FILM Saint-Jacques La Mecque - comedie buna pe cei 800 km de Camino

Saptamana 81
Saint-Jacques La Mecque (2005)

film-saint-jacques-la-mecque-poster

Stiti cat imi doresc sa fac si eu macar o bucata din Santiago de Compostela, am si un vis ca la un moment dat sa ma duc cu fiul meu intr-o calatorie de initiere pe acest traseu (perelinajul consta in 800 de km de mers pe jos din Franta pana in Spania la Santiago de Compostela). Acesta este al treilea film ce il vad despre aceasta calatorie si desi toate sunt diferite (filmul The way este facut de un batran care merge pe urmele fiului sau care a murit pe acest traseu; apoi filmul Al final de Camino care prezinta traseul ca o terapie de cuplu) filmul Saint Jacques la Mecque este ultimul si are in principiu acceasi idee dar am ras de m-am prapadit mai ales in prima parte a filmului.

Pe scurt este vorba despre trei frati, trecuti de 40 de ani, care primesc o mosternire mare de la mama lor dar pot intra in posesia ei doar dupa ce fac o luna pe Camino. Unul este foarte sarac si alchoolic, femeia e o profesoara revoltata, sacaita,  iar al treilea este un om de afaceri plin de el. Acestia primesc biletele pentru a se alatura unui grup ce merg pana la Santiago de Compostela. Desi fratii initial zic ca nu merg fiecare dorind sa-si petreaca vacanta de vara cu familia sau facand afaceri, pana la urma se intalnesc toti cu grupul in Franta si pornesc pe Camino. Primele zile se cearta non-stop datorita diferentelor de caracter, a traseului mult prea greu prin munti, a bagajelor mult prea pline etc. Apoi rand pe rand aflam povestile tuturor calatorilor si evident ca aceasta calatorie o sa-i schimbe intr-un final. Filmul arata pas cu pas relatiile dintre oameni atunci cand sunt pusi in fata noilor provocari.

Mi-a placut la nebunie filmul (ca toate cele peste 80 ce le-am prezentat deja :) ) in principal fiindca este o calatorie virtuala pe cinste,o comedie buna, actiunea si scenariul interesant, actorii buni, peisajele ... ei bine pentru peisaje chiar merita sa vedeti filmul. Au fost surprinse diferite momente ale zilei, traseul pe soare, caldura, ploaie, ceata si frig. Au ales cele mai frumoase zone! Cred ca orice pasionat de calatorii ar trebui sa vada filmul Saint Jacques la Mecque de aceea am gasit o solutie, un link de unde il puteti downloada gratuit fiindca filmul e unul foarte putin mediatizat si nu o sa-l gasititi sa il vedeti online.

Filmul il puteti downloda gratuit de aici -> http://dl.free.fr/j3Pd1DSBp (click valider et telecharger le fichier). Daca aveti nevoie de subtitrare pe engleza imi puteti scrie pe mail aliceee_traveler@yahoo.com

FILM-Saint-Jacques-La-Mecque

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE -> FILME CU CALATORII

Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

8 comentarii:

  1. Of, Camino, mi-ar place sa citesc tot ce s-a scris si s-a filmat despre el . Deocamdata ma multumesc cu cele doua carti pe care am reusit sa le gasesc ( a lui Judite Pelea si a lui Shirlay Mc L ., si filmul The Way . Sper sa pot descarca filmul din link-ul dat de tine .Daca eram mai tinara , cred ca incercam si eu experienta , desi Shirlay avea cam 66 ani cind a facut traseul. Esti grozava , exact pe meridianele mele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit si eu cartea lui Shirlay, mi s-a parut prea religioasa/spirituala pentru gustul meu. Vreau sa o citesc pe cea a Veronicai Dragoi --> http://www.librariaonline.ro/autori/dragoi_veronica

      Sa imi scrii daca ai reusit sa vezi filmul si daca ti-a placut :)

      Ștergere
    2. Pentru ca El Camino este un subiect f drag mie, imi face placere sa discut despre el . Filmul mi-a placut pina la un punct , personajele sunt alese cam "sablon" , dar suficient de veridice ca sa te atraga in poveste. Am pierdut mult din farmecul vizionarii datorita faptului ca nu am inteles mai nimic din conversatiile purtate in franceza, si nici subtitrarea in spaniola nu m-a luminat mai mult ; tu ne-ai spus ca ne poti ajuta cu subtitrarea in engleza, dar eu nu am mai avut rabdare si azi noapte l-am dat gata, filmul :) . Pe mine ma atrag mai mult filmele documentare despre acest pelerinaj , am gasit pe youtube interviul cu Ramona Venturini , care a facut acest pelerinaj de mai multe ori , am citit despre pelerinajul facut de Veronica Dragoi ( am cautat si cartea ei in librarii dar nu am avut noroc, o sa caut link-ul dat de tine ) ; nici mie nu mi-a placut in mod deosebit descrierea lui Shirley Mc L , prea "vizionara" ,si am inteles ca si cartea lui Coelho este cam la fel, dar iti recomand cu toata convingerea cartea lui Iudit Pelea , imi place ca descrie mai in amanunt , pe zile , fiecare portiune de pelerinaj ( facut in 2012), cu neajunsurile dar si implinirile pe care le-a trait , si vorbeste si despre oamenii pe care i-a intilnit . M-a impresionat in mod deosebit o mama care pornise la drum cu cei doi copii mici ai ei , si despre o tinara , care calatorea cu ciinele ei , iar ciinele avea si el pe spate legat un rucsacel , este si o poza in carte , emotionant .

      Ștergere
    3. Am subtitrarea pe engleza, o pot trimite pe mail. E amuzant filmul mai ales la inceput ...
      Dupa ce am vazut atat de multe filme din categoria 'calatorii' am observat ca majoritatea au subiecte usoare, nici un film nu descrie un loc tip documentar, sunt doar cadre ce surprind frumusetea locului, dar care te pot incita atat de mult incat sa-ti doresti sa ajungi si tu acolo. Filmul acesta surprinde frumusetea traseului o idee mai bine decat "The way" dupa parerea mea.
      Am sa caut cartea, momentan am 5 carti cu teme de calatorie ce ma asteapta sa la citesc, din pacate timpul meu e foarte limitat :(

      Ștergere
    4. Mi-ar place, chiar te rog sa mi-l trimiti , ai adresa mea de e-mail , nu ?, pentru ca primesc postarile tale acolo . Multumesc .

      Ștergere
    5. Teo am peste 1000 de abonati, nu stiu exact care e emailul tau. Scrie-mi tu te rog, aliceee_traveler@yahoo.com

      Ștergere
  2. Alice,
    Eu îți recomand „Doamnele de marÈ›i”, o carte scrisă de Monika Peetz. AceeaÈ™i temă - Camino, deÈ™i nu ai bănui la prima vedere. Editura Baroquebooks. ”Die Dienstagsfrauen” în germană. S-a făcut È™i film după ea (http://www.imdb.com/title/tt1692483/?ref_=fn_al_tt_1). Filmul nu l-am găsit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cautat si eu filmul dar nu l-am gasit :((
      Sper sa iti placa acesta ... sa revii daca il vezi! pupici

      Ștergere