Innsbruck e cel mai frumos oras din Austria

Pe cat de dezamagita am fost de Salzburg pe atat de mult mi-a placut Innsbruck. Dar atat de mult incat declar la orice ora ca dintre toate orasele si locurile vazute in Austria Innsbruck e cel mai frumos. Asa ca daca va ganditi ca Viena e farmecul Austriei, cel mai cel oras, pe cuvant de calator ca va inselati :) Innsbruck e mai tare ca toate!

Innsbruck face parte din circuitul ce l-am facut prin Agentia de turism ViaRomania care vinde pachete turistice online! Bilete de avion /circuite/ sejururi la mare in Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, Romania/ au oferte Last Minute cu pana la 30% reducere!  Ii gasisti aici -->  www.ViaRomania.eu

Innsbruck oras de munte, inconjurat de Alpi. Desi se numeste oras si are peste 120 000 de locuitori eu l-am vazut ca o statiune. O mare statiune montana. Asta si fiindca am ajuns seara, dupa 6 cand centrul era mai liber, magazinele inchise, nu mai era atmosfera aceea de oras agitat. Acum eram doar eu, Innsburck si muntii. Nu cred ca este om ce ajunge in Innsbruck si ramane indiferent. Nu poti sa fii indiferent cand Alpii sunt peste tot, oriunde privesti la orice ora, la orice capat de strada. Sunt atat de aproape, sunt atat de imensi, iti ofera atat de multa siguranta. Si ma simt ciudat sa spun asta fiindca eu de cand ma stiu am fost o fata a marii, a plajelor, a statiunilor de pe litoral. Iar acum am ramas atat de impresionata de munti incat chiar ma-m gandit cum ar fi sa locuiesc acolo. Ceea ce se intampla foarte rar, cu cate un oras. Mai ales la prima vedere

centru-innsbruck-austria-munti

Cred ca m-as acomoda usor la Innsbruck. La aerul curat. La viata linistita de acolo.  E un oras perfect. Nici prea mic, nici prea mare. Are un centru pietonal plat, compact si foarte frumos. Extrem de frumos. Aerisit si plin cu cladiri interesante. Una mai frumoasa ca cealalta. Preturile (din vitrina) nu par mai mari ca la Viena. Dar nici mai mici. Turistic vorbind e mai scump. Un card pe o zi costa 31 euro. Dar hai sa facem haz de necaz, eu am stat doar cateva ore deci n-am avut nevoie de card :))
Oamenii sunt zambitori si veseli. Sau poate aveam eu pe fata un zambet tamp molipsitor. Si toate lumea participa tacit la fericirea mea. Nu stiu, cert e ca mi-au placut oamenii. Si tipul dragut ce m-a rugat sa ii fac o poza, si d-na draguta pe care am rugat-o sa imi faca o poza dar si cei mai in varsta ce vindeau suveniruri, intr-un mod elegant, placut. Nu cu harta ca in alte orase ale lumii.
Si chiar daca nu sunt o muntomana tot pot sa visez. Regiunea e impanzita cu lacuri glaciare, vara sunt zeci de trasee montane de facut iar iarna sunt partii de ski. Ca nu stiu sa skiez si nici n-am conditie fizica sa colind muntii e partea a doua. Dar sa ii vad in fiecare dimineata tot mi-ar placea.

Innsbruck in 3D! Orasul, muntii si partiile de ski
innsbruck-piste-ski-munte-austria


Innsbruck este capitala Tirolului.
Si asta spune multe. Fiindca Tirolul (dupa cum am inteles de la ghid) este ca si un stat, pana nu demult aveau propria guvernare, au traditii si reguli pe care le pastreaza cu sfintenie iar oamenii tirolului sunt probabil cei mai uniti din toate regiunile Austriei. Dar si cei mai gospodari. Ne povestea ghidul ca sunt atat de traditionalisti incat nici nu isi vand pamanturile doar intre ei.
 

Innsbruck e un oras turistic. Si nu o spun intr-un sens rau. Din contra. Acolo unde se face turism de calitate ai garantia ca te vei simti bine. In Innsbruck principala sursa de venit e turismul. Care e valorificat la maxim, in principal din punct de vedere sportiv. Si nu doar cu sportul de iarna. Alpinistii, biciclistii, skiorii, cei pasionati de drumetii, de sporturile extreme dar si de un simplu camping cu familia merg in Innsbruck. Fiindca e o baza perfecta de unde se pornesti in excursii in fiecare zi.


Cel mai nou simbol futurist al Innsbruckului este trambulina de schi de pe Bergisel. Folosita in cadrul turneului celor patru trambuline. O vadem si noi din autocar in drum spre centru ...

trambulina-innsbruck-jocuri-olimpice-austria



Autocarul nu lasa in centru istoric, de unde pornim toti, impreuna cu ghidul intr-un tur pietonal al orasului.
Cand vad muntii in capatul strazii ma indragostesc de Innsbruck instant. Imi amintesc de Brasov, doar ca muntii astia sunt cam de 2 ori mai inalti.

strada-munti-innsbruck


Mergand spre centrul istoric vad aceasta bicicleta. 
In Innsbruck pana si bicicletele sunt mai frumoase :)
bicicleta-flori-frumoasa-verde

Si vitrinele

vitrina-magazin-innsbruck

Si cladirile

cladire-innsbruck

Si piatetele

centru-istoric-innsbruck

 Si turnul bisericilor :)

biserica-innsbruck


Ne indreptam spre piateta principala cu acoperisul de AUR

centru-innsbruck-austria

Unde raman fara cuvinte cand vad cladirea asta

cladire-pictata-austria

Deabia apoi observ si acoperisul :)

cladire-acoperis-de-aur-innsbruck

Raman prinsa pe detaliile pictate ale cladirilor

geam-innsbruck-pictat

Picturi si caricaturi. Cam scumpe.

picturi-caricaturi-austria

Intru putin si pe stradutele laturalnice
Care arata la fel de bine

strada-innsbruck-austria

Ne continuam traseul spre Palatul Holfburg.
Din care observ se gaseste cate unul in fiecare oras austriac


innsbruck

palatul-holfburg-austria

perete-pictat

Suvenirurile imi spun si ele povestea despre oras
Haine traditionale, genti, palarii si ceasuri cu cuc
Imi amintesc de vanatori, burti, barba lunga si halbe cu bere

suvenir-innsbruck

Ma intorc pe alte strazi.
Si intru in panica cand imi dau seama ca in seara asta iesim din Austri si inca nu am mancat nici un Strudel!
Dulcele traditional austriac! 
Imi iau cu visine! Si e super bun, as mai manca 2 :)

strudel-innsbruck

Din nou cladiri interesante cu turnuri, tunulete, geamuri in toate formele, acoperisuri si balcoane la fel. Uitati-va putin mai atent si veti vedea. :)

casa-austria
casa-innsbruck-deosebita

Autocarul ne asteapta in apropierea Arcului de Triumf
Asa ca grabim pasul

arc-de-triumf-innsbruck-austria



Ne urcam in autocar si pornim la drum ....
Tot de Innsbruck tine si Fabrica de cristale Swarovski, singura de acest gen din lume. Si am ajuns si la ea in penultima zi a circuitului si deabia astept sa va povestesc. Dar pana atunci trecem in Germania. Urmeaza o alta surpriza. Bavaria si castelele ei fermecate ....


ASTA A FOST A TREIA ZI A CIRCUITULUI CASTELELE BAVARIEI care se organizeaza in   26.08.2013/ 09.09.2013 si il puteti rezerva AICI 


 Toate articolele le gasiti aici --> CIRCUIT AUSTRIA SI GERMANIA

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

10 comentarii:

  1. Absolut fantastic acest frumos oras din Alpi! E deja pe lista pentru vacantele viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  2. austriecii au asa un stil de a conserva orice orasel, de a-l curata, umple de flori, ca parca toate arata cochete. din ce vad in pozele tale, insbruck-ul e chiar special si clar mi-as dori sa-l vad vara, batand la pas stradutele :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am visat ani la randul, in adolescenta si tinerete, la Innsbruck, capitala europeana a sporturilor de iarna, eu fiind pasionata de schi. Acum nu m-as mai incumeta pe pantele abrupte ale Alpilor, dar cu siguranta m-as plimba pe strazile frumosului oras austriac. Cu aparatul foto la gat, desigur. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Am trecut de multe ori pe autostrada pe langa el dar nu m-am oprit sa il vizitez
    O s-o fac data viitoare...ce imagini frumoase ai surprins!

    RăspundețiȘtergere
  5. mamicamea ro12:25 p.m.

    In Austria nu am vizitat decat Viena si imprejurimile, imi doresc ca in una din vacantele de iarna sa ajungem si la Innsbruck , dar mai trebuie sa creasca un pic fetele.
    Am prieteni ce au fost in Innsbruck iarna si mi-au spus ca e super

    RăspundețiȘtergere
  6. abia astept sa vad ...pietricelele :)

    RăspundețiȘtergere
  7. O da, si eu m-am indragostit de acest oras. L-am adorat de la primul pas facut in el. Mie mi s-a parut ca seamana faorte bine cu Venetia, centru, ce zici. Dar parca mult mai frumos.
    Eu anul acesta mi+am petrecut vacanta intr o yona muuntoasa la 60 km de Innsbruck, in Ackenkirch. Vreau sa iti yic ca a fost cea mai frumoasa vacnta pe care am facut+o in ultimii 10 ani.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumoasa e cladirea aceea parca plina de dantelarii! Multii impunatori i-am zarit si din Milano trebuie sa fie o imagine apasator de frumoasa de mai aproape :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Innsbruckul este într-adevăr cuceritor. Datorită cadrului natural în care se află, arhitecturii medievale păstrate cu grijă și aerului său cosmopolit.

    RăspundețiȘtergere