Circuit in Romania ideal pentru straini

Stiti ca urmeaza sa plec in Barcelona cu sotul, K. si S. neamurile de la Paris. Ideea e ca dupa concediul din Barcelona ne vom intoarce impreuna in Romania, la Bucuresti si am o saptamana sa le arata frumusetile Romaniei. Stiu ca 7 zile sunt foarte putine pentru a putea prezenta o tara atat de bogata precum Romania, mai ales ca nici nu doresc un circuit foarte incarcat, dar as vrea sa includa obiectivele turistice de top pe care ar trebui sa le vada orice strain. Ce ziceti, ma ajutati cu niste recomandari si sfaturi?

romania

Pentru inceput vom ateriza in Bucuresti! Am facut rezervare la Athenee Palace Hilton (cumnatii sunt instariti si pretentiosi) un alt detaliu care trebuie luat in considerare ...
Prima zi vom ajunge obositi asa ca nu va fi timp doar de o plimbare prin centrul Vechi la ceas de seara si cina la un restaurant bun (idei?)  iar a doua zi m-am gandit sa pornim prin tara. Bucurestiul e frumos dar ei locuiesc la Paris .... cred ca muntii si natura o sa-i incante mai tare.

A doua zi vom lua  masina, dintre toate firmele de inchirieri auto Bucuresti am ales IMA Rentals fiindca la ei am gasit un Chevrolet Aveo la un pret bun. Apoi va scriu idei, inca nu am nimic batut in cuie

-Urmatoarea oprire as vrea sa fie pe Valea Prahovei. Ce statiune/restaurant/hotel bun recomandati? De vizitat vom merge la Castelul Peles si Pelisor, apoi prin munti, in drumetie usoara ca nu vom avea echipament, venim din Barcelona :)

-A treia zi va fi Brasov. Centrul Vechi, Tampa, plimbari si neaparat o masa la un restaurant traditional, bun! Sper sa fie cu soare ca de fiecare daca cand am ajuns la Brasov a plouat. 

-A patra zi Bran de dimineata apoi Transfagarasan cu oprire la Balea Lac iar seara o sa le fac un tur by night in Sibiu.

-A cincea zi de dimineata vizitam Muzeul ASTRA, ne plimbam si luam pranzul in Sibiu apoi pornim spre Cluj cu oprire la Salina Turda.

-A sasea zi poate tragem o fuga in Apuseni la Pestera Scarisoara si Pestera Ursilor sau la Felix la SPA (dupa cum vor dori). 

Iar ultima zi ramane sa o petrecem impreuna vizitand Clujul.

As vrea sa ii duc prin munti, SPA, restaurante si hoteluri bune. As vrea sa ii cazez macar la o pensiune in stil rustic, asa cum sunt pe la noi. Ce imi recomandati?

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!


21 de comentarii:

  1. Anonim7:19 a.m.

    Din cate stiu eu, Transfagarasanul se deschide dupa 1 iulie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Alice, citesc cu mare interes ceea ce scrii (citindu-te am ajuns sa vad Cinque Terre) nu prea am timp sa si comentez, din pacate. Fiind din Bucuresti si avand ceva experienta cu prieteni/rude din strainatate prin tara, as putea sa iti fac ceva recomandari.
    In Bucuresti, dupa plimbarea in centrul vechi, ca restaurant as recomanda Hanul lui Manuc, gradina e foarte frumoasa si e renovat de curand-le spui si povestea lui Manuc ( au un site bun si te poti informa pe net). Pe Valea Prahovei as zice Sinaia, mi se pare mai eleganta iar Hotelul International arata intr-un mare fel, au si SPA si un décor superb. Dupa Peles si Pelisor ar fi de mers ca drumetie in Poiana Stanii (I se mai zice si Poiana Reginei). E un loc fermecator, acolo venea frecvent Regina Maria, era unul din locurile ei preferate, exista si o stanca de unde se poate vedea toata Valea Prahovei. Ca si acces e simplu, sunt 2 variante: se poate ajunge si cu masina, o luati pe drumul spre cota 1400 sunt indicatoare spre Poiana, puteti lasa masina la cabana schiorilor si sa mergeti apoi pe jos pe drumul de masina; se poate merge si pe munte (Regina venea pe jos din curtea Castelului), tot cu masina lasata la Cabana Schiorilor, nu mai jos ca ar fi mai mult de mers pe sosea, traseul pe munte incepe tot din drumul spre Cota 1400, sunt de asemenea indicatoare. Drumul pe munte nu e greu, se urca cam o ora si un pic prin padure (dupa standard de puturosi ca mine). Poiana e superba, au si restaurant si chiar merita sa luati masa acolo, in aer liber, dupa urcus o sa va fie o foameee, au produse traditionale .La intoarcere puteti da o tura cu masina prin zona Furnica, chiar si o cafea acolo si puteti admira casele . Ar mai fi varianta de hotel Palace, chiar in parc, mie acolo imi place sa stau de cate ori ajung in Sinaia.
    Sper ca vei avea o vacanta placuta in Romania, dupa Barcelona. Eu tocmai ce m-am intors din Barcelona si m-as duce maine din nou!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carminal multumesc de comentariu! Sper sa avem vreme frumoasa de mers in Poiana Reginei, mi-ai facut chef de duca!

      Ștergere
  3. Oooo Athenee Palace Hilton?! Fain! Dintre restaurantele din Bucuresti mie mi-a placut foarte tare Taverna Excalibur. Ambianta este deosebita (medievala), mancarea buna (si multa), doar ca este ceva mai costisitor. Dar daca zici ca sunt instariti...

    Dintre statiunile de pe Valea Prahovei preferata mea este Sinaia. Mi-a placut restaurantul Taverna Sarbului si e fain si restaurantul Stana Regala, se merita o plimbare pana acolo, atat pentru local cat si pentru peisaj.

    La Brasov iti recomand din suflet restaurantul Sergiana. Eu am fost cu niste prieteni care locuiesc acolo si mi-a placut foarte tare, e specific romanesc, atat ca meniu cat si ca ambianta, sigur prietenii vostrii vor aprecia, iar dupa masa recomand cafeneaua (se poate si manca acolo, dar eu am fost doar pentru a servi un pahar) Festival 39- cafeneaua Brasovului de alatadata.
    Mai multe recomandari pentru Brasov cred ca vei gasi pe blogul Andei, "Hai la bord".
    Have fun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Larisa mersi de recomandari!
      Momentan vremea ne pune mari probleme, pe ploi si furtuna nu prea poti face turism, mai ales la munte, pe ce ma bazam eu :(

      Ștergere
  4. Alice, pentru ultima parte a vacantei, daca nu reusiti faza cu Pestera Scarisoara sau Felix, puteti de la Sibiu sa veniti la Alba-Iulia (cetatea), apoi rapid pe autostrada la Deva (cetatea), Hunedoara (castelul) sau Hateg (zimbrii). Si apoi inapoi la Salina Turda si Cluj.

    RăspundețiȘtergere
  5. La Muzeul Astra din Sibiu iti recomand sa faceti un tur cu trasura. In primul rand pentru ca intr-o ora poti sa vezi cam tot muzeul, ceea ce la pas ar lua cam 7-8 ore. Si va opriti in zona cu multe case sa si intrati in cateva. Cateva interioare de case, o biserica si peisajul cu mori de vant ar trebui sa fie suficient de vizitat la pas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorin e o idee foarte buna, noi am fost deja pe jos si pentru ei e o varianta mai putin obositoare! mersi

      Ștergere
  6. Daca ajungi pe la Sibiu puteti merge sa vedeti si Sighisoara :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate recomandari in Ro nu pot sa fac, esti mult mai informata la capitolele astea decat mine si sunt sigura ca o sa gasesti cele mai frumoase locuri ca sa se simta bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. nici eu nu cred ca Transfagarasanul este deschis acum. si eu as zice sa faci o oprire la Sighisoara daca ai timp sau, daca tot esti la Sibiu, sa mergi macar pana la Paltinis, asa intr-o plimbare scurta :P
    Iar la Brasov ati putea lua masa la Cetate. Eu am mancat doar desert acolo, dar am fost foarte multumita :))). Mai ales ca e superb cadrul. Iar de cate ori am fost in apuseni am sta la Vila Sara Vank si am fost foarte multumita. Gazdele sunt extrem de primitoare. Conditiile foarte bune. Iar mancarea... un vis :D
    Sper ca ti-am fost de ajutor :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andra cred ca restaurantul la Cetate il "salvez".
      Despre Vila Vunk nu stiu ce sa spun, niste prieteni au fost foarte nemultumiti de personal ....

      Ștergere
  9. Eu am fost in muntii Ciucas, dar acolo e nevoie de bocanci, pelerine... haine groase, abia am dat de gustul drumetiilor, prea putina experienta pentru a da ponturi. Am fost pe Valea Prahovei dar am cautat locatii ieftine asa ca nu as fi in target.
    Circuit placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mihaela! nu vom avea echipament de munte si dupa ce vreme e acum, nici conditii de drumetie nu prea sunt

      Ștergere
  10. In Bucuresti , mie mi-a placut "Carul cu bere" , din centrul vechi ( linga manastirea Stavropolis), are o arhitectura veche , deosebita (in special , la interior ), iar meniurile sunt "neaose" , dar pentru seara cred ca ai nevoie de rezervare .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu rezervarea e mai problematic fiindca nu stiu sigur nimic inca ..... nici daca vor avea chef dupa 4 zile de hoinarit intens prin Barcelona

      Ștergere
  11. Buna, Alice,
    Eu as modifica putin traseul tau. Din Bucuresti de ce nu o luati spre Buzau, vizitati Vulcanii Noroiosi (ca tot ii aveai tu pe lista pentru anul asta, iar pentru straini este ceva diferit) si ajungeti in Brasov prin Nehoiu (drumul este mai lung, dar peisajul este superb)? Din Brasov puteti veni spre Sinaia si pentru plimbarea montana sa mergeti pe Transbucegi (doar sa nu fie inzapezit...), cu masina pana la Piatra Arsa si de acolo inca vreo ora pe jos pana la Babele. As mai include si Sighisoara in tur ca arata intr-un mare fel!
    Cu recomandari de restaurante si hoteluri nu stiu cat te pot ajuta, dar pentru Bucuresti am inteles (nu este testat personal) ca restaurantul "Lacrimi si sfinti" din centrul vechi este ok(mancare buna cu specific romanesc, program artistic etc).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pleci in lume cred ca Vulcanii Noroiosi ar fi o idee mai buna avand in vedere ca Transfagarasan e inchis ...Mersi

      Ștergere
  12. Anonim3:36 a.m.

    Transfagarasanul sigur este inchis:sectorul de drum cuprins între km 104+000 (Piscul Negru) şi Km 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis până la 30 iunie. Nu alege traseu prea lung zilnic, pentru ca este foarte obositor.Plus ca ai nevoie de 1-2-3 ore pentru fiecare obiectiv de vizitat(e perioada excursiilor scolare, deci la obiectivele mai importante poti astepta la coada ceva timp. Ca sa nu ai surprize, fa plan A , B , C.Ia in calcul aglomeratia de pe Valea Prahovei in weekend.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim ai dreptate, e inchis Tansfagarasan, trebuie sa fac un alt plan .....

      Ștergere