Film Renoir - visand la Coasta de Azur

Anul acesta am scris doar despre 7 filme cu calatorii si am fost tentata sa renunt la rubrica asta. Sa nu cumva sa credeti ca m-am plictisit de ea, din contra, cu toate ca am vazut peste 120 de filme de gen inca ma mai captiveaza multe dintre ele si observ ca filmele noi sunt tot mai originale (parca a depasit cinematografia de profil, stadiu de filme sablon de la Hollywood).  Doar ca am simtit ca filmele nu sunt un subiect de interes atat de mare pentru voi.

De aceea va invit sa raspundeti daca urmariti rubrica cu filme de calatorii din weekend scrisa pe blog sau nu aici (in comentarii) sau >>> Pe pagina de Facebook


Saptamana 119
Renoir (2012)


Bun acum sa trecem la filme, weekendul acesta am vazut doua si m-am decis sa va scriu pentru inceput cel care mi-a placut mai mult si anume ``Renoir``, un film frantuzesc ce prezinta ultimii ani din viata pictorului Pierre-Auguste Renoir la el acasa, pe Riviera franceza.

Regizat de Gilles Bourdon, filmul urmareste ultima parte a vietii lui Renoir in casa lui de pe Coasta de Azur. In varsta de 74 de ani, acesta si-a pierdut recent sotia, asa ca a preluat o fata locala pe post de model. O tanara foarte frumoasa, usor durdulie, cu un par lung si roscat  (rol interpretat de Andrée Heuschling ), este un personaj indraznet care aduce energia inapoi in viata lui Renoir. Fiul lui Renoir cand se intoarce acasa (pentru a se recupera in urma Razboiului) se indragosteste pe loc de ea. In final ideea filmului este despre rolul Andreei in viata celor doi, a pictorului care se afla la sfarsitul vietii si a tanarului fiu a carui viata acum incepe.

Chiar daca povestea ar fi putut fi dezvoltata mai mult, in special in ceea ce il priveste pe Artist, mi-a placut la nebunie filmul datorita imaginilor. Tot filmul se petrece pe fondul unor peisaje paradisiace cu viata rurala in Franta, in vremea aceea. E genul de film despre starea de bine, pe care merita sa-l vezi intr-o zi in care te simti rau. Este si o invitatie in viata artistului si o lectie frumoasa despre pictura.



L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe ->FILME CU CALATORII

5 comentarii:

  1. Nu l-am văzut, dar l-am notat!

    RăspundețiȘtergere
  2. l-am vazut si mi-a placut;
    si da..iti urmaresc rubrica de filme...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cautand ce gasesc la tine mai dau si de altele, asa ca da, o urmaresc, poate nu reusesc in timp real dar imi e de mare ajutor si iti multumesc. Si acest film trece pe lista, dupa cum bag de seama e plin de vegetatie, pictura si dragoste. Abia astept sa-l vad, sa ma delectez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Monica Marian7:45 p.m.

    Buna Alice! Iti urmaresc rubrica cu filme de calatorii, asa ca te rog sa nu renunti la ea deoarece mi-ai facut zilele de weekend mai frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna! M-am uitat prin colectia ta cu "Filme cu calatorii" si este foarte frumoasa. As vrea sa vad multe dintre filme. Felicitari! Numai ca nu prea stiu unde le-as putea vedea pe multe dinte ele. Ma poti ajuta cu o sugestie? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere