FILM Villa Amalia - Cum sa iti iei lumea in cap si sa te muti pe Coasta Amalfi

Saptamana 84
FILM - Villa Amalia (2009)

villa-amallia-poster

Nici nu mai stiu cum am gasit filmul Villa Amalia dar stiu ca l-am tinut pe calculator minim 6 luni pana ca acum intr-o seara, uitand despre ce e vorba, m-am gandit sa il pun sa-l vad. Nu eram prea fericita asa ca filmul acesta a picat foarte bine fiindca e usor melancolic dar partea buna e ca vine cu o solutie, sa iti iei lumea in cap (la propriu) sa vinzi totul, sa pleci si sa o iei de la zero.

Filmul incepe cu Isabelle Huppert (Ann) o compozitoare si cantareata de pian, intr-o noapte ploioasa pe un drum parizian urmarindu-si sotul. El coboara din masina, intra intr-o curte, ea merge tiptil dupa el si aproape simultan au loc doua evenimente. In primul rand ea il vede pe sotul ei sarutand patimas o alta femeie in timp ce un barbat se apropie de ea si desi nu il recunoaste initial apoi isi da seama ca e George, prietenul ei din copilarie. Ann este distrusa dupa cele intamplate dar nu se arata, ii explica sotului ca vrea sa plece si sa se desparta. E un film usor misterios fiindca ea nu se exteriorizeaza, nu povesteste in schimb simti prin intermediul muzicii, a recitalelor de pian, tristea si suferinta care o macina. In plus nu stii niciodata la ce sa te astepti fiindca nu povesteste cu nimeni planurile ei, nici chiar cu prietenul George. Dar intr-o zi, total pe neasteptate, cand sotul ii pleaca in delegatie la Londra vinde apartamentul, pianurile, masina si cu un bagaj mic porneste spre Belgia, apoi Germania, face trasee montane ca in final sa ajunga pe Coasta Amalfi (Italia) unde gaseste o vila foarte retrasa pe insula Ischia si decide sa se stabileasca.

De ce mi-a placut filmul? In primul rand l-am vazut exact atunci cand aveam nevoie de o alinare, a fost ca o confirmare ca si altora le merge uneori prost (chiar mult mai prost decat mie) si ca lucrurile intr-un final se termina bine daca ai putina rabdare. 
Ann a renuntat la viata ei, la muzica ei, la celebritate, la bani, la tot pentru a o lua de la capat, asa ca e un film motivational pentru cei care se afla la rascruce dar si pentru cei care vor ceva nou in viata lor. Un film care iti da curaj si siguranta ca se poate!
Pe de alta parte mi-ar fi placut sa descrie mai mult aceasta parte de final in care isi cauta un nou sens in viata, o noua locatie, o casa pe care sa o poata numi "Acasa". M-am bucurat ca a fost Italia si cu ocazia asta vedem ce inseamna sa locuiesti intr-o zona retrasa de pe o insula(Ischia) partile bune dar si cele mai putin bune (ca de exemplu atunci cand i s-a pus un carcel la picior si era sa se inece in larg).Un film complex cu putin dialog si putine personaje, cu o atmosfera nelinistita, usor dramatica chiar daca Ann ramane pana la final neutra, fara sa-si exprime catusi de putin sentimentele!
Pe de alta parte, peisajele sunt fara cuvinte si te face sa-ti doresti sa-ti faci bagajul acum si sa pleci oriunde!

Filmul il puteti downloda gratuit de aici -> http://dl.free.fr/rUzYasFut  (click valider et telecharger le fichier). 
 

villa-amalia-film-italia

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE -> FILME CU CALATORII

Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


Un comentariu:

  1. Abia ce l-am terminat. Frumos! Mi-a plăcut de la cap la coadă. Cum și-a făcut curat în viață, cum a trecut de la ținuta elegantă, la ținuta sport și apoi la rochiile ușoare de vară. Felul în care savura mâncarea. Bucuria scurtării părului. Culorile, sunetele, apa. Cred că aș putea să locuiesc în casa din film o veșnicie și nu m-aș plictisi. Un film numai bun pentru sufletul meu. Mulțumesc frumos, Alice!

    RăspundețiȘtergere