga Alice, inteleg ca vii pentru prima data in Bucursti. Ma bucur ca ai primit atatea recomandari pana acum de la cititorii tai. O sa le citesc pe toate sa vad daca pot veni cu completari.
    Mi-ar placea si mie o intalnire cu povesti multe, sper sa fiu pe faza si disponibila cand vei fi pe aici si, daca se poate si ai nevoie, pot sa fiu si "ghid turistic" :)
    Daca ai nevoie de ceva, da un mail, raspund cu mare placere.
    Cu drag,
    Flori

    RăspundețiȘtergere