Film Nothing Personal - calatorie cu plan necunoscut in Irlanda

Saptamana 93
Nothing personal (2009)

film-nothing-personal

Am gasit filmul Nothing peronal cand cautam filme cu Olanda. L-am scos intr-o clipa fiind atrasa de review-urile citite si l-am devorat in weekend sperand sa gasesc un strop din Olanda in el. Vazand filmul am inteles repede ca fata e olandeza dar calatoreste prin Irlanda singura, in urma divortului. 
Filmul incepe cand ea isi da jos inelul de pe deget si isi vinde toate obiectele din casa ca sa poata incepe o calatorie pe cont propriu prin Irlanda. Nu calatoreste ca si turist ci ca un drumet ratacit, iar scopul nu e acela de a vizita ci de a umbla pur si simplu prin lume. Cu cortul in spinare, ne poarta prin locuri mai putin promovate ale Irlandei, peste dealuri si campii, pe malul marii sau in creierul muntilor, alegand mereu sa campeze in cele mai izolate locuri. Intelegi de la inceput ca ea sufera, ca are nevoie sa fie singura, iar calatoria e un fel de terapie pentru trup si suflet. Insa curand ramane fara mancare si bani asa ca gaseste un localnic care traieste izolat pe o insula si se ofera sa-i lucreze gradina in schimbul mancarii. Ii spune de la inceput ca intre ei nu va fi nimic personal si nu are voie sa-i puna nici o intrebare. Doar munca si atat. 
El e un barbat in varsta si priceput dar are nevoie de o femeie in casa si desi la inceput munca se rezuma doar in gradina, rand pe rand sarcinile se inmultesc si relatia dintre ei se schimba chiar daca incearca sa pastreze distanta si totul se rezuma la mici gesturi sau fapte. 
E un film ciudat fiindca amandoi vad singuratatea ca o libertate, un mod de viata si fiecare gest, oricat de marunt ia o amploare imensa. Poate tocmai asta e farmecul filmului, tristetea lor incadrata de peisajele austere, viata de zi cu zi pe o insula, departe de lume, dar si faptul ca ne releva putin din obiceiurile si traditiile irlandeze, muzica, voie buna si dans. Relatia dintre ei in diferite etape, cea de necunoscuti (iritati si morocanosi) cea de prieteni (in care isi fac mici surprize pentru o viata mai buna) si cea de casatoriti desi nu se "ating" niciodata (in care sunt foarte apropiati desi nu vorbesc niciodata nimic in acest sens ...)

Mi-a placut mult filmul Nothing Personal fiindca e o alta fata a romantismului, unul in mai putine cuvinte! Mi-au placut actorii si misterul creat in jurul lor. Mi-a placut muzica veche ce ne acompaniaza pe toata perioada filmului. Mi-au placut rolul lui Ann (foarte greu si foarte bine interpretat).

Filmul il puteti downloda gratuit de aici -> http://dl.free.fr/msX9M3iER (click valider et telecharger le fichier).

film-calatorii-nothing-personal

L-ati vazut? V-a placut?

Click aici pentru a vedea mai multe ->FILME CU CALATORII
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

2 comentarii:

  1. L-am savurat. Mulțumesc frumos!
    http://filmehd.net/nothing-personal-2009-filme-online.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum l-am vizionat ! Un film ciudat cu un scenariu neobisnuit , dar tocmai de asta mi-a placut , ca nu este sablon , emana multa puritate si am vazut cat de frumoasa este libertatea , chiar daca presupune greutati si sacrificii . Frumos ! Multumesc , Alice .

    RăspundețiȘtergere