FILM Shadow in the sun - bucuria de a trai in Toscana

 Saptamana 82
Shadows in the sun (2005)

film-Shadow-in-the-sun-poster

Din nou am ajuns in Italia, stiti ca nu ma pot abtine si mereu revin la Italia fiindca e cea mai ofertatanta din punct de vedere turistic dupa parerea mea. Nu degeaba e atat de iubita de regizori, am vazut deja peste 10 filme superbe filmate in Italia si inca 2 in regiunea Toscana, filmul Under the Tuscan sun si filmul Stealing Beauty. Ce au in comun aceste 3 filme? Peisajele exceptionale, descrierea video a proverbului italian "la dolce vita" si "dolce far niente" adica leneveala in stil mare si nu in ultimul rand prezinta Toscana ca fiind raiul pentru artisti. 

Rezumatul filmului
De data asta e vorba de un scriitor foarte celebru ce a renuntat sa scrie de peste 10 ani. O editura din America il trimite pe Jeremy ca sa il convinga pe Waldon Parish sa scrie o carte si sa o publice prin ei. Tanarul stie ca e o misiune imposibila insa o data ce ajunge acolo i se pare chiar  si mai greu fiindca batranul se da drept nebun, apoi pune cainii pe el si il final il arunca in lac in incercarea de a scapa de vizitele lui insitente. In final ii accepta prietenia cu conditia sa nu incerce sa il mai convinga sa inceapa sa scrie din nou. Atunci Waldon incepe sa ii dea lectii despre viata taranului, despre bucuria de a trai in tinuturile rurale ale Italiei, il invata sa aprecieze arta si chiar ii da pont-uri importante din viata de scriitor. Fiica lui Waldon, Isabela il invata despre iubire, iar la final Jeremy descopera ca batranul se confrunta cu "blocajul scriitorului" asa ca il indruma incetul cu incetul sa inceapa din nou o carte, dar pt sufletul lui.

Impresii personale
Filmul e cam plin de clisee, stiti voi stilul American, insa peisajele din Toscana sunt superbe si tot filmul am avut senzatia de vacanta, de dor de Toscana, de Siena, e cu totul alta lume acolo, una care merita sa o gustati macar prin intermediul unui film. Mi-a placut ca s-au axat pe activitatile ce le poti face in regiune, viata spontana dar in acelasi timp linistita, sa dormi cat vrei, sa faci baie in laguna, sa mergi la karaoke, sa participi la festivalurile locale. Apoi detaliile, batranii ce vorbesc pe banci, tavernele din sat in care poti sa mananci doar meniul zilei adica un singur fel de mancare, bucuria localnicilor, vinul bun, apusurile de soare peste dealurile pline cu capite de fan etc. A primit 6.8 pe IMDB si zic ca e o nota destul de buna pt un film prea putin promovat.

Filmul il puteti downloda gratuit de aici -> http://dl.free.fr/n4VvyNPdU (click valider et telecharger le fichier). Daca aveti nevoie de subtitrare pe engleza imi puteti scrie pe mail aliceee_traveler@yahoo.com

film-Shadow-in-the-sun

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE -> FILME CU CALATORII

Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


6 comentarii:

  1. Ooo da mersi, super recomandare!!! Nu stiam de el :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Te admir Alice pt ce si cum scrii,ma regasesc cu o parte din tine.Eu si sotul vom vizita in mai Perugia,Assisi si baile termale,posibil o fuga la Roma de 1 zi sa vedem ce nu am apucat acum 3 ani,Siena,Florenta,si daca mai sunt bani,Pisa,Lucca Cinque terre

      Ștergere
    2. Abia astept sa vad filmul recomandat

      Ștergere
    3. Ella sper sa iti placa filmul! sa revii cu impresii! Pupici

      Ștergere