Film Must have been love - cand te indragostesti nebuneste in vacanta

Saptamana 137
Must have been love (2014)

Must-have-been-love-film-calatorii

Inca un film pe care l-am vazut in cadrul Festivalului de Film TIFF 2015, de data asta la cinematograf. Am fost doar la doua filme la cinema si acesta a fost unul din ele. L-am ales tocmai fiindca stiam ca va fi despre calatorii citind din rezumat ca a fost filmat in Istanbul, Oslo, Helsinki si Berlin. Sincer m-am dus cu mari asteptari, dar filmul nu a fost pe atat de bun precum speram. Insa cel putin a fost de calatorii!

Filmul incepe in Istanbul unde 3 prietene isi petrec vacanta. Seara e pe terminate dar Kaisa isi aminteste ca a uitat sa cumpere ceva de la magazin asa ca coboara pana jos, dar pana sa se intoarca prietenele ei adorm si ea ramane inchisa pe dinafara. In blocul vecin sunt cazati un grup de norvegieni ce vin spre casa dupa o zi petrecuta in Istanbul. Vazand-o pe Kaisa suparata, intra in discutii cu ea si in final se ofera sa o cazeze la ei peste noapte. Kaisa petrece o frumoasa noapte de dragoste cu Jacob, iar a doua zi le face baietilor cunostinta cu prietenele ei si isi continua vacanta toti impreuna, pana intr-o dimineata cand se trezeste ca dintr-un vis si isi da seama ca Jacob a plecat pentru totdeauna, vacanta lui terminandu-se si intorcandu-se cu baietii acasa.  
Dupa un an o revedem pe Kaisa in Oslo unde lucreaza ca si coregrafa. Intr-o zi, facand cumparaturi intr-un magazin alimentar are un deja vu cand il vede pe Andreas, un tip ce arata exact ca Jacob doar ca el nu tine minte sa o fi intalnit vreodata. Kaisa e fericita crezand ca destinul e de partea ei si ii da o a doua sansa cu Jacob, doar ca relatia lor nu evolueaza deloc in sensul in care spera Kaisa. Chiar daca Andreas seamana perfect cu Jacob din punct de vedere fizic, caracterul lui e complet diferit. Relatia dintre ei e total straina dar Kaisa nu poate sa-l lase gandidu-se la ce a trait candva in Istanbul asa ca in momentul in care ii este oferit un proiect in Helsinki face tot posibilul sa-l convinga pe Andreas sa mearga cu ea. Dar acolo lucrurile se complica intr-o seara cand e invitata la o petrecere unde merge in final singura si unde il intalneste complet intamplator pe Jacob, the real one! Relatia lor continua intr-un mod total imprevizibil. 

Ce mi-a placut la acest film? Povestea! Nu am vazut multe filme ce sa exploateze acest subiect. Cum e sa te indragostesti nebuneste in vacanta? Si apoi ce faci cu toata dragostea pe care o simti? 
Mi-a placut de asemenea modul in care au pus problema dragostei. Este barbatul pe care il vezi iubirea vietii tale? Ne sunt prezentati doi barbati ce arata la fel dar caracterul e linia subtire ce ii diferentiaza. 
Ce NU mi-a placut la acest film? Faptul ca nu au exploatat destul de mult locurile unde a fost filmat. Helsinki si Oslo au fost o alegere buna pentru a evidentia relatia rece, straina dintre cei doi necunoscuti, iar Istanbul si Berlin au fost destinatiile perfecte pentru a prezenta relatia de iubire dintre ei. Insa per total imaginile sunt destul de sarace in esenta, cred ca ar fi putut mai mult! Oricum per total a fost un film interesant, misterios, ce m-a tinut curioasa si in suspans pana la final de aceea m-am hotarat sa va scriu despre el.

film-calatorii-must-have-been-love


L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe ->> FILME CU CALATORII


4 comentarii:

  1. Ma intriga subiectul, iar daca dau peste film nu il voi ocoli. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm... trebuie sa spun sincer, ca mi se pare ca filmul are un subiect cam "silly" :). Dar este doar parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am vazut filmul, dar am intrat sa-ti urez un An Nou minunat, cu spor la tot ce ti-ai propus! La cat mai multe calatorii si in 2016! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani! An Nou cu sanatate, bucurii si realizari! ☺
    Si cu multe calatorii!

    RăspundețiȘtergere