Totul despre gradina Keukenhof din Olanda in 2020

Situata in oraselul Lisse, Olanda, la aproximativ 45 de minute distanta de Amsterdam, Keukenhof este una din cele mai mari gradini de flori din lume. Gradina Keukenhof este deschisa turistilor de la jumatatea lunii Martie pana la jumatatea lunii Mai in fiecare an (atentie, NU este o gradina permanenta). Este intinsa pe 32 de hectare avand in compozitii peste 7 milioane de flori cu bulbi, lalele fiind atractia principala!

Keukenhof-garden-lalele-Olanda
Vacanta in Olanda am facut-o pe cont propriu: 
Pe site-ul de unde mi-am luat eu biletul de avion gasiti deseori oferte de la  ~100 euro dus-intors Romania-Olanda. Incercati si voi >>> AICI 
 In Olanda am stat la o prietena, care mi-a spus ca cele mai ieftine si bune hotel-uri din Amsterdam sunt  >>>Hotel Iris, Hotel not Hotel si Hotel 83. Daca mergeti in grup mai mare sau cuplu va recomand cazarea la localnici, prin AirBNB, site pe care primiti un cupon de 35euro din partea mea, la prima rezervare daca va faceti un cont nou gratuit >>> VOUCHER AICI  
Istorie. Pe vremuri facea parte din castelul Teylingen, parcul floral era o gradina de legume, creata pentru contesa Jacoba de Bavière. Aceasta din urma isi cultiva aici ingredientele folosite in bucatarie, de unde si numele de Keukenhof – gradina de zarzavat. In 1949 gradina a fost construita pentru a gazdui expozitiile de flori si de bulbi ale producatorilor locali. Sase decenii mai tarziu, gradina Keukenhof s-a marit considerabil, intinzandu-se azi pe o suprafata de 32 de hectare. De la deschiderea sa, gradina Keukenhof s-a bucurat de vizita a 45 de milioane de turisti. Se spune despre gradina Keukenhof ca este cea mai fotografiata gradina din lume. Cum ai putea sa te abtii sa fotografiezi splendidele flori printre care se numara brandusele, lalelele, narcisele, orhideele, margarete, crini, zambile, un adevarat paradis pentru iubitorii de flori.

Keukenhof-gradina-lalele-rauri

Keukenhof-gradina-lalele

Transport Situata in partea de sud a orasului Amsterdam, gradina este usor accesibila cu autobuzul, fie din Amsterdam, fie din Haga. Exista 2 autobuze express care va duc pana in fata gradinii din 15 in 15 minute din urmatoarele locatii:
  • Schiphol Plaza – autobus 858 la Sosiri Poarta  4, ultimul pleaca din Keukenhof la 7:47pm
  • Leiden Central Station – autobus 854 pleaca din partea dreapta cum iesiti din gara, ultimul pleaca din Keukenhof la 7:51pm
  • Exista bilete combinate intrare gradina + bilet de tren dus-intors  + bilet pe autobuzul express dus-intors, cu plecare din orice oras din Olanda mai mare (daca il cumparati online). Eu am platit din Groningen 35 euro pe un astfel de bilet full!  Din Amsterdam costa 32.5 euro (in 2020).
In interiorul parcului puteti inchiria biciclete (10 euro pe zi) puteti sa va dati cu barca pentru a vedea campurile cu lalele (8 euro  timp de 1 ora/ 4 euro pentru copii de la 4 la 11 ani) sau sa zburati cu elicopterul sa vedeti gradina de sus (125 euro/zbor).

Keukenhof-gradina-moara

Keukenhof-gradina-statuie

Keukenhof-gradina-amenajari

 
Orar si bilete in 2020. Gradina e deschisa zilnic (in perioada 21 Martie -10 Mai 2020) de la 8 la 19:30pm inclusiv in weekend si de sarbatori. Pe data de 13 aprilie incepe parada florilor cu spectacole zilnice! Parada se intinde pe 40 de kilometri. In cadrul acestei parade se pot admira o serie de figurine imense de flori, absolut fiecare figurina fiind acompaniata de o trupa ce iti ofera un spectacol inedit de muzica si de dans.

Intrarea in gradina Keukenhof costa 19 euro/adult  (Update 2020)
9 euro (copil 4-11 ani) Gratis copii pana in 3 ani
6 euro parcarea
6 euro dus-intors autobuzul Keukenhof express
Gratuit dulapior (daca aveti de lasat bagaj)
Harta se ofera gratuit cu explicatii!
Wifi e gratuit in tot parcul

 Citeste si articolele :
>>>Pas cu pas prin Gradina Keukenhof
>>>Cat costa o vacanta in Amsterdam in 2020


Keukenhof-gradina-flori

Keukenhof-gradina-orhidee

Keukenhof-gradina-pod


Impresii personale Gradina Keukenhof
  • In primul rand trebuie sa va spun ca Gradina Keukenhof a fost motivul vizitei mele in Olanda! Am visat sa vad raurile de Lalele, mori de vant si casele cu fatada de turta dulce din Amsterdam. Am avut 3 vise mari si in frunte erau lalele, simbolul Olandei! Si desi am crezut ca voi vedea rauri de lalele in fiecare gradina si la fiecare colt de strada nu-i chiar asa, da sunt lalele, dar rauri si amenajari interesante am vazut doar in gradina Keukenhof! iar acest vis se poate implini doar primavara, doar in aceste luni martie-mai dar merita tot efortul.
  • Gradina e mare dar noi facand pozele de rigoare, oprire sa mancam o inghetata, un sendvis, numeroase stationari pe banci sa contemplam peisajul am vazut-o toata in 5 ore. (NU am luat plimbarea cu barca)
  • Nu e inghesuiala, noi am mers in timpul saptamanii ce-i drept dar ai loc suficient sa iti faci poze doar tu cu lalele, fara 10 oameni in cadru, important e sa nu disperati si sa nu pierdeti timpul pe primele alei unde se pozeaza toata lumea
  •  In interior exista o moara veche (unde mi-am satisfacut si a doua dorinta), in care merita sa te urci pentru privelistile cu campurile de lalele, un covor floral, un labirint, trei pavilioane (una cu orhidee, una cu margarete si una imensa evident cu lalele). In plus puteti vedea amenajari in stil japonez, si idei de gradini cu diferite teme (love garden, recycle garden, etc)! 

21 de comentarii:

  1. La fix! Maine plec! :) Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vizita placuta si sper sa prinzi vreme buna! cred ca asta e cel mai important :)

      Ștergere
  2. Lalelele sunt originare din Turcia. Olandezii le-au importat si cultivat destul de tarziu. Denumirea in limba romana vine chiar din turcescul "lale".

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe pozele ! Se vand acolo bulbi de flori ? desi am inteles ca din acei bulbi rasare si infloreste floarea doar o data , apoi se usuca , asa sa fie ? Eu asa am patit cu un bulb de lalea galbena, mi l-a adus cineva din Amsterdam , dar poate ca nu am stiut eu ce sa-i fac sa traiasca bulbul mai mult si sa mai infloreasca .

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuze, am citit acum la comentariile din celalalt articol, ca se pot cumpara bulbi. Sunt scumpi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ar placea sa ajung si eu in viata asta in Olanda sa pot vizita gradina. Deci e musai sa vin in perioada primaverii cand ea e deschisa. De tinut minte! E bine ca e aproape de un oras mare al tarii. Cred ca e una din cele mai frumoase din lume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e aprroape de Amsterdam deci e relativ usor de vazut!
      Poate primavara viitoare ....

      Ștergere
  6. Anonim4:41 p.m.

    bulbii de lalele se por refolosi anul urmator, o spun din experienta, asa fac si olandezii. Iar daca lalelele sunt originare din Turcia si ce???? ce a facut Olanda cu florile, nu a facut nici o alta tara!

    RăspundețiȘtergere
  7. frumos, anul asta mergem.........

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai este deschis parcul 9iunie?

    RăspundețiȘtergere
  9. A fost până în mai.

    RăspundețiȘtergere
  10. Orar si bilete in 2019. Gradina e deschisa zilnic (in perioada 21 Martie -19 Mai 2019) de la 8 la 19:30pm inclusiv in weekend si de sarbatori. Pe data de 13 aprilie incepe parada florilor cu spectacole zilnice! Parada se intinde pe 40 de kilometri. In cadrul acestei parade se pot admira o serie de figurine imense de flori, absolut fiecare figurina fiind acompaniata de o trupa ce iti ofera un spectacol inedit de muzica si de dans.

    RăspundețiȘtergere