10 destinatii cu caldura pentru vacanta de iarna

Ieri vorbeam cu Hapi care ma ruga sa ii spun unde m-as duce eu in vacanta de iarna, undeva cu caldura si soare, eventual si mare! Doreste o vacanta cu relaxare totala! Asa mi-a picat fisa pentru articolul acesta. Europa pot sa zic ca le are pe toate! Iarna poti sa o petreci in Austria/Germania/Bulgaria la Ski, poti sa te bucuri de frumoasele targuri de Craciun din Viena/Praga/Budapesta/Dresda &go poti sa te distrezi de Revelion in orase precum Londra, Dublin etc unde se sarbatoreste cu mare fast, poti sa mergi in Austria/Ungaria/Cehia la SPA, poti sa incerci un Craciun traditional in Romania sau poti sa alegi o vacanta de iarna calduroasa intr-una din cele 10 destinatii cu soare pe care vi la propun:

1.Andaluzia - Spania

Temperaturi de 20+ grade, soare cat e ziua de lunga!
Puteti ajunge in Andaluzia (in Malaga) din Bucuresti sau printr-o combinatie de low-cost-uri la Sevilla ( Wizz cu Ryan Air). In Andaluzia nu o sa va plictisiti nici o luna! Am scris aici --> 10 orase de neratat in Andaluzia
Puteti face surf in Cadiz, puteti participa la un spectacol de flamenco autentic in Sevilla, puteti sa hoinariti cat e ziua de lunga prin Granada sau prin pueblo blancos mai putin batute de turisti! Andaluzia e de o frumusete si o bogatie culturala cum rar mai vezi de accea sta in cap de lista!

andaluzia-spania

2.  Portugalia

-Algrave! Tot la sud, tot caldura. In Angrave puteti ajunge cu Tap Portugal  sau Blue Air in Lisabona si apoi autocar pana in Faro sau direct cu avionul in Faro prin combinatie de low-costuri (Wizz + Vueling/Ryan Air etc)
-Si Lisabona e o idee buna! Cu vizite in Sintra si Obidos! Citeste toate articolele aici>>> despre vacanta mea de iarna in Poartugalia
-Madeira de asemenea! ceva mai scump dar foarte frumos! Iar spectacolul de Revelion arata asa:

madeira-revelion-artificii

3. Creta - Grecia

Din cate am citit dintre Insulele Grecesti, Creta e cea mai calduroara iarna, cu o medie de 20 de grade! Desi Creta e o destinatie litoral, puteti merge iarna pentru baia de soare, pentru preturile mai mici, pentru a explora obiectivele turistice ale Insulei! Pentru a va pierde printre localnici, ca sa evitati caldurile sufocante si aglomeratia din timpul verii!

creta-grecia

4. Italia - Imprejurimile orasului Napoli

Multi merg la Napoli si in imprejurimi vara desi petrec putine ore pe plaja si in mare preferand sa viziteze Sorrento, Ravello, Coasta Amalfi, Insula Capri, Ischia, Procida sau site-urile arheologice Pompei si Herculanum.  La Fel ca si Andaluzia zona e extrem de bogata din punct de vedere cultural! Singura problema ar fi faptul ca pe insule nu puteti ajunge daca sunt valuri mari, ceea ce se intampla frecvent in timpul iernii. La Napoli puteti ajunge cu avion direct din Bucuresti sau la Roma si apoi tren (face 3 ore). In plus iarna preturile sunt mai mult decat accesibile!
Citeste aici >>>Toate articolele despre excursia mea pe Coasta Amalfi

insula-capri

5. Spania - Valencia

Dupa Andaluzia, Valencia se pare ca e cel mai calduros oras din Spania. Valencia va asteapta cu o medie de 7 grade desi puteti prinde peste 15. Valencia iarna e imbracata in straie de sarbatoare, palmierii sunt impodobiti de Craciun asa ca e dublu avantajos, aveti si atmosfera de Craciun si caldura.
In Valencia puteti ajunge ieftin cu Wizz din toata tara si preturile acolo nu sunt foarte mari! Bonus, puteti face o vacanta combinata Valencia+Barcelona sa vedeti frumoasele >>> opere ale lui Gaudi

valencia-iarna

6. Italia - Bari

Si Bari e o idee buna! Statiuna litoral din Sudul Italiei merge perfect pentru un city break ieftin, biletele de avion la Wizz costand deseori sub 50 ron!Bari e o statiune, nu ai multe de vazut si de facut iarna insa eu m-as duce sa vad casele Trulli din Alberobello. Daca as sta mai mult probabil as lua vaporul si as sta 3-4 zile in Dubrovink (Croatia). Vaporul costa Costa 36 euro si e o varianta ieftina de a ajunge in Croatia!

trulli-langa-bari-italia

7. Malta

Malta este una din cele mai mici tari din Europa. Are doar 300 km asa ca intr-o saptamana puteti sa o vizitati toata. In Malta iarna sunt 15-20 de grade si soare cat e ziua de lunga! Malta va asteapta cu multe orasele istorice si plaje cu pietre asa incat nu o sa suferiti ca nu ati ajuns acolo vara :) De asemenea e cunoscuta pentru cluburi si viata de noapte activa, o varianta interesanta pentru Revelion!
In Malta se ajunge ieftin cu combinatie de low-cost Wizz Air + Ryan Air! Iar cazare gasiti cu sub 20 euro noapte/pers la Hotel de 3 stele ... Din Malta se fac excursii cu vaporul in Sicilia (Italia) care e la doar 100 km!

malta-iarna


8. Sudul Turciei e o idee buna

Antalya, Bodrum, Kusadasi pot fi idei bune pentru vacanta de iarna!  Statiunile sunt  bogate in obiective turistice, in special in imprejurimi! Caldura suportabila, soare all day long, preturi de extra-sezon!
Desi in mare nu puteti face baie, hotelurile au piscine interioare si multe Hoteluri  functioneaza tot in sistem All Inclusive si peste iarna!

bodrum-turcia

9. Insulele Canare - Spania

Insulele Canare se afla la Nord-Vest de Maroc si e una din cele mai iubite destinatii de iarna de catre europeni. Diversitatea din Insulele Canare este  atat e mare incat  se poate spune ca ofera ceva din fiecare parte a lumii. Statiuni moderne de vacanta, sate traditionale ascunse, dune de nisip ca in Sahara, paduri intinse si vulcani. Distractie nebuna in Tenerife, plimbare cu Submarinul sau Scuba Diving.
 Se spune ca pe Insulele Canare (7 la numar) fiecare om isi poate gasi propriul Paradis.

tenerife-spania

10 Cipru

In Cipru temperatura medie iarna e de 20 de grade! In Cipru puteti ajunge low-cost cu Wizz Air sau combinatie Wizz +  (Easy Jet) in Paphos.
Aici veti putea merge pe urmele Afroditei, zeita ce a luat nastere in Paphos, puteti sa va ingropati picioarele in nisipul alb, va asteapta peisaje superbe ale zonelor de coasta accidentate, multe site-uri arheologice, asezari rurale si manastiri!

cipru-iarna


Din afara Europei, Marocul poate fi o destinatie ok pentru Iarna, Sharm El Sheikh din Egipt, toata Asia, Cuba, Africa de Sud, Mexic, Brazilia, Chile, Argentina, Caraibe etccc

Toate articolele esentiale pentru calatori aici -> 100 Informatii utile


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

14 comentarii:

  1. Hmmm! credeam ca ai uitat Cipru,dar vad ca l-ai lasat la urma! Din ce oras din Ro este zbor direct Bari cu Wizz?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt interesante destinatiile propuse de tine, sa petreci sarbatorile "la caldura" e ceva inedit, ceva deosebit, mai ales pentru cineva ca noi, care vine dintr-o zona cu 4 anotimpuri. Totusi, oricat de ispititoare ar fi, pe mine nu prea ma tenteaza. Daca nu e frig si zapada, parca, nu simt sarbatorile de iarna. Si munte sa mai fie :))!

    Totusi mi-ar placea candva in viata asta sa incerc ceva de genul asta, dar sa fie ceva cu adevarat exotic. Dintotdeauna am visat un revelion in slapi si costum de baie pe plaja din Rio de Janeiro. Momentan nu-mi permit asa ceva, dar imi permit macar sa visez :D.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si Sardinia e un loc bun pentru vacanta, e mai cald decat e la noi, dar nu atat de cald incat sa faci plaja, cam 15 grade.
    De cand ma stiu imi doresc sa fac sarbatorile de iarna intr-un loc insorit, sa stau pe plaja cu un cocktail in mana, sa ma balacesc in apa ... dar deocamdat nu se poate, sper ca la anul sa-mi indeplinesc visul ... pana atunci calatoresc cu Google Street View ! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vacanta Reusita la Bari poti ajunge cu Wizz direct din Bucuresti, Cluj si Budapesta :)

    Larisa tu locuiesti in Tours unde iarna e destul de bland. Cred ca e mai mult o toamna tarzie, cu putina zapada, si rareori sub 0 grade. Gresesc?
    Eu cand sunt la -15 visez din greu o vacanta la caldurica, mai ales una din aia exotica cum iti doresti si tu. Nu neaparat in Rio, mai repede m-as duce pe plajele din Thailanda :)

    Georgiana ai dreptate si Sardinia. Din pacate nu prea stiu multe despre ea, de accea am evitat sa o pun in lista ....
    Si eu ma mai joc cu street view dar imi place sa descopar strazi si locuri noi din orase in care am fost. Prefer surpriza, misterul de aceea nu intru pe tari unde imi doresc sa ajung :)

    RăspundețiȘtergere
  5. as putea petrece iarna in Malta :)
    pupici

    www.mychoicebysorana.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, aici iarna este destul de blanda si cel mai grav pentru mine este ca nu e aproape niciodata zapada :(. Sunt sigura ca daca nu-mi placea zapada, nimeream undeva unde aveam din belsug :)).
    Nici mie nu-mi suna rau plajele din Thailanda!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am fost la Creta toamna tirziu. Intradevar a fost frumos, cald, si foarte relaxant. Sint multe orasele mici acolo si in fiecare zi ne-am plimbat in cite unul, am fost la plaja si am mincat pe cinste!

    RăspundețiȘtergere
  8. Iarna sunt exceptii cand ies afara, pentru mine ar fi minunat sa mi-o petrec in alte tari mai calde. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Aliceee.....cred ca am ales. Este ceea ce-ti spuneam chiar la final dar inca nu vreau sa vorbesc despre asta, poate am devenit putin paranoica, prea multe vise mi-au zburat din mana in ultimele luni, chiar inainte de-a se implini :)
    Multumesc pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mie mi-ar placea Andaluzia si Canare. Spania all the way! :) Nu imi place iarna, nu ma intereseaza nimic din ce are ea de oferit, as petrece sarbatorile si vacanta in locuri ceva mai calde si mai ofertante din punct de vedere turistic. :P
    Pana la urma nici Malta nu suna rau. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Dintre toate destinatiile prezentate de tine, eu am fost in Sorento si a fost genial. Am fost prin noiembrie, daca tin bine minte, pentru ca a fost acum ft mult timp, dar am facut si baie in mare si de toate. Italia e superba!

    RăspundețiȘtergere
  12. am fost in cipru in ianuarie, sunt multe locuri de vazut, dar e sansa mare sa fie vreme ploioasa, iar in preajma marii sufla un vant de te doboara! pe de alta parte, intr-un spatiu restrans este si mare cat vezi cu ochii si munte cu zapada destula...

    RăspundețiȘtergere
  13. le-as bifa pe toate, una dupa alta...nu am fost decat in 2 locuri din lista, dar nu le-as sterge...super!

    RăspundețiȘtergere
  14. Destinatiile europene sunt accesibile. Probabil ca si Croatia ar fi meritat un loc pe lista daca nu ar fi fost atat de scumpa :)

    RăspundețiȘtergere