10 informatii despre Moscheea Hassan II din Casablanca

Am fost de 5 ori in Casablanca si de fiecare data am gasit un motiv suficient de bun sa mergem si sa vedem inca o data Moscheea Hassan II. In interior am vizitat-o doar o singura data (fiindca turistii nu o pot vedea decat in cadrul tuturilor ghidate, contra cost) dar din exterior am vazut-o de mai multe ori si in mai multe momente ale zilei (ceea ce va recomand si voua). Mie personal cel mai mult in place la Moscheea aceasta pozitionarea, pe malul Atlanticului, zici ca e construita pe apa.

moscheea-hassan-II-informatii-utile
Vacantele mele in Maroc le-am facut  de fiecare data pe cont propriu:
Biletul de avion l-am luat din timp cu ~100 euro dus-intors de >>> AICI 
 Noptile din vacante le-am rezervat la Hotel-uri si Riad-uri folosind de fiecare data >>> ACEST SITE unde am prins mereu oferte cu 50% reducere. Daca mergeti cu familia sau in grup mai mare va recomand cazarea la localnici, prin AirBNB, site pe care primiti un cupon de 20Euro din partea mea, la prima rezervare daca va faceti un cont nou gratuit >>> VOUCHER AICI  

Dar haideti sa va mai spun si alte informatii interesante despre Moscheea Hasan II din Casablanca:


1. Este a doua cea mai mare Moschee din Lume dupa cea de la Mecca.

moscheea-hassan-II-de-vazut-casablanca

2. Moscheea are 30 000 m2, a fost construita in 8 ani, de catre 10 000 de persoane ce au lucrat la ea fara intrerupere, in ture de cate 3000 o data, non-stop 24 din 24.

casablanca-moscheea-hassan-II-vacanta

3. Moscheea e relativ noua, a fost proiectata de arhitectul francez Michel Piseau care a dat drumul proiectului in 12 iulie 1985 si au pregatit inaugurara pe 30 august 1993.

casablanca-moscheea-hassan-II-pareri

4. Are cel mai inalt minaret din lume, avand 210 m. Te intrebi daca nu cumva zgarie cerul

casablanca-moscheea-hassan-II


5. Esplanda din exterior are 9 hectare si isi pot spune rugaciunea aici 100 000 de persoane simultan!

moscheea-hassan-II-casablanca-esplanada-maroc

6. Moscheea este decorata/sculptata in intregime atat in interior cat si in exterior. La realizarea acestei opere de arta au participat 6000 de artizani, iar rezultatul e cu adevarat uimitor.

moscheea-hassan-II-casablanca-impresii

7. Este o armonie perfecta intre culori si forme. Arhitectul a dorit ca prin ridicarea acestei moschei sa unifice Islamul din toata tara de aceea s-au folosit la constructia lui materiale din tot Marocul. De exemplu lemnul de cedru a fost adus din Muntii Atlas, marmura din Agadir, placile de faianta din Fes, granitul din Tafraoute etc.

moscheea-hassan-II-interior

8. Moscheea fiind noua a beneficiat de toate tehnologiile moderne. Portile mari se pot deschide automat, acoperisul se deschide singur pentru a lasa razele soarelui sa intre in interior si pentru a ventila spatiul.

acoperis-moscheea-hassan-II-casablanca

9. In interior Moscheea are doua parti separate pentru rugaciune, una pentru femei si una pentru barbati, iar in subsol puteti vedea un hammam traditional, o scoala coranica, sali de conferinte si camere pentru barbati si separat pentru femei.

moscheea-hassan-II-hammam


10. Este una din putinele moschei ce pot fi vizitate de catre non-musulmani. Zilnic (mai putin vineri) se organizeaza tururi ghidate la ora 9 am, 10 am, 11 am si 14:00. Toata lumea trebuie sa se descalte, iar femeile trebuie sa-si acopere umerii si capul. Tinuta trebuie sa fie cat mai decenta. Tichetul de intrare costa 120 dh (12 euro) si puteti sa va alegeti limba in care doriti sa va explice.

Eu va recomand sa o vedeti! Moscheea Hasan II e un `palat religios` unic ce impresioneaza atat prin arhitectura cat si prin dimensiuni!


😍 Apreciez comentariile voastre 😍

Am locuit 1 an in Maroc vezi tot  jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

3 comentarii:

  1. fermecator!!
    trebuie sa o revad. cand am mers era seara aproape de inchidere si n-am beneficiat de niciun tur sau plimbare in interior.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este impresionanta, grandioasa, atat de frumoasa la interior si cu o pozitionare atat de fascinanta pe malul oceanului. Merita sa intri si s-o admiri! Categoric obiectivul turistic nr 1 din Casablanca.

    RăspundețiȘtergere