Costuri la mancare si bautura servita pe avion

Lorena ma intreba saptamana trecuta pe mail cat costa mancarea pe Wizz-air si de aici mi-a venit ideea sa scriu un articol mai detailat despre preturile la mancare pe cursele low-cost si cele de lux, companiile aeriene care ofera mancare gratis, poate sunt si altii interesati de aceste informatii. Pentru mine costurile au fost un soc la inceput, (cum sa dau 2 euro pe o apa plata?) dar o data ajunsa la destinatie deseori am constatat ca nici in magazinele de cartier mancarea nu e cu mult mai ieftina asa ca am renuntat sa ma mai zgarcesc, mai ales in ceea ce priveste apa, pe zboruri de 2-3 ore te dezhidratezi foarte tare, apa nu e voie sa ai cu tine la bagajul de mana asa ca e bine sa cunosti preturile si sa ai bani marunti (si schimbati) la tine.

Mancare-avion


Compania
Meniu Mancare
Preturi mancareMeniu Bautura
Aer LingusSky Cafe pe rutele scurte si diverse preparate+sandvisuri pe cele lungi.Micul dejun €7.50
sandvisuri aprox €5
Bauturi racoritoare, calde, vin, bere, spirtoase atat pe zboruri lungi cat si pe cele scurte.
Air BerlinGustari, sandvisuri, bauturi gratis la zboruri mai lungi de 4 ore. Gogosi, baghete, ciocolata pe zborurile mai lungi. 2 mese gratuite sunt servite de asemenea pe zborurile lungi.Mancarea costa intre 7 si 15 euro pe zboruri mai lungi de 1 ora si mai scurte de 4+.Ceai, cafea, bauturi racoritare si suc de fructe gratuit. Contra cost bauturi alchoolice.

Air FrancePortii in functie de durata de zborGratisGratis

AlitaliaGustari si mancaruri usoare, in functie de durata de zbor.GratisGratis ceai si cafea. Contra cost bauturile alchoolice.
Gratis vin la Clasa Business.
IberiaGustari si sandvisuri.
Mancare gatita, calda, pe zborurile lungi.
Preturile variaza de la 3 euro in susBauturi calde si reci contra cost






LufthansaGustari si mancare usoara in functie de numarul de ore si destinatia avutaGratisTotul gratis
British AirwaysGustari si sandvisuri.
Mancare gatita, calda, pe zborurile lungi.
GratisTotul gratis
easyJetGustari si sandvisuri£2.10 muffin
 £4 sandvis
Ceai si cafea £2.50, vin £4, bere £3.60 pe pahar,
bauturi racoritoare 1.5- £2.50




GermanwingsGustari si sandvisuriPreturi de la 3 euro in susBauturi se pot cumpara contra cost.





KLMMancare usoara, Gustari si sandvisuriGratisGratis

MonarchToast, Panini si dulciuriToast/ panini= £4
RyanairGustari, sendvis si dulciuriDe la 3 euro in susBauturi racoritoare si alchoolice contra cost





Wizz AirGustari, sendivsuri, supe instant, dulciuriPreturi de la 4 euroBauturi racoritoare pentru 2.5 euro, iar vinul costa 4 euro


Toate articolele esentiale pentru calatori aici -> 100 Informatii utile


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

11 comentarii:

  1. In septembrie sora mea a venit in vizita la mine si in avion si-a luat un 3 in 1 pe care a dat 10 lei, era socata, a spus ca e cel mai scump 3 in 1 care l-a baut vreodata. Cred ca atunci cand plecam spre Romania, e mai convenabil sa luam apa de la tonomatele din aeroport. Eu mereu fac asa si in loc sa dau 2 lire pe o apa in avion, o iau de acolo cu o lira, nu e o diferenta enorma, dar conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. La Otopeni, eu imi cumpar apa dupa ce am trecut de punctul de control. Nu e nici acolo super-ieftina, dar e putin mai bine. Diverse gustari imi iau de acasa, in functie de durata zborului ( la zborurile de 2-3 ore, ma multumesc cu o punguta mica de migdale si poate un mar, sau ceva fructe uscate).

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am calatorit cu Tarom, traseu Bucuresti-Tenerife, am primit 2 feluri de mancare: sandvis, respectiv mancare calda. Bauturi: apa, sucuri. Alcool n-am cerut, nu stiu care e treaba cu el. Mancarea si bautura a fost gratuita.

    Tot cu Tarom am calatorit prin 2001 traseu Bucuresti-Atena si am primit un fel de mancare + bauturi. Tot gratuit. Si drumul a fost de vreo 2 ore. In schimb la traseul Atena-Creta (dar nu cred ca am calatorit cu Tarom, probabil a fost vreo companie greaca) nu am primit decat apa/sucuri, daca-mi amintesc bine. Oricum, drumul era de vreo 40 de minute.

    Apoi in 2006, traseu Bucuresti-Creta, dar cu Blue Air, nu am primit mancare, trebuia sa cumparam tot. Nu mai stiu exact cat a costat sandvisul, cred ca vreo 5 euro, oricum mi se parea enorm.

    RăspundețiȘtergere
  4. Yep, ai voie cu lichide in avion cu conditia sa fie cumparate din duty (sau ma rog, ex-duty)

    RăspundețiȘtergere
  5. Şi eu ştiam că nu mai ai voie cu lichide în avion, dar de când nu am mai zburat poate că s-a schimbat schimbarea. La două-trei ore şi eu rezist fără apă, dar mai mult nu mai ai cum. Chiar dacă sunt scumpe, tot este mai avantajos cu companiile low-cost.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am calatorit cu Tarom si cu Blue Air. Prima companie ne-a oferit o gustarica simpatica(in sensul ca era putina dar gustoasa), iar cea de-a doua parca ne-a dat un pahar de apa plata. Oricum eu rezist mult fara apa si mancare. Chiar si o zi intreaga... Mai rau e fara cafea. :D :P
    Apa mi-am cumparat si eu din aeroportul Otopeni exact in modul descris mai sus de Alexandra.

    RăspundețiȘtergere
  7. De obicei îmi iau fructe sau alte gustări cu mine, mi se pare că e destul de scumpă mâncarea din avion. Plus că nu mi se pare de cea mai bună calitate. Dintre companiile cu care am zburat până acum, am văzut că Tarom şi Lot oferă gratis sandviş, ceva dulce şi apă, suc, cafea etc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu as zice ca mancarea si bautura in avion e gratis, mai degraba ca e inclusa in pretul biletului.
    Cele mai bune servicii de catering le-am gasit la Tarom, care au servit de fiacare data mancare calda (curse de ~3 ore). La Lufthansa si Swiss am primit in functie de cursa un sanwish mititel sau un KitKat, dar cel mai amuzant a fost la Czech Airlines, care mi-au dat un pachetel cu 4 (patru) biscuiti din aia sarati, mici si rotunzi. Nu-s carcotas de obicei, dar decat sa faci o chestie in bataie de joc, mai bine n-o faci deloc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu Aegean Airlines am avut mancarea si bautura gratis, zborul a fost sub 3 ore parca. Desertul a fost fantastic de bun, nu l-am gasit in Corfu(chestiile asemanatoare erau crocante) si cred ca nu o sa uit niciodata, se topea in gura.

    RăspundețiȘtergere
  10. La lista ta aș mai adauga Tunisair - mâncare și băutură (inclusiv bauturi alcoolice) gratis. A fost de altfel una din puținele companii aeriene unde mâncarea a depășit toate așteptările: pentru un zbor de 2 ore și ceva ni s-a servit un prânz complet, din trei feluri, iar mâncarea a fost excepțională.
    La mâncarea de la Lufthansa zic în general pas - sandwitchurile mi se par în general sub orice critică.

    RăspundețiȘtergere