Film Barfi! - opera de arta cinematografica, de Oscar, cu India

Saptamana 95
Barfi! (2012)



Inca un film pe care l-am vazut de doua ori! Prima data singura si apoi ca sa ma laud sotului ca am gasit un film super bun! Si l-am dat gata fiinca lui ii plac filmele iesite din tipar iar Barfi! cu siguranta este un film cum nu ati mai vazut altul. 

Numai din scenariu o sa va dati seama ca e altceva. El (Barfi) surdo-mut intra mereu in incurcaturi, dar e un baiat romantic, sufletist care isi cauta sufletul pereche. Ea (Shruti) frumoasa, desteapta, bogata si cu un suflet cat toata India se ataseaza de Barfi fiindca se distreaza cu el intr-un mod copilaros, pur si o cucereste prin simplitatea si bunatatea lui. Doar ca drumul lor se bifurca atunci cand EA intalneste un alt barbat care ii este sortit si trebuie sa se marite, fiind presata de societate. Anii trec iar Barfi o intalneste pe Jhilmil o fata cu autism pe care parintii nu o vor! Se imprietenesc repede si impreuna colinda toata India, se distreaza, merg la festivaluri si ne arata ce inseamna pentru ei dragostea si bucuria de a trai! Traiesc in lumea lor unde binele invinge raul, unde cel mai mic gest are o semnificatie enorma, in care se sprijina unul pt altul fiindca se au doar pe ei! Dragostea dincolo de bariera comunicarii, dincolo de boala, dincolo de orice! 

Vazand filmul o sa vedeti o alta fata a Indiei, una incredibil de frumoasa! Muntii, satele, peisajele rurale, dar si orasele aglomerate, perfect imbinate ca sa surprinda putin din tot ce are India de oferit!
Actorii joaca exceptional, filmul acesta este o comedie, drama, tragedie, aventura, musical, are suspans, mister si multa voie buna! Este un film de calatorii fiindca protagonistii calatoresc prin toata India. Un film de calatorii extrem de complex care reuseste deseori fara comunicare, doar prin expresia fetei sau mimica sa transmita mai mult decat o poveste in cuvinte!

Insa stiti ce mi-a placut cel mai mult la Barfi? Faptul ca atunci cand auzi de autism si surdo-muti te gandesti ca va fi un film greu, drama, trist, insa Barfi iti instaleaza un zambet din primele 15 minute si nu te mai lasa pana la sfarsit! Te cucereste tocmai prin faptul ca el nu vede viata ca o problema si nici boala ca un impediment pentru fericire sau pentru marea iubire! El se bucura de viata in fiecare zi asa cum noi, cei sanatosi, deseori uitam sa o facem ....

Este un film ce trebuie vazut, a primit pe IMDB 8.3 dar eu i-as da 10!


L-ati vazut? V-a placut?

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

2 comentarii: