Pe unde am calatorit in 2015

La cat am calatorit anul acesta chiar ma intreb daca ma mai pot numi travel blogger. Anul 2015 a fost cel mai prost an in ceea ce priveste calatoriile din ultimii 5, poate chiar 7 ani si asta s-a vazut si prin prezenta din ce in ce mai rara si mai saraca pe blog. Cum am reusit performanta? In primul rand am inceput anul cu stangul. Nu am stiut exact ce-mi doresc. Nu mi-am facut nici un plan concret. Nu am facut nici o rezervare..... Dar sa o luam pe rand, unde am calatorit in 2015 si unde mi-ar fi placut sa merg in 2015.

blog-de-calatorii

In februarie  un weekend in Satele Sasesti din Transilvania cu fetele
In fiecare iarna imi fac planuri si pun ban cu ban la ciorap pentru o vacanta in luna februarie/martie, o traditie pe care am pastrat-o fara nici o obligatie in fiecare an. Doar ca iarna trecuta nu stateam excelent cu banii (tocmai ce ne mutasem) si practic nu mi-am permis o vacanta asa cum imi place mie la inceput de an.  Poate asta a fost si motivul pentru care tot anul mi-a mers prost, fiindca am inceput cu stangul. Am ajuns ca in luna februarie sa ma multumesc si chiar sa ma bucur ca macar am reusit sa fac un Weekend in Satele Sasesti din Transilvania cu fetele.

satele-sasesti-din-transilvania-2016


In aprilie un city break in Bari cu Mary
Lunile aprilie si mai au fost doua luni bune in care am acceptat provocari ad hoc. Gen ce ar fi sa mergem in Italia? Hai sa mergem! Asa am facut un weekend in Bari cu Mary, dar fiind constransa de job a trebuit sa ne limitam la 3 zile. Mie mi-ar fi placut cel putin sapte, mai ales ca Puglia are foarte multe de oferit si o atmosfera propice pentru vacanta, relaxare si iesire din cotidian.

Citeste toate articolele aici >>> Vacanta in Bari

alberobello-italia-2016

matera-italia-2016

polignano-a-mare-italia-2016


In mai un city break in Malta cu sotul
In mai am sarbatorit 8 ani de casnicie cu sotul intr-un city break in Malta. Mi-am dorit mult sa ajung in Malta si desi ziceam ca ar fi o destinatie ideala pentru litoral, citind apoi despre caldurile din timpul verii (lejer 40 grade plus) am zis ca-i mai bine in extra-sezon sa vizitam si poate vom merge alta data doar pentru plaja si mare.

Citeste toate articolele aici >>> Vacanta in Malta


malta-2016


st-julians-2016

insula-gozo-2016-malta

marsaflon-2016

valleta-2016



Intoarcea din Malta am legat-o de o conferinta pe care o aveam la Bucuresti si ne-am mai petrecut 2 zile in capitala, facand si scurte trasee turistice prin oras. Initial am sperat sa stam mai mult si sa iesim putin si prin imprejurimi dar apoi am renuntat la idee fiindca eram deja prea obositi si am preferat sa ne intoarcem acasa. 

bucuresti-2016

Un weekend in Cheile Turzii cu prietenii
Lunile de vara au fost cele mai grele. Vreti sa stiti cate planuri aveam? O luna cu familia in Maroc! Pe ultima suta de metri s-a anuntat cumnata de la Paris ca merg ei si am renuntat fiindca ne-am fi aglomerat prea tare. O saptamana in Tenerife! Am renuntat fiindca nu aveam pasaportul lui Kari facut pana la ultima data in care puteam tine rezervarea si nu puteam achita fara sa avem datele lui. O saptamana in Berlin la un prieten! A cazut toata treaba fiindca nici prietenul nu a mai ajuns in Berlin. Un circuit in Croatia! Binenteles daca m-as fi hotarat mai repede as fi prins si loc dar asa, tot sperand la alte vacante am tot amanat un raspuns sigur si pe cand l-am avut nu mai erau locuri. Si uite asa printre planuri si vise am reusit totusi sa organizez o excursie mai realista si anume un weekend in Cheile Turzii.

cheile-turzii-2016

O saptamana in Delta Dunarii si pe litoralul romanesc cu familia
Ultimul weekend din August, inceput de septembrie am mers in Delta si apoi cateva zile pe litoralul romanesc cu familia. Asta a fost cea mai fericita varianta fiindca preturile pentru a merge toti trei intr-o vacanta in strainatate cumparate de azi pe maine erau exagerate. Partea buna a fost ca ne-am bucurat la maxim de Delta Dunarii, e o zona extraordinara a Romaniei, mult mai frumoasa decat imi imaginam. Iar litoralul romanesc m-a surprins intr-un mod pozitiv, asa incat m-am trezit recomandand prietenilor o vacanta la mare in Romania.

Citeste toate articolele aici >>> Vacanta in Delta Dunarii

delta-dunarii-2016

vacanta-in-delta-2016


constanta-2016

mamaia-2016

vama-veche-2016

Toamna a zburat din nou. Nici macar n-am mai apucat sa-mi fac planuri. Pur si simplu a fost septembrie. Apoi octombrie. Apoi noiembrie. A trecut si decembrie. Deja e ianurie. Orele se scurg, nici nu mai stiu cand m-am trezit si cand ma culc. Zilele mi-s atat de pline incat nici nu mai am timp sa ma gandesc sa plec undeva. Imi amintesc cum ma consolam eu in vara ca voi merge la Targurile de Craciun din Europa. Ca voi ajunge macar la Sibiu. Ei bine iata ca a trecut si 2015 si nu mi-am implinit visul acesta. 

Ce am invatat din toate aceste planuri esuate? Ca daca nu ai platit o vacanta sau nu ai un bilet de avion cumparat sansele sa nu pleci nicaieri sunt imense! Sunt constienta ca daca as fi platit orice vacanta, macar avionul in avans m-as fi dus. Fiindca atunci nu ma mai deranja ca vom sta aglomerati in Maroc, nu ma mai deranja sa plec singura in Berlin si nici sa plec in circuit pe timp de vara. Dar asa se intampla daca tot amani si te bazezi pe altii, la final s-ar putea sa te alegi doar cu o bataie de cap, vise si regrete. Nu ca as da vina pe ceilalti, categoric lipsa calatoriilor din acest an a fost din vina mea, fiindca nu am fost deloc hotarata. Nici macar nu stiam sigur ce-mi doresc mai mult Maroc, Tenerife, Berlin sau Croatia. La fel de bine ar fi putut fi si Elvetia, Sardinia sau China.....

Care e totusi partea buna din toata afacerea asta? Ei bine, am incheiat anul pe plus, cu economiile facute pentru toate vacantele in care NU m-am mai dus :)))))

Citeste si celelalte articole din aceasi serie:
>>> Pe unde am calatorit in 2014
>>> Pe unde am calatorit in 2013 
>>>Pe unde am calatorit in 2012

Voi pe unde ati calatorit in 2015???

20 de comentarii:

  1. La multi ani si un An Nou mult mai bun decat 2015, in care sa iti iei biletele de avion cat mai repede :) Chiar este o perioada buna, parca ai scris pe undeva ca primele zile ale anului sunt cu oferte bune, nu? Imbratisari si tot ce iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani Mihaela! Da, ai dreptate, unul din secretele mele sunt biletele cumparate in primele luni ale anului fiindca sunt mult mai ieftine si apoi ai timp sa faci economii pana la vacanta propriu zisa si iti pui si ambitia sa mergi si sa iasa totul perfect :)

      Ștergere
  2. Alice, cu siguranta o sa ai parte si de ani mai buni la capitolul calatorii; e bine si asa; eu am prieteni care nici macar nu au reusit sa iasa din tara anul acesta din diferite motive;
    succes in proiectele lui 2016!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Liliana, sper sa am parte de un 2016 mai bogat din punct de vedere al calatoriilor. Iti doresc si tie mult succes si vacante frumoase in 2016!

      Ștergere
  3. La multi ani, Alicee! Daca nu ai calatorit precum ti-ai dorit in 2015, sigur o sa o faci in 2016 ;). Sanatate, bucurii si vacante de vis alaturi de cei dragi iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Larisa! Sper si eu la un 2016 mai organizat si cu planuri mai sigure.
      Iti doresc un an minunat, plin de calatorii si experiente interesante pe Valea Loarei!

      Ștergere
  4. La multi ani si un 2016 plin de calatorii pe meleaguri de vis asa cum iti doresti!
    Si mie imi zboara gandul doar la escapade in strainatate, ma bantuia ideea de a petrece cateva zile la Budapesta, acum in februarie. Am vazut oferte minunate pe booking. Dar...tare mi-e teama ca nu voi ajunge nicaieri prea curand. 2015 a fost un an perfect pentru ca am vizitat Praga si Sozopol. Pe cont propriu. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Budapesta este o varianta foarte rezonabila ca si pret asa ca daca iti planifici din timp sunt sigura ca poti sa mergi. (E mai ieftina decat Praga cu siguranta).

      Ștergere
  5. La Mulţi Ani şi un An Nou plin de călătorii îţi doresc.
    În ceea ce priveşte Târgul de Crăciun de la Sibiu, dacă te consolează, îţi spun că nici eu nu am ajuns DEŞI locuiesc la maxim 2 km distanţă de centru oraşului :D. Nu mă întreba de ce, că nici eu nu ştiu!
    Un circuit în Croaţia şi Elveţia recomand cu încredere!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani si la cat mai multe calatorii de vis in 2016!
      Sunt sigura ca ai ajuns la Targul de Craciun in alti ani (poate nu mai prezinta asa interes daca il ai la indemana). Eu imi doresc sa il vad pentru pasajul de lumini .... Mersi de recomandari, imi doresc sa fac ambele circuite, dar macar unul din ele in 2016 :)

      Ștergere
  6. La multi ani si fie ca 2016 sa iti aduca calatorii de vis, asa cum iti doresti!

    Mie mi se pare ca si in 2015 te-ai plimbat ceva. Nu as zice ca a fost un an rau :)

    Noi in 2015 am fost vreo 5 zile in Barcelona in primavara, apoi mai multe weekenduri prelungite prin tara (Delta, Sibiu, Valea Prahovei in repetate randuri), tot un weekend prelungit in Bulgaria la Veliko Tarnovo si in toamna, putin peste o saptamana in Dubai. Nu rau, dar adevarul e ca mi-as fi dorit mai mult.

    Pentru 2016, avem planificata si rezervata o vacanta de 6 zile in Sicilia in martie (road-trip!)...si nimic altceva, ceea ce ma ingrijoreaza, pentru ca, asa cum spui si tu, daca nu te organizezi si nu planifici din timp, sunt sanse mari sa nu mai ajungi nicaieri. Am cateva weekenduri in tara gandite (vreau sa vizitez o prietena la Cluj, sa merg un weekend la Ranca, sa vad hotelul de gheata de la Balea), dar pentru o vacnata mare nu am planuri. Sunt multe destinatii care ma tenteaza, dar inca nu am picat pe combinatia perfecta de timp-cost-siguranta (care pana acum nu prea a fost un criteriu pentru mine, dar uite ca a devenit)...Trebuie sa ma mobilizez cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai avut un an excelent ... Barcelona, Veliko Tarnovo si Dubai suna foarte bine, sunt destinatii de vis. Iti doresc ca in 2016 sa iti iasa toate planurile facute si cele care sunt in curs de planificare. La multi ani!!!

      Ștergere
  7. La mulţi ani şi călătorii frumoase în 2016! Eu cred că mai importantă decât cantitatea este calitatea, iar din ce văd mai sus ai avut parte de experienţe faine ;)
    Eu mi-am făcut puţine planuri pentru anul ăsta, o să fie un weekend la Bruxelles la final de ianuarie şi o vacanţă prin Transilvania prin primăvară. În rest, să vedem ce mă inspiră pe parcurs :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Andra, ai dreptate calitatea vacantelor conteaza mai mult, poate asta e un motiv pentru care sufar si mai tare, fiindca numarul zilelor petrecute in calatorii a fost foarte mic in 2015. Mai mult au fost city break-uri.
      Un weekend in Bruxelles imi doresc si eu, daca tot ajungi prin preajma merita negresit si o zi in Brugges, daca vei avea timp. E un oras superb!
      Iti doresc un an plin de calatorii frumoase!

      Ștergere
  8. La multi ani si un an noi mai bun si plin de calatorii frumoase! Eu zic sa profiti si sa-ti faci planuri din timp, iarna e un moment bun ca sa visezi la vacanta :-)
    Noi deja ne pregatim pentru o plimbare in Maroc, probabil o sa te chinuim cu intrebari :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bogdan deabia astept sa ma bombardati cu intrebari, o sa va ajut cu placere. S-ar putea sa ajung prin Bucuresti luna asta si poate ne vedem la o poveste.
      Va doresc un an plin de calatorii, cel putin la fel de exotice precum cele facute in 2015!

      Ștergere
    2. Mulţumim mult! Dacă vii la București, neapărat să ne dai de veste.

      Ștergere
  9. La multi ani si la cat de multe calatorii iti doresti, nici una mai putin!!
    La noi a mers si mai prost, Zakynthos, Roma si Barcelona... Dar am sperante mai mari pentru 2016, sper sa nu raman doar cu ele :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Sigur o să-ți iei revanșa anul acesta!
    Eu cred că totuși ai călătorit mult, si-n locuri frumoase.
    O îmbrățișare

    RăspundețiȘtergere
  11. Iti doresc un an asa cum visezi, care sa te gaseasca pregatita, cu noi forte de explorare, sa-ti ofere noi surprize, bucurii si impliniri!
    Pentru mine 2015 a fost un an special, chiar daca concediul din august l-am ratat din mai multe motive, am avut si surprize placute, locuri si calatorii pe sufletul nostru.
    Anul asta... cine stie, lista e lunga, n-am batut nimic in cuie, sanatosi sa fim! Ceva Retezat... prin vara e posibil. :)

    RăspundețiȘtergere