Film Seven Years in Tibet - aventura in capatul lumii

Saptamana 100
Seven Years in Tibet

film-seven-years-in-tibet

Am citit de foarte multe ori despre acest film si tot de atatea ori l-am evitat. Din cauza ca nu-l puteam vedea pe Brad Pitt in Tibet jucand printre calugari tibetani. In mintea mea nu se imbina imaginea de star de milioane cu viata simpla de acolo. Chiar daca nu i-am dat credibilitate, Brad Prit m-a surprins, iar pe parcurs filmul m-a impresionat la fel ca celelalte filme comerciale pe care le-am evitat mult timp. In plus cand stii ca e dupa o poveste reala, te uiti altfel la el, te marcheaza altfel evenimentele ...

Povestea incepe in Austria, in fata garii unde Heinrich Harrer (Brad Pitt) isi ia la revedere de la sotia insarcinata, in timp ce se pregateste sa urce in trenul care avea sa il duca la aeroport si apoi mai departe spre Himalaya, unde alaturi de un grup de alpinisti face o expeditie pe Everest urmarind sa-si indeplineasca visul si sa aduca glorie tarii. Mandru si egoist, o data aflat acolo escaladarile sunt tot mai grele, vremea nu ii avantajeaza asa ca el porneste singur lasand grupul in spate. In final se intalneste cu un alt "ratacit" al grupului Peter Aufschnaiter (David Thewlis) si impreuna sunt prinsi ca prizonieri de razboi unde stau inchisi vreme de 7 ani. Corespondarile cu sotia sunt tot mai rare, iar pe fiul lui l-a vazut intr-o poza, care o pastreaza cu sfintenie in portofel. In final reusesc amandoi sa evadeze si sa ajunga dupa multe peripetii in Tibet unde Peter se insoara, iar Heinrich se imprieteneste cu Dalai Lama pe care il invata chestiuni de cultura generala, in timp ce Dalai il invata cum sa fie Om.

Personal cred ca e unul din cele mai profunde filme in care a jucat Brad Pitt! Mi-a placut expeditia, calatoria de peste 10 ani prin acele tinuturi indepartate, mi-a placut relatia cu Dalai Lama si citatele din discursurile lui Buddha. Mi-a placut de asemenea ca s-a pus mare accent pe detalii! Dupa ce am vazut filmul trebuie sa recunosc ca i-am invidiat putin pe tibetani pentru simplitatea cu care traiesc, zambetul permanent de pe buze si speranta lor pentru o lume mai buna. Desi filmul nu a fost pe placul tuturor (in China filmul a fost banat iar actorii principali au interdictie pe viata in China) eu zic ca e un film bun, un film educativ si o calatorie pe cinste, ce merita vazuta!

film-calatorii-seven-years-in-tibet


L-ati vazut? V-a placut?
Click aici pentru a vedea mai multe ->FILME CU CALATORII
 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu