Pareri despre noul meu aparat Nikon CoolpiX P500 cu zoom mare 36x

Anul trecut scriam acest articol in care ziceam ca in 2013 voi renunta la 1 vacanta pentru un nou aparat foto. Lucru pe care din fericire nu a trebuit sa il fac fiindca am un sot dragut si sensibil la dorintele mele si dupa nici 3 luni de la acel articol m-am trezit intr-o zi cu aparatul foto mult dorit. Nu e Mirorrlesul la care visam, nici macar nu e Sony insa sunt extrem de multumita de noul meu aparat foto Nikon Coolpix P500!

nikon-coolpix-500

Nu o sa va plictisesc cu detalii tehnice! 
O sa va spun ce imi place si ce nu imi place la el!

+++Plusuri

* zoom mare 36x mai rar asa ceva la un aparat foto! perfect pentru calatori, pentru safari, pentru fotografii interesati de detalii! 
* monitor LCD cu inclinare! Perfect pt poze facute de sus sau de jos
* posibilitatea de a filma filme HD
*Lumina de fundal (care e declansata instant cand lumina nu e tocmai buna pentru fotografii)
*Bateria reincarcabila tine foarte mult! Peste 300 de poze o data! Pe cand la Sony cel vechi deabia faceam 100,astfel ca a trebuit sa imi cumpar 2 baterii si tot nu aveam nr de poze pe care il am cu noul meu NIKON)

*E usor! Desi e mare are doar 500 de g! Celalalt desi era mai mic era ca un bolovan!
*Paleta de culori mult mai mare! mai luminoase si mai puternice!

---Minusuri

Are un singur Minus! Dar mare!
E vb de Stabilizatorul pentru imagine! E mult mai sensibil decat la Sony, asta inseamna ca trebuie sa tii mana perfect daca nu vrei sa faci poze miscate! Uneori sunt asa usor miscate ca nici nu se vede doar cand le descarci pe calculator! Asta inseamna ca pt un incepator nu il chiar recomand, doar daca nu il deranjeaza sa-si duca trepiedul in vacante :)! 
Modul sportiv (adica sa faci poze din masina, sau la patinatori/fotbalisti, mai exact in miscare sunt greu de facut cu el - dupa aproape 1 an de cand il am inca tot nu am descoperit cum.
Si mai are un minus pe care nu l-am remarcat initial (trebuie sa te joci putin cu el sa observi toate chichitele, la magazin toate aparatele foto fac poze bune :) e faptul ca uneori deformeaza poza. Mai ales cand sunt oameni in poze. Ceea ce e nasol :( In schimb peisajele ies de 1000 de ori mai frumoase decat cu vechiul Sony. Fiindca are culori mai multe, contrast mai mare. 

Acest aparat foto costa acum in jur de 1500 ron! Daca vreti ceva si mai bun, un aparat din aceasi categorie, dar mai nou si cu un zoom si mai mare (42x-singurul de pe piata cu asa zoom) e Aparatul foto Nikon CoolPix P510 Black care costa acum in jur de 1700 ron! Evident merita sa urmariti reducerile! :))

Poze facute cu noul meu aparat

Primele poze facute cu aparatul Nikon CoolPix 500 au fost in vacanta din Austria&Germania. Nu stiam sa il folosesc prea bine, nici nu studiasem carticica cu detalii tehnice insa cu toate astea pozele au iesit destul de bine:


poza-germania
lac-poza-germania

castel-poza-germania

tunel-verde-poza-germania

melk-poza-austria
Din autocar
viena-poza-austria
Cu zoom-ul la maxim
masina-poza
Noaptea in zona foarte luminata
budapesta-poza
Noaptea pe o strada oarecare
budapesta-poza2


                          Mai multe poze gasiti aici --> CIRCUIT AUSTRIA SI GERMANIA

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  


17 comentarii:

  1. La cât de mult mă pricep eu, poza din autocar este foarte O.K. Mie îmi plac toate, dar cel mai mult şi mai mult, ultima. Artistic, vorbind, că tehnic nu mă pricep. În curând îmi va trebui şi mie un aparat, dar mă mai chinui cu ce am. Şi mi-ar mai plăcea şi un curs foto.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-l stapanesti si sa-l folosesti cu placere Alicee! la cat mai multe poze prin cele mai faine locuri din lume!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela si mie mi-ar placea mult un curs, din pacate momentan nu am resurse pentru asta si nici timp suficient :(((

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa-l stapanesti sanatoasa, sa iti fie de folos si sa te tina cat mai mult ! L-am avut si eu pe fratele lui mai batranel P100 si i l-am dat surorii mele cand mi-am luat eu Nikon D3200. Ea il are si acum in stare perfecta tinand cont ca l-am si scapat pe jos de cateva ori, chiar si in apa, merge perfect, nu s-a stricat nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu iti urez sa il stapanesti sanatoasa. si eu planuiesc sa achizitionez un aparat foto nou anul acesta, dar al meu vreau sa fie subacvatic :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate are si minusuri aparatul, dar pozele facute de tine sunt foarte clare, iar culorile luminoase !

    RăspundețiȘtergere
  7. Culorile sunt foarte vii! Si pozele arata foarte bine, din punctul meu de vedere. Nu ma pricep eu la fotografie, dar imi place ce vad. :)
    Sa-l folosesti cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa-l stapanesti in toate detaliile :)
    Ce mi-ar placea si mie un pescuit in poza nr. 2....
    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pozele facute cu el arata multe dintre ele chiar foarte bine!!! Un Nikon D3100 sau 3200 vreau, insa inca mai aman momentul, mi-am luat un obiectiv la D40 si merge ok pentru ceea ce fac.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alice, eu iti doresc sa-l stapanesti sanatoasa si sa ai multe ocazii pentru a-l folosi din plin, la potential maxim. La cat mai multe calatorii frumoase, asadar. :) Te invidiez pentru asemenea zoom. :D :P Visez de atata timp la un teleobiectiv...

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc tuturor pentru comentarii. Sper sa ajung si eu sa fac fotografii mai profii, poate chiar un curs ca sa scot tot ce se poate cu aparatul acesta :)

    RăspundețiȘtergere
  12. minunate, sa-l folosesti cu folos! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte bune poze. sa-ti fie de folos pe viitor. Apropo la ce aparat foto tinteai, caci am vazut ca ai pomenit de SONY si indata mi-ai trezit curiozitatea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim inainte aveam Sony si mi-a placut, vroiam un Miroless, un aparat din noile colectii, insa si acesta e destul de bun pt ce il folosesc eu (exclusiv vacante).

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu părere de rău, trebuie să spun că acest Nikon P500 mi se pare unul din cele mai proaste aparate pe care le-am avut în mână. Face poze acceptabile numai în modul automat sau selecție scene. Dar dacă intri în setări și vrei să te joci cu apertura, cu viteza sau chiar și pe program (de manual nu mai zic)... este un dezastru. Nu au ghicit deloc combinația fericită între zoomul puternic și stabilizatorul de imagine (sunt convins că dacă era optic, vorbeam altfel despre el). Pozele ies blurate rău iar la detaliu este inexistent. Cu bucurie nemărginită, deși am dat o căruță de bani pe el, am reușit să-l vând și să scap de el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laur am spus si eu ca stabilizatorul e un dezastru dar eu m-am obisnuit sa fac poze cu el intr-un final :)
      Am vrut sa il schimb dar mi-e greu sa tot schimb aparatele pe cand stiu si eu face poze cu ele :)

      Ștergere
  16. Nu mai stiu cu ce aparat faci tu, daca ti l-ai schimbat pe acesta, vad ca a aparut P900. E mai greu si cu un zoom foarte atractiv. Asta asa ca observatie caci inca nu vreau sa schimb nimic. Cu toate ca mi-ar placea un obiectiv de macro, sa fac si poze la stele, luna, as vrea sa nu mai car cu mine prea multa greutate. :)

    RăspundețiȘtergere