Film Force Majeure - o vacanta la schi cu familia in Alpii Francezi

Saptamana 138
Force Majeure (2014)

force-majeure-film-calatorii-iarna-ski-franta

Nu sunt pasionata de sporturile de iarna si nici macar cu muntele nu sunt  mare prietena dar stiind ca e vorba de un film cu calatorii am zis sa ii dau o sansa. Adevarul e ca am trecut peste el de cel putin 10 ori, alegand sa vad mereu alte filme, pana ce intr-o zi am zis ca il tin degeaba in calculator daca nu il vad. Sau il sterg sau ma uit la el. Asa m-am convins singura sa-l pornesc si apoi m-a prins repede. Sincer credeam ca e inca un film plictisitor, cu acrobatii pe partii, cu ceva concurs la final, stiti voi `reteta clasica` de filme cu sport-uri de iarna. Dar tocmai fiindca nu face parte din filmele sablon mi-a placut atat de tare. Filmul Force Majeure a fost nominalizat la sectiune `Best Foreign Movie 2015` la 30 de Festivaluri de Film si a castigat acest titlu la 29 din ele.

Filmul prezinta povestea unei familii din Suedia, ce merge pentru cateva zile in Alpii Francezi pentru a-si petrece vacanta de iarna. Dupa cum spun si ei e destinatia ideala unde sa mergi cu copiii, sa faci concursuri pe partie, sa faci poze dragute de familie si sa petreci momente unice cu familia. Doar ca un singur moment, o fractiune de secunda in care sunt acoperiti intr-o pulbere de zapada in urma unei avalanse controlate, le schimba toata vacanta. Cu toate ca nimeni nu a patit nimic, faptele nu mai pot fi schimbate si se lasa cu o trauma ce planeaza asupra relatiei lor. Copii simt asta si sufera in tacere, parintii se prefac ca e totul in ordine dar noaptea tarziu cand sunt doar cu ei insisi stiu ca de fapt nu mai este nimic la fel. Cu toate astea isi continua vacanta, petrec cine cu alti turisti din hotel, zilele le petrec pe partie, insa tot mai rar in formula completa.....

Probabil va ganditi ca o drama nu e tocmai genul de film ce sa-ti insufle dorinta de a calatori, mai ales daca mai e si un fel de tragedie la mijloc. Adevarul e ca peisajele sunt prea frumoase ca sa nu te convinga ca iarna asta meriti o vacanta la munte, iar faptele si finalul te tin prea mult in suspans asa incat iti doresti sa vezi filmul pana la capat. 
Ce mi-a placut la acest film? Dincolo de peisaje mi-a placut faptul ca te face sa te simti in vacanta. Practic ne sunt prezentate momente din fiecare zi, asa incat simti ca esti in vacanta alaturi de ei. Mi-a placut ca prezinta dificultatile pe care le traiesti intr-o vacanta cu copii si nu in ultimul rand mi-a placut toata drama creata de acel moment, fiindca mi s-a parut o situatia foarte reala. Tu cum ai proceda cand avalansa se indreapta spre tine? Ai incerca sa-ti salvezi familia sau ai lupta pentru supravietuire? Oare principiile noastre si eroismul din noi se activeaza in fata unei tragedii ce se intampla intr-o clipita?

film-calatorii-force-majeure

L-ati vazut? V-a placut? 

Click aici pentru a vedea mai multe ->> FILME CU CALATORII


3 comentarii:

  1. Nu l-am vazut, dar daca zici ca-i cu munte si zapada o sa-l trec in lista ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu l-am vazut nici eu, dar mi-ai facut o pofta nebuna de vacanta la munte, la schi. Mai ales ca eu consider schiul cel mai frumos sport din lume, cel care e capabil, singurul de altfel, sa-ti ofere cele mai incredibile senzatii.
    Pare un film super interesant. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Filmul il gasiti online aici >>>http://filmehd.net/force-majeure-turist-2014-filme-online.html

    RăspundețiȘtergere