Cel mai bun cartier sa locuiesti la Londra

Inainte sa plec la Londra aveam cateva intrebari la care cautam cu disperare un raspuns. Citisem ghiduri turistice, povestile imigrantilor, intr-un final? Nimic concret. Care e cel mai bun cartier in care sa locuiesti la Londra? Cel Mai ieftin? Mai emigrant friendly? Fara plosnite-n pat si prostituate la colt de strada? Ajungi la Londra si incepi sa cauti chirie. Nimeni nu iti va spune nimic despre cartierul in care urmeaza sa te muti, nici o agentie imobiliara sau agent nu isi bate capul cu asta. Se presupune ca stii totul si stii exact ce vrei cand mergi sa intrebi de chirii la ei.

londra-uk-cartier-vest

londra-uk-hampsted
 

Raspuns: Toate cartierele-s ok, zona de Est e pentru emigranti, cu preturi mai low-cost!

Intr-un fel  e diferenta de la o statie de metrou la alta in sensul ca oamenii sunt impartiti pe etnii:

-Evrei la Seven Sisters, Golders Green sau Stamford Hill
-Jamicani in Brixton, Stockwell si mai jos
-Arabi la Mile End, Stratford si Leyton
-Indieni la Aldgate, White Chapel, East Ham, East India, Barking
-Polonezi, bulgari, romani in Walthomstow, Blackhorse Road, Burnt Oak, Edgware, Hendon, Wembley, Harrow,Golders Green, Cricklewood etcc. 

Daca vreti sa stiti, eu am locuit in Walthomstow si il recomand tuturor.

Centrul, considerat The City sau (Square Mile) este mai mult centrul economic al tarii. Aici lucreaza zilnic peste 400 000 de oameni din care doar 5000 locuiesc aici!  Londra este impartita in The City buricul Londrei, si inca 32 de cartiere. Insa cartierele sunt atat de mari incat majoritatea ca sa se refere la o arie mai restransa vorbesc dupa Statiile de Metro decat dupa numele cartierului.
Eu v-am dat aici cateva repere. Exemple de 20 statii de metrou/cartiere cand in Londra sunt peste 275.....Astea sunt impresii personale si sper sa nu gresesc.  La fel cum sper sa nu credeti ca in zonele astea de metrou locuiesc exclusiv arabi sau jamaicani sau indieni. Nicidecum. Toate cartierele sunt mixte, negri, arabi, indieni, romani veti gasi peste tot! La fel si englezi! Doar ca  unele zone sunt comunitati mai mari de anumite etnii si religii.

arhitectura-londra-uk

cartier-city-center-londra

cartier-vestul-londrei-uk
londra-uk-anglia-cartier-soho


Si ce va afecteaza asta pe voi?Daca aveti noroc nu va afecteaza dar totusi e de luat in calcul!

Ca unde sunt multi negrii (jamaicani) sunt droguri si gangstari si securitatea pe strazi e mai low. Din nou nu vreau sa fiu judecata ca-s rasista,e un simplu punct de vedere.  Am ajuns prin cartierele lor. Sunt vesele de la has si reggae, peste tot vezi Jamaica si frunze cu marihuana in 3 culori. Barbatii fluiera si-ti zambesc uneori mai mult decat e cazul. Pietele lor sunt pline de legume pe care le consuma doar ei.  Cum ar fi bananele mari, de prajit. Si multe altele despre care nu stiu sa scriu 3 cuvinte. Femeile poarta haine in culori tipatoare. Unele au adoptat stilul Rihanna sau Beyonce, s-au ras in cap si si-au pus cercei mari in ureche, colanti cu print de leopard si sunt trendy iar altele poarta un fel de port popular, haine din 2 piese facute din materiale rigide, lucioase....uneori asortate cu un turban in cap.  Acum vedeti  voi si negri acestia sunt din diferite colturi ale lumi. Afro-jamaicanii au emigrat la Londra de secole! Si nu-i tot accelasi lucru cu negrii scapati din Senegal sau Kenya . Sau cu artistii veniti de la Holywood, tot negri si ei! Nu judecam dupa culoare dar e de la sine inteles ca si comportamentul lor e diferit, in functie de tara din care provin. Si ca o sa va loviti de ei oriunde alegeti sa locuiti, chiar mai mult daca alegeti sa locuiti in zone cu comunitati de-ale lor!

De la indieni sa va asteptati la mizerie si mirosuri grele. Din nou nu e o regula, doar o observatie personala. Cica prin cartierele lor sunt si plosnite in case. Miroase puternic pe scara blocului de la condimentele pe care le folosesc si betisoarele parfumate ce le aprind in exces. Cartierele lor sunt colorate, in special de la sariurile femeilor, rochiile lor lungi colorate. Si tot in zonele lor gasiti cele mai ieftine fast-food-uri si restaurante. Mancarea de baza orez cu curry (adica cu sos). Magazinele lor sunt pline cu produse de ale lor, de la mama India. La standul cu condimente chiar merita sa intrati macar de curiozitate. Iar muzica smiorcaita de la vecini nu stiu cat o sa va placa .... sau prezicerile lui Budda si alti iluminati ce le asculta pe cd-uri deseori. O alta observatie, la fel de personala e ca indienii din Londra sunt putin cam seci si mai putin prietenosi, iar daca ai probleme cu ei nu se va termina cu bine.

De la arabi sa va asteptati la mizerie si galagie. In general arabii fac multi copii. Nu ca negri sau indienii nu ar face dar la arabi e ceva mai vizibil. Drept urmare cartierele lor sunt de luat in calcul daca mergeti cu familia. Nu si daca sunteti holtei :) Arabii vorbesc tare si ai mereu impresia ca se cearta. Asculta muzica cu care te-ai putea obisnui daca nu dai peste ceva musulmani extremisti ce asculta Coranul, in cazul asta ai pus-o. In cartierele lor se vinde carne Helel. Adica mai sanatoasa. In general la un pret mai mare. Tot in cartierele lor veti gasi shaworma buna. Si ca sa nu aveti probleme cu vecinii ar fi bine sa va comportati civilizat, fara prea multe chefuri si mai ales fara alchool....Arabii sunt oameni incapatanati si mandri si din cauza asta se pot isca probleme foarte usor.
De la romani, polonezi, bulgari asteptati-va la furturi. Desi romanii pe acolo cauta modalitati sa fure englezi nu romani ca si voi. Dar totusi mai sunt si erori, exceptii.  In cartierele lor se fac chefuri. Pentru ca toate cele 3 natiile beau cat pot. Si cam pot. Probabil numai rusii stau mai mult in picioare. Si englezii dar la ei nu e din nastere ci de la antrenament. In rest, sunt multi cei care au venit sa lucreze pe bune, sa castige un bani cinstit asa ca veti intalni si romani/bulgari/polonezi pasnici si muncitori. In cartierele lor veti gasi cozonac Boromir, pateu Ardealul, vin de Cotnari, samalute congelate etccc. E un plus din punctul acesta de vedere.  Si de Paste veti simti ca e Paste si de Craciun ca-i Craciun. Fiindca tot la 2 case un crestin Sarbatoreste ca si voi.
Atentie! Dupa prima luna la Londra aveam sa descopar ca emigrantii au ... emigrat. Nu mai sunt numai in zona de EST. Sunt peste tot. Si desi in Vest cica-i crema, englezii, vile de lux, cand am ajuns pe acolo, prin zona 3 arata chiar mai rau decat in zona 3 din Est .... Deci numai centrul il pot numi (cat de cat) virgin.
cartier-portobello

londra-cartier-uk

portobello-road-londra-uk

londra-uk-est-cartier

La Londra toate cartierele sunt frumoase. Londra are o arhitectura uniforma, din zona 1 pana in zona 5 nu pot sa zic ca o sa vezi diferente foarte notabile.  Si metroul circula peste tot. Casele au tot acceasi caramida, pe strazi curata tot acceasi companie de salubritate, ciresul japonez infloreste la fel si in Est si in Vest, magazine gen Poundland, Iceland, Tesco sunt in toate cartierele Londrei, peste tot predomina casele si unde sunt blocuri nu au mai mult de 3 etaje. La piete in general gasiti aceleasi boluri cu legume si fructe, tot la 1 lira maxim 2 pe bol!  Parcuri si zone verzi extinse. Oriunde ati sta veti intampina probleme cu locurile de parcare. Cu strazile prea inguste. Cu prea putine scaune goale in metrou. Cu intarzieri si linii inchise la metrou pentru ‚mentainance”. Accelasi trafic infernal la ore de varf in toate cotloanele Londrei. Acceasi englezi zambitori si pierduti printre mii de emigranti veti gasi in toate cartierele Londrei. Mai putin Centru (the city) care v-am spus ca e doar al bancilor/al firmelor si al catorva englezi foarte bogati.
In final, concluzia mea este ca cel mai mult cand cautati chirie conteaza pretul + Distanta pana la locul de munca, magazin si metrou! Parti bune si proaste vor fi peste tot!
Iar raspunsul la intrebarea – cel mai bun cartier in care sa locuiesti la Londra? Nu stiu fiindca am locuit doar in 1, dar astept de la voi :) Cu argumente daca se poate :)

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

8 comentarii:

  1. Momentan stau pe Edgware Road, dar sunt foarte, foarte multi arabi.

    RăspundețiȘtergere
  2. sallut, am si eu o intrebare, poate ma ajuta cineva cu un raspuns: am de gand ca in februarie 2014 sa ajung in londra, din cate am vazut in poze walthomstow k si cartier,si alte descrieri e ok. Iar ca si intrebare importanta( in general se gasesc locuri de munca) cu putin noroc si aproximatie cam in cat timp, Mersi Anticipat si interesant blog, tineo tot asa, bafta ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iulian intra in folderul cu Anglia si citeste articolele vei gasi raspuns la intrebarile tale despre chirie, job, acte :) Poti gasi job intr-o luna sau in 6 luni. Eu in 3 luni nu am gasit nimic ok ...

    RăspundețiȘtergere
  4. okay mersi mult, as mai avea o intrebare :D Inainte de a ajunge in Londra(ma refer la mine) Care ar fi cel mai bun mod imi a cauta-gasi o chirie, inainte de a ajunge in Londra? cunosti vreun site? mersi anticipat. ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Iulian citeste acest articol --> http://aliceee-traveler.blogspot.ro/2013/11/chirie-la-londra-preturi-site-uri.html

    RăspundețiȘtergere
  6. buna Alice, sti cumva care este cel mai apropiat aeroport in Londra? am auzit ca este unu chiar in Londra este adevarat ?

    RăspundețiȘtergere