Film Two for the road - aventuri de pe drum

 Saptamana 57
Two for the road (1967)

coperta-two-for-the-road


Un film de mare clasa. In rolul principal ii avem pe Audrey Hepburn si Albert Finney si e probabil sa-l fi vazut avand in vedere ca e un film mai vechi, din 1967, genul de film pe care mama-l vedea in tinerete pe caseta. Si cum cautam eu intr-una din seri un road movie, dau peste el. Imi place la nebunie personalitatea Audrei Hepburn si modul in care joaca, e simpatica foc asa ca stiam ca despre orice ar fi o sa imi placa. Dar cand am mai vazut ca e vorba si de calatorii, mama, eram in delir. Reteta perfecta pentru o seara reusita.

Asa a si fost, tot filmul e despre calatorii cu masina, prin Franta, de-a lungul relatiei celor 2. Cum se cunosc, cum pornesc la drum impreuna, initial fac cu mana la masini, apoi relatia lor evolueaza si urmatoarea vacanta e cu masina, cu multe peripetii, cand le ia foc masina, ghidusii in hoteluri, tepe pe care le mai luam si noi acum. Povestea de iubire de la inceput cand nu conta ca nu au nimic, dormeau in tuburi de beton de pe marginea drumului sau in corturi, mancau baghete si sandvisuri de la magazin si pretentiile care au venit dupa ce s-au casatorit, cu hoteluri de lux, familia sacaita, micile ironii, etccc

Mi-a placut filmul la nebunie, scenariu a fost atata de bun, vizual vorbind 2 ore de calatorie, actorii joaca super bine, multe faze amuzante, un film ce orice pasionat de calatorii ar trebui sa il vada. 
Vorbeste in acelasi timp si despre casatorie, cu problemele de atunci care de fapt sunt foarte actuale. Omenirea nu a evoluat parca cu nimic in ultimii 50 de ani :)
Singura chestie ce nu mi-a placut e faptul ca povestea nu are o continuitate, ca e pe mai multe planuri, cand vorbesc despre inceputuri, cand despre final .... Poate pentru a evidentia mai bine de unde au pornit si unde au ajuns, cu comparatiile de rigoare ;)

Oricum merita sa il vedeti, o sa va placa!
Scene din film:

two-for-the-road-film2

two-for-the-road-film
two-for-the-road-film3

two-for-the-road-film4

CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

4 comentarii:

  1. audrey hepburn mi-a placut mereu, dela "vacanta la roma" incoace. am sa caut si eu filmul, desi nu stiu daca mai am rabdare cu rimul filmelor vechi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca e timpul sa imi fac stocul cu filme vechi, spre rusinea mea, sunt foarte multe pe care le stiu dupa titlu, si doar atat. E vremea sa le si vad!

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa il caut, ala cu Brazilia l-am vazut, ma asteptam la mai mult, nu pot sa zic nici ca mi-a displacut.

    RăspundețiȘtergere
  4. As viziona filmul de dragul lui Audrey. Una din actritele mele preferate... Cred ca m-am indragostit de ea la prima scena in care aparea in "Cum sa furi un milion".

    RăspundețiȘtergere