Cat costa o vacanta in Venetia (Preturi 2020)

Venetia si-a facut de-a lungul anilor o reputatie de oras romantic si scump. Pentru multi o vacanta la Venetia pare un vis greu realizabil, insa vestea buna e ca preturile in Venetia in 2020 nu sunt atat de mari. Evident depinde si de cat confort va doriti, fiindca hotelurile reprezinta cel mai costisitor aspect al unei vacante in Venetia. In rest preturile sunt normale pentru Italia atat la transport si mancare, cat si la obiectivele turistice.

Venetia-preturi-cazare-mancare-obiective-turistice-transpot

1.Transportul la Venetia cu avionul in 2020



O sa fiti surprinsi dar pretul pe un bilet de avion pana in Venetia e chiar iefin. Eu am fost acum 3 ani si am gasit o oferta la 50 euro dus-intors (in octombrie). In continuare puteti gasi bilete de avion sub 50 de euro dus-intors (taxe de aeroport incluse). Cele mai ieftine bilete de avion spre Venetia le puteti cumpara de >>> AICI.

2.City Break-uri ieftine prin agentie in Venetia in 2020


Un city break prin agentie, cu transport cu avionul + taxe de aeroport incluse + 3 nopti de cazare la Hotel 3 stele costa de la 207 euro/pachet. Cele mai ieftine city break-uri in Venetia le gasiti >>> AICI

3.Cazare ieftina in Venetia in 2020



Ca de obicei, cea mai ieftina cazare o gasiti la localnici. Site-ul Airbnb are o lista enorma de camere private si apartamente oferite de localnici in Venetia . Inscrie-te gratuit pe site si primesti din partea mea un Voucher de 20 de euro care se deduce automat la prima voastra rezervare pe site. >>> VOUCHER AICI

4.Hoteluri bune si ieftine in Venetia in 2020


Hotelurile la Venetia nu exceleaza, pentru o camera de 50 euro sa nu va asteptati la lux, camerele sunt mici, dar micul dejun in general e foate bun. Chiar pe insula preturile sunt mari, in schimb in Mestre (la 10 minute cu autobuzul) sunt considerabil mai mici. Varianta cea mai ieftina e la hostel-uri sau in camping, ceea ce poate fi o idee buna, cel putin vara cand e aglomerat si scump. Preturile de mai jos pot sa se schimbe, in functie de sezon si gradul de ocupare.

Mai jos cateva Hosteluri ieftine si bune din Venetia (pretul e pt 1 persoana, in dormitor comun)
Mai jos cateva Hoteluri ieftine si bune din Venetia (pretul e pt 2 persoane)
Mai jos cateva Hoteluri de Lux (4 stele) la preturi rezonabile (pretul e pt 2 persoane)


***Daca sustineti acest blog va rog sa faceti rezervarile pentru vacantele voastre prin link-urile asociate din acest articol! Multumesc!


5.Transportul de la aeroport in in Venetia in 2020


*Principalul aeroport din Venetia este Aeroportul Marco Polo. Pentru a ajunge la Venetia (in Piazzale Roma) luati ACTV Bus (numarul 5/15/45) costa 8 euro un dus si 15 euro dus/intors si face cam 30 min. Biletul e valabil 75 de minute

*Aeroportul din Treviso se afla la aproximativ 30 de km de Venetia.
Aeroportul este legat de gara din Venetia – Santa Lucia si de Mestre –cu ajutorul unor servicii de autobuz regulate. De la Treviso, poti lua un autobuz ATVO care costa in jur de 12 euro (un dus) sau 22 euro (dus-intors, intorsul dupa maximum 7 zile). Autobuzul face legatura cu Mestre, dar si cu Piazzale Roma in Venetia in circa 60 de minute.
6. Transportul public in Venetia pe Canale cu Vapporeto

Cel mai bun mod de a vedea orasul e la pas. Nu circula autobuze/masini doar vaporase in laguna. Daca doriti sa vizitati mai rapid atunci cel mai bun mijloc de transport in Venetia il reprezinta vaporasele ACTV (vaporetti in italiana). Sunt echivalentul unui metrou la noi. Le poti folosi pentru a te deplasa in Venetia (pe Canal Grande) dar si spre insule Burano, Murano, Lido, etc.
Un bilet pe vapporeto in 2020 valabil 60 de minute costa 7.5€. Acesta poate fi folosit pentru o calatorie. Pt copii sub 6 ani e gratuit, insa cei ce trec peste 6 ani platesc bilet intreg. Atentie! Biletul se composteaza inainte de a urca in vapporeto.

In functie de traseul pe care doriti sa-l parcurgeti sau de timpul petrecut in Venetia, puteti opta pentru abonamente de 24h (20€), 48h (30€) sau 72h (40€). Cel mai “mare” abonament este valabil 7 zile din momentul validarii si costa 60€. Aceste bilete sunt valabile si pentru transportul cu autobuzul in zona Mestre si Lido. Copii pana in 6 ani calatoresc gratis pe Vapporeto, iar tinerii intre 14-29 ani platesc 20 euro pe un card de 3 zile!

Atentie! Cardul trebuie validat prima data cand va urcati pe vapporeto si NU cand il cumparati. Orele se calculeaza din momentul validarii.

Gondolele sunt un un summum de romantism, un mijloc de transport mai luxos pentru a te plimba in mijlocul multiplelor minuni venetiene. Vapoarele taxi sunt si ele destul de scumpe dar sunt foarte bune cand esti grabit sau ai multe de dus. Pentru o plimbare cu Gondola timp de o ora asteptati-va sa platiti 130 euro (in plin sezon) si 80-100 euro (in extra-sezon). Pretul se negociaza si intr-o gondolo intra si 4 persoane. Iar la taxiurile pe apa o cursa costa in jur de 35-50 euro.

7.Top 10 obiective turistice din Venetia si pretul lor in 2020


  • Palatul Dogilor = 19 euro adult/ 12 euro copil 6-14 ani, student 15-25 ani, varstnici 65+/Gratuit copil sub 5 ani. 
  • Teatru Fenice = 10 euro adult/ 7 euro tineri pana in 26 ani si varstnici 65+/ Gratuit copil sub 6 ani. In pretul biletului primiti gratuit audioghid. 
  • Galeria de Arta Peggy Guggenheim =15 euro adult/9 euro studenti pana in 26 ani si copii 10-18 ani/ 13 euro varstnici 65+/ Gratuit copil sub 10 ani.
  • Muzeul din Bazilica San Marco= 5 euro (inauntru nu aveti voie cu rucsac/troller)
  • Biserica Santa Maria Gloriosa dei Frari =3 euro/persoana. 
  • Campaniile San Marco, turnul inalt in varful caruia se afla clopotul bazilicii, 8 euro/persoana. 
  • Muzeul de istorie navala = 1.55 euro 
  • Palatul Grassi =15 euro (10 euro pentru copii)
  • Palatul Ca d’Oro =8.5 euro adult + 1.5 euro rezervarea/ 4.5 euro tineri 18-25 ani +1.5 euro rezervare/ Gratuit copii sub 18 ani
  • Parcul de distractii Aqualandia (din Lido) = 30 euro adulti, 24 euro adulti intre ora 14 si 18/ 26 euro copii pana in 1m40cm /Gratuit copil sub 1 m
Mai multe ponturi bune cititi aici >>> ARHIVA VACANTE IEFTINE

Urmareste vacantele ieftine ->>> Aboneaza-te prin E-mail
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol dati un Like pe pagina de Facebook, iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

15 comentarii:

  1. Probabil nici anul asta nu vom ajunge in Venetia. B&B Live in Venice arata mai bine decat Ostello Domus Civica, preturile sunt maricele pentru ceea ce ofera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta am spus si eu ca hotelurile sunt destul de simple si nu primesti cine stie ce conditii la 50 euro pe noapte...

      Ștergere
  2. Buna. Mulțumesc pt articol, f util. Am si eu o întrebare daca ma poti ajuta: am zborul de întoarcere din Venetia dimineața din Treviso, temerea mea e legată de timp si anume daca am timp sa ajung la aeroport ? Bănuiesc ca au sistemul de transport bine pus la punct si au program de dimineața, nu ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca sa nu te stresezi cand ajungi pe aeroportul Treviso, la sosire, intereseaza-te de un orar pentru intoarcere astfel incat sa stii de la inceput daca e necesar sa ajungi cu o seara inainte in Treviso sau ai cu ce veni dimineata din Venetia.

      Pe langa shuttle bus (care e cel mai comod si rentabil) mai poti merge si cu trenul (primul cred ca e la 5:15 din Venetia) dar nu stiu cat timp face si o data ce ajungi in Treviso mai trebuie sa iei un bus pana la aeroport.

      Ștergere
  3. Buna! Am nevoie de o informatie legata de transportul de la Venetia la Treviso, am vazut ca in 2015 cost 13 euro dua—intors, acum costa 22, cu ce firma ati fost dumneavostra?

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim1:57 p.m.

    Buna ziua.Daca sunt cazata in Mestre de unde pot lua bilet pentru transpot catre Venetia sau se poate lua abonament?Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Poti cumpara de la chioscurile de tabacco sau din statia de autobus.

      Ștergere
  5. Buna ati fost careva in venetia cu vaporul di lidlo de jesolo...?

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună. Cu abonamentul pentru vapporeto se poate ajunge și pe Murano și Burano?

    RăspundețiȘtergere
  7. Am cazare in mestre hotel president, avionul de intoarcere in romania la 8:50 decolare, dimineata cum pot sa ajung cel mai rapid (nu taxi) la aeroportul din treviso, multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc inca o data! Si astept feedback😁

    RăspundețiȘtergere
  9. Zbor cu wizzul din treviso

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am gasit informatia concreta pe internet, insa pe TrenItalia apare 3 euro cu un schimb. Cel mai bine e sa intrebi de indata ce ajungi in Venetia, la biroul turistic. Ei vor sti sa te indrume cel mai bine cum sa procedezi la intoarcere.

      Ștergere