4 zile in Barcelona, ce sa vad?

Barcelona scrie intiparit pe biletul meu de avion. Multumesc tuturor celor care ati votat, iar cele care au ghicit sunt: Andra, OanaAdela, Nice, Maria.
Initial trebuie sa recunosc ca nu am fost atat de fericita fiindca am mai fost in vacanta la Barcelona 5 zile in 2011  si nu pot zice ca mi-a intrat la suflet dar pe de alta parte cand imi aduc aminte de briza marii, concanitul pescarusilor, paella cu fructe de mare, cartierul Gotic, oamenii relaxati umbland in sandale, spiritul acela liber, usor rebel, molipsitor al spaniolilor, fetele zambarete ce iti spus "Hola" cu accent catalan si razele soarelui ce ma vor rasfata in fiecare zi, ma bucur!

de-vazut-in-barcelona

Ma bucur si ca surpriza mi-a fost spusa din timp si am cateva zile sa  pot pregati mintal vacanta. De multe ori cred ca incep vacanta cu mult inainte sa o fac practic, in zilele cand ma documentez si pun cap la cap un plan de vizitare. Chiar daca nu mai fac planuri atat de elaborate ca inainte si prefer sa las necunoscutul sa intre in program tot simt acea stare de spirit pe care doar o vacanta mi-o poate da, bucuria de a calatori!
Ei bine momentan planul meu e in stadiu de formare, vreau sa il fac impreuna cu voi, a devenit un obicei aici pe blog si imi place fiindca astfel ma bucur si eu de avantajele unui blog, a unei comunitati de calatori gata sa-ti impartaseasca din experientele lor!
 

Asadar pana acum am vizitat: Sagrada Familia, Parc Guell, Casa Milla, Parc la Ciudadela, Piata la Boqeria, Cartierul Gotic + La Ribiera + El Reval, Piata Spania, Palau de la Musica Catalana, Arcul de Triumf si bulevardul, Muzeul satului "Poble espagnol", Portul, Muzeul de ciocolata, Muzeul trasurilor funerare, bulevardul Rambla, am fost la un spectacol de flamenco si intr-o excursie de o zi la Manastirea Montserrat!

Momentan nu e nimic batut in cuie dar mi-ar placea
  • Casa Battlo am zis ca o las pe data viitoare si cred ca data aceea a sosit! :)
  • Sa urc pe Tibidabo (data trecuta am ajuns dupa inchiderea funicularului si nu am mai apucat)
  • Sa particip la spectacolul magic oferit de fantana Montjuic
  • Sa ma plimb pe plaja. Imi e atata de dor de nisip, de mare, cred ca as sta o zi numai pe plaja dar totusi zic sa nu pierd timpul in modul acesta cand am Vama Veche la 500 de km de casa.
  • Mi-ar placea sa incerc o Sangria in barul El 4 Gats care l-am notat la un moment dat ca fiind unul din cele mai vechi baruri din Barcelona care il aveau pe Picasso si Gaudi ca client.
  • Dupa cum stiti iubesc excursiile in imprejurimi dar nu prea stiu ce pot vizita in apropiere de Barcelona( idei???). Momentan m-am gandit la Girona si satul romantic Besalu (daca reusesc sa le vad in acceasi zi) fiind una dupa alta la distanta de o ora. Ce e de vazut/facut in Girona?
  • Duminica dupa masa (de la 3pm) urmatoarele muzee sunt gratis: Muzeul de istorie al Barcelonei, Muzeul de arte decorative, Muzeul Picasso, Muzeul Maritim, Muzeul Frederic Mares, Muzeul Muzicii si Gradina Botanica. Ce sa aleg???

Ce idei si locuri inedite de incercat la Barcelona imi recomandati?


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

18 comentarii:

  1. Esti fericita si rasftata! Asa ....nu trebuie sa faci decat ce iti spune inima!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da multumesc! o sa fac ce imi spune inima, dar ma astept si la niste pont-uri bune, obiective turistice mai putin cunoscute de turisti ...

      Ștergere
  2. Adriana T1:46 p.m.

    Nu stiu ce ti-am mai putea recomanda, ai vazut deja foarte multe
    Hospital de Sant Pau face parte din patrimoniul UNESCO, merita o vizita
    Palau Guell (sigur o sa ajungi din nou pe Rambla) si merita un mic ocol, dar nu stiu daca sunt gata renovarile.
    Acvariul nu e trecut pe lista si e foarte frumos dar scumput. Nici nu stiu daca merge intr-o escapada romantica.
    Muzeul Picasso l-am gasit dezamagitor, as alege mai bine Muzeul Maritim si Muzeul de arte decorative care sunt reprezentative pentru Barcelona. Din pacate nu sunt in acceasi zona si nu stiu daca apuci sa le vezi pe amandoua.
    Gracia e un cartier unde vara este un festival foarte frumos, se tine pe strazile cartierului, multa lume,muzica si culoare. Cred ca e interesant de vazut si intr-o zi obisnuita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana multumesc pt recomandari. Hotelul e chiar langa Hospital de Sant Pau in Grecia asa ca voi impusca 2 iepuri o data :)
      Acvariul mi-ar placea sa il vad cu Kari, cine stie, poate voi mai ajunge vreodata, cu el.

      Ștergere
    2. Mie mi-a placut Muzeul Picasso si mai putin acvariul, comparativ cu alte acvarii din alte orase...

      Ștergere
  3. Georgiana1:57 p.m.

    Alice draga Barcelona e un oras superb, nu stiu cum a reusit sa te dezamageasca. Pe langa cele alese de tine as recomanda si parcul de distractii Port Aventura, e in top 5 din Europa. Dragon khan e cel mai tare Roller Coster pe care ne-am dat. O sa ti-l aduci aminte toata viata.

    Prin imprejurimi ai Muzeul Salvador Dali din Figueres, e splendid, tipul a fost genial, un excentric la fel ca si Gaudi. Merita sa vezi putin din lucrarile lui Picasso, Gaudi si Dali, toti 3 fiind geniile ce au ridicat Barcelona la valoarea pe care o are azi.

    Fantana Montjuic fface spectacol in fiecare seara la ora 21:30 de miercuri pana duminica. Sa nu o ratezi

    Pentru mancare mai putin specifica dar ieftina recomand localul Vaca Paca un fel de All you can eat,. Nu stiu cat costa acum dar cand am fost noi cu 11 euro iti umpleai de cate ori doreai farfuria si aveai si un pahar de bautura gratis! e o afacere buna si il gasesti chiar in centru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim2:58 p.m.

      Eu iti recomand mai bine Lactuca e un lant de restaurante si mai bun are fructe de mare si suc la discretie, nelimitat. Nu ai pomenit deloc dec artierul rezidential splendid Pedrables cu Palatul Regal Pedralbes si Manastirea cu aceelasi nume

      George, cititor de acum 3 sau 4 ani din Oradea :)) inca va mai astept sa va fac turul orasului.

      Ștergere
    2. Georgiana mersi de vizita si recomandari. Port Aventura e inca un obiectiv ce as vrea sa il vad cu Kari, insa la fantana Monjuic am sa fac tot posibilul sa ajung!

      George nu credeam ca imi mai urmaresti blogul :)! Daca vad vre-un restaurant Lactuca nu il ratez cu siguranta! Iubesc fructele de mare
      In Oradea cine stie, poate la vara ...

      Ștergere
    3. Sanuca5:47 p.m.

      Lactuca gasesti pe pe Avinguda Diagonal la 3-4 statii de Palau Pedralbes)

      Ștergere
  4. Muzeul Picasso am incercat de doua ori sa-l vad insa era o coada imensa care se misca foarte greu, dar daca ai mai multa rabdare poti sa-l vezi.
    La Muzeul Muzicii am fost si mi s-a parut destul de interesant, daca iti plac instrumentele muzicale de tot soiul ti-l recomand.
    Casa Batllo e o casa sofisticata ce merita vazuta, dar costa cam mult biletul de intrare 21.5 euro (studenti 18.5 euro)
    In afara Barcelonei eu am fost la Montserrat, Figueres - (muzeul Dali, muzeul tehnic, muzeul de jucarii) si Portlligat - casa muzeu Dali. Pana in Figueres faci in jur de 2 ore cu trenul, iar pana la Porttlligat mai faci inca o ora cu autobuzul din Figueres.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am vazut o parte din lucrarile lui Picasso intr-o expozitie la Pisa. Nu m-a incantat foarte tare, probabil o sa trec peste .
      Un muzeu al Muzicii am vazut la Paris, absolut superb, mi-a ajuns :)
      Casa Batllo imi doresc mult chiar daca e foarteee scumpa!
      La Monserrat am fost, la Figueres o sa ma interesez si poate il includ in program!

      Ștergere
  5. Alice, eu te incurajez sa mergi si in Girona si in Figueres. Mie mi-a placut mult Girona, e un orasel tare colorat(putem remarca simpaticele case de pe raul Onyar),cu bulevarde pitoresti si parcuri frumoase, cu biserici si catedrale impresionante si cu o panorama ravasitoare de pe zidurile romane. Nu sunt chiar ca ale Dubrovnikului dar merita sa te cocoti pe ele. De Muzeul-Teatru Dali din Figueres nu mai e nevoie sa-ti spun, e fantastic, nu cred ca exista cineva caruia sa nu-i fi placut calatoria prin lumea magica a pictorului suprarealist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nice sa stii ca intr-un articol de al tau am vazut prima data Girona si am zis ca imi doresc sa o vad. E in cap de wishlist pt vacanta la Barcelona, sper sa ajung!

      Ștergere
  6. Sanica5:41 p.m.

    Daca vrei sa faci poze nu merge in Muzeul Maritim ( lumina e proasta) iar in Muzeul de ceara nu e voie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Barcelona am vizitat-o in 2 zile jumate si pentru ca timpul a fost incredibil de scurt, pot spune ca am "bifat" cam jumatate din locurile vizitate de tine pana acum. Desi nu e scopul meu sa bifez cat mai obiective, recunosc ca in Barcelona mi-as fi dorit sa am timp sa vad mai mult, sa simt mai mult...Cu toate acestea, iti recomand din suflet sa nu ratezi magia nocturna de la fantana Montjuic!

    RăspundețiȘtergere
  8. In Barcelona recomand: Piata Boqueria, Parcul Guell, Tibidabo si biserica ‘’ Temple Expiatori del Sagrat Cor’’, Casa Battlo, si Fântânile magice (muzicale) de la Montjuic. Daca esti prin Barcelona intr-o zi de duminica atunci recomand si Plaça Reial (se organizează ceva târg). Oricum se merita sa ajungi prin acesta piață deoarece felinare din Placa Reial sunt primele lucrări ale lui Gaudi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Alice, ce zici si de Muzeul de Ciocolata? nu am fost, dar pare o idee draguta...

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am mai fost la Barcelona dar as reveni cu mare drag! M-a impresionat acest oras, mi-a placut la nebunie. Poate si pentru ca poti merge si la plaja, iar eu ador sa merg la mare (sau ocean, daca e cazul). Tin minte ca am fost impresionata de cat de calda era apa in Barcelona, nu trebuia sa te obisnuiesti, puteai intra direct. Ce mult mi-ar placea sa revin acolo! :)

    RăspundețiȘtergere