Unde calatorim in vacanta de vara?

Ma intreba vecina de la parter unde calatorim in vacanta de vara. Nu stiu daca a devenit o obligatie pentru orice blogger de travel sa calatoreasca in sezonul estival sau pur si simplu ma intreba din curiozitate fiindca oamenii in mod obisnuit calatoresc vara. A ramas destul de surprinsa cand i-am spus ca nu stiu inca, ca nu ne-am facut planuri. Adevarul e ca planuri am, doar ca nu mi-am rezervat inca nimic.

vacanta-de-vara



1. Mi-ar placea o calatorie de initiere mama-fiu prin Romania.
Kari acum are 6 ani si daca tot sper sa facem impreuna o parte din Camino pana la Santiago de Compostela, atunci ar fi bine sa incep cu el ceva mai usor, prin Romania. Imi doresc sa ne apropiem mai mult. Sa avem experiente de viata si amintiri de vara impreuna. Sa calatorim in adevaratul sens al cuvantului. Sa facem drumetii prin padure, sa ne oprim pe butuci si sa luam pranzul din caserola. Sa pozam fluturasi, furnicute, gandacei. Sa dam forme norilor. Sa punem nume florilor....sa vizitam ferme de animale si de bizoni.
Apoi mi-ar placea sa mergem mai la Sud, undeva la mare. Sa il vad toata ziua cu fundul in nisip, dansand printre valurile marii, ridicand zmeie. L-as duce la Acvariu, la Delfinariu, la Satul de Vacanta, locuri care mie mi-au facut copilaria mai fericita si vreau sa faca parte si din copilaria lui. 
Daca am mai avea bani si putere ne-am duce cateva zile si in Delta. Am poza pasari, ne-am plimba cu barca pe canale si am pescui de pe ponton. La finalul serii am numara care a prins mai multi pesti si ne-am premia cu pupici si tablouri desenate. Ar fi frumos ...

2. In vizita m-as duce la L. in Bologna
Aceeasi prietena care acum 2 ani era in Polonia cu doctoratul si ma tot ruga sa merg la ea. In final n-am mai ajuns. Acum e in Bologna pana in august si spera ca aici sa ajung, doar avem low-cost direct de la Cluj. Sincer doar ideea de a sta pe o terasa in Italia cu un Peroni, o pizza buna si L langa mine ar fi un motiv suficient de bun. La vita e bella.... Evident ca as face si ceva turism in zona. Bologna am mai vazut-o asa ca ma gandesc ca ne-am orienta spre alte orasele mai mici din Emilia-Romagna.

3. Pe cont propriu m-as duce in Provence
Sincer visez de ani de zile sa ma rostogolesc prin lanul de lavanda si in fiecare an in luna iunie suspin ca mai trece un an si nu imi vad visul implinit. As putea merge cu avionul din Cluj pana in Milano (preturile sunt destul de ok) si apoi sa o iau pe Coasta de Azur si mai departe spre satele pitoresti din Provence. Singura problema e ca din cate am citit satele acelea ce le-am vazut in filme (A good Year) sunt greu de vazut daca nu ai masina. Autobuzele in zona sunt foarte putine, nu au un orar fix, trebuie sa ma mai documentez .... Poate cu cortul in spate si luat la picior as putea vedea si intelege mai bine Provence. Din pacate inca nu am atata curaj, sa plec singura fara cazare si fara un plan facut de acasa. Daca la 27 de ani nu am curaj, credeti ca voi avea vreodata?

4. Singura m-as duce in Croatia cu agentia
ViaRomania e agentia cu care colaborez de multi ani pe circuite si trebuie sa le multumesc fiindca ca au multa rabdare cu mine. Din nou a trecut aproape jumatate de an si nu le-am dat un raspuns cu privire la circuitul ales. Anul trecut m-am trezit chiar pe ultima suta de metri si nu mai era loc in Croatia. Asa am ajuns sa fac Circuitul Cappadocia 8 zile. A fost foarte frumos asa ca nici nu mai conteaza ca nu am ajuns anul trecut in Croatia. Dar mi-ar placea sa o fac anul acesta. Ma atrage marea, Dubrovnik si mai ales acel paradis natural numit Parcul National Plitvice si cascadele ei impresionante. Singura problema e ca vara nu stiu daca as suporta in circuit cu autocarul. Mai ales prin Croatia unde temperaturile sunt foarte ridicate.

5. Cu familia m-as duce in Tenerife
Deja aveam planul facut cu vacanta in Tenerife. Intre timp au intervenit mai multe lucruri ( ca in fiecare an cand imi fac planuri cu 6 luni in avans) de aceea cred ca am si renuntat sa mai imi programez ceva si daca plecam undeva o facem in varianta Last Minute cum am ajuns si in Malta anul asta sau in Ungaria anul trecut. Ca tot ziceam de `obstacole` ei bine slujba e unul din ele (in Malta netul a mers groaznic) nu ne mai permitem sa mergem asa, bazandu-ne pe netul de acolo. Apoi mai e o problema ... sotul e plecat din tara si nu am apucat sa facem inca pasaportul lui Kari, din cauza asta nici n-am facut rezervarea. A treia problema e cu drumul, o noapte din Cluj pana in Bucuresti si acolo avem de asteptat in aeroport si inca 4 ore pe avion pana in Tenerife. Nu stiu cum face fata Kari la atata oboseala si cum se va comporta intr-un timp asa scurt la atatea schimbari de mediu. 


Nu stiu daca se vor concretiza dar cel putin cu puterea mintii putem calatori oriunde. Iar daca imaginatia nu ne ajuta, atunci ne putem ajuta de google maps, de filmele cu calatorii si de ce nu, sa calatorim cu privirea prin locurile unde ajung alti bloggeri. Deci vara asta, intr-un fel sau altul tot voi calatori!

Voi unde calatoriti vara asta? Ce planuri aveti?

15 comentarii:

  1. Eu sunt deja in vacanta ... de inceput de vara, sau nu stiu cum sa-i zic.
    N-a fost ceva prevazut, Corsica o aveam in plan pt septembrie, dar nu-i bai daca s-a materializat mai devreme.
    Habar nu am unde o sa mergem la vara. Idei am o multime, ca si tine, insa din pacate cu organizarea stam mai prost. Sa vedem cum va sta al meu sot cu timpul liber si noi impreuna cu banii, intrucat avem si cateva planuri de renovat casuta.
    Ma tenteaza foarte mult Sardinia, dar cred ca va ramane pt un an viitor, as vrea sa explorez mai amanuntit sudul Frantei, in special zona de langa Marsilia, dar imi fac cu ochiul si cateva locuri pe la vecinii spanioli. Sa vedem ce-o sa iasa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Franta, Italia, Spania ... cred ca nici nu conteaza. Oricum toate sunt tari superbe si cu multe locuri frumoase de vazut. Sa aveti vacanta frumoasa in continuare si astept povesti din Corsica.

      Ștergere
  2. Daca as avea variantele tale, as oscila intre Bologna si un circuit prin Croatia, pentru ca sunt demult pe lista noastra de "must see", dar nu am reusit sa ajungem inca acolo...
    Vara asta am noi optat pentru cinci zile in Valencia, pentru ca ne place mult Spania si pentru ca am gasit bilete de avion ieftine la inceputul anului. Si cazarea mi s-a parut ieftina in Valencia fata de alte orase, iar de plictisit sigur nu ne vom plictisi pentru ca in afara de obiective turistice putem face si plaja !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valencia o aveam si noi in plan. Imi pare extrem de rau ca nu ne-am dus anii trecuti cand gaseam lejer bilete de avion la 50 euro. Acum sunt intre 150 si 200 :(((Sper sa aveti vacanta frumoasa si deabia astept sa vad Valencia prin ochii tai.

      Ștergere
  3. Ne-am luat un circuit in Spania prin agentie de turism dar nu putem merge in acele date fiindca s-a ivit o nunta. De trei luni tot incercam sa recuperam banii trimisi pentru avans. Daca ii vom primi inapoi vom merge probabil in Barcelona pe cont propriu sau ce alta destinatie ne recomanzi pentru vizitat si plaja?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va recomand Malta, ca tot am fost recent si mi-a placut mult. Doar ca e foarte cald vara ...
      Alta destinatie ok pt plaja si vizite e Coasta de Azur ...

      Ștergere
  4. Daca ajungi la Bologna, salut-o din partea mea, ca imi este deja f dor de ea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru prima data in ultimii 8 ani, nu vom avea vacanta de vara.
    Urasc cu tot sufletul situatia dar asta e. O sa ma operez la genuchi pe 5 Iunie si o sa dureze cateva luni (multe) pana o sa fiu iar mobila.
    Probabil vom lua un week end ici si unul colo pentru ceva plimbari pe langa casa. Insa nimic serios.
    Ma consolez insa cu faptul ca joi plecam in Uganda pentru 12 zile. Macar vacanta asa e inca la locul ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti doresc insanatosire grabnica!
      Uganda?! Wow! Tu mereu ma surprinzi cu destinatii exotice si (ciudate?). Deabia astept sa citesc relatarile tale despre aceasta tara. Momentan nu stiu nimic despre ea asa ca sunt foarte bine venite.

      Ștergere
  6. Anul acesta mi-am propus sa ajung in Paris, undeva in luna octombrie. Am rezervat deja biletele de avion cat si cazarea vor fi 5 zile de neuitat, sper!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parisul e superb in fiecare anotimp. Iti doresc calatorie placuta!

      Ștergere
  7. Anul acesta mi-ar placea sa merg in Tenerife... Dar momentan, anul acesta trebuie sa ma multumesc cu o vacanta pe litoralul romanesc :)!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu abia m-am intors din vacanta de primavara, inca nu am stabilit nimic pentru cea de vara. Dupa cum marturiseam recent am pus ochii pe un alt oras medieval superb, Cracovia. Daca nu, poate iese macar Viena. Iti dai seama ca m-am intors super incantata de Praga si imi doresc ceva asemanator, ba chiar mai frumos(daca exista). Nici o escapada la Marea Ionica nu suna rau, desi mie nu imi prieste Grecia, si am spus ca nu o sa ma intorc acolo dupa peripetiile din precedentele sejururi.
    Problema e ca m-au dezumflat rapid preturi mari din sezon. Dupa cum stii eu destul de pretentioasa la cazare si nici bani prea multi nu am momentan. Si sa dau peste 200 de euro la avion e iar exclus(cam atat e pana in Cracovia).Vom vedea, oricum nu e mare paguba daca raman acasa. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cracovia cred ca e o destinatie pe gustul tau, pacat ca preturile la avion sunt atat de mari :(
      Viena nu stiu daca o sa-ti placa, e mai `rece` si mai gri decat ce am vazut in pozele tale cu Praga.

      Ștergere