Planuri pentru toamna asta

Iubesc toamna. Zambesc cand ies din casa si ma pot plimba pana-n centru fara sa scot limba de cald, cand vad ca arborii isi schimba culoarea, diminetile frumoase in care ma bucur pentru fiecare raza de soare. Nu, nu imi place ploaia dar imi place ideea de a ma rasfata cu o ciocolata fiberbinte sau un ceai aromat intr-o cafenea draguta in timp ce ploaua. Sa vad picurii ce se preling pe geam si oamenii grabiti pe strada. 
Imi place toamna fiindca e anotimpul in care lumea are mai putine pretentii de la mine. In care pot petrece mai multe ore in casa, invelita in patura mea colorata cu o carte sub nas. Toamna e anotimpul in care citesc mult! Imi alimentez sufletul cu lucruri marunte. Voi avea un program prestabilit. Mers la gradinita-gatit- scris articole - lucrat la proiecte - scos Kari de la gradinita- opriri in parc - weekenduri libere. Poate suna plictisitor dar dupa o vara plina si agitata ma bucur de putina ordine si liniste in viata mea.


toamna

Toamna asta se va rezuma la 5 planuri marete si am sa fiu al naibii de fericita daca le voi indeplini:

1. Un city break in strainatate
Toamna e anotimpul in care calatoresc cu sotul. De obicei in Maroc, dar anul trecut am fost la Venetia si a fost exceptional. Un weekend romantic, o amintire pe viata! Anul acesta daca ar fi sa aleg mi-ar placea Praga sau Istanbul! acum sa vedem cum si daca se materializeaza dorinta asta

2. O noua iesire in Apuseni
Excursia spre Pestera Ursilor din vara asta m-a lasat fara cuvinte! Pestera ca pestera dar toata regiunea are un potential turistic ce merita explorat mai mult, mai ales ca e la 2 ore distanta de mine! Asa ca toamna asta sper sa ajung in Apuseni! Am auzit ca si din punct de vedere cromatic toamna in Apuseni e ceva de vis!

3. Sa ajung in Polonia
Va intrebati de unde am mai nascocit-o si pe asta? Ei bine sa va spun. Eu am 3 prietene bune! Suntem the 4 best friends, colege de camin in facultate si am ramas impreuna, prietene la catarama de atunci. Intre timp grupul s-a marit, avem prin alianta foarte multi prieteni, trecem de 20, dar noi 4 suntem asa ca si Fetele din Sex and the city ca sa aveti o imagine. Si exact ca si cele 4 protagoniste si noi 4 suntem extrem de diferite ca si caracter si stil de viata.
I locuieste la Londra si tangential v-am povestit despre ea in jurnalul de emigrant londonez. 
M locuieste la Cluj dar toamna asta se gandeste sa o petreaca in Germania
L locuieste la Cluj dar luna asta pleaca cu o bursa in  Polonia.
Iar noi toate ne gandim sa ne vedem la toamna(iarna??) in Polonia! 

4. City Break pe Valea Prahovei
Sincer imi doresc mai mult sa ajung in Bucuresti dar pe principiul ca trebuie sa folosesc fiecare facilitate pe care o am, ar trebui sa ajung pe Valea Prahovei daca vreau sa ma bcucur de voucherul de cazare pe care il am si care expira la sfarsitul anului! Si cum eu nu sunt o fata a muntilor si dupa ce am inghetat anul trecut de Rev la Sinaia si dupa ce m-am saturat de aglomeratia si traficul din regiune de Sarbatori zic ca-ar fi bine sa ajung pe aceste meleaguri lunile astea cat inca e soare si mai pot vizita! :) La Bucuresti pot ajunge oricand ...

5. Pe lista de shopping stau:
* Sandale de trekking (sper sa prind ceva reduceri)
* O umbrela suvenir
* Minim 5 carti de calatorie noi

Si neaparat sa nu intervina ceva si sa ajung la concertul de fado al Anei Moura din Cluj (7 octombrie)


Thanks for visiting

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

20 de comentarii:

  1. iti doresc ca realitatea sa intreaca asteptarile si planurile pe care le-ai creionat asa de clar aici! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place toamna pentru culori si pentru caldura ei blanda.
    Frumoase planuri. Sper sa le realizezi in intregime. Eu sper sa ajungi si la Bucuresti.
    Am folosit sandalele http://www.merrell.com/DE/de-DE/Product.mvc.aspx/28117W/66500/Damen/Henna?dimensions=0 la Paris. Am fost foarte multumita de ele si le-am achizitionat la inceputul anului cu reducere. Ai fost sursa mea de inspiratie.
    Lumea te citeste si te recomanda.
    http://www.zadinblog.com/2013/08/vacation-to-paris-planning.html (in text)
    http://www.zadinblog.com/2013/05/it-official.html#more (la comentarii)
    Lista ta de filme am bifat-o aproape pe toata.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce planuri frumoase, iti doresc sa le realizezi pe toate. :) Apusenii sunt spectaculosi toamna, mi-ar placea si mie sa ajung la munte...cu un nou obiectiv la DSLR-ul meu. Si, poate, cu niste filtre... :D
    Am inteles ca in Cracovia ar fi cel mai interesant pentru un turist indragostit de arhitectura, de medieval, de fotografie. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina T9:05 p.m.

    te urmaresc de ceva timp, astept sa ne mai scrii despre Londra
    In Polonia nu te sfatuiesc sa mergi, se fura mult si polonezii nu prea sunt prietenosi, doar cu alchoolul. Nu contest ca turistic vorbind poate fi o tara frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar ai ceva planuri. Praga e un oras superb si nu o sa iti para rau daca ajungi pe acolo (asta in caz ca nu ai mai fost :D), iar Apusenii toamna sunt un vis. e genul de loc pe care ai vrea sa-l pictezi chiar daca ai 0 talent

    RăspundețiȘtergere
  6. Sună tare bine planurile tale! Istanbulul e perfect pentru un city break, mai ales unul culinar.
    De obicei îmi fac planurile de vacanţă pe termen scurt, dar poate că ar trebui să am şi eu wishlist-uri mai concrete :D

    PS: Mi-ai făcut poftă de smochine cu poza aia :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoase planuri! Sunt sigur ca pe langa astea mai vin ca bonus cateva, pentru ca cele neprevazute sunt cele mai frumoase. Spor calator!

    RăspundețiȘtergere
  8. AliceR9:55 a.m.

    Noi plecam intr-o expeditie in Toscana cu trenul. M-au inspirat articolele tale asa ca mi-am luat inima in dinti si am organizat sa petrecem doua nopti la Florenta, trei la Viareggio (cu speranta ca putem sa prindem cateva zile de plaja), si doua nopti la Riomaggiore (Cinquetere). Sper sa avem vreme buna si sa nu fi omis nimic in planificare.
    Multumesc mult pentru articolele detaliate, sunt de un real folos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Să ai o toamnă frumoasă şi toate dorinţele să ţi se împlinească!

    RăspundețiȘtergere
  10. Aa mersi, sper si eu la ceva iesiri spontane, sa vedem ....

    Corina ador sandalele acelea dar nu au marimea mea :(((((
    Mersi de link-uri chiar nu stiam!!!
    Si cu filmele sunt in urma dar voi recupera ...

    Nice daaaa! Cracovia cred ca o sa-mi placa! dar si Varsovia si Poznan despre care am tot citit chestii interesante...
    Acum sa vedem ...



    RăspundețiȘtergere
  11. IrinaT bun venit pe blogul meu!
    Sa stii ca tocmai asta ne povestea si L ca e putin speriata de tot ce se povesteste despre Polonia. Acum om vedea .... fiindca ea merge prima, se risca prima :)))

    Andra in Cehia nu am fost si imi doresc mult! de preferat toamna

    Andra:) asa asa ca sa stii pe ce sa te axezi! daca nu avem planuri concrete nu are cum sa ni se implineasca (cel putin asa cred eu)

    RăspundețiȘtergere
  12. Natural sper sa am parte de cat mai multe iesiri, spontane!

    AliceR bun venit pe blogul meu. Ma bucur ca ati ales Toscana si perioada e excelenta, cred ca o sa mai puteti face baie! Vacanta placuta

    Andreia mersi la fel!

    RăspundețiȘtergere
  13. Intotdeauna am adorat toamna, dar si primavara din foarte multe motive. Imi place mult lista de prioritati pentru toamna. Mi-as dori atat de tare sa semene si a mea macar putin cu a ta.

    Valea Prahovei am vizitat-o de foarte multe ori, e un loc foarte frumos, nu il pot compara cu alte zone montane , insa o calatorie de cateva zile nu are cum sa te plictiseasca. In general , am fost cu familia pe traseul acesta, fiind cel mai accesibil si cel mai aproape de noi. Presupun ca deja ai cautat ce e de vazut si ce nu. Castelul Peles din Sinaia nu trebuie ratat sub nicio forma, e absolut superb. De asemenea , iti recomand sa urci la cota 1400 tot in Sinaia, ce vei vedea de acolo de sus te va uimi. Si mai e casa memoriala a lui George Enescu. Azuga, Busteni sunt mai mult statiuni de iarna unde poti practica diferite sporturi. Nu iti face griji in legatura cu frigul, nu va fi chiar atat de rau.

    Nu am vizitat Polonia , insa nu mi se pare deloc o idee rea, cu siguranta vei fi fascinata de tot ceea ce e nou acolo si nu ai mai vazut. Iar faptul ca vei fi cu cele 3 prietene nu poate fi decat de vis.

    Iti doresc sa iti indeplinesti fiecare dorinta de pe lista si te asteptam de fiecare data cu imagini si povesti.

    RăspundețiȘtergere
  14. Interesante planuri, succes la indeplinirea lor! Iti doresc sa le indeplinesti pe toate! Muntii Apuseni mi-ar placea si mie, mai ales toamna. Cred ca este un paradis pentru fotografii.

    Eu n-am nici un plan concret. Mai bine las toamna sa ma surprinda frumos :). Mi-as dori totusi un weekend la munte de ziua mea, dar nu stiu daca se va materializa, pentru ca va fi nevoie de vreo 2 zile libere pe langa weekend, zile pe care nu le prea avem :((.

    RăspundețiȘtergere
  15. Suna tare bine planurile tale, eu sper sa le bifezi si sa ne porti si pe noi, virtual, cu tine :)
    La ora asta imi vin in minte niste carnati dintr-o emisiune despre Polonia :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Am fost atat in Praga cat si-n Istanbul si ambele destinatii sunt foarte frumoase insa atat de diferite. Stiu ca-ti doresti mai demult sandale, au reduceri la Ecco la colectia de vara si le poti achizitiona la un pret rezonabil. Eu mi-am cumparat la inceputul verii si le-am folosit intr-o vacanta mai lunga in Spania, te asigur ca vei fi foarte multumita de ele. De-abia astept sa ajung in Polonia dar mai intai astept vesti de la tine.

    RăspundețiȘtergere
  17. Oana din pacate problema mea e ca port 42 la picior. Iar asta este o tragedie. Gasesc sandale si pantofi dar de obicei de o calitate indoielnica. Asta imi placea in Uk, ca acolo nr 9 care e echivalent se gaseste peste tot, e inclus in lista de nr pentru femei. La noi merg pana la 41. La unii pantofi, cu calapod mai mare imi sunt buni... dar de obicei nu! De aceea trec 3 sezoane si inca nu mi-am gasit sandale care sa-mi placa si sa existe marimea mea :(((( Si sa nu aiba un pret "boombastic"

    Mihaela carnatii nu imi plac :( dar sper sa existe alte bunatati in gastronomia lor :)

    Larisa sper sa iti indeplinesti aceasta dorinta de ziua ta! ar fi perfect :) iar muntii din Franta sunt splendizi din ce ne-ai mai aratat

    RăspundețiȘtergere
  18. Cristiana chiar sper ca si tomana ta sa fie la fel de frumoasa.
    Pe Valea Prahovei am mai fost dar nu am prea batut-o la pas. Imi doresc sa fac treaba asta acum, cand inca e cald. Stiu ca nu e mega frig doar ca iarna sunt mai multe dezavantaje. Se face intuneric mai repede, ninge etcc
    Iar eu nu sunt pasionata de sporturile de iarna
    ps: Multumesc frumos pt recomandari

    RăspundețiȘtergere
  19. eu n-am nici un obiectiv toamna asta, banuiesc ca nu-i profesionist modul meu...insa din punct de vedere ce mi-am atins obiectivele pana acum, n-am asa pe terment scurt.

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim6:01 p.m.

    Foarte frumoase planuri, in special ideea cu Polonia. Imi face cu ochiul de ceva timp tara aceasta, iar la anul sper sa ajung s-o vizitez.
    Tot in materie de evenimente, iti recomand concertul de muzica clasica din pestera Romanesti, din 20 octombrie. Pentru mai multe detalii in acest sens, iti stau la dispozitie :).
    Mult succes in planurile tale!

    RăspundețiȘtergere