Film Paris a Tout Prix - vacanta neasteptata in Marrakech

Saptamana 116
Paris a tout prix (2013)




Va spun sincer ca de la inceputul anului am vazut trailler-ul pentru `Paris a tour prix` si de atunci l-am tot cautat. Nu tin minte sa fi vazut vreodata o comedie filmata in Marrakech asa ca miza era mare. In plus, Marrakech e un oras special pentru mine fiindca aici am petrecut scurta noastra luna de miere. Iar weekendul acesta cand mi-a spus sotul ca in sfarsit la gasit (pe spaniola) pot spune ca mi-a facut ziua mai frumoasa. Fiindca Paris a tout prix e un film bun, o comedie pe cinste care surprinde multe aspecte despre viata in Maroc (si mai putin viata in Marrakech).

Protagonista filmului e Maya, o tanara extravaganta ce lucreaza intr-un atelier de moda din Paris. Maya s-a nascut in Maroc dar a locuit mai bine de 20 de ani la Paris si se simte foarte frantuzoaica. Are sute de pantofi, multe haine de designar, prietene din lumea modei, participa la evenimente mondene si se rasfata in cluburi de lux. Doar ca toate astea se termina  cand conduce dupa o noapte in club si o prinde politia in stare de ebrietate. A doua zi e deportata in Maroc pe motiv ca nu si-a reinoit viza si toata viata ei ia o intorsatura brusca. De la viata buna, din centrul Parisului, ajunge inapoi acasa, intr-un sat izolat de langa Marrakech. Cu toate astea, Maya vrea cu tot dinainsul sa revina la Paris, unde si-a construit o viata si pune la cale diferite metode, una mai caraghioasa ca alta. Toate aceste incercari conduc la multe situatii amuzante, dar in final reuseste.

Ce mi-a placut la filmul `Paris a tout prix`? Totul. Am fost acaparata din prima secunda, m-am prapadit de ras de cateva ori, m-am plimbat alaturi de Maya prin Marrakech dar si prin desert, am revazut o cafenea din Paris (la care culmea am stat acum doi ani). E un film usurel dar ce atinge multe subiecte profunde (situatia emigrantilor, diferentele culturale, obiceiuri marocane, judecatile oamenilor, cum sunt prieteniile la nivele inalte etccc). Cat despre Maroc, scoate mai mult in evidenta viata in Maroc decat latura turistica .... dar oricum, merita vazut.


L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII

Un comentariu: