Film Little white lies - Vacanta de vara pe plajele din Franta

Saptamana 96
Film Little white lies (2010)

film-little-white-lies

Nu am mai vazut demult un film frantuzesc si niciodata unul cu plajele din Franta (zona Cap Ferret) asa ca m-am bucurat cand am primit recomandarea din partea voastra. Iar cand am vazut ca are 2 h si 30 de minute m-am bucurat chiar mai mult fiindca eu iubesc filmele lungi, in care exista actiune. Am constatat in ultimii ani, de cand scriu rubrica asta, ca filmele lungi cel mai adesea sunt filme bune! Iar Little white lies nu este o exceptie.

Filmul incepe cu pregatirile pentru vacanta anuala, la mare, pe care un grup de prieteni trecuti de 30 de ani o intreprind in fiecare vara. Doar ca o data cu pregatirile, se intampla o tragedie care le pune sub semnul intrebarii vacanta si anume accidentul de motocicleta pe care il sufera Lulo, in urma caruia ramane desfigurat si inconstient in spital. Prietenii sunt alaturi de el, trec pe la el in fiecare zi si cu fiecare zi ce trece se intreaba daca este moral sa mearga in vacanta si sa-l lase singur pe prietenul aflat in suferinta. Dezbateri peste dezbateri in final aleg sa il lase in grija doctorilor si sa plece fiinca oricum cat timp e in coma nu il pot ajuta cu nimic.
Vacanta se desfasoara intr-o casa mare de vacanta, a unuia dinte ei. Activitatile zilnice includ croaziere pe mare, plaja, jogging, baie, cine tarzii in gradina dar si multe barfe si mici secrete pe care protagonistii le au intre ei. Pe parcursul vacantei aflam viata fiecarui personaj dar si problemele pe care le are si care nu vor sa iasa la suprafata. Din cauza aceasta toata lumea zice mici minciuni nevinovate dar care in final cantaresc foarte mult si prietenia lor este pusa la indoiala. Exact cand primesc telefon cu vesti despre Lulo. 

Este un film bun despre prietenie, aparente si problemele ce apar atunci cand mergi in vacanta in grup mare! Este un film perfect de vazut in acest sezon, o introducere pentru vacanta de vara. Cat am vazut filmul eu m-am simtit in vacanta si sincer visez si acum ce frumos ar fi sa fiu acolo, pe plaja, pe yacht, mancand fructe de mare si pesti  la restaurantul Max Cantara! 

film-cu-calatorii-little-white-lies
L-ati vazut? V-a placut?

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

3 comentarii:

  1. L-am vizionat azi noapte . Trebuie sa recunosc ca imi vine sa parafrazez si sa spun "Ce frumoasa este Franta , dar pacat ca este locuita ". Pai daca asa arata francezul obisnuit, din clasa de mijloc ( exceptand-ul pe Max , care statea bine financiar vorbind) eu sunt foarte dezamagita de modul lor libertin de a vorbi si a se comporta , chiar daca in final vedem ca pot fi si implicati atunci cand vine vorba de sentimente , fie dragoste -fie prietenie. Acum o inteleg pe fiica mea , care imi spune ca dupa cca 10 ani , tot nu poate spune ca s-a obisnuit cu felul lor de a fi , de a gandi. Doar daca filmul vrea sa fie un fel de parodie si nu am prins eu filonul . Oricum Alicee, eu iti multumesc , chiar eram interesata sa vad un astfel de film.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teo asa sunt francezii (si danezii, iar spaniolii sunt apogeul) libertini in vorbe si gandire. Poti sa vizionezi si "2 days in Paris" e un film mai usurel decat acesta dar dezvaluie din caracterul frantuzesc.

      Ștergere
    2. mersi, acusi il caut :)

      Ștergere