Vacanta la Munte la Kings Valley Resort din Apuseni

Uneori simt ca trebuie sa fug de munca, de blog, de tot. Ca am nevoie de o vacanta, in adevaratul sens al cuvantului. De relaxare, undeva departe, unde sa ma pot deconecta de grijile zilnice, de toate proiectele si ambitiile ce imi stau in varful capului uneori. Asa ca am dat caldura sufocanta din Cluj pe aerul curat si racoros de la munte, intr-un weekend cu prietenii.

vacanta-in-apuseni

Am facut cumparaturi dis de dimineata, ne-am intanit cu Ioana si Vlad (castigatorii concursului) am luat laptopul si boxele, toate bagajele si am pornit la drum. Imediat ce am iesit  din Campeni, pe partea dreapta este un drum forestier bun, pe care urcam printr-un tunel de ramuri. Gasim cabanele ce fac parte din Resortul Kings Valley Apuseni pe varful muntelui, intr-un complex mare, cu o priveliste superba. Suntem intampinati de Iulia si Paul, gazdele noastre,  un cuplu tanar si ospitalier ce administreaza cabanele. Trebuie sa va spun ca nu am intalnit pana acum patroni in Romania care sa se implice atat de mult, ne-au cerut sfaturi pentru a-si imbunatati serviciile, idei de proiectare a spatiului verde, am ras si am povestit tot weekendul, probabil de aceea m-am si simtit ca acasa.

Casa de vacanta Kings Valley Resort
Iulia ne-a facut o prezentare a celor 3 Corpuri, fiecare cabana fiind amenajata in stil rustic. Paturi solide din lemn, o bucatarie complet utilata, vase din ceramica traditionala, pereti "imbracati" in port popular,  bai mari si curate. Mi-au placut toate, cabana mica de 6 persoane este cea mai draguta dupa parerea mea, potrivita pentru un grup de prieteni, in timp ce cabanele mari sunt perfecte pentru Revelion, Teambuilding si tabere fiindca au un salon imens unde se pot organiza conferinte si petreceri, iar numarul dormitoarelor e mai mare. Cat despre servicii pot oferi la cerere mic dejun si cina, pot organiza evenimente pt care colaboreaza cu o firma de catering, fac excursii in imprejurimi, pe micuti ii pot duce in gospodariile vecine sa vada animalele, mulsul vacii etc. Practic nu ai cum sa te plictisesti o data ce ajungi la ei.

Preturi informative (in limita disponibilitatii)
Corpul 1 - Pentru 14 persoane (OFERTA DE VARA= 500 ron/cabana/noapte)
Corpul 2 - Pentru 10 persoane (OFERTA DE VARA= 350 ron/cabana/noapte)
   Corpul 3 - Pentru 6-8 persoane (OFERTA DE VARA= 250 ron/cabana/noapte) 

Site -> http://www.casevacantaapuseni.ro  
 
detalii-kings-valey-resort

Atmosfera specifica locului
Ne-am acomodat, ne-am ales fiecare patul, am despachetat si am iesit pe terasa suspendata. De aici se vede o vale imensa formata dintr-un sir serpuitor de munti. La poale masinile isi urmeaza traseul pe Valea Ariesului, apoi inaltimile cresc din ce in ce mai mult, vad case si cabane pana in varf, capite de fan, tarani muncitori si vaci la pascut. Peisaj mioritic, cu care am crescut, pe care il port in suflet. Ma simt atat de departe de civilizatie, de oras, iar linistea e atat de cuprinzatoare. E relaxare pentru minte si inspiratie pentru suflet. E genul acela de loc magic in care poti sa te retragi si sa scrii, sa te odinesti sau poti sa petreci in tihna cu prietenii, departe de toate. Am instalat muzica si ne-am pus pe petrecere. Am facut gratare si mici, am povestit mult despre calatorii, ne-am facut deja planuri pentru alte vacante impreuna.

impresii-kings-valley-resort-apuseni

Seara se aud greierii iar ziua doar talangile vacilor le auzi cu ecou. Apusul e plin de culoare, muntii acum devin doar niste urme, in timp ce culori puternice de portocaliu si roz se risipesc peste ei. Stam pe terasa suspendata si privim acest spectacol sublim al naturii, dupa care incepe altul, in care tot cerul se umple de stele aurii, stralucitoare. Sase clujeni nebuni rad in mizeul noptii, jucam carti pe pedepse,  ma simt ca la 20 de ani ....

muntii-apuseni-peisaj

aliceee-apuseni

kings-valley-resort-apuseni


Excursii in imprejurimi 
Cu toate ca am fost  tentati sa stam tot weekendul acolo, pe terasa, sa ne impregnam pe retina acest peisaj sublim, ne-am mobilizat in final si am mers intr-o excursie prin imprejurimi sa le aratam lui Vlad si Ioana frumusetile muntilor Apuseni, ei ajungand pentru prima oara prin partile astea. Lista cu >>> itinerarii si obiective turistice in Apuseni e mare dar noi am ales Dealul cu Melci, Cascada Pisoaia si ne-am continuat drumul spre Rosia Montana.

excursii-in-apuseni
Thanks for visiting,

Toate articolele cu Vacanta in Apuseni le gasiti aici--> Romania

1. Cabana Stana de Vale – Adapostul Padis – Marcaj banda rosie, durata 6 ore, distanta 20 km
2. Cabana Vladeasa – Adapostul Padis – Marcaj banda albastra, durata 12 ore, distanta 34 km
3. Comuna Pietroasa – Saritoarea Bohodeiului – Cabana Stana de Vale – Marcaj triunghi albastru, durata 8 ore, distanta 20 km
4. Adapostul Padis – Cabana Scarisoara – Marcaj banda albastra, durata 7 ore, distanta 20 km
5. Varful Bogdanul – Varful Petresa – Marcaj triunghi albastru, durata 6 ore, distanta 21 km
6.  Comuna Racatau – Varful Bogdanul – Marcaj banda galbena, durata 8 – 10 ore, distanta 30 km
7. Valea Ierii – Cabana Muntele Filii – Cabana Baisoara – Marcaj banda albastra, durata 6 – 7 ore, distanta 20 km
8. Comuna Ocolis – Cheile Runcului – Cabana Baisoara – Marcaj banda rosie, durata 7 ore, distanta 23 km
9. Cabana Cheile Turzii – Cabana Baisoara – Marcaj cruce rosie, durata 11 – 12 ore, distanta 40 km
10. Cabana Faget – Cabana Cheile Turzii – Marcaj banda rosie, durata 8 ore, distanta 29 km
11.  Comuna Gilau – Cheile Somesului Cald – Comuna Calatele – Marcaj banda rosie, durata 18 ore, distanta 60 km
12. Varful Checiches – Varful Highis – Varful Aria – Marcaj banda rosie, durata 17 ore
13. Valea Draganului – Saua Cumpanatelu – Marcaj triunghi rosu, durata 6 ore, distanta 16 km
14. Comuna Bologa – Cabana Vladeasa – Marcaj banda albastra, durata 6 ore,  distanta 18 km
15. Comuna Pietroasa – Poiana Florilor – Marcaj: triunghi galben, durata 5 ore, distanta 14 km
- See more at: http://www.proalpin.ro/blog/15-trasee-montane-din-muntii-apuseni-de-facut-pe-timp-de-vara/#sthash.24vDy3HS.dpufSa vedem ce a iesit pana la urma ....

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

18 comentarii:

  1. Mi -am clatit ochii, mercic!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper intr-o zi sa ajung si eu prin Apuseni ca prea sunt frumosi iar eu prea de multa vreme imi doresc sa merg :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Larisa, hai sa facem asa: treci prin Cluj ca sa intregim grupul- Alice, Bianca Bialog si moi- si facem o escapada in Apuseni...ce ziceti fetelor?

      Ștergere
    2. Uhhhh, pana trece Larisa prin Cluj cred ca putem pune de o testare, sa o ducem la sigur :)

      Ștergere
  3. Simona3:27 p.m.

    Articolele tale ma ung pe suflet, imi vine sa imi fac bagajul si sa iti calc pe urme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona sper sa faci exact asa si apoi sa imi scrii tu mie impresii :)
      Nu ar fi tare?

      Ștergere
  4. Wow, nu am stiut de locul asta! si relativ aproape de Cluj. Merci pentru idee! Mai ales ca sunt intr-un cerc de prieteni care tot cauta locatii de teambuilding ca propuneri pentru firmele unde lucreaza. Am sa le sugerez articolul tau ca sa afle mai multe detalii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Locatia se afla la 5 km dupa Campeni, drumul pana acolo e foarte placut, cu peisaje frumoase, iar o data ce ajungi acolo zici ca ai pasit in alta lume. Chiar merge pentru un grup de prieteni/colegi.

      Ștergere
  5. Peisajul este superb, intradevar , parca nu am vazut o panorama asa ampla de pe terasa unei cabane , iar decoratiunile interioare au un aer autohton ; pai atunci, nu era mai bine sa-i fi dat numele "Complexul Valea Regilor" , ca sa sune romaneste ? asta asa, ca sa gasesc un mic noduletz in papura :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o intrebare buna :) dar din pacate nu stiu sa iti raspund

      Ștergere
    2. Anonim9:58 p.m.

      Buna.Am incercat sa alegem numele potrivit.Pana la urma am decis sa ne oprim la un nume in engleza ,deoarece lucram mult si cu strainii. Iar cum aproape tot romanul stie engleza,nu ne-am gandit ca ar fi o problema :)

      Ștergere
  6. Ce dor de munte, de aer proaspat, de drumetii si peisaje uluitoare mi-ai facut. N-am mai fost din tinerete(din facultate mai precis) in Apuseni. Din imagini arata ca te-ai distrat foarte bine, vacanta frumoasa in continuare, Alice! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Nice, intr-adevar ne-am simtit foarte bine si ne gandim sa repetam candva experienta si sa vizitam mai mult in zona

      Ștergere
  7. Alice, te invidiez! E atat de frumoasa zona iar cabana este exact locul in care as sta macar 2 nopti, in liniste c-o carte... sa ies seara pe terasa si sa fumez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e cabana perfecta pentru relaxare si reculegere, e atat de liniste, aer curat, nu trebuie sa depui nici un efort pentru ca ai panorama de-a gata! :)

      Ștergere
  8. larisa fa un efort si mergi in zona...eu si sotul meu am fost in zona la un an dupa casatorie am stat in Albac dar a fost totul superb...inca nu am gasit un loc in Apuseni care sa nu-mi placa....e altceva , alta lume, alti oameni.... RELAXARE LA MAAXXXIIIMMMMM

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-a placut in muntii Apuseni si as vrea sa vad tot ce se poate. Cheile Galbenei au fost de senzatie! Imi place Cascada Pisoaia, o sa o am in vedere!

    RăspundețiȘtergere