Film Rio Sex Comedy - un film extraordinar cu Rio de Janeiro

Saptamana 55
Film - Rio, Sex, Comedy (2010)

cover-sex-rio-comedy

Nu stiu cati sunteti pasionati de Rio de Janeiro dar  stiu ca eu sunt. Imi place la nebunie Brazilia (asta in special fiindca iubesc limba portugheza) dar momentan o vad de la departare prin intermediul filmelor datorita violentelor si gradului de securitate foarte scazut. Sincer nu ma asteptam la nimic de la filmul asta, a zacut in folderul cu filme peste 3 luni fara sa-l consider suficient de interesant sa-mi pierd 2 ore cu el. Dar cum aseara nu mai aveam nimic scos am zis sa-i dau o sansa. Pana la urma cat de rau poate fi??? 

Stiam ca Rio e de la Rio de Janeiro, Sex inseamna vreun pornosag si Comedy (ce film poate fi comedie daca se numeste el insusi comedie???) deci chiar cred ca titlul ii face un defavor! Dar filmul e de prima clasa pt cineva pasionat de calatorii fiindca tot filmul e despre Rio de Janeiro din punct de vedere turistic si social.

Pe scurt e vorba de 4 personaje diferite

- O englezoaica la 60 de ani, mare doctorita in chirurgie plastica, fuge din Anglia parasindu-si sotul si copilul pentru a incepe o noua viata de lux in Brazilia, Rio. Profeseaza in continuare, este foarte cunoscuta, urmarita de oameni pt ai ajuta. Traieste o viata cum numai in filme vezi dar ce imi place la ea e atitudinea. Un om bun, vesel, sociabil, usor nebun, care vrea sa-si traiasca viata! si cauta un mod de a se amuza din orice :)
Si mai ales o profesionista care  refuza sa opereze femeile care doresc o schimbare de look prin operatii facandu-le sa intelega cat sunt de frumoase de fapt. Prin intermediul ei vedem Rio de Janeiro ca un colt de paradis, traieste intr-o vila superba, cu o privelesti cum rar mai vezi, merge la dineuri cu oameni din inalta societate, cluburi de lux, fuge si se plimba pe plaja!

film-rio-de-janeiro
rio-de-janeiro-brazilia

- O familie de francezi (impreuna cu cele 2 fetite) se muta in Rio de Janeiro pentru a face un documentar despre viata femeilor  din Favele (mahala) in special. Fiindca au nevoie de un cameraman il contacteaza pe un prieten care vine si care schimba mersul lucrurilor. Initial se iubeste cu bona fetelor, apoi incepe o aventura cu mama, cea cu care merge zilnic in favela si ia interviuri. Sotul isi da seamna ca ceva nu e in regula, ii urmareste, ii vede si incepe sa iasa si el cu femei din Rio.
Prin intermediul lor vedem in primul rand viata din favela, merg organizat cu oameni ai locului si aproape fac infarct cand vad tineri cu mitraliera in mana. Favelele sunt locuri in care nici politia si nici guvernul nu intra, iar Rio este impartit intre Plaja, blocuri de lux, cartiere rezidentiale iar in imprejurimi se ridica pe dealuri favelele, case incolacite, una peste alta, cu stradute inguste, prostituate si droguri! 
Tot prin intermediul lor aflam despre problemele femilor, femei care se plang despre salariile de mizerie ce le primesc de la bogati (gen 80 euro pe luna) despre rasism, despre marginalizare etccc
*Si tot prin intermediul lor ne vom delecta cu cateva scene erotice si chiar mai multe amuzante :)
favela-rio-de-janeiro


rio-sex-comedy-film2

- Ambasadorul Americii ajunge in Rio si fuge de la conferinte pierzandu-se in Favela! Se imprieteneste cu un tip si o tipa ce stiu engleza si in timp ajunge sa-si doreasca sa deschida un ONG ca sa ajute oamenii de acolo. Prin intermediul lui aflam problemele economice si culturale cu care se confrunta oamenii de favela, ne sunt aratate peisaje infricosatoare, cu un Rio mizerabil dar cu o priveliste spre Rio de Janeiro a celor Albi!


rio-sex-comedy-film3
rio-sex-comedy-film4

-Prietenul "Ambasadorului" e si el un personaj important. El se ocupa cu turismul in zona si prin el vedem o parte din obiectivele turistice ale orasului, aflam cum se face turism '(adica se jecmanesc turistii) cum ii prostesc cu tot felul de povesti gogonate dar puse la punct in cel mai mic detaliu astfel sunt foarte credibile si turistii doneaza bani pt chestii ce nici nu exista. Ma rog, e un film amuzant!


rio-sex-comedy-film4

rio-sex-comedy-film-brazilia

De obicei nu descriu filmul asa in detaliu insa mie chiar mi-a placut si sper ca v-am dat suficiente motive pt care sa-l vedeti. E amuzant, e sexy si vorbeste din plin despre Rio de Janeiro. Un documentar cu personaje principale  :) Il puteti vedea online AICI
ALTE FILME CE LE-AM VAZUT CU BRAZILIA --> "City of God",  "Central do Brasil" si 
"The middle of the world"


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

8 comentarii:

  1. Mi-a placut descrierea filmului, pare foarte interesant, dar si mai mult remarca cu vazutul Braziliei de departe, din cauza nesigurantei in zona. Dar Rio e senzational, eu admir orasul pe instagram, acolo unde am un prieten ce posteaza zilnic fotografii minunate cu principalele sale obiective.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nice orasul poate fi senzational daca se fura ca in codru si armele se gasesc si la pustani de 10 ani. Brazilia are unul din cele mai ridicate criminalitati din lume, cu traficanti de droguri, prostituate, furturi, rapiri etccc
    Asta nu inseamna ca e totul unsafe, si acolo traiesc bogatasi si merg turisti dar pe o arie restransa. Ce vreau sa spun e ca riscurile sunt mult mai ridicate decat in alte tari din lume si momentan stau deoparte, mai sunt destule tari "mai pasnice" ce nu le-am explorat :)

    RăspundețiȘtergere
  3. e clar pe gustul meu, multumesc de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte, dar foarte bun filmul. Si eu sunt mare fan al zonei insa nu pot sa nu remarc si scenariul. E un film de 9+.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim3:43 p.m.

    Nu mai exista filmul

    RăspundețiȘtergere