20 de atractii turistice din Casablanca, Maroc

Nu stiti ce atractii turistice sa vizitati in Casablanca? Daca merita sau nu sa includeti orasul in circuitul turistic? Ati ajuns in locul potrivit fiindca am locuit in medie 7 luni in Casablanca si am facut numeroase iesiri in diferite zone ale orasului asa incat pot zice ca il cunosc foarte bine si sunt gata sa va dau pont-uri bune, de `insider`, locuri secrete ce nu sunt scrise in ghiduri turistice sau forumuri fiindca in general cei ce ajung in oras urmeaza traseul turistic de o zi in Casablanca si nu ajung sa il cunoasca in profunzime. Desi Casablanca nu poate fi comparat cu Marrakech sau Fes, fiind un oras economic si mai putin turistic, va asigur ca merita sa-l vedeti!

top-obiective-turistice-casablanca

Vacantele mele in Maroc le-am facut  de fiecare data pe cont propriu:
Biletul de avion l-am luat din timp cu ~100 euro dus-intors de >>> AICI 
 Noptile din vacante le-am rezervat la Hotel-uri si Riad-uri folosind de fiecare data >>> ACEST SITE unde am prins mereu oferte cu 50% reducere. Daca mergeti cu familia sau in grup mai mare va recomand cazarea la localnici, prin AirBNB, site pe care primiti un cupon de 20Euro din partea mea, la prima rezervare daca va faceti un cont nou gratuit >>> VOUCHER AICI  

Atractii turistice din Casablanca pe malul oceanului Atlantic

1. Vizitati Moscheea Hassan II!
Acesta este cel mai important obiectiv turistic din Casablanca si una dintre cele mai frumoase cladiri religioase din lume. Este unica pentru arhitectura și dimensiunile sale, are cel mai inalt minaret din lume si este a doua moschee ca marime dupa cea de la Mecca. O sa ramaneti uimiti de atata frumusete, in special datorita detaliilor dar si datorita  pozitionarii pe malul Oceanului.
Moscheea se poate vizita in interior si de catre cei ce nu sunt musulmni, zilnic (mai putin vineri) la ore fix (9 am, 10 am, 11 am si 14 pm) in cadrul tururilor ghidate ce se tin in diferite limbi. Biletul de intrare costa 120 dh (aprox 12 euro).

moscheea-hassan-II-casablanca

2. O plimbare in  zona La Corniche e obligatorie!
De la Moschee pana in zona La Cornice aveti de umblat circa 2 km, pe langa o mare favela. Din aceasta cauza, ideal ar fi sa luati un taxi. La Corniche este zona de promenada a orasului, locul unde va puteti da cu rolele si cu skate-board-ul, unde puteti merge la cinema, in cluburi private si alte locatii luxoase. Va recomand sa nu ratati zona, e cea mai frumoasa din Casablanca moderna.

zona-la-corniche-casablanca

3. Stati la soare pe plaja Ain Diab
E o plaja publica, lunga si lata, cu nisip auriu. Chiar daca nu mergeti vara, plaja tot va fi animata de tinerii ce vin sa faca un picnic aici, de indragostitii ce ies sa priveasca marea si de baietii ce joaca fotbal pe plaja. Nu va faceti griji, e loc pentru toata lumea.

plaja-din-casablanca

4. Racoriti-va in Oceanul Atlantic
In Casablanca puteti face baie doar in lunile de vara, oceanul fiind destul de rece in toamna, chiar daca temperaturile din aer sunt ridicate. Inca un lucru ce trebuie sa il stiti ca in timpul Ramadanului e mai bine sa nu mergeti la mare (e lipsa de respect pentru ei sa te dezbraci in public in timpul postului). In rest oceanul va asteapta, rece si agitat (nu va aventurati prea mult daca nu stiti inota fiindca curentii sunt foarte puternici).

oceanul-atlantic-casablanca


5. Mergeti in Parcul de distractii Sindibad Park
In aceasta zona se afla si parcul de distractii Sindibad Park care a fost inchis pentru renovari timp de multi ani si a fost deschis din nou publicului la inceputul lunii august 2015. Este un parc de aventura cu numeroase masinarii tip roller-coaster dar si atractii pentru familii si copii mai mici.

parc-de-distractii-casablanca


6. Faceti shopping in Marocco Mall Casablanca
Cel mai mare mall din Africa va asteapta cu magazine si brand-uri internationale, un acvariu unic (interesant de vazut daca mergeti cu copii), multe sali de cinema si mancare la preturi mici. Mall-ul se afla tot pe malul Atlanticului, la 2-3 km de plaja (in afara orasului).

Atractii turistice din Casablanca in Centrul Istoric

7. Centrul istoric incepe cu Bab Marraksh (o usa mare decorativa).
Acesta e locul unde puteti simti atmosfera de sat in mijlocul orasului. E drept ca pt ajunge in interior trebuie sa intrati mult, sa treceti de zona de bazar care ocupa o mare parte si sa va aventurati printre strazile labirintice unde traiesc oamenii saraci din Casablanca. Zona nu e sigura noaptea, dar ziua puteti merge fara probleme. O sa vedeti copii ce joaca sotron pe alei inguste, batrani ce povestesc in usa casei (multe usi vor fi deschise) si o sa  puteti observa prin ele franturi din viata de zi cu zi in Maroc. E o experienta interesanta ce merita incercata. Insa nu uitati ca medina din Fes e cea mai mare din lume si merita mai repede sa o vedeti pe asta.

medina-din-casablanca


8. `Le grand bazar` e souk-ul turistic din Casablanca
Va dati seama ca intr-un oras cu peste 4 milioane de oameni sunt numeroase bazaruri. `Le Grand Bazar`` se afla in interiorul centrului istoric (la 5 minute de mers de gara) si e un bazar turistic. Adica marocanii nu prea fac cumparaturi aici fiindca preturile sunt foarte mari si marfa nu foarte varianta. In sensul ca sunt putini artizani si mai multe imitatii (genti Vuitton/parfumuri Gucci, din astea). Avantajul e ca multi vanzatori stiu engleza si franceza si e mai usor de negociat.

bazarul-din-casablanca


9. Rick`s Cafe pentru a simti atmosfera din filmul Casablanca
La aproximativ 20 de minute de mers de Grand Bazar spre Oceanul Atlantic se afla Rick`s Cafe, locul unde puteti sa pasiti in timp, inapoi in 1940, in frumosul decor al filmului `Casablanca`. Puteti atinge celebrul pian si puteti lua o cina in stil oriental autentic. Preturile sunt mari (asteptati-va la peste 20 de euro pt o cina) dar atmosfera face toti banii. Atentie, localul e deschis doar intre 12 si 15 pm si 18:30 si 1 am. Ar fi bine sa faceti si rezervare +212522274207.

rick`s-cafe-casablanca

10. Plaza Mohamed V e centrul orasului Casablanca
Practic singura piata centrala unde localnicii ies sa hraneasca porumbeii, unde se organizeaza concerte in aer liber si diverse evenimente si unde puteti vedea intr-un nr mare vanzatorii de apa imbracati in haine traditionale. Tot aici puteti manca melci la tarabe, dupa reteta locala.

atractii-turistice-casablanca-maroc

11. Parcul Arab
La aproximativ 5 minute de mers de Plaza Mohamed V se afla Parcul Arab, plamanul verde al orasului Casablanca. E un parc unde predomina palmierii si gardul viu e din trandafiri japonezi ce deseori sunt infloriti in nuante de rosu, roz sau galben. O plimbare prin acest parc nu o sa va ia mai mult de 30 de minute asa ca merita sa mergeti pana acolo. Avand in vedere ca in Casablanca nu prea sunt parcuri e interesant de vazut. Daca calatorii cu copii puteti intra si in micul parc de distractii permanent de alaturi.

parcul-arab-din-casablanca


12. Sacre Coeur de Casablanca
Ei bine daca credeati ca nu exista biserici in Casablanca va inselati. Aproximativ la fel de mare ca cea din Paris, Biserica Sacre Coeur din Casablanca poate fi vizitata. Se afla langa Parcul Arab

catedrala-cassablanca


13. Inghetata Oliveri e cea mai buna din Maroc
Nu o spun eu ci miile de clienti ce se opresc zilnic! Va dati seama ca la ce calduri sunt in Maroc, inghetata e la mare cautare. Dintre toate aromele, preferatele mele sunt cele cu capsuni, alune de padure si fistic. De gasit o sa fie usor fiindca pe oricine intrebati stiu de Oliveri si va pot directiona. E la 5 minute de mers de Parcul Arab.

inghetata-oliveri-casablanca

Atractii turistice din Casablanca in Cartierul Anfa

14. Twin Center e simbolul cartierului
Sunt doua turnuri inalte de 100 de m, din sticla. Practic toata lumea stie de ele de aceea e un loc bun de intalnire daca nu cunoasteti bine orasul. Turnul din partea stanga e rezervat unui hotel, iar cel din partea dreapta ocupa mai multe birouri. Primele doua etaje sunt destinate iubitorilor de shopping, iar la etajul 1 o sa gasiti un stand cu multe sortimente de inghetata. Nu e la fel de buna ca la Oliveri dar daca nu aveti suficient timp sa mai mergeti pana acolo merita sa o incercati pe aceasta. De asemenea zona aceasta e cea mai sigura din Casablanca, e centrul modern unde puteti merge si noaptea si unde restaurantele sunt deschise pana la 1 am. Destul de aproape se afla si cartierul Maarif, cu multe strazi si magazine moderne. Acesta e cartierul unde puteti admira multe case albe cu motive Art Nuveau.

twin-center-casablanca-maroc


Atractii turistice din Casablanca in Cartierul Hobbous

15. Bazarul din Hobbous este locul artizanilor, cel mai traditional bazar din Casablanca locul unde puteti admira pe langa numeroase ateliere de mestesugari, opere de arta, imbracaminte traditionala pentru nunta si evenimente speciale, vase de ceramica, tablouri ce infatiseaza viata in Maroc. E locul ideal pentru a cumpara suveniruri. Si tot aici puteti admira multe elemente de arhitectura marocana (fantani traditionale, strada cu arcade, etc).

obiective-turistice-casablanca


16. Piata de masline e un loc unic in Casablanca
Se afla tot in cartierul Hobbous peste drum de marea moschee. E cumva ascuns dar merita sa intrebati unde se afla fiindca o data ce intrati o sa puteti degusta masline ca acestea.

piata-de-masline-maroc


17. Mahkama du Pacha este un exemplu frumos de arhitectura maura
Daca ati fost in Andaluzia inseamna ca stiti de ce merita sa vedeti cladirea asta. Daca nu ati fost tot ce pot sa va spun e ca aici va astepta 60 de incaperi frumos ornamentate, cu un patio in stil arab, cu diverse ornamente, mobilier si camere lucrate artizanal din podea pana in tavan. Multe din aceste camere sunt folosite in scop administrativ, sunt pana si sali de judecata in interior. Unii il numesc Palatul Divorturilor fiindca aici au loc multe procese.

casablanca-atractii-obiective-impresii

18. Benis Patisserie e locul unde puteti gusta cele mai bune prajituri din Maroc
Va asigur ca merita sa cautati aceasta patiserie din cartierul Hobbous (adresa: 2 Rue Fkih El Gabbas) pentru a gusta bastilla ( delicatese marocana cu umplutura de pui sau creveti) si cornes des gazelles (cea mai apreciata prajitura marocana) plus multe alte fursecuri pentru ceai pline cu migdale si curmale.

cofetarie-hobous-maroc

19. Piata de camile, un restaurant in aer liber unde puteti consuma carne de camila
Piata se afla in spatele bazarului din Hobbous, localnicii va pot directiona sau puteti lua un taxi. In piata veti gasi doar carne de camila, transata, unde puteti cumpara o bucata si va este pregatita si servita pe loc la terasele de alaturi. Mie mi-a placut mult asa ca va recomand sa incercati.

piata-de-camile-casablanca

20. Bazarul localnicilor e Darb Sultan
Daca vreti `preturi reale` si atmosfera nebuna din bazarurile marocane atunci mergeti in Darb Sultan. Nu o sa intalniti nici un turist acolo dar o sa aveti parte de o experienta autentica. Piata se afla in spatele cartierului Hobbus. Inainte sa mergeti va recomand totusi sa cititi acest articol. Iar daca va hotarati sa imi calcati pe urme nu ratati nici aceasta piata cu condimente din interiorul bazarului.


😍 Apreciez comentariile voastre 😍

Am locuit 1 an in Maroc vezi tot  jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

8 comentarii:

  1. Hehe, cand voi ajunge eu in Maroc, cu siguranta voi reciti acest articol foarte interesant. Imi plac pietele localnicilor, interesanta si cea de camile, Bab Marraksh, locurile de servit masa si inghetata, piata de condimente...Atragator ai descris orasul, mi-ar placea sa ajung si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt orase mult mai bogate din punct de vedere turistic in Maroc, dar multi ajung in Casablanca datorita fimului cu acelasi nume.

      Ștergere
  2. Mi-a ramas gandul la masline(cat de bine arata!), bastilla(tare as vrea sa incerc mancarea marocana), dar si la Palatul Divorturilor pe care mi-ar placea sa-l vizitez.
    Nu stiu daca voi ajunge vreodata in Casablanca, dar cu siguranta am citit cu placere si interes toate impresiile tale despre Maroc redate in ultimele articole publicate pe blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nice sper sa ai vreodata sansa sa ajungi in Maroc! Sunt convinsa ca mancarea si arhitecura o sa te fascineze.

      Ștergere
  3. Inghetata as vrea muuult sa o incerc! De piata de camile as fugi cu siguranta, mi-e greu sa privesc asemenea imagini..

    RăspundețiȘtergere
  4. Dacă nu sunteți obișnuiți cu sărăcia, mizeria etc nu va recomand. E diferit în realitate fata de descriere. Eu am fost în Medina. Nu recomand și nu as reveni.

    RăspundețiȘtergere