Pe unde am umblat in 2013

A mai trecut un an. Parca numai azi va povesteam despre vacantele din 2012 si deja iata-ne trecuti si de 2013! Pentru mine anul 2013 a fost un an bun! Bun din punct de vedere a calatoriilor, bun din punct de vedere a prieteniilor, a distractiei, a intalnirilor in familie, a iesirilor in familie, un an plin de evenimente, cine, intalniri, excursii, weekenduri departe de casa, 2013 a fost un an activ! Ceea ce era si unul din dorintele mele! In rest nu pot spune ca am excelat chiar deloc, cu banii am stat mai prost, cu cariera am acumulat experienta dar a fost un an mult mai greu si obositor, cu sanatatea nu ma laud dar nici nu ma plang! Per total un an bunut dar sper la un 2014 mai bun :)

Si acum sa vedem pe unde am circulat in 2013

Prima vacanta a fost la finalul lui februarie. Cum imi e traditia toata iarna pregatesc vacanta din primavara. Si toata iarna am pus ban cu ban ca sa fac un circuit de o luna prin Europa pe cont propriu. Apoi am renuntat fiindca temperatura era inca joasa, daca mai asteptam sa creasca si preturile avea sa fie mai mari, sotul meu a intrat in peisaj cu o vizita in Maroc asa ca am zis sa ne oprim impreuna pentru cateva zile la Madrid. Apoi el urma sa mearga in Maroc iar eu urma sa colind Sudul Spaniei, regiunea Andaluzia la care visam. Doar ca planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ fiindca sotul meu a avut de mers la Strasbourg pentru un training pe nepusa masa iar eu am ramas cu excursia in Spania. Fiind singura cheltuielile erau mai mici asa ca mi-am prelungit vacanta pentru 16 zile, un circuit complex Spania-Portugalia!

Am aterizat la Madrid unde am gasit un hostel cu doar 10 euro pe noapte asa ca am stat 4 nopti. Madridul e un oras extraordinar dar excursiile din Madrid sunt chiar si mai tentante. Asa ca in prima zi am vizitat Top 10 obiective turistice din Madrid, a doua zi m-am dus in Toledo un orasel medieval bijuterie, a treia zi am fost in Segovia care mi-a placut chiar mai mult iar in ultima zi am luat Madridul la pas fara harta.

vacanta-spania-toledo

vacanta-spania-madrid

vacanta-spania-segovia

Din Madrid am luat un bus de noapte si pt 20 de euro am ajuns in Sevilla, orasul gazda pentru urmatoarele 4 nopti. In Sevilla era un soare orbitor, un inceput de martie cu peste 20 de grade asa ca am profitat din greu de timpul frumos pentru multe plimbari in oras, o baie de soare in Piata Spania, un spectacol de flameco live si multe degustari de tapas. Din Sevilla am mers intr-o zi in Cordoba orasul in alb si albastru cu mii de ghivece cu flori, iar in alta zi am facut o intalnire cu oceanul Atlantic in orasul Cadiz unde era un vant demential si un frig patrunzator insa surfarii erau pe valuri :)


vacanta-spania-cadiz

vacanta-spania-sevilla

vacanta-spania-cordoba

Din Sevilla am platit inca 20 de euro si am calatorit o noapte intreaga ca sa ajung la iubita mea Lisabona. Lisabona am gasit-o la fel de frumoasa, poate chiar si mai frumoasa decat in 2011! Ramane orasul meu de suflet si daca vreti sa stiti, visez sa ma intorc si a treia oara! :) 
Dar sa continuam, dupa Lisabona am mers in Nordul Portugaliei unde ma astepta Porto cu ale sale vinuri dulci si bune, cu peisajele urbane incredibile, cu alei abrupte si case cu o arhitectura cum nu mai vazusem pana atunci! Insa ceva nu mi-a placut la Porto, sa fi fost ploaia marunta ce ma urmarea peste tot sau poate o usoara dezamagire in comparatie cu ritmul de viata si oamenii din Lisabona. Nu as putea spune exact insa noroc ca din Porto la distanta de 1 ora sunt destule locuri interesante de vazut asa ca eu am ales intr-o zi Aveiro, un fel de Venetia Portugaliei, iar in alta zi Braga unde pe un deal abrupt ma astepta un ansamblu religios de o frumusete cum rar am mai vazut.

vacanta-portugalia-lisabona

vacanta-portugalia-braga

vacanta-portugalia-porto

vacanta-portugalia-aveiro

Au fost 16 zile pline dupa care am avut nevoie sa ma refac aproape 2 luni. Pana la finalul lui Aprilie cand ne-am dus intr-un weekend la SPA la Hotel Exclusive 5* din Targu Mures unde am sarbatorit 5 ani de casnicie. Zilele le-am petrecut in Alba-Iulia unde am vizitat Cetatea renovata si Sighisoara pe care am vazut-o amandoi pentru prima oara si ne-a placut foarte mult.

Apoi in mai am sarbatorit 3 ani de blogging iar cei de la ViaRomania mi-au facut o surpriza, o campanie de promovare a unui circuit la alegere. Am avut de ales intre Praga, Croatia si Castelele Bavariei si am ales Castelele Bavariei fiindca Austria si Germania sunt tari scumpe de vizitat pe cont propriu dar si fiindca in Praga doresc sa ajung cu sotul si in Croatia nu m-as fi dus vara in circuit ... sa nu ma pot bucura de mare si plaja.

Asa ca intr-o seara de iunie ma plimbam la ceas de seara prin Budapesta pe cont propriu fiindca restul se odihneau la Hotel Ibis din Hosok Ter.

vacanta-ungaria-budapesta

A doua zi am pornit spre Viena unde am vizitat Gradinile Palatului Shonbrunn dar si centrul istoric din Viena si tot aici am mancat cel mai bun snitel vienez ever.
vacanta-austria-viena

A treia zi ne-am continuat drumul prin Austria mai exact regiunea viticola Wachau unde terase de vita de vie, castele si malurile Dunarii ne-au incantat privirea, cu oprire la Abatia Melk. Pranzul l-am luat in Salzburg dupa ce am vazut Gradinile Mirabell, casa lui Mozart si am facut o plimbare scurta prin oras. Seara am ajuns in cel mai frumos oras al Austriei, Innsburck care a ramas si orasul meu preferat din tot circuitul fiinca are niste cladiri extraordinare si e imprejmuit de Alpii cu piscuzile inzapezite ce au aici peste 3000 de metri ce se inalta imensi la fiecare colt de strada.
vacanta-austria-melk
vacanta-austria-salzburg

vacanta-austria-innsburck

Dupa doar 4 zile de la plecare ma aflam in Germania printre casele pictate ale Bavariei calatorind prin tinuturi de vis! Castelul Neuschwanstein si Castelul Linderhof au fost cireasa de pe tort a circuitului, nu degeaba circuitul se numeste Castelele Bavariei! Amebele au fost S.U.P.E.R.B.E!!!

vacanta-germania-castelele-bavariei

In a-5-a zi am pornit inapoi spre tara facand opriri pentru a vizita orasele Klagenfurt, Graz si fabrica de bijuterii Swarovski din Wattens. Cred ca ultima mi-a placut cel mai mult desi energia pozitiva, plina de studenti a orasului Graz mi-a prins bine acum pe sfarsit de circuit.

vacanta-austria-klagenfurt

vacanta-austria-graz

In a-6-a zi dupa 6 zile pline eram din nou in Budapesta de data asta pe Dunare  intr-o croaziera pe timp de noapte in care Parlamentul juca rolul principal!

Dupa cat de mult am povestit circuitul acesta la fel de intens l-am si trait asa ca vara nu am mai simtit ca ar trebui sa mai plec undeva desi visasem tot anul  la mare, sezlong, soare! Ca sa nu raman cu buza umflata de chef de balaceala am luat-o pe mama si pe Kari si ne-am dus cateva nopti in statiunea Baile 1 Mai si un weekend la Felix unde ne-am relaxat zilnic in piscinele si jacuzii din Aqua Park President. Cu ocazia asta am vizitat pe indelete si Oradea si m-am intalnit la o poveste cu Ovidiu, singurul bloggar cu care m-am intalnit in acest an.

vacanta-romania-baile1-mai
vacanta-romania-oradea

vacanta-romania-baile-felix

Pe sfarsit de vara am facut o excursie de o zi in familie la Pestera Ursilor, unde ne tot pregatim de 5 ani sa mergem, dar neavand masina tot am amanat fiindca transportul in comun ne punea mari probleme. 


vacanta-romania-pestera-ursilor

Si iata ca a venit si toamna ultimul sezon turistic pentru mine. Toamna m-am intors in Apuseni de data asta cu prietenele pentru o vizita la Pestera Scarisoara dar si Dealul cu Melci si Cascada Pisoaia, 2 obiective turistice frumoase dar mai putin promovate din Romania.

vacanta-romania-apuseni

Dupa cateva saptamani in aceeasi formula, cu prietenele Mary si Moni ne-am dus pe Valea Prahovei, unde am vazut Sinaia cu frumosul Castel Peles, Predeal, o excursie de o zi la Pestera Ialomicioara, cota 1400, Cheile Zarnesti, Lacul Boloboci etc, o scurta excursie in Brasov si Bran si ne-am intors pe Transfagarasan cu opriri la Manastirea Curtea de Arges si Barajul Vidraru!

vacanta-romania-manastirea-curtea-de-arges


vacanta-romania-brasov
vacanta-romania-transfagarasan


vacanta-romania-sinaia
vacanta-romania

vacanta-romania-predeal

 

Citeste si articolul --> Pe unde am umblat in 2012 - cu bune cu rele



Daca ma uit acum peste toate destinatiile deosebite in care am ajuns in 2013 voi spune ca am avut un an foarte bun! Va doresc si voua aceelasi lucru, un 2014 prin de calatorii!!! AN NOU FERICIT! 

LA MULTI ANI!!!



Va invit sa accesati Cuprinsul blogului (click)  iar daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click)

16 comentarii:

  1. Anonim3:41 p.m.



    La Multi Ani! Un An Nou cu si mai multe calatorii frumoase! :) Vali

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani, Alice! Frumoase amintiri! Ma provoci prin articolul acesta sa umblu si eu prin folderul cu amintiri si sa ma pun pe scris:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, te-ai plimbat ceva in 2013 :). Sa ai parte de un an cel putin la fel de plin si de frumos. Succes la calatorit si la scris!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu m-am plimbat mai mult pe langa Madrid cand am ajuns in capitala Spaniei prin 2010 ! Am vizitat manastirea Escorial, Segovia si Toledo. Cordoba si Sevilla sunt pe o lista viitoare de "must see", insa la sfarsitul lui decembrie am fost la Barcelona si prin imprejurimi (Montserrat, Figueres, Portlligat).....

    LA MULTI ANI ! si la mai multe calatorii in 2014 !

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani cu sanatate, fericire si calatorii in locuri de vis. Un 2014 excelent, minunat, fantastic si fabulos sa ai, Alice. :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai facut o calatorie destul de lunga... iti uraz plimbari la fel de multe ca in 2013!

    RăspundețiȘtergere
  7. La multi ani draga mea prietena! Ai vizitat locuri frumoase si unice in 2013, locuri care te-au desavarsit, care te-au invatat, locuri de care iti vei aminti cu drag mereu. Iti doresc din tot sufletul ca anul acesta sa vizitezi cel putin la fel de multe si la fel de frumoase, sa cunosti oameni minunati asa ca tine, sa inveti la fel de multe din experientele tale si sa ramai aceeasi Alice cu pasiune pentru tot ceea ce inseamna calatorii! Si, bineinteles, sa ne introduci si pe noi, cititorii tai, in lumea calatoriilor tale!
    Sa ne citim cu drag si spor si in 2014!
    Love,
    Ana Q.

    RăspundețiȘtergere
  8. Wow, chiar te-ai plimbat. :) sa-ti zic ca te invidiez? nu-ti zic ca poate stii :P
    Iti doresc un 2014 si mai plin de calatorii. si multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un an minunat dpdv al călătoriilor! Și eu visez să vizitez toată peninsula Iberică.. cine știe.. într-o vară.. ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai te-ai cam plimbat! La Multi Ani plimbareti si-n 2014 :) Stiu ca nu preiei lepse, dar ai una de la mine :) De la Blog and Roll #110 ti se trage :))

    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc frumos dragilor pentru comentariile si urarile frumoase!
    Va doresc un 2014 mega plin de calatorii, sa ajungeti acolo unde va doriti cel mai tare!

    RăspundețiȘtergere
  12. Iote si leapsa :) Am pus link-ul la semnatura. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  13. La multi ani cu calatorii frumoase care sa te imbogateasca tot mai mult sufleteste!

    RăspundețiȘtergere
  14. multumim ca ne incanti si pe noi cu calatoriile si mlocurile frumoase pe care le vezi!

    RăspundețiȘtergere