Film La vita Facile - voluntariat in Kenya

Saptamana 133
La vita facile 2011

la-vita-facile-poster-review

Trebuie sa recunosc ca nu am vazut prea multe filme ce sa infatiseze Africa neagra, de aceea am cautat saptamana asta sa ma delectez cu ceva diferit. Am gasit rapid acest film care promitea o calatorie pe cinste in Kenya cu scopul de a face voluntariat. Mi-a starnit interesul pe loc asa ca in urmatoarele doua ore l-am savurat intens. 

Filmul prezinta povestea lui Mario, un medic plecat in Kenya printr-un proiect numit `Italia pentru Africa` si prietenul lui Luca, tot medic, ce se hotaraste sa mearga in Kenya ca sa-l revada pe bunul sau prieten si sa ii dea o mana de ajutor la spital. Aventura incepe o data ce Luca ajunge in Kenya pentru prima data si il loveste din plin socul cultural, viata oamenilor de acolo, conditiile din spital si caldura. Urmeaza o serie de situatii comice, multa aventura si adrenalina pentru saracul Luca care era obisnuit cu luxul de acasa, cu patul confortabil din vila lui de lux, cu toate aparatele moderne din spital si oameni imbracati bine cu care se inconjurase. Insa cel mai mult ii lipseste Ginevra, iubita lui fara care nu e obisnuit sa stea prea mult timp. Perioada de acomodare e grea si situatia se complica si mai tare cand apare Ginevra, pe neanuntate, dandu-i viata peste cap lui Mario, care aflam acum ca a venit in Kenya tocmai ca sa o uite, sa depaseasca peste aventura ce a avut-o cu ea, sotia celui mai bun prieten. Finalul desi pare previzibil a fost total neasteptat si NU ramane cu ea. 

Mi-a placut filmul. E genul ce te binedispune vazand dedicatia cu care ii vindeca pe bolnavi Mario si te apuca rasul cand vezi naivitatea si fitele lui Mario. E un film cu multe rasturnari de situatii, foarte intens si foarte bun din punct de vedere al calatoriilor. Vedem viata copiilor in Africa, multe privelisti uimitoare din Kenya si suntem introdusi in viata dintr-un spital african.  

Un alt film cu voluntariat ce merita vazut e >>> Katmandu, un espejo en el cielo


L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe -> FILME CU CALATORII

Un comentariu:

  1. Nu, nu l-am vazut, dar as vrea. Tema este foarte interesanta, l-as cauta si pe celalalt, macar prin film sa mai calatoresc, iar ideea de voluntariat ma preocupa pentru cand voi avea mai mult timp.

    RăspundețiȘtergere